2024.02.09 15:50
2024.02.29 09:40
2024.09.25 14:53
@molly2023: "Sziasztok!Azért hoztam létre ezt az új topikot,mert csak 2020-ban írt történeteket találtam.Hátha van olyan kismama aki ugyan így járt mint én és van tapasztalata a témával kapcsolatban.Az első genetikai UHn-mindent rendben találtak:szív,gyomor,nyakiredő,orr csont.Kombinált teszt eredménye a legjobb. Nagyon alacsony kockázat. Túl vagyok a II. genetikai UH-n. Petsre mentünk a Czeizel intézetbe, minden eredményünk tökéletes,méretek megfelelőek, kivéve a gyomor... Hasüreg: jelenleg az átlagosnál kisebb gyomortelődés látható. Itt a biometria alapján a magzat 19hét 3 napos volt. Itt még nem ilyedtünk meg annyira mert a doki közölte, hogy ez az esetek 99%-ban azért van mert előtte űríthette ki a babóca a gyomrocskáját és általában 1 óra szükséges hozzá hogy a normál állapotát vissza nyerje. Hozzá teszem aludt a babóca. Diagnózis:magzati rendellenesség nem látható. Javaslat kontroll 2 hét múlva.Vissza mentünk kontroll vizsgálatra a tegnapi nap folyamán. Kisbabánk megint aludt, a doki elkezdte vizsgálni és kb 5 perc múlva abba hagyta a vizsgálatot és közölte, hogy a gyomornál ismét az látható ami múltkor... ahgy kimondta az uht le is vette a hasmról.. meg se próbálta más szögből nézni vagy megmozgatni a hasamat, hogy mozduljon meg a baba. Nagyon elkeseredtünk... Azt mondta véleménye szerint nyelőcső szűkület állhat fent vagy ki se alakult a nyelőcső,a második verziót azt mondta végül, hogy kizárná, de ez is fenn állhat. Javaslata genetikai tanácsadás és semmi további kontrol Uh vizsgálat. Magzatvíz normál mennyiségű volt mind a 2 alkalommal.Nagyon kiakadttunk.. Tanácstalanok vagyunk...Volt valakinek mostanában ilyen tapasztalata?Mi arra a döntésre jutottunk a párommal, hogy elfogadjuk a genetikai tanácsadást,meghhalgatjuk mit mondanak(szintén a Czeizelbe), illetve bejelentkeztünk egy másik orvoshoz UH-ra,aki a Dál-Dunántúlon a legjobb genetikai ultrahangos.Nagyon el vagyok keseredve, volt már 3 szülésem és egyiknél se volt semmi gond! Ez most nagyon megrázott!!!Ha valaki esetleg járt hasonló módon vagy akár van bármi infója szívesen fogadok minden tanácsot,ötletet.Köszönöm előre is.Szép napot!"
X EZT MÁR OLVASTAD? |
|