Gömbölyü:
Nem vagyok egészségügyis, amolyan szakbarbárnak nevezném magamat...
Ami érdekel, annak utánaolvasok, néha jobban.. és valahogy minden érdekes infó nagyon megragad az agyamban. Meg ha valamit nem tudok, hajlamos vagyok részletekbe menően kérdezni pl. orvost, vagy védőnénit (akinek már az agyára megyek másfél óra beszélgetés után
)
Szerintem az jó ha nem volt keményedésed. A szakirodalom azt irja, hogy a keményedések előfordulhatnak a 26. hét tájától időnként, de ez nem szükségszerű és lehet, hogy észre sem veszed, mert a normális mértékű bekeményedés pár másodpercig tart, pl. helyváltoztatásnál.. lehet, hogy mire odanyúlnál a pocidhoz, már el is múlik.
Én a páromon azt látom, hogy óckodik attól, hogy bejöjjön (bár nekem császárom lesz), próbálom azzal rábeszélni, hogy ez egyáltalán nem olyan véres és ébren leszek én is és a kezébe adják a babát.. de látom rajta, hogy nem nagyon szeretné, de a kedvemért megcsinálja szerintem. Én erőszakos leszek ebben, mert tudom, hogy később nem fogja bánni, hogy ott volt. Itt még az sincs, mint a normál szülésnél, hogy lát szenvedni, mert egy műtétről van szó, és azt neki nem mutatják meg, ahogy engem felvágnak (hacsak meg nem akarja nézni)
Viszont nekem néha olyan parám is van, hogy mintha párom annyira nem lenne oda a babázásért sem.. persze ez igy hülyeség, mert imádja már most, de nem verseng, hogy a hasamat fogdoshassa, amikor mocorog.. néha én teszem oda az ő kezét, de aztán megunja a dolgot, mert nem érez semmit.. Lehet, hogy csak én vagyok hisztis ilyen téren, nem tudom.
Sygnum:
Épp erről beszéltem! Látod? A tiéd még szélsőségesebb eset, de egy csomóan vannak igy.. az enyém is elég szélsőséges.. ha az utolsó mensim alapján kéne számolni, akkor kb. 30 hetes terhes lennék, mert kimaradt 2 hónapot a mensesem, mielőtt teherbe estem. És ettől mindig kiakadtam, hogy mindenki mindig igy határozza meg: "mikor is volt meg Önnek utoljára?" Amikor először az orvoshoz mentem, ő is ezt akarta tudni.. én meg mondtam, hogy nem tudom megmondni, de ha megmondanám sem jelentene semmit, mert azóta eltelt legalább 2 hónap. "de mondjam meg akkor is".. de akkor sem tudtam.. nem tudom, miért ragaszkodnak ehhez annyira. Ha azt nézem mikor foganhatott a baba, ahhoz képest az ultrahang teljesen pontosan mér a 10. hét óta.. de bármilyen orvoshoz megyek, nem az UH-r kéri, hanem hogy "mikor volt meg utoljára?" Hülyeeségnek tartom ilyen orvosi technikai fejlettség mellet a naptármódszert alkalmazni ennek kiszámítására.
A kismamik tényleg szépek
Habár most találkoztam nemrég egy kismamával, aki előrébb jár nálam kb. másfél hónappal.. és valahogy nekem ő inkább egy hájpacninak tűnt, nem terhes nőnek.. csúnya nem volt, csak épp furcsa
Móni:
Szerintem nem sértessz meg senkit ezzel és már én is szerettem volna irni (de igy legalább nem én vagyok a főhóhér), hogy aki egy picit is betegnek érzi magát, tényleg ne jöjjön, magára és másokra való tekintettel.. Tavasszal úgyis lesz még találkozó, nem is egy remélhetőleg
hanee