Új privát üzeneted érkezett!

Heni!

Neked tényleg szépen elszámolták a születési idõpontot, úgy látom, ma betöltöd a 25. hetet, ha ez így van, akkor 2002 április 13 körül szülnél. Nézd meg a nyitóoldalon, vagy a babavilág.hu oldalon a születés kalkulátort.

Norci!

Nem szabad így beszélned, a baba egészséges, fõleg ha az eredményeid is rendben vannak.
Az én barátnõm a hetedik hónapig folyamatosan rosszul volt, többször be is kellett mennie a kórházba, mégis minden rendben volt.
A pozitív gondolkodás sokat segíthet, pedig ma reggel én is sírtam, mert rosszat álmodtam.
Ez egy nagyon érzékeny idõszak, gondolj a jó dolgokra, arra, hogy milyen jól megvagytok a pároddal, hogy mennyire vágytatok erre a babára, semmi de semmi nem lehet ezeknél fontosabb, az agyad idõvel elfelejti a fizikai fájdalmat a végeredmény, pedig mindenért kárpótol majd.
Gondolj arra, hogy lesz babaszobátok, ahol késõbb elfér még egy gyerek. Nekünk is van hitelünk, és még babaszobánk sincs, de csak hinned kell magatokban és abban, hogy meg tudjátok oldani. Ne aggódj, mert a babának nem tesz jót, hidd el, megérzik.
Én napi tíz órát dolgozom és érzem mennyire visszahúzódik a babuci ilyenkor.
Karácsonykor amikor nem dolgoztam napközben is aktív volt, érezte rajtam, hogy nincs hajtás.
Fel a fejjel!!!

Cami 26+1
cami

Sziasztok!

En meg itt vagyok, es egyben!De remelem mar nem sokaig.Nagyon lustika Matilda!

Remelem mindenkinek jol teltek az unnepek!
Sok boldog pillanatot a babocakkal az Uj Evre!

Tiduj(40het+ 1 nap)
Tiduj

Sziasztok!
Azt szeretnem kerdezni, hogy lehet-e terhesen gyantaztatni (honalj, bikini)? 2 honapos terhes vagyok.
Koszi Evi
Névtelen

Norci, tényleg ne idegeskedj! Együttérzek veled, 34 hetesen a vizsgaidöszak kellös közepén vagyok, emellett még dolgozom és rengeteg határidös melót kell még elintéznem, amig végre betegszabira nem megyek ... úgyhogy állandó a stressz és az idegeskedés, de igyekszem lazán venni. Valóban érezheti a baba is a közérzetünket - a karácsonyi szabi alatt az én leánykám is sokkal aktívabb volt. Gondolj arra, hogy milyen jó lesz a szép új lakásotokban, ahol a babának is lesz egy saját kis kuckója!

Egy kérdés: azt, hogy hány grammot szopott a pici hogyan tudjátok pontosan megállapítani? Megméritek szopi elõtt és után? Digitális vagy hagyományos mérleget használtok - melyik tud ilyen kis súlykülönbséget pontosan érzékelni?

Még a szoptatáshoz - a minap az Intersparban vettünk egy nagyon ötletes szilikonfejû, hosszú nyelû kanalat - kimondottan arra való, hogy az újszülöttnek ezzel adják a tejet, amig a szopi nem megy. Igy nem "kényelmesedik el" a cumisüvegtõl. Svéd gyártmány, azt hiszem 500 Ft körül volt az ára.

Móni
sjmoni (sjmoni)

Menta: ha nem szulok meg a hetvegen en is lemegyek hetfon a kismamatornara, ugyhogy lehet hogy talalkozunk!En is udvozlom a tobbieket, ha esetleg megsem jutok el!Kép
Tiduj
tiduj

Sziasztok Kismamák!
Évi, nyugodtan gyantáztass, akár kozmetikus csinálja én magamnak is csináltam otthon. Az utolsó pillanatig lehet, fõleg akkor jó már másra (szakemberre bízni) mikor a pocidtól már nem látsz lefelé.
Móni, írok majd e-mail-t!

Lányok, ezt mindenkinek ajánlom: a terhességetek alatt próbáljatok meg minél többet pihenni!!! Fõleg az utolsó idõszakban.
Kellemes pocakosodást
Üdv:
Ágci
Ágci

Sziasztok!

Száva!
Mailt megkaptam, a hétvégén írok. Csak le akarom írni egy pár szóban, hogy miért jártam én Miskolcról Debrecenbe UH-ra, és miért küldtem oda is vért a 16 hetes AFP miatt. A táblázatot én kezelem, javítottalak.

bubu!
Én csinálom a táblázatot. Annyi kellene még, hogy mikorra vagy kírva, ha lehet pontosan mennyi idös vagy 25 hét ? nap, hányadik ciklusra jött össze a babuci.

Kata007
Kata007

Sziasztok Pocakosok!

Nem tudom, lesz-e olyan köztetek, aki a Szent Imre Kórházban fog szülni, de azért mindenkinek sok szeretettel ajánlom a következõ, bár még fejlesztés alatt álló oldalt: [url=http://www.imreszul.itx.hu" TARGET="_top]http://www.imreszul.itx.hu[/url]

Remélem, mindenki talál rajta hasznos információt.

Puszi és további jó gömbölyödést:

Dia
Dia

Sziasztok!

En nemreg azaz pontosan tegnap irtam a hizasrol. Akkor meg jol ereztem magam. Ma mar mas a helyzet, mivel en nem merem otthon magam (izgulnek, idegeskednek ezert nem), ma jo nagy meglepi ert. A 28. het vegen +7 kg-ot mutatott a merleg. El is sapadtam. Eddig buszke voltam hogy a 23. het vegeig csak +4-et hiztam. Ennek mar vege. Az orvosom szerint ha heti 0.5 kg-ot hizok nem lesz semmi gond. Haha, konnyu ezt mondani. Pedig en meg az unnepek alatt is vigyaztam. Alig eszem edesseget, fokent oliva olajat hasznalok, nem eszek zsiros husokat. Inkabb zoldseget es gyumolcsot. Erre a dokim azt mondta, hogy a gyumolcscukor nagyon is hizlalhat ha olyan fajta vagyok. Most vigyazhatok megjobban, de ehezni nem ehezhetek. Ja, es mellette kozolte, hogy alacsony a vas a veremben, ezert matol szulesig vastablettat kell szednem. (az elozo terhessegemnel semmi gondom nem volt). Es megegy, biztos vagyok abban, hogy a vitamintol hizok. (ezt sem szedtem az elozo terhessegemnel, de ennel a terhessegemnel mar mutatkoztak a vitaminhiany jelei, hiaba ettem zoldseget es gyumolcsot)

Bocsi, kicsit hosszura nyult, de el kellett hogy panaszkodjam.

Jo, hetveget.

Andysj
Andysj

Sziasztok!

A hízással kapcsolatban: szerintem nagyon egyéni, hogy ki, mikor, mennyit pakol magára. Én a lányommal összesen 7 kg-ot híztam, ebbõl 1-2 kg rajtam maradt. cSak a szoptatás után ment le.
A mostani terhességnél - 16. héten járva - mindössze 1 kg-mal nyomok többet, pedig ikerterhességrõl van szó. Nekem a második harmadban jöttek fel a kilók.

Arra a kérdésemre viszont keresném a választ, hogy nektek hányadik hét környékén szûnt meg a gyakori vizelési inger. Én a 16. héten is éjjel 2-szer kimegyek, nappal 2-3 óránként pisilni kell és állandóan azt érzem, hogy mindjárt bepisilek. (Még a pisilés után is azonnal). Elképzelhetõ szerintetek, hogy a kicsik még mindig ennyire nyomják a hugyhólyagot? (Egyébként más tünetem nincs, se szúrós pisilés, se alhasi fájdalom)

Köszi:
Zsófi
szzsofia (szzsofia)

Sziasztok!
Kele!
Köszi az infot a kókuszmatracról, szerintem ennél van olcsóbb is, mint tudjuk a Mammut nem éppen az olcsó kategóriába tartozik. A kismama újságban van mindig egy hírdetés a biomatracokról, sõt felnõtt matrac vásárlása esetén azt hiszem 5%, gyerek matrac esetén pedig 8% kedvezményt adnak. Az árat nem tudom.
Mammut:Ismerem ezt az üzletet, én is jártam már ott, sõt onnan akartuk megrendelni a kiságyat ( 50.000 Ft körül van , együtt a pelenkázóval, késõbb ággyá alakítható, de rájöttem, hogy a kiságy fekvõfelülete nem olyan nagy , úgyhogy már nem tetszik ).
Nem tudom melyik Chicco kocsira gondolsz, de én is beleszerettem ott egy Chiccoba - sötétkék alapon , sárga
( azt hiszem ) csillagok, sárga fogantyúval valami álomszép. Épp akciós volt : 50.000.- Ft körül.Már majdnem meg is vettük, amikor a sógornõm felfedezte - gyakorlott anyuka révén , tudva, hogy mire kell odafigyelni , - hogy igen puha a háttámla része, és elég rövid a fekvõfelülete is. 1 éves korára tán már kilógna a lábacskája belõle. Így fájó szívvel , de lemondtam róla. Azóta tök véletlenül voltunk a Kikában és 32.000.Ft-ért vettünk egy 3 funkciós, nagykerekû, + lábtartóval rendelkezõ, sötétkék alapon macimintás kocsit - minden célra megfelel. A sogórnõm 3 éves kislánya még mindig elfér benne.

Cami!
Szerintem is igencsak el van számolva az idõm, de ez nem az orvos hibája, mert nekem csak nagyjából volt rendszeres a mensim. Ahogy ugye a dokik számolják, - utolsó vérzés elsõ napja - úgy stimmelne, csakhát amikor az elsõ uh-voltunk akkor 9hét 3 napos terhességet mutatott és a mensim alapján akkor csak 5-6 hetes terhesnek kellett volna lennem. Úgyhogy ezt meg is említem a dokimnak - ha minden igaz a héten megyek.Egyébként így én is ápr. 13 körülre számítok.

Lányok! Tud valaki a terhességi cukorbetegség jeleirõl? Kicsit aggódom, mert igen sok csokikát ettem mostanában, és minden nap szinte követeli a szervezetem az édességet. S van amikor egész nap olyan fáradt vagyok, hogy alig tudok felkelni, pedig nagyon sokat alszom.

Heni / ma 26 hét
heni

Azt még elfelejtettem: ugye jól tudom, hogy a kvarcolás nem árthat a babának?
Van otthon egy kis kvarclámpánk, és egy picit a pofimat meg a mellkasomat le szeretném barnítani, mert kezdek mind színben mind alakban egy hóemberhez hasonlítani.
Aki tud róla valamit, feltétlen írja meg. Szoliba azért most csak nem megyek.
Köszi
Heni
heni

Kata007!

Szóval április 29. vagy 30-ra vagyok kiírva. A hetek számolásával mindig gondjaim vannak, de most újra számoltam és a 25. hetet kezdtük meg. Egyébként elsõ próbálkozásra beköltözött a pocaklakó. Kell még valami infó?

Bubu
bubu

bubu!

Add meg nekem az utolsó mensid elsö napját!

Kata007
Kata007

Sziasztok kismamák!
Örömmel tudatom veletek, hogy 2002. január 3-án 01.23.perckor megszületett Mona kisfia Ádám 3005 gr. 53 cm és 31cm fejkörfogat. A többit majd Mona.
Üdv
Mona párja
Mona

Sziasztok!

Hát, így két héttel a Nagy Esemény után végre sikerült egy kicsit a számítógéphez ülnöm. Nincs most idöm igazán végigolvasni az azóta történteket, éppen csak átfutottam a név szerint nekem szólókat. Elöször is ezer köszönet Verusnak, amiért megírta az örömhírt. Aztán rögtön köszönet minden gratulációért, és jókívánságért. Tényleg gyönyörü karácsonyi ajándék volt... Kép Tartozom az adatokkal, PiciLaci 3250 grammal és 50 cm-rel érkezett. Ja, és nem csomagoltam össze... Kép
Szóval a történet: December 23.-án hajnali 4 órakor arra ébredtem, hogy pisilnem kell. Jó kemény volt a hasam, de az elö szokott fordulni, úgyhogy nem tulajdonítottam neki semmi jelentöséget. Feltápászkodtam, kimentem a WC-re, aztán irány a fürdöszoba kezet mosni. Akkor gördült végig az elsö gyanús csöpp a combomon... Egy papírzsepivel felitattam, enyhén véres színe volt. Ettöl teljesen elbizonytalanodtam, mert úgy tudtam, hogy a megzatvíz színtelen, és ha az folyik, azonnal menni kell. Viszont azt is tudtam, hogy a nyákdugó véres színü, és ha az megy el, akkor még nem kell kórházba menni. De a nyákdugót valami sürübbnek gondoltam... Kép Szóval ott álltam teljesen elbizonytalanodva. Vettem fel egy bugyit, tettem bele egy betétet, lefeküdtem, és elkezdtem nézegetni az órát. A pocim szép szabályosan 7-8 percenként megkeményedett, és kb. úgy fájt, mintha a mensim akarna megjönni. Egyébként az egész szülés alatt ez az egy óra volt, amikor szabályos idöközönként voltak "fájásaim". Kép 5 órakor felébresztettem Életem Párját, hogy nem is tudom, de talán helyzet van... Neki volt annyi esze, hogy a kezembe nyomja a mobilt, hogy akkor hívjam fel a szülésznöt, és kérdezzem meg a véleményét. Fel is ébresztettem szegényt, elmondtam, hogy mi a helyzet, erre közölte, hogy azonnal induljak...
Jól éreztem magam, nem voltam még csak ideges se, szépen letusoltam, összepakoltam, próbáltam megnyugtatni a plafonon rohangáló férjemet, aztán bementünk a kórházba. Az ügyeletes doki magas burokrepedést állapított meg, szóval nem lenn, a méhszájnál, hanem valahol fenn repedt meg a magzatburok, ezért volt, hogy csak csöpögött a magzatvíz. Na, a doki rögtön rendesen megrepesztette a burkot, és feltett a méhszájhoz valami izét, amire azt mondta, hogy az majd beindítja az eseményeket. Merthogy szerinte nem voltak fájásaim. Én a magam részéröl akkor még állítottam, hogy márpedig nekem igen is fáj, éppen eléggé... Mit tudtam én még akkor, mit neveznek a szülészeten fájásnak... Kép
Befektettek az örzöbe, bejött Laci, megérkezett a szülésznönk, beszélgettünk, teáztunk, kicsit unatkoztam. Laci mérte az idöt a poci-keményedések között, de nem volt abban semmi rendszer. Telt-múlt a délelött, túlestem a kötelezökön, borotválás, beöntés, de még mindíg vígan flangáltam a "fájások" alatt is. 11 órakor aztán bekeményítettek, és bekötötték az oxitocint. 12:30-ra már beláttam, hogy amit reggel éreztem, az nem volt fájás. Akkor már nem tudtam volna felkelni, két fájás között is nagyon fájt, szorongattam Laci kezét, és igyekeztem nem hisztizni nagyon. Tágulni viszont nem tágultam. 13 óra körül végre beért az orvosom, vártam, mint a messiást, tudtam, hogy nélküle nem lesz EDA, ha felkelek toporzékolni, akkor se. Megvizsgált (fájás közben), valószínüleg tágított is egy kicsit kézzel, mert majdnem kiugrottam az ágyból, annyira fájt. Aztán rábólintott, hogy mostmár magvan két ujjnyi a méhszáj, jöhet az EDA. Jött az anesztes, áldott legyen a neve, megkaptam az EDÁ-t, az is áldott legyen, aki kitalálta. Attól kezdve újra poci-keményedéssé szelídültek a fájások, felkeltem, sétáltam, kiültem egy nagy labdára, Életem Párját elengedtem ebédelni, szóval vígan voltam, csak éppen tágulni nem tágultam továbbra se. Még 3 órakor is a 2 ujjnyi méhszájnál tartottunk, aztán egyszer csak mint a golyó megindult az én Pici Fiam kifelé, és 16 óra 00 perckor, pontosan 12 órával az elsö magzatvíz csepp után már kinn is volt. 9/10-es APGAR-ral született, egészséges és gyönyörü baba, legalábbis szerintem... Persze az én objektivitásom megkérdöjelezhetö... Kép
Azóta viszont taposómalom az életem, szopi, fejés, pelenkázás, ringatás, és újra elöröl ugyanez. Mostmár értem, miért mondták kismama koromban, hogy aludjam ki magam elöre... Kép Amíg odabenn volt, nem is tudtam, milyen jó dolog is pl. az, hogy minden plussz gond nélkül biztosított a táplálása... Kép
Remélem azért néha majd be tudok nézni hozzátok, de annyi idöm már biztosan soha nem lesz, mint amíg a pocakomban lakott PiciLaci.

Nagyon boldog új évet kívánok mindenkinek, és jó babázást azoknak, akik idöközben megszültek!

BMárti
BMárti

Mona párja!

Hatalmas gratula a kis Ádámhoz! KépKépKép A Babanet elsõ babájához az éven! Kép
Add át légyszi jókívánságaimat Monának, és kívánok sok-sok tejcsit!

Márti!
Jó olvasni a soraidat Kép Örülök, hogy minden ok. Nem hazudtoltad meg önmagad Kép Itt a pakolásra gondolok. Persze látom, nem volt gond, ezzel sem.
Az adatokat pótolom, de akkor a neve maradjon PiciLaci, vagy a hivatalos László?

Kép
<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Évike Anna 3130 g, 54 cm 2001.12.06 ( - ) 5 nap
Mariann Bálint 3300 g, 50 cm 2001.12.07 ( - ) 7 nap
Niki Leila 4250 g, 60 cm 2001.12.08 ( - ) 2 nap
Kinga Árpád-Kadosa 1490 g, 42 cm 2001.12.08 ( - ) 56 nap
Kinga Csanád 1700 g, 43 cm 2001.12.08 ( - ) 56 nap
Orsi Richárd 3550 g, 53 cm 2001.12.10 ( - ) 5 nap
Beja Bálint 3950 g, 58 cm 2001.12.12 ( + ) 2 nap
Ada Botond Miklós 3150 g, 52,5 cm 2001.12.14 ( - ) 7 nap
Zafi Réka 2800 g, 54 cm 2001.12.18 ( - ) 17 nap
Picur Dániel 2960 g, 48 cm 2001.12.20 ( - ) 1 nap
BMárti PiciLaci Kép 3250 g, 50 cm 2001.12.23 ( - ) 2 nap
Szila Hanga 3580 g, 54 cm 2001.12.25 ( + ) 3 nap
Mona Ádám 3005 g, 53 cm 2002.01.03 ( - ) 14 nap
</pre>

Kata007
Kata007

Sziasztok!

Mona es parja! Gratula az uj kis jovevenyhez! Sok tejcsit Adamnak es jo egeszseget az egesz csaladnak!

BMarti! Orulok, hogy jol vagytok! Latom tenyleg nem sietted el a bepakolast Kép ! Biztos nagyon aranyos PiciLaci! Koszi, jo volt olvasni a szulesed tortenetet. Jo egeszeget az egesz csaladnak! Jo babazast!

Andysj
Andysj

Mona! Gratulálok a picihez!

Heni! Ha aggódsz a cukrod miatt, a patikákban lehet kapni egy gyorstesztet, ami kimutatja a vizetletböl a cukorszintet. Ha jól emlékszem, Glukotest a neve - kis itatóspapir-csikok, amit pár másodpercre a vizeletbe kell tartani és az elszinezödés mutatja a cukorszintet.

Zsófi, a gyakori pisilés miatt ne aggódj - ahogy nö a baba, csak egyre rosszabb lesz, hiszen minél nagyobb annál jobban nyomja a hólyagot. De szerintem a gyakori éjszakai felkeléshez is hozzá lehet szokni, söt, jó gyakorlat késöbbre, amikor a picihez kell majd gyakran felkelni.
Móni
sjmoni (sjmoni)

Mona!

Gratulálok a picidhez! Kép

Zsófi!

Nem tudom, hogy ikrekkel mi a tapasztalat, nekem a fiamnál is és most is csak ez volt az egyetlen terhességi tünetem.
Nagyon rossz volt, mert jártam ugy, hogy pisilés után is még sokáig ott volt az inger, legszívesebben ültem volna a vécén (de hát órákig kellett volna). És bárhol, bármikor rámjöhetett a pisilés, alig visszatarthatóan (állandóan féltem töle, hogy bepisilek, szerencsére nem sikerült Kép)
Nem tudom, hogy veled hogy lesz, nekem a 12. hét körül szüntek meg a panaszaim (azt szokták írni, hogy ekkor emelkedik ki a poci az alhasból, és már nem nyomja a hólyagot).
De neked ez már biztos elöbb megtörtént, igy lehet, hogy tényleg végig ilyen lesz. Azért remélem enyhül majd!

Beszti
Beszti

Sziasztok lányok,
látom már mindenki megszült, csak én nem... Azt hittük, lesz egy karácsonyi babánk, aztán már vízkereszt is elmúlt, de még egyben vagyunk. Holnapután már befektetnek, mert két hétnél tovább nem nagyon szeretik túlhordatni a gyerekeket... Jó mi?
Szóval, már december végén mondta a doki, hogy nyitva van a méhszáj, csináltunk mindenféle bulikat, strapákat, szilveszterkor nagyot táncoltunk, végigsétáltuk a millenáris kiállítást (nagyon jó, ajánlom), tartottam nagytakaritást, sõt elektrosokk is volt (na azt nem kivánom senkinek - megrázott a mosógép, és utána majdnem egy órát nem mozdult meg a kicsi fiúnk, hát én még életemben nem voltam úgy beszarva mint akkor) - de semmi, semmi, semmi.
Most már nagyon feszültek vagyunk, meg ilyenek, elég nehéz lelkiállapot ez a toporgás, a párom fõleg nehezen bírja - nem tud dolgozni menni, csak ez az állandó készenlét, stb. Minden este úgy fekszünk le, hogy talán... De soha nem lesz semmi.
BMárti, kiváncsi voltam, veletek mi an - nagyon jó volt olvasni a beszámolódat! És mi van Tidujjal? Már õ is túlhordta, nem?
Mindenképpen jelentkezünk, ha lesz valami nektek meg minden jókat és néha gondoljatok ránk

mégegykata majdnem negyvenkét hét, te jó ég....
mégegykata

szia Megegykata!

ugy latszik nemcsak en vagyok ilyen varakozo allapotban!
En is at hittem, hogy meg szilveszter elott megszulok, de azota meg nem sikerult!Szerintem biztos osszefutunk a korhazban!
Kitartas!Kép
Tiduj
Tiduj

SziasztokKép
Elsõként gratulálok minden friss KismamánakKép
BMártiKép
Köszi a történetet, nagyon jó volt olvasni RólatokKép Sok sok tejcit és erõt kívánok NektekKép
TidujKép
Fel a fejjelKép! Nem mondta az orvosod, hogy meddig hagynak "túlhordani"?Kép Szerintem a kiírás idõpontjától számított 2 hét után meg szokták indítani....Kép Szorítok, hogy mielöbb túl legyetek a dolgonKép

Puszi: Doris
doris

Sziasztok!

Mona graula a picihez!
Sjmoni, Cami köszönöm a vigasztaló szavakat, sajna nekem ilyen rossz a természetem, hogy mindenen túlaggódom magam. A picúr nagyszülei szerencsére megnyugtattak, hogy nincs miért, bármi van õk is ott vannak a háttérben, szóval elvben aggodalomra semmi ok. A baba viszont nagyon virgonc mióta tudja, hogy lesz babaszobája. erre mondta ma kollegám, hogy szerencse, hogy nem konditermet csinálunk neki, képzeljem el akkor, hogy ficánkolna.

Holnap után lesz a nagynap, a részletes ultrahang, amikor elvben az is kiderül, ha ugy fekszik, hogy kicsilányunk, vagy kicsi fiúnk lesz és én már olyan kiváncsi vagyok! Drukkoljatok!

Egy kérdés (a piszkos anyagiak miatt) ha júniusban szülök és akkortól megyek el szülési szabira, attól én szülés elött az egész évi szabimat kivehetem, vagy csak idõarányosan a júniúsig járót?

Norci
Norci

Sziasztok!

Norci, kiveheted az egesz evre jarot, mivel a szulesi szabadsag idejere es a gyed elso eveben jar a szabadsag!
En is mar a 2002-es szabadsagomat vettem ki addig, amig meg nem szulok.Ami remelem mar csak par nap, vagy az is lehet, hogy meg ma ejjel???De jo lenne!Kép

doris:koszonom, megprobalok kitartani!Kép

Mindenkinek jo pocaknovesztest!

Tiduj
tiduj

Tiduj!
Nem is tudom, mit mondjak! Gondolok rád sokat, majd jelentkezz, ha sikerült kettéválni! Kép

Szerintem Kisbencének megvan a babája! Nagyon mélyen hallgat már 2 napja!

Jó pocakoskodást mindekinek!
Zafi
zafi

Sziasztok Kismamák!

De jó ismét újra közöttetek lenni! Jó volt egy kicsit nosztalgiázni, felidézni azt az idõszakot, amikor még egyben voltunk.

Márti! Nagyon jó volt olvasni a beszámolód, csatlakozom ahhoz a megállapításodhoz, hogy áldott legyen a neve, aki az EDA-t kitalálta. Nagyon jó egészséget nektek!

Gratula Monának, sok-sok tejcsit kívánok nekik és nagyon szurkolok Kisbencének és Tidujnak!

Mi jól vagyunk, van sok tejcsim, csak nagyon elkényeztettem Romit, ha nem alszik, akkor azt igényli, hogy folyamatosan tartsam a kezemben, csak kb. 10 percig marad meg a kiságyban.
Lányok, tényleg nagyon aludjátok ki magatok, ezek a csöppségek ilyenkor még nem tudják, mikor van éjjel és mikor van nappal...

Sok puszi nektek: Laura (ha még emlékeztek rám Kép )
Laura

Sziasztok Csajok!

Én nagyon is emlékszem Rád Laura! Örülök, hogy jól vagytok és remélem néha bekukkantasz ide -azt hiszem én is ezt fogom tenni (bár ott tartanék már).

Alig tudtalak végigolvasni Titeket, mert december vége óta nem voltam net közelben.

HENI!! Köszi az éredeklõdésed, nagyon jólesett! Igen, még dolgozom januárban, de most elkapott engem is az influenza-szerû förmedvény és 1 hetet itthon feküdtem, csak ma mentem be dolgozni, de onnan sem tudok mindig írni. Itthon meg nem volt gép, de ma megint van végre, szóval kifeküdtem a náthát, - attól féltem nagyon, hogy nehogy belázasodjak.
Egyébként mi is "öregesen" szilvesztereztünk (a pocaklakóval együtt) hármasban és én sem kívántam nyüzsgést, de ezt lehet hogy jövõre már bánni fogom. Lehet, hogy most kellett volna még kirúgni a hámból?
Kérdezted az utolsó mensi napját - nekem júl. 7, vagyis innen számolják elvileg a terhességet és április 13-ra vagyok kiírva. Megírod nekem a mail címedet??

Ja! (és ez Szávának is szól)! Engem mindenki csodál, hogy mennyire kis vékonyka maradtam és milyen aranyos a formás kis fiú.pocim és a többi ...nos a 26. héten rajtam már TÖBB MINT 10 kiló van!! Ugye übereltem mindenkit? CSak reménykedem, hogy hamar lemegy, mert a családban mindenki vékony kivétel nélkül. Lehet, hogy a kisfiam ilyen erõs?? Mindenesetre nekem hozzá kellett erõsödnöm ehhez az állapothoz, mert eléggé vékony csontú és keskeny csípõjû vagyok, -a kilók viszont állatira aggasztanak. El sem tudom képzelni, hogy minden visszaálljon a régibe. Szerencsére még nincs vizesedés a lábamon és az arcomon sem látszik semmi. Mééég...

BEJA! ÉN PONT ilyen utó-dolgoktól félek. Gratula neked a hõsnek és remélem mostmár rendben vagy. Nagyon de nagyon együttérzek Veled. Ugye mára már csak rossz emlék és ott szuszog a kis CSODA helyette??

Dojika!! Tudod már, hogy fütyis-e vagy nem?????

Zafinak nagy gratula és irigykedem!!! Monának is gratulálok Ádámhoz! Nagyon sok Boldogságot!

Ámulva olvastam viszont, hogy mégegykat-áék még EGYBEN vannak! SZerintem sem hagyják tovább túlhordani! Hajrá KATA! és Rakéta-baby-t kívánok!
A másik, ami õõrület, hogy Móni a 34. héten még dolgozik! Úristen! Hogy bírod?? FOntos dolgoznod?? Én a 26. héten vagyok, de nagyon nehezen megy a 8 óra munka és a 3 óra utazgatás!

BMÁRTI! Mégegyszer gratulálnom kell! Tetszett a sztori! Férjurad is hõsiesen kiállta a próbát! Várjuk a képet PiciLaci-ról!!

NYUSZIMANÓ! Nektek is minden SZépet! Annyit izgultunk Donát babciért, hogy igazán öröm hallani Rólatok!

TIDUJ! Mesélj bõvebben! MI VAN VELED??

A kókuszmatrac miért jó??? Bocsi, ebbõl kimaradtam!

ÉN MA voltam kardiológián, de minden rendben a fene magas pulzusommal (nekem ugye baba nélkül is ilyen). A szív helyett a dokinõ lement a pocimra és megcsodáltA a kis pöcsöst! Aki büszkén illegette magát a képernyõn! Olyan édes volt!

Én mindenhonnan csak azt hallottam (a tapasztaltaktól), hogy szoptatás alatt NEM lehet lefogyni könnyen, holott az okos könyvek pont ezt bizonygatják.. SZerintetek?

Mummy (26+2)

...a 3D UH-ra a 30.hét körül érdemes elmenni??
mummy (mummy)

Szia Munmmy!
Én csak a saját példámat szeretném leírni, bár azt hiszem már írtam. A fura az volt az egészben, hogy amikor befejeztem a szoptatást szinte két hét alatt lement rólam 5 kiló. Addig viszont inkább híztam, mint fogytam. Bár szerintem ez a gyerektõl is függ. A lányom - mivel majdnem két hónapig kórházban volt - elég bénán szopott. Én persze egyre többet ettem, hogy a fogyó tejem egyre több legyen. Megjegyzem ez nem jött be. Talán majd most ügyesebbek leszünk, de az az igazság, hogy a babamagazinok rózsaszín felhõje mögül nem látszik elég tárgyilagosan, hogy azért nem megy mindig olyan könnyen az a szoptatás.

Mi szombaton voltunk 4D UH-n a Praxisban. Nekem szenzációs volt. Még a három éves nõvérke is látja mi micsoda a képen és a videón. Egyébként kislányom lesz, már látszik, hogy megint olyan pisze kis orra és cuki feje van. A doki szerint elég nagy a baba, mert én még a betöltött 26. hét elõtt voltam és már 1 kg-nál többnek jósolták. Szerintem - annak ellenére, hogy drága nagyon megnyugtató. Persze a 30. héten már babásabb a formája, de félõ, hogy mivel már nem fér el, eltakarja magát és a pofijából nem sok látszik. Én persze legszívesebben akkor is mennék, de hát nem Rotschild a férjem.

A kókuszmatracról: Mi is szerettünk volna a lányomnak, csak drága volt. Kérdem én, ha összepisili, akkor mit lehet vele csinálni, mert a szivacsmatracot - fõleg nyáron egész jól ki lehet mosni. És a baba súlya nem olyan nagy, hogy túl puha legyen nekii a szivacs, hiszen még alig nyomja be.

Zsófi: Nekem kb a hetedik héttõl szinte folyamatosan pisilnem kell és úgy tûnik ez egyre rosszabb lesz (tutti, hogy így lesz, a lányomnál is így volt )
Száva 26

Szia Mummy!

Ha nem titok, én a pulzusod felõl szeretnék érdeklõdni. Én is ebben a cipõben járok (baba nélkül is), és eléggé aggaszt. Még nem jártam kardiológián (nem is tudom ki küld el oda), holnap megyek belgyógyászatra, de a terhesgondozáson soha nem akarnak hinni a szemüknek a védõnõk, amikor megmérik, már teljesen frászban vagyok miatta. Neked mondtak valamit, hogy mitõl van ez?

Köszi!

Any(18)
any

Mumy!
Tulajdonképpen azt szeretném kérdezni, hogy mennyi a sok?
any
ha gondolod magánba is jöhet:
anyv@freemail.hu
any

Sziasztok!

Zafi, Beja! Átadtam az üzeneteiteket Katinak, nagyon örült neki. Sajnálta Zafi, hogy téged elkerült, de hát van ez így.

Tiduj!

Én meg már azt hittem, hogy megszültél mert nem voltál tornán! Kép Nem baj, ami késik nem múlik! Elõbb-utóbb minden nagy pocakosnak eljön az ideje!!! Kép

Lehet, hogy nekem is hamarabb? Péntek este óta jósló fájásaim vannak és ma hajnali 1/2 2-tõl nem is tudtam aludni tõlük, sõt még rendszeresek is voltak. Nem tudtam még azt sem eldönteni, hogy felhívjam-e a kórházat vagy sem. Aztán anyukámat hívtam fel, gondoltam 11 gyerek után neki is van tapasztalata Kép! Azt mondta, hogy próbáljam meg erõltetni az alvást, ne számolgassam a perceket. Végülis 5 körül sikerült visszaszundítanom egy kicsit, de persze tiszta baromságokat álmodtam. Aztán meg 5:50-kor reggelicsinálás, sõt még ebédkészítés is mert tegnap este elmaradt. Azóta is keményedik a pocim és fáj is, csak nem figyelem, hogy milyen idõközönként. Remélem azért még legalább egy hétig kihúzom4 Aztán lehet, hogy még február közepén is itt fogok toporzékolni, hogy szülni akarok!!! KépKépKép
Bocs a hosszúságért, lányok! Olyan jól esett egy kicsit kiírni magamból az izgalmakat!
Mindenkinek további jó hetet, Tiduj, Mégegykata, HAJRÁ!!!
Menta
Menta

Sziasztok!

MENTA! Jelentkezz még, hogy mi van!! Tényleg 11-en vagytok testvérek? Nagyon drukkolunk!

Szia Any!
Most inkább ide írok, mert a mail-emen ma nem sikerült elküldenem egy levelet. Szóval nekem babci nélkül is mindig 90 felett van a pulzusom (=tachicardia). A vérnyomásom viszont inkább alacsony szokott lenni, de mindenesetre soha nem volt még magas. Tavaly mentem el elõszõr kardiológiára és NAGYON AJÁNLOM NEKED Dr. Sugár Katalin -t a MÁV kórházban! Fel kell hívni a kórházat, kérni a Sugár dokinõt és bejelentkezni hozzá (általában másfél hónap múlva ad idõpontot). Aztán pedig bármilyen orvos írhat Neked egy sima beutalót, hogy "Kérem felülvizsgálatát tachicardia miatt" A DR.Nõ nagyon kedves - néz egy EKG-t és aztán megnézi külön a szivet és valószínûleg azt tanácsolja majd, hogy ússzál és sétálj és ne erõltesd agyon, de egyben meg is nyugtat majd, hogy ez minden 4. embernek van és nem nagy gond.

Van egy un. endocarditis profilaxis nevû "dolog" - ami alapján egyes mûtéteknél (szájsebészeti pl.) egyszerûen nagyobb higiéniát kíván az ellátás.

Most a 7. hónapban újra elmentem és mivel alacsony a hemoglobin a vérvétel alapján és minden kismamának gyorsan ver a szive és majdnem mindenki vashiányos ilyenkor, ezért mosolyogva széttárták a karjukat, hogy felezzem a ritmust és ne futkossak sehová, mert le van terhelve nagyon a vérkeringés. Tornázni is csak módjával.
Tény, hogy a pulzusom 90-120 körül van és néha nagyon rámjön a fulladás munka közben, de ezzel igazából nincs sok teendõ-.
Ha van még kérdésed, nyugodtan kérdezz - és jó Babavárást Neked is! Ennél nagyobb bajunk soha ne legyen, mint ez a fene pulzus!!

SZáva! Én is a Praxisba szeretnék menni és azt hiszem akkor be is jelentkezem mostanság. Te mennyivel késõbb-re kaptál idõpontot? Jobb, ha mozog közben, vagy inkább aludjon szerinted? Csöppet sem "félelmetes"?? Úúggy izgulok!!

Mummy (26+2)
Mummy

Sziasztok Pocakosok!

En a 26. hetemet toltom eppen es mar egy par hete olvasgatlak Benneteket es jol esik olvasni, hogy hasonlo problemakkal kuzkodtok, mint en es hogy ennyire szurkoltok egymasert.
Hizasban ugy tunik en tartom a rekordot. Mar 11,5 kilonal tartok. Pedig a Karacsonyt eleg jol birtam, aztan ket nap alatt 3 kiloval mutatott tobbet a merleg. Szoval ez egy kicsit sok. Bar en eleg nagydarab vagyok es az orvos azt mondta, hogy 16kg hizas nalam teljesen elfogadhato, de most mar kezdek aggodni. 1 honapja kezdtem rendszeresen Elevitet szedni (elotte kihanytam), bar a verkepem eleg jo es azota nagyon jonnek a kilok...
Ugy olvastam a sorok kozt, hogy tornarol sokan ismeritek egymast. Szeretnem megkerdezni, hogy hova jartok es mikor van a torna.

Sziasztok

Katka
Névtelen

Mummy!

Köszi a megnyugtató szavakat, mintha rólam írtál volna. Néha nyugalmi állapotban is 100 felett van, 90 alatt igen ritkán. De már annyira idegesít, hogy amikor tanácsadáson megmérik azzal az automata vérnyomásmérõvel, akkor képes 140-ig is felmenni, persze én is érzem, hogy majd kiugrik.A vérnyomásom ott normális, itthon inkább alacsony.
Sajnos nem Bp.-i vagyok, hanem debreceni, így itt kellene találnom valakit, aki megnézi, majd megpróbálom.
Mégegyszer köszi, hogy idõt szakítottál rám, már azt hittem valami csodabogár vagyok, vagy súlyos szívbeteg, amit persze még nem diagnosztizáltak, mindig elintézik azzal, hogy tachicardia.

Jó babavárást mindenkinek!

Any(18)
any

Szia Mummy! Köszi az aggódást - nem "kell" dolgoznom, de egyrészt kitünöen érzem magam, igy el-el üldögélek az irodában, hiszen otthon is csak unatkoznék a négy fal között. Persze apránként kiveszem a tavalyi maradék szabijaimat, úgyhogy max. 3 napot vagyok bent egy héten, azt sem reggeltöl estig. Egy kicsit a lelkiismeret is furdal, hiszen annyi befejezetlen munka van, amit szegény kollégáimnak kellene átvenniük - velük sem akarok kiszúrni.
De most már lassan kiiratom magamat betegszabira.

Az viszont, hogy az idei szabit is kivehetjük, nekem is új. Biztosan igy van, nemcsak az idöarányos havi ca. 2 nap jár?
Az nagyon szupi lenne, nem kellene betegszabira menni! Tünde, nem tudsz erröl valamit - eddig is olyan sok jó "bérügyes" tanáccsal láttál el minket!
Móni (34)
sjmoni (sjmoni)

Sziasztok!

Kókucmatracról: a megatoysban nemcsak a Novotex (Üllõi út), hanem a Drewex kókuszmatraca is kapható, ami sokkal olcsóbb. Mi 8000 körüli áron vettük a 60X120-ast.
Ilda
ilda

Sziasztok!

Meg mindig nem azt a hirt irom, hogy megszultem!Kép

Katka:a kismamatorna a MAV korhazban van H-Sz 14-15-ig.eppen idoben vagy hogy elkezd!Persze mashol is van, de itt pld csak 200 Ft.Kép

Menta:varom a hirt rolad!

kokuszmatrac:Mi az intersparban vettuk 10 e-ert.En azt hallottam Rola,hogy jol szellozik es nem azik el a pisitol sem. En is frotir sztrech lepedoket vettem ra. Az a kismamabolt a Balzac utca es a visegradi utca sarkan van. Nem pont a sarkon, hanem kicsit beljebb de konnyen meg lehet talalni, es nagyon jo aron vannak cuccok.

tiduj
Tiduj

Moni!
tuti kiveheted a szabidat, en is szabin vagyok TGYAS helyett,csak az a baj benne, hogy kesobb mikor visszajossz majd GYES-bol ezt mar nem tudod kivenni,csak ami maradt belole!
T.
tiduj

Szia Katka!
Ne izgulj , szokott úgy loenni, hogy hirtelen egy-két kiló felugrik. Nekem mindkét terhességem ilyen volt. Persze a gyors felugrások után kicsit leáll a súlynövekedés. A lényeg, hogy ne keseredj el, ha vékonyka voltál úgyis többet hízol, mint a ducibbak.
Mummy!
Egy kicsit én is izgultam a 3D miatt. Csütörtökön hívtam fel õket és már szombatra adtak idõpontot. Ahogy hallottam elég össze-vissza rendelnek, úghyhogy szerintem minél elõbb telefonálj rájuk. A kép csak amiatt fura egy kicsit, hogy az UH árnyéka miatt ( persze csak néhány szögbõl és ahogy mozgatja a képet ez változik ) olyan, mintha nem lenne meg egy darab a koponyájából a babának. Ez a doki szerint függ a babától és a fekvésétõl. Midenesetre az enyém néha úgy nézett ki, mintha megskalpolták volna. Szóval ez ijesztõ, de amúgy nagyon buli az egész.

Száva
Száva

Sziasztok!

Mindenkinek minden jót erre az évre. Tudtátok, hogy mi tényleg különleges korban élünk? Nem tudom pontosan, mi ennek a neve, nekem a matematikus barátnõm mondta, hogy ilyen év, mint a 2002 - ami visszafelé olvasva is ugyanaz - csak kb. 110 évenként fordul elõ. Mi meg már a második ilyenben élünk, hiszen 1991 is ilyen volt. Ez tök jó, nem?

Nagy-nagy drukk a szülés elõtt állóknak, és sok-sok öröm a nemrég szülõknek! Ahogy a táblázatot elnézem, még mindig én vagyok a "legkisebb" kismama a babaneten. Pedig már úgy várom, hogy legyenek kisebbek, és én is tudjak segíteni a tapasztalataimmal. Így csak gyarapodni tudok az általatok leírtakkal. Néha hajtanám az idõt elõre, hogy legyünk már nagyobbak, hogy érezhessem Almamagot, aztán pedig lefékezek, hogy nem kell siettetni az idõt, hiszen neki ezek a napok is nagyon fontosak, meg egy csomó dolognak még úgyis rendezõdnie kell a születéséig - a páromnak fontos feladatai lesznek a munkahelyen, és még egy tavaszi kemény vizsgaidõszakon is túl kell esnie. Szóval inkább lefoglalom magam, és szép türelmesen várom, hogy növögessen.

Apropó, nektek is szoktak rossz álmaitok lenni? Hogy majd ilyen-olyan rossz dolgok történnek a babával, hogy elmegy, meg ilyesmi? Nekem most volt elõször, nem is aludtam utána egész éjjel. Eddig az álmatlansággal nem volt gondom.

És egy pénzügyi kérdés: van köztetek köztisztviselõ, aki tudja esetleg, hogy milyen pénzekhez lehet jutni a baba után? Írtátok nemrég ezt az adójóváírást is, kb. 3000 Ft, az hiszem, de nem tudom, ez mindenkinek jár? Egyszerûen képtelen vagyok a pénzügyi dolgokban eligazodni.

Köszi, ha írtok.

Dió (és Almamag)
Dió

Ja, és nekem is egyfolytában, és megállás nélkül pisilni kell. Ettõl aztán folyton szomjas vagyok, és akkor iszom, és megint pisilni kell, és ez így megy egész nap. Kibírható, de azért amikor a férjemmel összebújunk, és közben is kétszer-háromszor ki kell mennem, az azért elég ciki.KépKép Szerencsére a férjem tündérbõl van. Na meg akinek szinte ez az egyetlen tünete, az ne panaszkodjon.Kép

Dió
Dió

TidujKép
Mit mond az orvosod? Meddig lesztek még egybenKépKép?
DióKép
Hány hetesek vagytok?Kép Biztosan klassz érzés lehet... Szerintem tényleg ne siettesd az idõt, ez egy nagyon klassz állapotKép
Jó babavárást és szülést mindenkinekKép

Puszi: Doris
doris

Tiduj!

Azóta is egyfolytában keményedik a méhem csak volt egy idõszak, amikor kb. csak 20 percenként. De most nem fáj mindegyik összehúzódás, csak érzem. Szerintem még nem szülök. Az lehetetlen. Az nem ilyen!!!?

De látom te se, SEBAJ! Biztos, hogy hamarabb fogsz, mint én!!! Icike-picike türelem... még! Nagyon gondolok rád!

Mummy! Köszi az aggódást! Tényleg 11-en vagyunk tesók és tök jó! Mindig is csodálni fogom a szüleimet ezért!!

Na megyek fõzni, mert jóslás ide, jóslás oda, adnom kell a férjemnek enni Kép!

Vigyázzatok magatokra!
Menta
Menta

Sziasztok!

Én is újonc vagyok és csak Diónak megnyugtatásul üzenem, bár még nem tudom Õ hány hetes, de én is baromi újnak érzem magam Köztetek, pedig már hetek óta olvasgatok....Egyébként a 12. héten járok. Még nem voltam védõnõnél, tudja valaki a XIV kerületi, Örs Vezér környékén lakó pocakosoknak hova, kihez kell menni?

Nyuszi
Névtelen

Sziasztok!

Menta:Nekem is ilyen volt karacsony utan.
dio:en is koztisztviselo vagyok.Azt nem tudom, hogy jar-e valami kulon juttatas, szamomra az is megnyugtato, hogy legalabb biztos, hogy mindent kifizettek utannam es igy rendesen fogok penzt kapni.
A 3000 Ft a 91. naptol mindenkinek jar, aki fizet adot, igy le tudjak belolle vonni.
Az elenk almok is jellemzoek a kismamasKép allapotra, bar nem kell feltetlenul rosszaknak lenni. ezt egy konyvben olvastam. Olyan jo nosztalgiazni, mikor olvasom a tenyleg friss kismamakat nekem is mindig eszembe jut milyen volt regen...
En ma este is szulni keszulok, egyszer csak osszejonKép

Tiduj
tiduj

Sziasztok,

Sikerult azonositot is krealnom es koszonom a bitato szavakat.
Esetleg van valaki, aki szinten az I. Klinikan szul?

Mummy,

En is voltam 3D-s ultrahangon, mar a 19. heten es szerintem nagyon klasz. A parod is bemehet Veled es egyutt nezhetitek.
Szerintem ide a latvanyert erdemes menni, en nem ereztem az ultrahangos emberken azt a felkeszultseget, amit a 'hivatalos' ultrahangon ereztem, viszont 10 percig lehet gyonyorkodni a bababan. A csaladnak is megmutattuk videon es sokkal jobban ertekeltek, mint a 2D-s felvetelt.
A MegaToy's-ban levo rendelo szama: 30/9962-164

Katka2 (26)

Katka
katka2

Szia Nyuszi!

Az Örs Vezér térre a szakrendelõbe kell menni, ott van külön terhesrendelés, ott majd megadják hogy ki a körzeti védõnõ. (Egyenlõre még én is itt lakom, de már nem sokáig, amitõl az egyik szemem sír a másik nevet)

Norci
Norci

Sziasztok!

Én is ma voltam UH-on, de nem erösítették meg a kislányt. Pedig egy hete Debrecenben olyan jól látszott. Söt! Nem mutatott semmit a kisasszony, szinte takarta magát szégyenlösen. Kép Végülis a lényeg, hogy minden rendben van ezen a részletes UH-on is.

Norci!
Bár látom mostanában nem válaszolsz egy kérdésemre sem, azért most mégis kérdezek (talán utóljára): meddig akarsz dolgozni?

És akkor Kép
<pre>
Zita 4.c. 42 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
D.Rita 1.c. 42 hét 1 n Dunakeszi 32 év dec. 27. 1.b.
Kata 42 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Kata2 3.c. 42 hét 0 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kisbence 42 hét 2 n Budapest 31 év jan. 1. 2.b.
Betti 4.c. 42 hét 2 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Tiduj 40 hét 5 n Bp. (Szolnok) 25 év jan. 3. 1.b.
Mamacica 1.c. 39 hét 2 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 38 hét 5 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Zsú 38 hét Budaörs 28 év 1.b.
Chris-Klári 38 hét 2 n Budapest 36 év jan. 20. 1.b.
Ildikó 3.c. 37 hét 6 n vidék 28 év jan. 23. 3.b.
Moncsi 1.c. 37 hét 6 n Budapest 27 év jan. 24. 1.b.
Catnet 6.c. 37 hét 3 n Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
Kustyi 37 hét 1 n Gyõr 30 év jan. 28. 1.b.
TKriszta 1.c. 36 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Klári 1.c. 36 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
Zsuzs 1.c. 36 hét 2 n Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Tmóni 0.c. 36 hét 1 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Menta 1.c. 35 hét 6 n Budapest 25 év febr. 6. 1.b.
Juca2 36 hét 1 n Veszprém 29 év febr. 13. 1.b.
SJMóni 3.c. 34 hét Budapest febr. 14. 1.b.
Tünde 34 hét 5 n Budapest 33 év febr. 17. 2.b.
Forgi 1.c. 30 hét 1 n Budapest 31 év márc. 24. 1.b.
Andysj 4.c. 29 hét 2 n USA 25 év márc. 24. 2.b.
Kele 0.c. 28 hét 4 n Budapest 28 év márc. 31. 1.b.
Kristi 4.c. 28 hét 2 n Erdély 29 év márc. 31. 1.b.
bubu 26 hét Bp. környéke 29 év 1.b.
Krita 6.c. 26 hét 5 n Nyíregyháza 26 év ápr. 11. 1.b.
Vuckó 26 hét 5 n Nagykovácsi 27 év ápr. 11. 1.b.
Mummy 26 hét 3 n Budapest 26 év ápr. 13. 1.b.
szanti 2.c. 26 hét 1 n Budapest 24 év ápr. 15. 1.b.
Száva 4.c. 26 hét Miskolc 29 év ápr. 17. 2.b.
Heni 1.c. 26 hét 3 n Budakeszi 23 év ápr. 25. 1.b.
Csilla1 1.c. 21 hét 5 n Budapest 31 év máj. 17. 2.b.
Dojika 1.c. 20 hét 5 n Budaörs 27 év máj. 21. 1.b.
margaréta 6.c. 20 hét 3 n Budapest 26 év máj. 25. 1.b.
Vicamama 1.c. 20 hét 2 n Pécs 31 év máj. 26. 2.b.
Zsunya 6.c. 20 hét Budapest 25 év 1.b.
Norci 5.c. 19 hét 2 n Budapest 26 év jún. 2. 1.b.
Kata007 4.c. 19 hét 1 n Miskolc 35 év jún. 3. 3.b.
Erika2 12.c. 18 hét Százhalombatta 27 év
Any 2.c. 17 hét 2 n Debrecen 34 év 2.b.
Pucúr 4.c. 16 hét 6 n Budapest 29 év 1.b.
Beszti 13.c. 14 hét 5 n Szigethalom 26 év júl. 4.
Dió 1.c. 13 hét 5 n Budapest 27 év júl. 10. 1.b.
</pre>

Kata007
Kata007

Sziasztok!

MUMMY, örülök, hogy újra itt vagy és fõleg, hogy könnyen megúsztad az infulenzát. Én hál'isten eddig még nem kaptam el semmit, még csak meg sem fáztam.
A kókuszmatrac azért jó, mert rostos szerkezete miatt nagyon jól szellõzik, nem megy bele az atka,jól alátámasztja a hátgerincet, természetes alapanyagokból készül és bármi baleset ha történik, a külsõ huzattal együtt mosható. Én csupa jót halottam róla, úgyhogy mi biztos beruházunk rá, hisz a pici eleinte csak ott fogja tölteni a napok nagy részét, így megéri szerintem. Az árakat lásd feljebb, nem túl olcsó, dehát mi az?
Nyugi, a 3D-s uh miatt ne izgulj, ha tehetitek mindenképp menjetek el, egyáltalán nem ijeszt.A 28-30 hét felé a legjobb menni azt mondta a doki.. Én amikor a 22 héten megláttam az édes pici arcát a kis pisze nózijával, még a könny is kicsordult a szemembõl. Fantasztikus élmény, biztos el fogsz érzékenyülni. Ha úgy mentek, hogy van idõd nézelõdni, szerintem a Megatoysba menjetek - nem reklámozok, az ár ugyanannyi, de ha esetleg várni kell, tudsz a babadolgok közt nézelõdni. Azt hiszem, Te még úgyse nagyon vásárolgattál, legalább tudsz egy kis tapasztalatot gyûjteni. Én szinte minden héten mennék már bababoltba, annyira be vagyok sózva. VIDEOKAZETTÁT VIGYETEK!!!!
A mail címem: heni@galamb.net

Tudja Valaki, hogy kitõl lehet a piszkos anyagiakról, juttatásokról, adójóváírásokról, és minden ezzel kapcsolatos dologról érdeklõdni itt a neten? Vagy esetleg nincs valahol ez kigyûjtve, hogy egy kismamának mit kell tudnia, hogy a lehetõ legjobban járjon?
Én szept. közepe óta betegácsiba vagyok, és maradok is ugye, így is jár a szabadság, vagy betegácsi alatt ez nem illet meg?

Nem tudtok véletlenül valami csodaszert csontfájás ellen? Napközben nem is lenne gond, de este ha lefekszem, fizikai fájdalmaim vannak, ha meg kell mozdulnom az ágyban, ha megfordulok, ha pisilni kell - ez újabban kezd ismét egyre gyakoribb lenni, mint az elején. Nem korai még ez egy kicsit? Jó, jó, hogy tágulnak a csontok, de ennyire?

Üdv. Mindenkinek
Heni 26+3
heni

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?