Új privát üzeneted érkezett!

Henci!
Gratulálok a nunishoz!

Hanee!
Nekem szerencsére csak a védönö számol naptár szerint, de én nem nagyon hagyom. Ugyanis pl. akkor mentem hozzá, amikor UH szerint voltam 16 hetes, úgysem tud mit csinálni.

Kép
sygnum

Sziasztok!

Pipocska,
a 97-103 között mi az a hat centi???

Pizzamama,
nekem Bencénél kb félidőnél dudorodottki a köldököm, és hetekig baromi érzékeny volt, még be is barnult a bőröm, mire megerősödött. Most már elég korán kidudorodik, viszont egyáltalán nem érzékeny. Nekem sose volt olyan mély, hogy a fél ujjam eltűnjön benne...Viszont Bence után nagyon szépen visszament. Barátnőm most azért örül, hogy végre most Neki kisebb és szebb a hasa...

Rókica,
bár nem ismerem ezt a problémát, de így is értem, hogy miért vagy bizonytalan az apásszülésben.

Mirci
mircimama

Pizzamama!
Nem feltétlenül dudorodik ki a köldök, de nagyon sokmindenkinek igen. Tehát teljesen természetes!

Apás szülés!
Mindenki másképp reagál a látottakra meg a hallottkra. Sokat hallottam, hogy megromlott a kapcsolat anya és apa között, miután az apa végig nézte a szülést. Igaz, én a végén császáros lettem, de a párom végig bent volt. Mondjuk sok hasznát nem vettem, majd mindjárt mesélek egy kicsit róla. Mondjuk én szerintem ameddig a papa a fejünknél vagy mellettünk áll, addig nincs nagy gond! De szerintem premier plánba ne lássa mi történik!!!
A történet:
Fél tizenegykor(este) ment el az utolsó adag magzatviz és akkor vittek be a szülöszobára. Nem szülni mentem csak kivizsgálásra, mert még volt egy hetem. Háborogtam is hogy minek menjek a szülöszobára amikor én csak egy hét mulva fogok szülni. Hajnali három fele elkezdödtek a fájások. Négy óra után megkérdezte a szülésznö, hogy mennyi idö alatt ér be a férjem. Erre mondtam hogy kb.husz perc. Öt óra után nem sokkal szolt hogy hivhatom a párom, én ezt is tettem. De a párom még hatkor se volt sehol. Ujra hivtam és vissza aludt a drága. Na aztán beért. Nyolckor meginditották a szülést. Tiz óra fele már elég sürük voltak a fájások és az én párom mit csinált? Ült melletem a lépcsön és ujságot olvasott. Aztán szoltam neki hogy jo lenne ha mellém állna és fogná a kezem. Erre persze felpattant és ott simogatott meg puszilgatott végig. Nem haragudtam rá mert annyira zavarban volt és annyira nem tudta, hogy mit csináljon és mi nekem a jo, hogy az csak na. De aztán amikor kihoztak a mütöböl és találkoztunk. ugy sirt mint egy kislány. Egyálltalán nem siros fajta. Ezt csak azért meséltem el mert nem tudni kiböl mit vált ki a mi szenvedésünk és kiabálásunk.
Remélem senkit nem untattam, de azért most már befejezem.

Giggancs (24+4)
giggancs

Ja az én hasam 99cm. Hogy mennyivel indult azt nem tudom, és tiz kg+-nál tartok!

Pusz Giggancs
giggancs

Sygnum Kép
Lehet, hogy én értettem félre... Kép

Patri Kép
Csokirol elfelejtettem nyilatkozni. Én ettem elötte kb 20 perccel egy twix felét, és hát vegyes siker: mocorgott, de nem nagyon. Lehet, hogy jobb lett volna, ha narancsot vagy almát eszek, mert attol nagyon be szokott indulni Kép
Azért érdemes kiprobálni.

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok,

Pipocska:
Úgy lehet, hogy neked többet mutat, hogy köldöknél mértük. És igaz, hogy az egész hasam nekem nagyobb, de kifelé lehet, hogy a tiéd nagyobb köldöknél, ami érthető is lenne, hiszen előttem jársz hat héttel! Az meg csak púp a dologhoz, hogy vékonyabb alkatú vagy, mint én.. az is lehet, hogy 98 cm volt, csak elmértem Kép Kép

Én pont ma beszélgettem apájával erről a dologról, hogy én nagyon szeretném ha ott lenne. Ő még bizonytalan benne, de azt is mondta, hogy "semmi nem szól amellett, hogy ne menjek, egy csomó dolog amellett, hogy menjek.. de mégis valahogy olyan fura az egész".. na szerintem valahogy így éreznek a kispapik ezzel kapcsolatban Kép Őszintén szólva tökéletesen megértem őt, hogy egy picit bizonytalan benne, végül is nem mindennapi dolog egy szülésen bent lenni (történetesen esetünkben egy műtéten).

Más:
Az én Kiskrampuszom napról napra erősebb, és a rugások és kaparászások között is lassan különbséget tudok tenni. Van, amikor a kezével boxol kifelé, azt mindig lent érzem bugyivonal körül, viszont amikor rúg egy becsületesen a lábaival, azt köldök magasságban oldalt Kép És érdekes, hogy mindig a bal oldalamon! Eszerint a baba balra fekszik.. ami azért is érdekes, mert ha a bal oldalamon fekszem éjjel (ami az eddigi logika alapján azt mutatja, hogy ő olyankor hason fekszik) akkor nagyon hamar kényelmetlenné válik a hasamnak a dolog, a jobb oldalamon viszont viszonylag hosszú ideig tudok kényelmesen aludni.
Megyünk Stargatet nézni, mert azt imádja a manó Kép

hanee (22+1)
hanee

CSMARTI!
Köszi, hogy emlékszel rám. Pedig nem mostanában volt mikor bejelentkeztem. Milyen listád van amelyiken én is szerepelek? Én még egy topikos listán sem voltam rajt. Olyan jóóóó.
Köszi jól vagyunk, ma kérdeztem rá az afp eredményre és állítólag az is jó lett. Remélem nem lesz semmi baj.
Drukkolok neked, hogy ismét babás legyél. Emlékszem ám arra a szép versre, amit annak idején írtál valakinek. Az a pár sor úgy megérintett, hogy azóta is mindig figyelek rád.

Vikka!
Annyi minden történt már velem, hogy valóban félek a kúp mellékhatásaitól. Itt a neten olvastam, hogy valakinek nagyon csípett. Meg leginkább attól félek, hogy a babánál nem-e okoz problémat. Te hányadik héten használtad? És használt a folyásodra?
Köszi, hogy válaszoltál.

Andi
andi71

Sziasztok!
Mircimama!
Jó az időpont meg a hely is!Holnap du.hivlak!

Olyan rossz a gyomrom mintha fellenék fújodva,valakinek valami jó ötlete?

Hanne!+ a többiek!
Biztos hogy kapcsolat és pasi függő ez az egész papás szülés nekem mind a kettőnél bent volt pedig az első 26 óra volt,a második 8,inditótt nem tágulos nehéz szülések eda nélkül!És nekem nagyon jó volt és minket még közelebb hozott egymáshoz!
Soha életemben nem fogom elfelejteni az arcát amikkor a pár perces fiait fogja a kezébe és néz rám!

Nemrég még én is irtam,hogy alig mozog és pont te
Hanne vigasztaltál hogy majd nemsokára és most olyan élénk ficánka,OLYAN JÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!
Rita (22)

rita77

Andi71!
Vers? Milyen vers? Azt vszínű, h. nem én írtam, de tényleg szép lehetett, ha ennyire nyomot hagyott benned.Kép
A listát én készítettem magamnak, kiírtam a neveket, h. tudjam ki kicsoda. Azon szerepelsz.Kép

Márti
csmarti

Andi71!
Emlékszem már!!!!!! Az egy ének szövege volt, amit Eszterke is nagyon szeret! Bocs, h. ilyen szenilisKép vagyok!
csmarti

Hanee!

Azt kérdeztetik velem, hogy hol nézed ilyenkor a Stargatet?????
A másik, hogy nem szeretnélek elkeseriteni de császárnál a mütöbn nem lehet bent a papa. Ugy tudom sehol, de itt a péterfyben sem az biztos. Multkor mondták az egyik elöadáson.

Szokta valaki már érezni amikor csuklik a manoja ahasában? Elég furi érzés nem?

Na jó éjt mindenkinek, rossz álmok nélkül!!!KépKépKépKépKép

Giggancs (24+4)
giggancs

Giggancs!
Az én picikém is csuklik majdnem minden nap. Tényleg furi, elöször nem tudtam, mi lehet ez a ritmusos "kopogtatás".

Jó éjt!

Éva

Kép
sygnum

Hanee!

Majd cipelgesd Ákost folyamatosan a kórházi előadásokra, és szerintem egyre jobban meg fog barátkozni a gondolattal.
A szülőszobalátogatáskor aszülésznők is nagyon kedvesen, de rámenősen javasolgatják a kispapiknak, hogy ne szalasszák el, mert életük legszebb élménye lehet.

Giggancs!

A Péterfys topikon Goldeneye most szült/császival/ decemberben, és bent volt a párja, ő tartotta oda a babát is, a lány melléhez, hogy szopizzon, mert a hasseb miatt nem tehették a hasára.

Kép
Kép
pipocska

Húú, Lányok, napok óta próbálom behozni a lemaradásomat. Mostanra jutottam oda, hogy visszaolvassalak benneteket. Közben meg jegyzeteltem mint az őrült.

Gömbölyű!

Nekem nagyon tetszik a Csenge név, annál is inkább, mert hogy mi is ezt a nevet választottuk illetve van még a Luca és a Virág is versenyben, de még nem tudjuk pontosan. A fiúnak meg Benedek tetszik. Egyébként mi is úgy jártunk, mint sokan. Volt akinek a Csenge tetszett a Benedek nem (pl. az Anyu, mert hogy a falujából a Benedek bácsi mindíg részeges volt :-O ) Volt akinek a Csenge nem tetszett, mert olyan túl magyaros..politizálós.... :-O! Ezt végképp nem nagyon értettem. Nem bánom, ha megmondják, hogy tetszik-e vagy sem, de ne úgy kezdjék, hogy "Neee add már ezt a nevet a gyerekednek!" Hát ugyan miért ne? Miért egy tök idegen mondja meg, hogy mi legyen a neve? Elég reménytelen dolog, az már világos, hogy akármilyen nevet választotok, valakinek nem fog tetszeni.
A Homeopátiás szerekkel kapcsolatban a gyógyszertárak is tudnak segíteni.

Pipocska!

Jót mulattam a magnéziumos "ellazulásodon". Egyébként én minden nap vezetek kb. 2 órát 1-1 óra reggel és este, és bizony alig tudok kimászni a kocsiból, úgy elgémberedik minden tagom mire odaérek.

Képzeljétek! Egész eddig mi is úgy gondoltuk, hogy bár nagyon érdekes ez a 3/4D-s UH, de nem fogunk tudni rá költeni. De végülis csak ránkjött ez a fránya kiváncsiság, és bejelnetkeztem a Praxis-ba a Györffy-hez (jól írtam?) Mi 10.-én megyünk, és már nagyon várom, annál is inkább, mert nem tudjuk a kis pocaklakó nemét. Egyébként ott "orvosilag" is megnézi a doki pl a gyomrát, szívét..stb. Vagy csak mozizás van??

Mircimama!

Köszi a figyelmeztetést! Terheskönyv mostantól mindíg nálam lesz.

Centik és kilók. Az én pocim is kb. 93 cm-nél tart most és szerintem olyan 67 körül kezdhettem. És felpattant rám kb 9 kiló eddig. Ez egy kicsit aggaszt, bár egyáltalán nem lászik rajtam (talán a combomon, melleimen) de mégis, még csak most fog beindulni a gyerek. Mi lesz így a végére??

Nekem is van albumom a profilomban. Ott meg lehet nézni a növekedést.

Májról! Én is azt olvastam, hogy mértékkel fogyaszta igenis egészséges.

Puszi Nektek:

Wica 25+2
wica

Sziasztok!
Hát lehet hogy nem tudok menni a talira mert hőemelkedésem van és elég sza......... érzem magam nem is tudok többet írni mindenkinek puszi érezzétek jól magatokat!Sajna nélkülem!
Rita 22

rita77

Sziasztok!

Nem bírtam ma aludni, éjszaka túl jól aludtam Kép

Giggancs:
Én pont hogy azt olvastam, hogy bent lehet. Egyébként erre van jogszabály is Kép Majd utána járok, mert én nagyon szeretném..

Sygnum:
A Ritmusos ugrálás az csuklás? Elképzelni sem tudtam, hogy mi az Kép Egyik nap éreztem, azt hittem táncol Kép Kép

Wica:
A 4D-s ultrahangban az a szuper, hogy töviről hegyire megnézik a kisbabának a szerveit is, és hogy minden oké-e. Szóval ezért is jó.. számodra is jobban látszik és a doki számára is egyértelműbbek a dolgok rajta. Mi is pénz szűkében vagyunk eléggé, de a 30. hét körül egy ilyenre mindenképpen be fogunk fizetni és valószínüleg mi is a Győrffyhez megyünk.

Lányok, valaki írt valamit a májról. Szerintem felejtsétek el ezeket a hülyeségeket. Ha valaki kivánja a májat, feltehetőleg szüksége van rá a szervezetének, úgyhogy egye két marékra ha jól esik. Ugyanez vonatkozik a tejre, tojásra, és egyéb élelmiszerekre. Mindig mindanak mindent arról, hogy ezt ne egyél azt ne egyél, ebből csak ennyit, abból sokat.. pl. a paradicsom, a tej és a tojás ilyen, amire állandóan kitalálnak valami új kutatási baromságot. Amikor én születtem, nem szabadott tojást enni, 3 éves koromban kitalálták hogy sokat kell enni, aztán 10 éves koromban megint azt, hogy tilos, aztán amikor már olyan 14 voltam, rájöttek, hogy tojást kell enni, de nem szabad iszonyatosan sokat. Hát én ezzel is úgy vagyok, hogy ha éppen 10 tojást akarok megenni, akkor megeszek annyit, mert kívánom. A májra is ez vonatkozik és a tejre is. Van, hogy hetekig nem kívánom a tejet, utána meg naponta megiszok 2 literrel, mert kívánom. A tojással is így van ez.. van, hogy meghalok azért, hogy valami nagyon tojásosat ehessek - pl. tojásos nokedli, ami nálunk 3 tojásos tésztából és 6+ tojásból készül.. Szóval szerintem ezek túlspirázott baromságok, amiket kutatók kitalálnak, mert nincs jobb dolguk.

Rita:
Ide is irom neked, jobbuljál meg!

hanee (22+2)
hanee

Sziasztok,
Rita,
ha mégis jobban lennél, hívj és akkor találkozunk a központban! Kép

Wica,
osztom Hanee véleményét a 3/4D UH-ról, mert Győrffi ezelőtt 4 évvel csinált nekem sima UH-ot a Szent Imre kórház rendelőjében (akkor még ott dolgozott). Tehát Ő (is) "igazi" szonográfus, aki nagyon érti a dolgát. A mozizás csak plusz élvezet!!! Kép

Csuklás:
nálunk is napi program ez a kis kopogtatás. Ebben az a fura, hogy amíg én érzem, addig ezt a Párom nem érzi, mert annyira lent van és viszonylag hátulról jön. Kép

Mirci
mircimama

Jó reggelt!

Itt szakad a hó, a párom meg egész nap úton lesz. Ilyenkor mindig annnnyira félek.

Wica!
Aranyos a Pocilakód! Jól hátat fordít a világnak, úgy látszik jól érzi magát odabenn.

Rita!
Gyógyulj meg! És inni, inni, inni!

Hanee!
Betegjogi tv., 11.§. De itt csak annyi van, hogy 1 nagykorú a szülö növel lehet. A mütétre nem mindig engedik be. Sajnos.
Gondolom, hogy csuklás lehet, nem hiszem hogy ilyen ritmusérzéke lenne a babának, hogy ezt magától csinálja.
A tegnapi "fekvési" elméletedhez: azt hittem, hogy keresztben fekszik éppen a Picurom. Erre a doki közölte, hogy fejvégü. Én meg nem értettem, hogy akkor miért ott érzem öt, ahol. Hát kiderült, hogy a lábai egészen a fejénél vannak (de jó volt, mikor még nekem is ment!), együtt a kezeivel. Azaz ö egy helyre boxol és rúg (a hólyagomba). A köldökömnél meg a térdét vagy a könyökét érezhettem. Úgyhogy az én megérzésem a fekvéséröl nem volt az igazi, de mostmár lassan ki lehet tapogatni öt kívülröl is.
Kajálás dologban egytértek veled. Mindenröl lehet vmi rosszat mondani.De akkor ne együnk semmit? Úgyhogy én is eszek mindent, csak amiröl tényleg tudom, hogy esetleg árt, ha túl sokat eszek belöle, azt mértékkel.

Tündérke!
Ma lesz meg a biopszia eredménye vagy a jövö pénteken?

Lányok!
Szerintetek elképzelhetö, hogy 27+2 hetesen 1400 g legyen a picurom? A párom szerint 1kg 40 dkg-t mondott a doki. Én ezt vhogy tudomásul sem vettem, vhogy egyértelmü volt, hogy az 1040 g. Most meg elkezdtem aggódni, hogy óriásbébim lesz és nem fog kiférni.

Éva

Kép
sygnum

Lányok, ezt most olvastam a babaszobán...

Mielőtt Anya lettem

Mielőtt Anya lettem,
Főzhettem magamnak meleg ételt.
Ruháim nem voltak pecsétesek.
Nyugodtan telefonálhattam.

Mielőtt Anya lettem,
Addig aludtam ameddig akartam,
és nem izgultam milyen későn fekszem le.
Minden nap megfésülködtem és fogat mostam.

Mielőtt anya lettem,
Minden nap kitakarítottam.
Nem botlottam meg játékokban és
nem felejtettem el altatódalok szövegét.

Mielőtt Anya lettem,
Nem izgultam, hogy a növényeim mérgezőek-e.
Nem gondoltam védőoltásokra.

Mielőtt Anya lettem,
Nem hányt le senki
Nem lettem kakis
Nem köptek le
Nem rágcsáltak meg
Nem pisiltek le
Vagy nem csípkedtek meg pici újjak sem.

Mielőtt Anya lettem teljes birtokában voltam:
Gondolataimnak
Testemnek
Lelkemnek
Végig aludtam az éjszakákat.

Mielőtt Anya lettem
Sosem tartottam síró gyereket, hogy az orvos megvizsgálhassa
Vagy bedja neki az injekciót.
Sosem néztem könnyes szembe és sírva fakadtam.
Sosem váltam boldoggá egy egyszerű mosolyon.
Nem maradtam fent késő éjjel, hogy egy alvó bébiben gyönyörködjek.

Mielőtt Anya lettem
Nem tartottam egy alvó bébit, mert nem akartam letenni.
Sosem éreztem, hogy a szívem apró darabokra törik
Mikor nem tudtam megszüntetni a fájdalmat.
Nem tudtam, hogy valami olyan pici ekkora hatással lesz az életemre.
Sosem tudtam, hogy képes vagyok valakit ennyire szeretni.
Nem tudtam, hogy ennyire imádni fogom az Anyaságot.

Mielőtt Anya lettem
Nem ismertem az érzést, hogy a szívem a testemen kívül van.
Nem tudtam milyen nagyszerű érzés a gyerek etetése.
Nem imertem az Anya és Gyermeke közti köteléket.
Nem tudtam, hogy valami, ami olyan pici
Olyan fontossá lehet.

Mielőtt Anya lettem
Sosem keltem fel az éjszaka kellős közepén
Minden 10 percben, hogy megnézzem minden rendben van e.
Sosem ismertem a melegséget
Az örömöt
A szeretetet
A szívfájdalmat
A csodát
Vagy az Anyaság élvezetét.
Nem tudtam, hogy képes vagyok ilyen érzésekre, mielőtt Anya lettem

Majdnem elsírtam magam, de még ennél is jobban hiányzik most Bence (aki vidáman játszik az oviban...) Kép

Mirci
mircimama

Sziaszok!
Mircimama!
Ha rendbe jövök hivlak!
Sygnum!
Nekem az elöző babának a UH. 1250g volt 27 hetesen és 4100g született Dominik.
Rita

rita77

Mirci!
Hát én el is sírtam magam. Pedig én még nem vagyok igazi (azért egy kicsit már annak érzem magam) anya. De vhogy így képzelem el.

Rita!
Hát pont ettöl félek. Hogy fér ki egy amúgy 50 kg körüli, keskeny medencéjü nöböl majd egy nagy baba? Remélem csak elmért vmit és rosszul becsült a gép. Eddig nem volt ilyen nagy.

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok Lányok! Kép

Mindenkinek köszi a Párom lebetegedésével kapcsolatos segítségeket!
Tegnap még sikerült szakemberrel beszélni szerencsére. Azt mondta, hogy vagy csak "sima" megfázás (ami nincs kizárva, mert szerdán egy nagyon hideg csarnokban volt meccsük, és utána kezdett vacakolni benne valami), vagy vírus. A lényeg, hogy gyógyszert nem adnak rá, csak lázcsillapítót, és pihennie kell ezerrel (ami nem esik nehezére, mert olyan gyenguska lett szegény). Szerencsére a hasmenésnek gondolt valami is csak egyszeri alkalom volt. De biztos, ami biztos, hazamentem, mindent "agyondomestosoztam", törölközőket kicserélgettem, és maszkban közlekedtem. Meg külön szobába vonultam... Kép Pedig úgy megölelgettem volna, annyira el volt anyátlanodva... Gondolom Ti is ismeritek ezt, amikor egy férfi beteg... Kép ezerszer betegebb, mint egy nő. Kép
Szóval én mindent megteszek. Meg kezdem azt gondolni, hogy nagyon jó, hogy most sok vitamint szedek, és eleve jobban vigyázok az egészségemre, szerintem ezért nem kaptam el Kisfiamtól sem.

Jaj, most hívott a legjobb barátnőm, h. kórházban van. Terhes, de nem látnak semmit. Most vagy méhen kívüli (nagyon fáj oldalt a hasa), vagy még annyira pici...mert eléggé rendszertelen volt a mensije szegénykémnek. Kép

Puszi:

Viki(22+4)
vikó

Sziasztok Lányok!

Mi holnap megyünk 4D-re.Kép
Már nagyon várom.Meg is beszéltem a fiúkkal, hogy ne legyenek szégyenlősek.Kép

Wica!
Meglestem az albumodat.Nagyon szép pár vagytok.Kép
A pocid pedig nagyon csini.Kép
A munkáid nagyon tetszenek.Ügyi vagy.Kép

Hanne!
Én is csak megerősíteni tudom a táplálkozásról a véleményedet.Én is amit megkívánok megeszem.Kép
Ja és még azt akartam neked írni a császárról, hogy nálunk úgy működik, hogy aki nem járt felkészítőre a párjával az nem lehet bent a műtőben, max. az üvegfalon keresztül nézheti a műtétet.Úgy készülj a nevekkel, hogy fiút és lányt is be kell diktálni a műtét előtt.

Vikó!
Jobbulást kívánok a párodnak!!!

Márti!
Köszi a tippet.Tényleg jó a turi.Kép

Judyt
21+5

Judyt
KépKép
judyt

Hanee és Pipocska!

Nem vitatkozni akarok senkivel de nem vagyok olyan biztos benne hogy egy mütétnél bent lehet más is. Persze a leirtak alapján orvosa is válogathatja. Pipocska biztos emlékszel, hogy az utolsó elöadáson megkérdeztem hogy császárnál oda rakják-e a cicihez a babát?! És akkor azt mondta a doki hogy nem, mert levagyunk kötve meg takargatva és igy elég nehézkes lenne. Emlékszel?
Persze nem bánnám ha nektek lenne igazatok és én tévednék, mert akkor az én párom is ott lehetne velem.KépKép Valoszinüleg nekem is császár lesz.

Hanee!
Tegnap este kérdeztették velem, hogy hol nézed a Stargatet?

Giggancs (24+5)
giggancs

Sziasztok!

Köszi az infókat a 3/4D-vel kapcsolatban. Már nagyon várjuk!! Hogy bírom ki még csütörtökig...
i volt kb a 26.héten ilyen ultrahangon? Nem túl korai?

Judyt? Sygum! Köszi a dicséreteket, de ezek még jó régi képek voltak, tegnap valamiért nem jelentek meg a feltötött képek, így ma raktam fel egy aktuális pocakot. És a gyerkőcről is két képet, de ezen csak a szupi jó lába látszik. :-)))
Meg talán valami a lába között, egy fehér pontocska Kép. A doki azt mondta, hogy túl szorosan tartja a lábait ezért nem látszik rendesen, na majd csütrörtökön (deeee meeennnyyyyyyyyyyitt keeeel mééééég aludni addiiiiig....toprz-toprz KépKépKépKép! Nem fogom kibírni......dehogynem, csak viccelek)Kép

Ja még nem mondtam, mert nem tudtam az utolsó pillanatig, de sajnos én nem tudok jönni holnap. De ugye csináltok majd képeket??? Kéne csinálni egy albumot a talira.. Vagy ide felírni.

Pussz

Wica
25+3
wica

Giggancs:
Dvd-ről nézem, megvan az összes rész divx-ben Kép
Már a 7. szériánál tartok, ezután jön az Atlantis Kép

hanee
hanee

Hanee!

Ja! Köszi szépen a felvilágositást! DVD-n a páromnak is megvan, csak azt gondoltuk a tévében megy valahol.

Puszi Giggancs

Ja lányok!
Van egy nagyon aranyos szülésznö ismerösöm (Rokus) Megkérdezzem hogy nem tud-e holnap eljönni? Csomot kérdezhetnénk töle!

Giggancs (24+5)
giggancs

Sziasztok!

Köszi Judyt!
Várjuk a híreket az UH után! Kép

Olyan sok a munkám, hogy alig van időm olvasni Titeket... Kép Jaj, de mérges vagyok!!!

Remélem sokmindenről nem maradok le, mert csak átfutni tudom a leveleket.

A szülésélményes írásaitokon én is nagyon elérzékenyültem...
Annyira érdekes, mert én egy nagyon érzékeny, pityergős, lelkizős nő vagyok, és amikor Szabi kibújt, és odatették hozzám, csak néztem...és néztem... és nem sírtam, csak fülig ért a szám. Kép

Giggancs!

Ez a "közben újságot olvasott" nálunk ugyanúgy lezajlott. Kép De mégis szuper Apucija a Kisfiának, csak akkor még nem tudta, hova tegye magát.

Apás szülés...

Én nem tudom, hogy mit kellene tennem ahhoz, hogy Párom bejöjjön. Szabinál se volt bent, mert már a tök elején kivolt attól, hogy fáj nekem... Pedig akkor még nem is szenvedtem annyira... Aztán én is mondtam Neki, hogy jobb ha nem erőltetjük. De végülis Apás szülésem volt, mert Apukám volt ott velem szinte végig. Kép
Ő engem nagyon meg tud nyugtatni, és a mai napig azt mondom, hogy nélküle sokkal nehezebb lett volna. A hugomnál is Ő volt bent, amikor a Kislányát szülte. Én is benéztem, de egyszerűen nem tudtam mit kezdeni, mert csak Aputól fogadta el a segítséget, ahogy én is. Igazán szuper Apukám van, már csak azért is, mert képes volt erős lenni akkor is, amikor az imádott lányai....hát hogy is mondjam..nem a legjobb passzban voltak. Kép Anyukámat meg kifejezetten kitiltottam a vajúdóból. Amikor jobban voltam kisétálgattam hozzá is.
Az idei év kemény lesz Apukámnak, mert először én szülök, aztán szeptember végén a kisebbik hugicám. Kép Bár, azt nem tudom, az Ő Párja, hogy áll az Apás-szülés témához....

Rita!

Remélem nem betegszel le!
Vigyázz Magatokra!!!!!! Kép

Ezek az emberek....

egyszerűen sz...nak rá magasról, hogy egy pocak majd' leveri a fejüket, nem állnának fel az ülésből. Kép tegnap mondta egy kolléganőm, hogy így kabátban még óriásibb a hasam. Erre mondom, hogy hát ez azért sokmindenkinek nem tűnik fel.

A hab az volt a tortán, hogy egyik reggel a metrón én adtam át a helyet, egy kisbabás anyukának... aztán álltam szépen még jópár megállót.
Na ez van, nem is értem mit csodálkozom, hiszen van már tapasztalatom ezügyben... Kép

Puszi:

Viki
vikó

Lányok,
én annyira izgulok... a 3. Barátnőm, aki márc.6-ra van kiírva, most hívott, hogy elment a nyákdugó, fájdogál a hasa, és most mit is csináljon...
Mondtam neki, hogy mérje a fájások közötti időt, és amíg vidáman tu beszélgetni, addig ezek csak jósló fájások. Majd ha nem vigyorog fájás alatt, és még a lélegzete is eláll, ráadásul mindezt rendszeres időközönként érzi, akkor induljanak a kórházba...

A szomszédasszonyomnak is a havazás hozta meg Lillát, hát úgy tűnik Anikónak is havazással érkezik Dávid Kép

Mirci
mircimama

Vikó:

Múltkor amikor Pipocskára vártam az Árkádban, odamentem a padokhoz és még a kabátomat is levettem, mert meleg volt. A padon ott beszélgetett két nyanya (teljesen jól karbantartottak voltak, fittek és üdék) és mindkettő rámnézett, aztán beszélgetett tovább.. később amikor felálltak és gyorsan leültem, akkor két középkorú pasi jött és úgy néztek rám mint valami véres rongydarabra, hogy le mertem ülni fiatal létemre. Pedig látták a hasamat..
Busszal nincs tapasztalatom, mert nem járok BKV-val hálistennek Kép

hanee
hanee

Vikó:

Nem okozott sértődést a családban, hogy apukád bent maradhatott, anyukád meg nem a szülés alatt?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hanee, Viki,

én ezért nem jártam be a 30. héttől dolgozni, mikor Bencét vártuk... no comment Kép

Mirci
mircimama

Vikó!

A méhenkívüli terhesség gyanujával engem is megsokkoltak az elején. De kiderült, hogy csak nagyon korán mentem. Ha erről van szó, akkor az 1 héten belül ki kell, hogy derüljön. A méhenkívüli terhesség a 12. hét körül lesz nagyon veszélyes, ha rossz helyre ágyazódik be.
Remélem neki is az első variációt fogják megállapítani.

Giggancs!

Emlékszem, hogy kérdezted, de a csajszi meg ezt írta, úgyhogy lehet, hogy igazad van, és orvosa válogatja.
Végül is van még ideje Haneenak megérdeklődni, úgyis szerdán megyünk a dokihoz.
Az jó lenne, ha megkérdeznéd az ismerősödet.Kép
Puszi

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok!

Van valami információtok Peg Perego kocsikról? Kinéztem egy Veneziát. Újan elég drága, használtan sem olcsó, de mindent tud, amit én szeretnék (kb. 9 kiló, lehet fektetni benne a babát, összhajtható, két irányból tolható, van lábzsák stb.)
Nem tudom, hogy megéri-e beruházni rá, vagy nézzek inkább olyat, aminek van egy-egy hiányossága, de olcsóbb.

Mzx-Móni (22+5)

Kép

Kép
mzx

Mzx!

Én is nem rég vettem használtan veneziát és nagyon jo és praktikus. Persze mint már irtam ,babakocsi örült vagyok. És megint az kezd az érzésem lenni hogy megbántam mert sokkal jobban tetszenek a bergon babakocsik. Egyébként a venezia nagyon jo, mert szerintem az egész kocsis idöt ki lehet vele huzni és ahoz képest hogy mindent tud és nem is kicsi, elég könnyü. Ezért is ilyen drága.

Pipocska!
Meg aztán lesz császáros elöadás is és ott is meglehet kérdezni! A csajszit mindjárt felhivom, remélem nem fog dolgozni!

Giggancs (24+5)
giggancs

Vikó!
Le a kalappal Apukád elött!!! Pedig az ö korosztálya még nem így gondolkodik. Sztem az a lényeg, hogy vki legyen veled, akiben megbízol. Az apa viszont kihagy egy nagy-nagy élményt, de minden férfi máshogy áll a dologhoz.

BKV: Én azt bírtam alegjobban, mikor Bp-n tanultam, hogy felszáll a nyanya a buszra és a botjával hadonászva szalad az egyetlen helyhez, majd 2 megálló után leszáll. Minek a bot, ha szaladni tud? Miért kell mindenáron leülni, ha szaladni tud és amúgy is mindjárt leszáll?

Olyan jó Nektek, hogy taliztok holnap!

Éva

Kép
sygnum

Lányok!

Ezt most találtam, érdekes, érdemes elolvasni:

http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/listamama.html

Mzx: Én babakocsihoz azt tudom hozzáfűzni, hogy amit mi vettünk ABC design-t, abban lehet a babát ültetni, fektetni, két irányból tolható, hatalmas kerekei vannak (jobban felfogja a rázkódásokat), van rajta napfénytető Kép , hatalmas bevásárlós kosara van. Igaz nem adnak hozzá lábzsákot, de azt hiszem ez nyáron nem fog nagyon frusztrálni, mire tél lesz addigra meg már akkora lesz a babó, hogy kaphat cipőt is. Pelenkázótáska sincs hozzá, de azt veszek 3500 Ft-ért hiperszupert. Ez a kocsi 10 kg (mindössze 1 kg-al több a tiédnél), és kicsire összecsukható. És tudod mi a jó benne? 25.000 Ft volt Kép

Pipocska:
Gyere msn-re ha tudsz!

hanee
hanee

Minyu!
Már olyan izgatott vagyok, olyan jó kis képeket látok a többi babáról, a Tied meg valami gyönyörűséges.
Viszek csokit, almát, a férjem meg a lányom felajánlották, hogy a csokiba besegítenek, ha már nem bírom megenni hát nem rendesek?
Valószínű, hogy ez a két doki van a Sorbánról jobb infók vannak, de azt tudod, hogyha lefoglalod akkor az még olyan plussz 15-20.000 forint? Mondjuk nem tudom Te a dokidnak majd mennyit szándékozol adni, meg ügye a szülésznőnek is kell szóval repkednek az ezresek. Tényleg Te mennyit gondolsz a dokidnak? Én még olyan bizonytalan vagyok. Majd én is április 4-én megyek és megkérdezem a lényeges dolgokat, írok egy listát aztán pipálok.

Anikó
Ne izgulj olyan gyorsan itt van augusztus 10-e, csak drukkoljál, hogy ne legyen nyáron olyan baromi meleg, mert az nagyon vacak dolog, minden leolvad rólad és nem tudom van-e hajlamod rá, de bokád duplájára dagad. Én a lányomat annó szeptember elején szültem és hát kifogtam a jó meleg nyarat, na most van összehasonlításom, most május közepe (ha addig kihúzom) a lábam ugyanolyan buci, és most csúszkálhatok kedvemre.

Sygnum
Itt a Schöpf Méreibe csak két doki van aki adhat EDA-t, és ehhez kell igazodni. Egyik nappal van másik este, tudom van sok olyan kórház ahol soknak van erről papírja, de itt sajna ez van, ők viszont állítólag csak ezt csinálják. Sokat még nem tudok róluk, de remélem mire odakerülök, már nagyon képbe leszek. Te hol fogsz szülni, ott mi a helyzet?
Patri
patri

Rokica,
Hat az elso ferjemet en sem tanitottam, mert allando veszekedes lett a vege. O egy perfectionist es ha hibazik az katasztrofa, a vegen mar szo szerint feltem kijavitani, ezert inkabb ejtettem a magyarra tanitasat. Pedig mi ugy kezdtunk, hogy elvileg magyarra kellett volna tanitanom, aztan a megbeszeles vegere inkabb elhivott vacsorazni. Kép Nalunk is az volt a terv, hogy elmegy majd az en egyetememre tanitani, mert van neki tanari vegzetsegge is, de nem lett belole semmi.
Sajnos akkor amint latom meg mindig csak ez az esely van az elhelyezkedesre es ezt sajnos apajaval nem lehet. Neki nincs semmi egyetemi vegzettsege. O fotomuvesz (ok, ahhoz van vegzettsege, de es nemolyan ami hasznalhato tanitashoz), aki mellesleg testorkodessel keresi a kenyeret, mert jelen helyzetben az haromszor annyit fizet. Szoval Magyarorszagon kizart hogy elhelyezkedjen... .

Pipocska,
A pocin szerintem ne aggodj. En is 68 centivel kezdtem, a mult heten volt 99, de azota mar egy gatyat le kellett irnom a felvehetok listajarol, szoval szerintem mar mi is 100 felett vagyunk. Kilora meg 6 kilos volt a hizas 23-an, de mint mondtam, azota sokat nottunk. Kép

Sygnum,
Nalunk csakis a ket nyelv lehetseges. En mindenkepp akarom, hogy beszeljen a babo magyarul is. Hat milyen dolog az hogy hazajovunk es nem erti a nagyanyjat?? En sajnos sok olyan esetet lattam, ahol a gyerekek mar nem tanultak meg magyarul es engem nagyon felbosszantott. Igenis apolni kell a gyokereket.

Mircimama +tobbiek,
Igen, nekem is nagyon erzekeny a koldokom. Sot az egesz hasam. Mar olyan merges vagyok, amikor az emberek probaljak megsimogatni, mert nehanyan akkora lendulettel indulnak neki. Azt hiszik azert mert kemeny, akkor mar lehet. Kerdeztem a noveremet es neki nem volt erzekeny a hasa. Nekem a koldok kornyeken es felette nagyon az, meg a kissebb nyomasokra is.

Csuklas,
Hahaha! En vagy egy hetig tortem a fejem, hogy hogy lehet az hogy Lilly ilyen utemesen rugdos. En ugy hivtam hogy dobol. Aztan a noverem mondta, hogy dobol a fenet, csuklik. Kép Olyan kis aranyos. Kép

Pmama

KépKép
KépKép
pizzamama

Hanee! Kép
Sajna ezen sem lepődöm meg...

Lányok!

Ehhez jobb hozzászokni! Nem fogják nagyon átadni a helyet, legalábbis nagy ritkán.
Igazából sokan nem értik meg, hogy mi azért szeretnénk ülni, hogy nehogy elessünk, vagy nehogy ránk boruljon valaki egy nagy fékezés miatt. Így is, ha netalántán akad helyem, a kezemmel a pocimat védem, és "készenléti helyzetben" ülök, hogyha úgy alakul, ne engedjek magamra dőlni senkit.

Pipocska! Kép

Igen, mi is ebben bízunk, és bíztatom is Őt!
Ők már mi elöttünk elhatározták, hogy belefognak a Babaprojektbe, erre nekünk 3. hónapra sikerült, nekik meg mindig van valami probléma. Remélem ezúttal csak vaklárma, és jó helyen van az a Picuri!
Aztán közben Tesókámnak is összejött Kép, azt már alig mertem elmondani szegény barátnőmnek, nehogy nagyon elkeseredjen.
De reméljük a legjobbakat!!!

Rokica! Kép

Nem volt sértődés, mert amikor még a vajúdás elején, a "lazább" résznél jártunk, akkor szépen, kedvesen elmondtam Anyucikámnak, hogy nem akarok Neki rosszat, csak ezért kérem, hogy a keményebb fájásoknál már ne legyen velem. Én sem tudom, hogy viselném ha így látnám a saját gyerekemet. Ő is elég érzékeny. Eleinte tudott segíteni, de később szerintem mindkettőnknek csak a hátrányára vált volna, ha bentmarad.

Mircimama! Kép

Nekem a nyákdugó napokkal a szülés előtt ment el, de nem tudom, hogy ez másoknál, hogy van!
De drukkolok! Kép

Éva! Kép

Köszi, nemhiába imádom Apukámat! Kép

A BKV-ról eszembe jutott, egy állítólag megtörtént sztori:

"Nénike bottal lépked a 7-es buszon, de minden egyes lépésnél megcsúszik a bot a padlón...
Erre egy srác az egyik ülésből odaszól:
-Néni, ha esetleg gumit tenne a bot végére, akkor nem csúszna!
Mire a mama:
-Apád f@szára kellett volna gumit húzni, akkor nem ülnél most itt!"
Kép

Bocsi, de kikívánkozott! Kép))

Át kellett módosíttatnom a Praxis-beni UH-nk időpontját, mert rájöttem, hogy 19.e munkanap, dolgozunk és Kisfiam is suliban lesz...
Így 04.02.-án megyünk... jaj, de messze van!!!
De aranyos volt megintcsak a hölgy, azt mondta, hogy még szebb lesz addigra már a Baba, és ráadásul kb. akkortájt lenne egy kötelező szűrővizsgálat, legalább azt is megcsinálják. Kép
De akkor is olyan türelmetlen vagyok!!! Kép

Viki
vikó

Wica!
Megnéztelek! Jól látom, hogy az egyik képen a nyelvét nyújtogatja? A lába között látom a fehér foltot, de az az lenne? A pocid szépen növögöget!

Patri!
Kecskeméten fogok szülni, a kórházról nem írnék, mert a szülészetröl és az újsz. oszt-ról nem tudnék jókat írni. Csak azon csodálkozok, hogy olyan aneszteziológusok, akik szülészeten dolgoznak miért nem tanulnak meg EDA-t csinálni? Pedig ma már elvárható lenne. Van, ahol még a nögyógyászok is megcsinálják. Nálunk egyébként egyáltalán nem szokás, vagy talán nem is lehet szülés közben EDA-t kérni. De szerdán kérdeztem a dokit, hogy csaszit megcsinálják-e EDA-ban vagy csak spinálban, azt mondta, igen.

Éva

Kép
sygnum

Pmama:

Nem biztos hogy nincs esélye a párodnak... pláne ha nem baj neki hogy hasonló pozicióban (testőrként) helyezkedjen el. Szerintem lenne kereslet egy angolul beszélő testőrre aki szalonképes. Mondjuk lehet a magyartudás azért előny lenne...

Páromnak egyébként azért sincs más esélye mert neki pl gazdasági végzettsége nulla, és szerintem a legtöbb esély ezen a pályán lenne bárkinek. A te párod még a fotózásból is megélhetne, ha profi szinten van, azzal hogy angol nyelven tanfolyamokat tart, csak magának kéne megszerveznie őket. Szerintem kereslet biztos lenne rá. Van itt annyi unatkozó pénzes expat hogy csak na. Én is rájuk számitok majd mikor elkezdem csinálni a terápiát - természetesen angol nyelven horror áron. Csak tartanék már ott!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Giggancs, köszi az infót! Valahol azt olvastam, hogy régebben voltak gondok a venezia kerekével. Szerinted jól "siklik"?

Hanee!

Mi a pontos típus? Nem lenne éppen hátrány, ha feleannyiba kerülne.. Elég strapabírónak tűnik, hogy ne kelljen új kocsit venni időközben, sőt, esetleg egy másodikat is kibírjon?

Mzx-Móni

Kép

Kép
mzx

Vikó!
Ezen nagyon jót nevettem. Én el tudom képzelni, hogy ez megtörtént.

Pizzamama!
Nelvügyben egyetértek. Sztem a gyereknek is jó, ha nem kell neki késöbb kínlódni a nyelvtanulással. Csak ne ijedjetek meg, ha eleinte csak magyarul beszél majd. Az egyik barátnöm így járt, megijedt, hogy így (mindig magyarul beszélt vele)nem fog megtanulni németül és elkezdett vele németül beszélni. Erre a gyerek elfelejtett magyarul beszélni (érteni mindent értett). 3 éves kora körül tanulta meg végül a magyart, de akkor is csak azért, mert néhány hétig magyar oviba járt.

Éva

Kép
sygnum

A nyelvekről:

Nem emlékszem már, ki kérdezte (bocs!) hogy melyik nyelven akarjuk megtanitani a babát. Hát volt rajta vita, párom azt szeretné, ha főként angolul beszélnék (én) a babához, mert retteg attól, hogy az angol az egy titkos privi nyelv marad kettejük között, és egyrészt nem tanul meg normálisan, másrészt nem veszi komolyan. Párom szerint a magyar adott, mivel a család összes többi tagja azt fogja beszélni vele, és a környezet is magyar, tehát szerinte az angolt kéne nyomni. Továbbá szerinte én vagyok az egyetlen akinek ebben választási lehetősége van, mert ő ugye csak angolul tud, a családom többi része (húgom és öcsém kivételével) csak magyarul, én vagok az aki eldöntheti, melyik nyelvet akarom használni.

Szerintem ez nem ilyen egyértelmű, és már előre félek, hogy micsoda balhék lesznek ha esetleg úgy tűnik neki, nem elég gyorsan halad a gyerek az angollal. Most tök úgy érzem, én lettem már előre felelőssé téve a gyerek angoltudásáért, és valószinűleg ugyanezt megkapom a másik oldalról a családom übermagyarabb tagjaitól, ha magyarul nem tud elég jól a gyerek, hogy micsoda magyar ember vagyok én.

Szóval szerintem nem fog a gyerekre magától ráragadni a magyar, és nem akarom azt, hogy mikor suliba megy, akkor hátránnyal kezdje amiatt, hogy nem tanult meg normálisan magyarul. De nem tudom, mi is lenne a jó megoldás. Már kiszemeltem magamnak egy könyvet a többnyelvű gyereknevelésről amit el akarok olvasni mielőtt megérkezik a baba, hogy hogy is csináljuk legjobban.

Az lenne-e a jó, ha CSAK angolul szólnék hozzá és tényleg hagynám hogy a magyar ráragadjon? Vagy ha keverném? Az nem zavarja meg a gyereket? És hogy keverjem? Kedden magyarul, vasárnap angolul? Vagy etetésnél angolul, séta közben magyarul?

Párom meg már odáig szárnyalt a képzeletében, hogy harmadik nyelvű bölcsibe (!!!) kéne beadni a gyereket, mert meggyőződése szerint ilyenkor úgy magába szivja a nyelveket mint a szivacs. Szerintem meg csak totál káosz lenne a gyerek fejében.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica!
Írtam az elöbb, hogy járt a barátnöm. Bár hozzáteszem, ök Ausztriában élnek, tehát mindenki németül beszélt körülöttük. A gyerek azt a nyelvet tanulja meg elöször, szerintem, amelyiket az anyja beszéli. De! Az apja nyelvét is meg fogja tanulni, csak nem azzal kezdi. A barátnöm egyébként próbálkozott azzal, hogy de. magyarul, du. németül beszélt vele. Hiába, onnantól németül beszélt a gyerek. Én azt hiszem magyarul beszélnék vele a helyedben.

Éva

Kép
sygnum

Mzx!
Nagyon könnyen gurul és fordul. Amikor vettem a Gigivel mentem érte és haza fele természetesen bele kellett ülnie a 15 kilójával és még igy is gyönyörüen siklott. Szerintem nincs vele gáz!

Giggancs (24+5)
giggancs

Lányok!
Akinek már van lurkója, Ti milyen pelenkát használtatok? Tudom, hogy mindenkinek más jön be, de mégis, mivel kezdjek?

Ja, és mégegy kérdés. Szülés után milyen betétet, mekkorát?

Éva

Kép
sygnum

Rokica!
Egyszer a Nők Lapjában volt erről szó, a Vekerdy rovatában, és ott ő azt ajánlotta a hasonló problémával hozzá forduló mamának, hogy az anya az anyanyelvén beszéljen a gyerekkel! Abba most nem mennék bele, hogy mi volt az indok, mert már mindenre nem emlékszem, hülyeségeket meg nem akarok írni, de valahogy érzés szinten teljesen egyet tudok ezzel érteni. Simán meg fogja tanulni akkor is az angolt, ha csak a papa beszél vele így (volt ilyen az ismeretségi körömben), úgyhogy szerintem Te maradj a magyarnál!

Bogárka (24)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Éva!
Nekünk a Libero jött be, annak a "newborn"-jával kezdtünk (2-4 kg), de ezt hamar kinőtte. Viszont a márka azóta is maradt, néha volt, hogy Pamperset vettem, de mindíg megbántam, egyrészt az irritálta is kicsit a bőrét, másrészt valahogy nem az ő alkatára volt kitalálva. Szóval szerintem Te is majd próbálgasd, és meg fogod találni a jót.

Szülés után pedig a Tenna betétet ajánlják, abból is a legnagyobbat (én a normál méretűt vittem és az első napokban kettőt kellett betennem egymás elé). Aztán mire hazajöttem a kórházból már elég volt az always éjszakai is.

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?