Új privát üzeneted érkezett!

Rokica:

Véletlenek nincsenek! Úgy értem véletlenül nem hal meg egy tök egészséges baba szülés közben. Annak van valami oka.. Azt olvastam valahol a császármetszéssel kapcsolatban, hogy egy orvos ezt nyilatkozta: "azt még soha nem bántam meg ha megcsászároztam valakit, de azt már igen, hogy nem császároztam meg". És ez azt hiszem elmond elég sok mindent.. Nem mondom azt, hogy nem fordul elő olyan, hogy egy baba meghal szülés közben, de általában ez olyan babákkal fordul elő, akik eleve súlyos rendellenességgel jönnek világra, vagy már meghaltak az anya méhében. Váltsunk is témát mert ez szörnyü.. azt tudom amúgy, hogy a szülők perelnek. De a korház el fogja sumákolni ezt is (mint feltehetőleg még annyi más esetet is).. a korházak védik saját magukat és a dolgozóikat.. nem fogják azt mondani, hogy "igen, bocsi mi hibáztunk".. legalább is erre csekély az esély.
Ha megnézitek mennyi orvosi műhibaper van.. nem sok! Ez egy elég bonyolult jogi helyzet.

Vikka:
Köszi a cimet! Holnap az első dolgom, hogy beszélek velük Kép Honlapjuk nincs?

Giggancs:
A gyógyszertárakban lehet kapni olyan cseppet, amiben van aktiv jód (asszem igy hivják azt ami jó). Szerintem kérdezd meg egy patikustól, biztos tud valamit ajánlani amit szedhetsz! Lehet, hogy még a béres cseppben is van Kép

Az én manóm ma egész aktív volt az elmúlt napokhoz képest. Az utóbbi egy hétben alig mocorgott.. Minden nap éreztem őt, csak gyengébben is és ritkábban is.. néha néha moccant egyet, aztán semmi mondjuk egész nap. De nem aggódtam, feltételezem, hogy ez a normális fejlődési üteméhez tartozik, hogy vannak kevésbé aktív napok. De ma hajnalban beindult először amíg aludtam, aztán reggel is, majd délben, aztán fél négykor is.. Kép Kiváncsi vagyok ügyködik-e majd este is Kép

Most megyek és nézünk Stargate-et, mert azt imádja a Kiskrampusz Kép Kép

Holnap jelentkezem Kép

hanee (21+6)
hanee

Hanee!
Köszi a jodos tanácsot holnap megnézem a gyogyszertárban. Aztán addeig is szedem amig nincs meg az eredmény. Remélem evvel nem fogok ártani.
Én is megyek most, mert lassan fürcsi aztán majd talán ha elaludt a boszi(Gigi), talán még tudok jönni.

Giggancs (24+2)
giggancs

Giggancs!
Túléltük! A doki szerint nincs gond.Nekem TSH-t, szabad T4-et és T3-at néztek. Ezek 1 nap alatt megvannak. Gondolom nálad akkor a göb-mintára kell várni. Miért nem csináltak egy Uh-ot? Ott rögtön meg lehet mondani, milyen az állománya a pajzsmirigynek és milyen a göb. Ez a doki azt mondta, hogy a TSH a mérvadó, amellett meg a T3. Ha ezek jók, akkor nincs gond. Nekem ezek jók, de azért levett még egy adag vért. Azt mondta, nem minden labor egyformán mér és ezt most egy másik labor fogja nézni, lehet, hogy ott nem is lesz alacsony a szabad T4.Tök jó, nem? Szerinte nem is kell a terheseket túlvizsgálgatni, mert úgyis minden változik (fehérjekötések meg ilyesmik). Szülés után 3 hónappal kell megnézetnem.
Rákérdeztem a jódra is,szerinte nem kell szednem, Kecskemét nem jódhiányos. Sztem Bp. sem, hétvégén kerestem egy Mo. jódtérképet és Pest uabban a kategóriában volt, mint Kmét. De használhatsz jódozott sót és van ásványvíz is, aminek magas a jódtartalma (Jodicum-azt hiszem), vagy szedheted a Maternát, az komplex terhesvitamin, van benne jód is (az Elevitben nincs). Ezekkel biztosan nem ártasz. A lihegés attól is lehet, ha vérszegény vagy! Nekem is innen indult az egész, hogy magas volt a pulzusom és lihegtem. Szurkolok Neked, esetleg hívd fel a labort, biztosan van már érték, ami megvan.

Viki!
Köszi! Remélem nálad sem lesz gond!

Éva

Kép
sygnum

Göbölyű! Most közben rájöttem, hogy mint szakrális uralkodói jelkép, a Nap, de lehet, hogy nem jelent napot. Viszont attól napsugár lesz Kép

Rokica! Nálunk a párom hallani se akart róla, hogy ne tradicionális módon, az ő neve legyen a gyereké. Így hát eléggé szokványos vezetékneve lesz.

Szt. Imrusban fogok én is szülni. Remélem addigra realizálódik a helyzet. (sosem nézek tévét, főleg nem kereskedelmiket, de azért úgy látszik mindig értesülök az ilyen rossz hírekről Kép )

ancsipancsi

Sziasztok!
Én nem láttam a Fókuszt, de a sztimrés topikban is szó volt róla, így hallottam hírét. Ott viszont azt mondta az egyik lány, hogy ki volt írva- miközben mutatták a sztimrés képeket - hogy illusztráció, csak a doki, akit megkérdeztek az ügyről sztimrés volt, és ezért ott forgattak.
Aki látta: tényleg így volt vagy elhangzott, hogy ott a kórházban történt mindhárom eset?
Nagyon érdekelne, merthogy én is ott szülök!

A talira úgy néz ki sajnos nem tudok menni, két családi program is befutott arra a napra Kép. Viszont, ha végre kegyeskedik eljönni a tavasz csinálhatnánk egy "Pocakos-piknik"-et. Helyszínként pedig szívesen felajánlom a kertünket (jó levegő, szép zöld fű, csend és nyugalom Kép)! Mit szóltok?
(az ötlet a sztimrés topikból jött, ott is szervezünk majd valami hasonlót)

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

<pre>
Azonosító Név Életkor (év) terh. Hét terh. nap Szülés várható ideje Mennyi baba? Lány/ Fiú? Baba neve Kórház korábbi babák elhalt ter. 05.márc
1. Csmárti Márti 32 x x x x x x x Eszter, 2002. 11.hét igen
2. Gmr Réka 25 x x x x x x x 1 _ ?
3. Csutkarozi Rozi ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
4. Bkriszta Kriszta 24 29 5 2005. május 12. 1 ? Ákos/Anna Szt. Imre - x igen
5. Minyu Edit 25 29 5 2005. május 12. 1 ? Nándor Schöpf-Mérei - _ igen
6. Akiren Akiren 31 27 6 2005. május 25. 1 lány Gréta Péterfy - _ igen
7. Gomboc Betty 27 27 5 2005. május 26. 1 ? ? ? - _ ?
8. Pipocska Andi 30 27 5 2005. május 26. 1 fiú Marcell/ Zalán Péterfy - _ igen
9. Sygnum Éva 28 27 1 2005. május 30. 1 lány Leona Kecskemét _ _ ?
10. Kriszi Kriszi 30 27 1 2005.junius 1. 1 ? ? ? 2002. Katinka _ ?
11. Oxigén Oxigén 28 27 0 2005. Május 31. 1 lány Réka/ Viktória Szt. Imre _ _ igen
12. Hóvirág Reni 29 26 6 2005. június 9. 2 lány Noémi, Schöpf-Mérei 2003. Milán _ ?
13. Beus79 Beus 25 26 5 2005. június 2. 1 ? Balázs/ Rókus - _ ?
14. Mircimama Mircimama 30 26 5 2005. június 2. 1 fiú Zalán Levente Szt.István Bence, 2001.05.07 _ ?
15. Fejeske Fejeske 32 26 4 2005. Május 31. 1 fiú ? Szentes 1995. Regina _ ?
16. Bannamari Annamari 24 26 4 2005. június 4. 2 fiú/ lány Gergő(Tamás)/Eszter(Lilla) Uzsoki - _ ?
17. Katica78 Kata 26 26 3 2005. június 4. 1 ? ? Kútvölgyi - _ ?
18. Adrienn 74 Adrienn 30 26 1 2005. június 4. 1 ? ? Jahn Ferenc _ _ ?
19. Vikka Vikka 30 26 1 2005. junius 7. 1 ? Miksa/ Adél Péterfy ? _ ?
20. Hajni20 Hajni 20 26 0 2005. június 7. 1 fiú Marcell Győr - _ ?
21. Barbi Barbi 30 25 4 2005. Június 10. 1 fiú Dani Kanada 2003.08.01. Ádám 2002 nem
22. Andi18 Andi 25 25 2 2005.május 30. 1 fiú Dániell Vác, Jávorszky Ödön Kh. 2004. 05.31 Máté _ igen
23. Gömbölyű Gömbölyű 20 25 0 2005. június 10. 1 lány ? ? ? ? ?
24. Betsy Betsy 36 25 0 2005. június 10. 1 lány Saskia Salzburg _ _ nem
25. Wica Éva 30 25 0 2005. június 14. 1 ? ? Szt. István - _ ?
26. Splendida Timi 28 24 6 2005. június 15. 1 lány Borbála Szt. János - _ nem
27. Johanna1975 Johanna/ Zsebi 29 24 5 2005. június 16. 1 lány Fanni/Sára/Dorka Kútvölgyi - _ ?
28. Pizzamama Noémi 24 24 2 2005. június 15. 1 lány Liliane Kaposvár _ _ ?
29. Tétényke Erzsi 26 24 2 2005 .június 19. 1 lány Zselyke ? _ _ ?
30. Giggancs Zsófi 32 24 2 2005. június 22. 1 lány Noémi, Kamilla, Péterfy 2002. Gigi _ ?
31. Bogárka75 Zsuzsi 29 23 4 2005. június 24. 1 fiú ? Szt. Imre Petra, 2003.06.27 _ ?
32. Lenocs Lenocs ? 23 3 2005. június 24-26. 1 ? Kinga Kamilla Szt. Imre Panna, 2000. _ ?
33. Ezvicc Judit 24 23 2 2005. június 26. 1 ? Attila/ Jahn Ferenc - _ ?
34. Drika Drika 24 23 2 2005. július 2. 1 fiú András B.A.Z. megyei Kh. - _ ?
35. Rita77 Rita 27 22 6 2005.júl.3. 1 ? Lili/Bence Újpesti Kh. Dávid 8, Dominik 5 _ ?
36. Mzx Mzx-Móni 29 22 2 2005. július 3. 1 fiú Erik Szt. István - _ ?
37. Vikó Viki 28 22 1 2005. július 4. 1 ? ? Bajcsy-Zsilinszky Szabolcs1995 _ igen
38. Hanee Judit 23 21 6 2005. július 6. 1 ? Bálint/Lili Szt. Imre - _ igen
39. Gemini Gemini 31 21 3 2005. Július 7. 1 ? Rebeka Kútvölgyi _ _ nem
40. Adri77 Adrienn 27 21 2 2005. Július 8. 1 ? Péter/? SOTE I _ _ ?
41. Judyt Judyt 28 21 2 2005. július 9. 2 ? ? Nyíregyháza - _ ?
42. Mmónika Mónika 32 21 1 2005. Július 11. 1 fiú ? Szent Imre _ _ ?
43. Tündérke Tünde 27 21 0 2005. július 20 1 ? Natália/ András/ Dániel Péterfy Krisztián1995 Márk 1996 Viktória 2002 _ ?
44. Farkasbogi Bogi 27 21 0 2005. július 11. 1 ? ? ? Lili, 2004.02.10 _ ?
45. Mj_Móni Mj-Móni 31 20 4 2005. július 15. 1 fiú Adrián/ Alexander Margit Christopher, 2002.11.13 _ igen
46. Vanda Vanda 28 20 4 2005. július 15. 1 fiú Péter vidék - 2004. igen
47. Henci Betti 32 18 6 2005. Július 28. 1 ? ? Szt.István _ _ igen
48. Dorka34 Dorka 34 18 2 2005. augusztus 1. 1 ? ? Sote II. _ _ ?
49. Hencsike Heni 31 17 6 2005. Augusztus 2. 1 ? ? Szt.István _ _ ?
50. Lara77 Lara 28 17 0 2005. augusztus 11. 1 ? Andor/ Panna Kútvölgyi _ _ ?
51. Anikó47 Anikó 31 16 6 2005 aug.15. 1 ? Matthieu ? 1 _ ?
52. Virga Virág 27 15 6 2005.aug.17 1 ? Lőrinc, Luca Jahn Ferenc Levente 12.19 _ ?
53. Rókica Réka 30 14 1 2005.augusztus 30. 1 ? Zsuzsanna/ Olivér Szt.István _ _ ?
</pre>

Csajszik!

Egész nap nem voltam itthon, és most annyit írtatok, hogy egyszerűen képtelen vagyok visszaolvasni.
Pár dologra reagálok, aztán majd a többi holnap.Kép

Vikó!

Nincs mit. Kép
Én lezártam. Kép

Nedinabp!

Remélem jól írtam.
Annyira jót nevettem a hozzászólásodon.
Először azt hittem, hogy tudathasadásom van, aztán rájöttem, hogy elírtad, aztána akövetkező hozzászólásodat olvasva már láttam is.Kép

Hanee, Mircike!

Mit méricskéltek???
Mi 1 cm?

Giggancs!

Gratula a kislányhoz. Javítottalak.

Gem!

Én kenyeret viszek, mert nekem már nincs babám.Kép

Kép
Kép
pipocska

Csajszik!

Nekem a II.ker annyira messze van. Én a világ végén lakom.Kép

Kép
Kép
pipocska

Bogárka!

A kerti buli is tök jó ötlet.
Majd viszek szalonnát, ha lehet.KépKépKép

Kép
Kép
pipocska

Sygnum!

Örülök, hogy nálad minden rendben. Nálam is T3 és T4 néznek, meg TSH-t. Amikor elöször nézték ezeket akkor jo volt. A göböt is ultrahangozták meg mintát is vett belöle. Igy derült ki hogy nem rossz indulatu. Hát igazábol nem tudom szedjek e az eredmény elött valamit?! Mondjuk most már mint ha csökkent olna a lihegésem, mert volt olyan többször, hogy beszéltem telefonon és akkor is elkezdtem lihegni. Ez már megszünt. Csak ha feljövök az elsöre vagy a lakásban a galériára megyek akkor viszont már lihegek.
A maternával kapcsolatosan meg én eddig és most is az elevitet szedem. Át lehet térni közvetlenül szünet nélkül, Fúúú, hát most kicsit komolyan tanácstalan vagyok!

Pipocska!
Köszi hogy kijavitooál!

Giggancs (24+2)
giggancs

Mirci, Hanee Kép
Na, akkor csak a bronérmet nyertem meg Kép Kispaim szerint többször kéne elövenni a vonalzót Kép Kép Kép

Gömbölyü Kép
Rákszürést lehet csinálni terhesség alatt, csak -mint ahogy valaki irta is- nem nagyon szeretik, mert megbolygatják a méh falát. De nekem csinált 23 hetesen.
A nevekröl meg csak annyit, hogy a párom nagynénje felhivott minket karácsonykor, hogy hogy vagyunk stb, és megkérdezte, mi lesz a neve a Manónak. Mondtam, hogy Nándor. Erre ilyen hitetlenkedve: Nándoooooor? Hát az olyan komoly név. Nem akartok valami mást választani? Elöször azt hittem, hogy arra gondol, hogy 2. nevet mellé, de kiderült, hogy nem, ö arra gondolt, hogy a Nándi helyett másikat. Hát ledöbbentem kicsit, de azóta csak röhögünk rajta.

Tegnap voltunk Praxisban Kép Nagy élmény volt, bár megszenvedtünk azért, hogy láthassuk az arcocskáját is Kép Szegény Györfi is kivolt a végére. Már fordultam balra, simiztem a pocómat, beszéltem hozzá, odajött kispapi, ö is bekopogott, beszélt hozzá, Györfi is jol megmozgatta a hasma, aztán nagynehezen kb 15 perc mulva néhány pillanatra elvette a kis karjait. Kép Na, mondtam is, hogy jó akaratos gyerköc lesz. Képet majd rakok fel este.

Pusz minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Gömbölyű
Nyugi, biztos észrevette volna ha ki van nyílva a méhszájad. Szerencsére eddig én sem jártam még így, remélem nem is lesz több alkalom, mert kicsit ijesztő volt, de sajnos néha előfordul az ilyesmi.

Adri
adri77

Jóreggelt!

Azt álmodtam, hogy egy drogparti közepén vagyok és azon aggódunk nehogy ránk küldjék a rendőrséget, mert három kiló kokain volt kiteritve az asztalra és teljesen be voltunk állva.. Mostanában minden nap valami hülyeséget álmodok Kép Pedig sosem voltam egy drogos tipus Kép

Aztán persze reggel meg olyan vagyok, mint akit fejbevágtak, de nem akarok tovább aludni, mert akkor elúszik az egész nap alvással (na meg mennem kell dokinénihez is).

A talival kapcsolatban azt tudom mondani, hogy a 7. kerület jobb, bár én Budán lakom, a II. kerület nekem sokkal messzebb van személy szerint, mint a VII., ráadásul a legtöbben pesten lakunk. Felhívom ma azt a teázót amit ajánlottittvalaki, és meglátjuk!

Arra kérlek titeket, hogy aki valami miatt nem tud jönni, vagy még jönne, e-mailben is jelezze nekem, mert lehetetlenség itt összeszedni mindent!

Pipocska:
Mellbimbóátmérőt mértünk vonalzóval Kép

hanee (22+0)
hanee

Szia Minyu!

Mennyibe került a Praxis, mert mi szombaton megyünk? Ha tudsz irjál róla bővebben.
Nem irtál a Shöpfis topikban! Megijedtél?
Én sajna ma nem megyek az előadásra, mert megyek a Szőnyihez vizsgálatra. Te mész?
Patri
patri

Jó reggelt! (nekem ilyenkor még reggel van)

Giggancs!
Ha a hormonjaid jók voltak, sztem egyáltalán ne aggódj!!! A többit -már ha kell- meg kezelgessék szülés után. Egyre inkább azt mondom, hogy túlvizsgálgatják itthon a terheseket. Kezd elegem lenni belöle. Ebböl származik minden kis hülye aggódásunk, ami se az anyának, se a babának nem jó. Ne foglalkozz velük! Milyen a sima vérképed? Maternára biztos át lehet váltani, ezek csak vitaminok, akkor se lenne semmi, ha nem szednénk öket. Nem lesz semmi baj, felejtsd el az egészet!

Éva

Kép
sygnum

Kendösök!
Én a kenyér után 1,5 l-es vizespalackkal "gyakoroltam", de akár egy összetekert nagyobb törölközö is megteszi, ha nincs baba.

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok,

Gömbölyű: a Csenge nekem is tetszik, és ismerek is néhány Csengét... De nálunk nem szerepel a listán, aranyos és szépen csengő név...

Bogárka: nem jössz a talira. Hát szomorú vagyok...

Hanee: a kicsi a világot anno én is ajánlottam, az tényleg jó hely és nagyon jól megközelíthető a Deák téri metrótól pár perc gyalog. Ugye délután lesz a tali mármint szombaton....

Gem: gyógyulj és vigyázz... nem vesztettél semmit tegnap, mert végigrohantunk az egész szülészeten, mert pont voltak szülések. Nagoyn szép viszont az egész. De tényleg, három szülőszoba van és egyik szebb, mint a másik. Lehet zenét vinni, illóolajokat és miegymás.. Válassz szülésznőt mindenképpen, mert nagyon sok múlik rajta... Nekem már van.. :-)))Iszonyatosan sokan voltunk,szegény szülő nőket sajnáltam csak... Az egész nem tartott tovább, mint tíz perc... De nem megyek máskor, mert a lényeget láttam. Jó utat néked és akkor két hétig nem leszel? Hogy fogjuk nélküled kibírni? Akkor talira sem jössz?

Falina: pihenj nagyon, nagyon sokat és vigyázzatok magatokra. Kitartást és minden jókat, azért gyere ha tudsz a topicba.

Ancsi: nehogy ritkán ijr, imádom a hozzászólásaidat. És különben is itt mindent lehet.. ez egy nagyon jó topic, különösen jó bandával... :-)) És látod a táblázatban vannak még mások is bőven augusztusiak...

JohannaZSebi

Kép
Kép
johanna1975

Pipocska, én is bekerülhetnék a táblicskudba??

Ancsipancsi Ancsi 30Kép 15,5 hetes vagyok, 2005.08.18-ára várom a picit, még nincs gyerkőcöm, Szt. Imrében szülök. (a nevek mik? Hogy mit szeretnénk neki adni? Kép Levente/Barbi)

Johanna, köszi a bíztatást, már jöttem is. Nekem eddig nem jött be a fórum (11 óráig), gondoltam hátha letiltottak róla Kép

Képzeljétek, ma megyünk a kispapával időpontot kérni házasságra. Olyan lusta dögök vagyunk intézni, de már ég a képünk magunk előtt is, úgyhogy elmegyünk.

A.
15+6

ancsipancsi

Hanee!
Nem semmi álom lehetett. Én is szoktam bizarr dolgokat álmodni. A legjobb az volt, mikor reggel arra ébredtem (mármint az álomban), hogy egy baba van a lábam között én meg nem tudtam mit kezdeni vele. Erre rámszólt, hogy legalább takarjam már be, mert megfázik. Úgy megijedtem, hogy felébredtem.

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!

AncsipancsiKép
Ugyanez a helyzet velünk is házasság ügyileg,mondjuk nekünk még a lustaságba az is belejátszik,hogy költözés előtt állunk.Jaj szeretnék túllenni ezen a három hónapon már,akkorra áll majd be a nyugalom.Kép

VikóKép,MinyuKép
Tisztára ugyanez a helyzet velem is,amikor valaki mondja,hogy miért nem adunk más nevet a picinek,teljesen kiakadok!!!!!

RokicaKép
A hormonmérgezés nálam is adott,az én párom nem pánikolt soha a baba miatt,de azt már mondta,hogy tőlem már kezd megijedniKép
Egyébként olvastam már sokat erről ,hogy a kispapik beparáznak ilyenkor,de állítólag csak az anyagiak miatt,hogy vajon el tudnak-e tartani egy családot.Ilyen szempontból tényleg nagy a felelősség rajtuk ,nem irigylem őket,persze rajtunk meg más okból van felelősség és az sem egyszerű...Persze ez csak most fog kiderülni igazán,első baba,nem tudom a sok öröm mellett mi vár még rám...Kép

VikkaKép
Köszönöm a nyugtató szavaid és tudom,hogy igazad van.Csak néha időszakosan rám jön a félelem a betegségtől,aztán ugyanugy el is mulik.

HaneeKép
Nekem is rengeteg hülye álmom van mostanában,ami visszatérő az az ,hogy álmomban elszivok egy cigit és miután ez megvolt jut eszembe,hogy te jó ég,dehiszen én babát várok,most biztos kárt tettem benne.Meg még azt szoktam álmodni,hogy elfelejte,mhogy már megszületett a baba és elmegyek bulizni meg ilyenek.De ezek nagyon rosszak ezek az álmok,mult éjjel meg a szüléssel álmodtam,na remélem semmi nem válik belőle valóra.Kép

Képzeljétek a sógornőm tegnap éjjel fél 12-kor hivott,hogy beindult a szülés nála,irány a kórház(mármint csak ő,messze lakik tőlünk),izgultam érte nagyon,alig aludtam,akkor is csak a saját -álmomban borzasztó-szülésemet álmodtam meg.Reggel mikor felébredtem mondom már tuti meg van a kislegény,erre telefonál ,hogy csak jóslófájás volt.KépPedig szegény már nehezen viseli,alig tud megmozdulni.

Ti nem féltek egyre jobban a szüléstől?Én néha ugy érzem már tulságosan is....

25+5
gömbölyû

Sziasztok!

Csak gondoltam bekoszonok gyorsan, hogy jol vagyunk. Mar az USAban vagyunk es epsegben megusztuk a repuloutakat. Lilly gyonyoruen novekszik es a haza meg mar olyan nagy, hogy lassan ugy fogok lepkedni mint a kacsak. Kép
Most megprobalok gyorsan visszaolvasni egy par napot es remelem meg lesz idom irni is.

Puszi mindenkinek,
Pmama&Lilly akik vegre valahara abbahagytak a munkat.

KépKép
KépKép
pizzamama

Patri Kép
Jajaj, nem dehogy ijedtem meg, csak totál elfelejtettem! Bocsesz.
Szoval: mi ma megyünk. Multkor barna kantárosban voltam, elég pici pocival (a többiekhez hasonlitva Kép) Nem te voltál az aki az asztalnál ült és már van gyerköce?
Na, én nem az asztalnál ültem, hanem az "ablakos" soron (a Carter doki jobb oldalán Kép ) és egészen hátul. Sokszor ittam vizet, mert iszonyat szomjas voltam. Hmmm, igy be tudsz azonositani 1 hét távlatábol?

Praxis: nagyon jo élmény volt! Vittünk videokazit és kaptunk fekete-fehér képet a nagyobbacskát és 4 picit. Igy 9000 pénzt fizettünk. Ja, és volt babanetes kedvezményem, gondolom, te is regisztráltad magad.

Gömbölyü Kép
Éredekes modon én nem félek jobban a szüléstöl (erre szokta mondani a párom, hogy "Majd fogsz"). Néha kicsit azért megborzongok, hogy mi lesz, ha egyedül maradok, mikor "rámjön" a szülés stb, de aztán belegondolok, hogy nagyon sokmindenki tud segiteni, ugyhogy nem lesz gond.
Álmodni én is szoktam hülyeségeket, de érdekes modon mostanában sokszor álmodom azt, hogy nem tudom szoptatni a babámat. Na, igen, ez az amitöl inkább tartok.
Na, pusz
Minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Lányok.. most mondta be a rádió, hogy nagyon durva influenza járvány van.. szerintem aki teheti ne menjen utcára se (én ezt teszem azt hiszem)..

Ez borzasztó! Úgy félek ettől, hogy nehogy beteg legyek.

hanee (22+0)
hanee

Gömbölyü!
Én a szüléstöl nem félek, söt! Kíváncsi vagyok rá, át akarom élni, végig akarom csinálni. Persze egy normális aggódás, hogy minden rendben menjen és föleg Törppillával ne legyen semmi gond, az megvan. Az utána következö idötöl viszont rettegek. "Kedves" kórházunk nem éppen baba- vagy mamabarát. Ezért is gondolkodok nagyon, hogy max. 48 órát maradok bennt. Folyton ezen rágódok, sokszor a párom állít le. De ma este meg is fogom beszélni a nögyogyimmal.
A félelmeidröl sztem beszélj olyanokkal, akiknek szép élményeik vannak, másokat meg ne hallgass meg. Vagy akár a Pároddal is beszélj róla. Ha ö is ott lesz, biztosan vannak neki is félelmei. Ha beszéltek róla, sokat segíthet.

Pizzamama!
Örülök, hogy jól vagytok és megúsztátok a repülést!

Lányok!
Hülye kérdés:Ti hogy oldjátok meg a szörtelenítést? Én már nem látok a hasamtól és hajolni is nehéz olyan sokáig. Vagy mindenki kozmetikussal csináltatja?

Éva

Kép
sygnum

Gombolyu,
Jaj! En is most lezdek panikolni a szulestol. Egesz eddig mosolyogva mondtam, hogy ugyan mar, ez a vilag legtermeszetesebb dolga es hat faj-faj, de igy kell lennie. Most meg!!! Jaj! Egyfolytaban parazok es remeket latok. Olyanok jutnak az eszembe, hogy mi van ha aneorizmam van es kilyukad a szules kozben, vagy ha valami felresikerul, stb. Mondtam is anyukamnak, hogy szepen nezek ki, most szall el a batorsagom...

Sygnum,
A szortelenites nem hulye kerdes. En sem latok semmit a hasamtol, hajolni meg nemhogy sokaig nehez, hanem szinte nem is tudok. A labamat es egyszeruen felrakom vagy a vecere, vagya mosdokagylora (ez egyre nehezebben megy) es oldalrol hajolva igyekszem intezni a dolgot. Mas egyeb intim teruleteken vagy vaktaban erzes utan "oke, itt meg bok egy kicsit, akkor itt kell meg" vagy pedig szepen a tukor elott allva (persze ehhez kell a nagy tukor a furdoszobaban). De hala az egnek az intim dolog mostmar 8 nap alatt megoldodik! Vegre megyunk apajahoz!!!! Majd onnantol kezdve azt o intezi. Kép Jaj, mar ugy varom hogy lassuk egymast. Mar nagyon-nagyon hianyzik! Bar az igazat megvallva angliaval meg mindig nem baratkoztam meg. Nem baj, csak 10 napot leszunk ott aztan haza. Kép
De ha mar itt tartunk, nekem a legnagyobb gondom a koromvagas. A labamrol a kormot levagni az valami hihetetlen erofeszitessel jar es sajnos en utalom a pedikurt. Nekem valahogy az hogy a labam tapizzak, nem szimpi. Szoval erre is ki kell makd talalni valamit. Lehet hogy apajabol szakkepzett kozmetikus es pedikuros lesz a terhesseg vegere? Kép

Pmama

KépKép
KépKép
pizzamama

Pipocska,
Javitanal a tablazaton? Elorehozott minket a doki. Ma eppen 25+2 vagyunk es junius 11-re vagyunk kiirva. Koszi szepen!

Pmama&Lilly

KépKép
KépKép
pizzamama

Sziasztok lánykák,

A szőrtelenítéssel én is gondban vagyok.
Valahogy úgy szoktam megoldani (mivel a lábamra szilkepilt használok), hogy hatalmas terpesztben leülök és oldalról dőlök rá a lábamra.. legutóbb egy hónapja szedtem le, mostmár lassan ideje lesz.. a mostani gyakorlat nem tudom mi lesz, mert azóta nőtt a hasam és nem lettem karcsúbb Kép

hanee
hanee

Sygnum!

Nekem egyenlőre még megy a szőrtelenítés,de már van ,hogy néha a párom csinálja,szerintem rá fogom majd bízni,nagyon kis ügyes és alaposabb,mint én.Kép

Hanee!
Én is hallottam a járványról,de én pont múlt héten olvastam,hogy az influenza nem károsíthatja a magzatot.Ez megnyugtató!Viszont!Ugye azt mondják,hogy a lázzal meg vigyázni kell.Akkor ez most elég ellentmondásos és nem is nagyon értem.Én még soha nem voltam influenzás,meg lázas sem amióta az eszemet tudom,nem tudom miért nem.Persze most örülök neki.Nálunk a munkahelyen már mindenki tiszta beteg volt múlt héten csak én nemKép

Pizzamama!
Junius 11-re vagy kiirva?KépÉn meg junius 10-reKép,viszont én most vagyok 25+5 napos,akkor te nem 25+4 vagy?Kép

Hát lehet ,hogy én nem vagok méltó kismamánakKép,de én igazából nagyon félek a szülés közbeni fájdalomtól,meghogy elvérzek vagy a baba tüdőgyulladást kap meg ilyenek.A párom azt mondta Ő csak attól fél,hogy nekem fájni fog és szenvedek és Ő azt nem bírja nézni.Édes pofaKép

A másik nagy félelmem a szoptatás.Hogy m,i van ,ha nem megy?Amig babát nem vártam,mindig azthittem ez sima ügy,odateszik a babát,ő bekapja a cicit és kész.Erre kiderül ,hogy mégsincs ez teljesen így,mert van akinek nem megy.Pedig olyan egyszerűnek tűnik.Szeretném,ha csak anyatejet kapna fél éves koráig.
gömbölyû

Hanee Kép
Igen sajnos én is hallottam róla, hogy elég súlyos ez a mostani influenza járvány. Én azt mondom, hogy ez a járvány főként az időseket és a csecsemőket fenyegeti legfőképp (nekik gyengébb a szervezetük), de ugye a kismamáknak sem túl rózsás a helyzetük, mivel magas lázzal jár!

A megasztár házban (nem a reklám helye) szerintem ez tombolt, mert páran még lábra állni sem tudtak, annyira rosszul voltak. Szóval kitartás, járjatok kesztyűben és sűrűn mossatok kezet, a gyereket meg ne nagyon vigyétek egy darabig közös játszóházba. Hát igen, az óvoda-bölcsőde az más kérdés, mivel nem teheted meg, hogy 1-2 hónapig nem viszed el a gyereket.

Aki beoltatta magát annak félnivalója nincs (pl. párom, én is megvettem a vakcinát magamnak és azt mondtam, hogy megvárom, hogy megjöjjön. Hát azóta sem jött meg, úgyhogy nem is adtam be magamanak). Azonban érdemes lenne még most beadatni, de nem vagyok biztos, hogy terhesség alatt ajánlott e vagy sem.

Üdv mindenkinek,
MJ-Móni 20+5
mj__móni

Gömbölyű! Mi is költözés előtt állunk, csupán csak 2 lakást kellene leadni hozzá Kép

Hanee, én az utóbbi két hétben több influssal is találkoztam, és voltam egy légtérbe! Hidd el, hogy minket véd a Jóisten Kép , na meg az a tonna vitamin, amit magunkba tömünk. Én tök beteges vagyok, de kop-kop, még nem kaptam el senkitől, pedig a párom épp taknyos (lehet, h. ő pont nem influenzás, csak náthás). Úgyhogy ne féljünk Kép

Sygnum, én a lábszáram kozmival csináltatom, de hasra kell fordulni, és ez nem sokáig fog menni, mert lebillenek az ágyról Kép + kipasszírozom a kisgyerekemet. A másik téma várat magára, mert most nincs kedvem rágondolni se, pedig meg kell csinálnom. Csak úgy érzésre Kép

Pizzamama! Mi is megyünk Angliába hamarosan, remélem jó lesz az idő. A lábkörmömet én szeretem vágni, még ha pedikűröshöz is megyek évente egyszer, levágott körmökkel érek oda, mert nem szeretem, ha feszegetik a körmeimet. Nekem ezzel még nincs gondom, viszont még csak 16 hetes vagyok ;-)

Még a silkepillel úgy szoktam a lábszáramat szedni, hogy leülök egy asztal mellé, és felteszem rá a lábam, és úgy.

ancsipancsi

Sziasztok!

A szőrtelenítéssel én is szenvedek, alábam kifordítva még csak-csak meg, de az intim tájékon nem nagyon merek vaktában vagdalkozni, már nem tudok úgy előrehajolni, hogy lássak is valamit, szóval ritkán csinálom, és azt hiszem elég egyenetlen a végeredmény... :-) Mivel szextilalom van, ezért nem olyan gáz, de azért a dokihoz sem szívesen mennék bundásan..:-)

FALINA!

Miért ülsz a gép előtt?????? Rontombontom!
Én a 13. héttől a 19. hétig feküdtem, ugyanígy elől és méhszáj környékén lévő méhlepénnyel. Még most is sokat fekszem, de kb. napi egy órát üldögélek, néha a lakásban járkálok, napi 10 perc séta engedélyezett. Persze minez azért, mert az UH szerint sokkal jobb helyre került a méhlepény.

Csak Wc-re lehet felkelni, mindig legyen vízszintesben a medencéd! Kaját sem lehet csinál, egyéb házimunkát meg pláne. Ha nem tudod megoldani, hogy kiszolgáljanak (nekem volt segítség), akkor inkább maradj a kórházban. Sajnos nem garantált, hogy jobb helyre kerül a méhlepény, de legyél türelmes, hátha neked is szerencséd lesz. Kérlek, ne Internetezz, ha nem tudod fekve megoldani!!
Tudom, hogy az ember a végére teljesen becsavarodik, ha nem mozoghatm, de ki lehet bírni!

Nagyon vigyázz magadra, drukkolok neked! Amíg barnásozgatsz- akármilyen picit- addig tényleg nagyon szigorúan feküdj!!!

Mzx-Móni (22+3)

Kép

Kép
mzx

Gömbölyű,
Nem árt az influenza mert a virusokat kiszűri a méhlepény. A bárányhimlőt, rózsahimlőt nem tudja kiszűrni ezért van magzatra károsító hatása. Az influenzánál a láz a lényeg az a veszélyes, nem az orrfújás, hapcizás, köhögés, rossz közérzet.

DehogynemKép Mindenki méltó kismamának aki olyan szeretettel várja a csemetét mint mi, és mértékletesen él (ivás, dohányzás). Hülye álmaim, gondolataim nekem is voltak, vannak és én is pont ilyenektől féltem, hogy
1. császár után elvérzek
2. császár után trombózist kapok

Ugyebár a kettő teljesen ellentétes dolog egymással mert az 1. esetben nem alvad meg a vér a 2. esetben pedig megalvad és bekerül a véráramba. Azt hiszem ezek a parák most is el fognak kísérni Kép

Sajnos a szoptatás a legtöbb anyának nem úgy megy ahogy az a nagykönyvben meg van irva, úgyhogy javaslom mindenkinek az LLL honlapját olvasgassa meg a szoptatási topikból szedjen össze minden értékes infót. Én anno igy készültem, és sikerült.

AncsipancsiKép
Fel arra a bejelentkezésre és majd értesíts az időpontról!

PizzamamaKép
Örülök, hogy sikeresen hazakerültél. Méhszájad hogy van? Ugye nem nyilt tovább?

GömbölyűKép
Kérdezted, hogy a sok öröm mellett még mi vár rád. Hát megmondom:
Olyan szeretet árad szét benned, hogy el sem hiszed, hogy képes vagy ennyire szeretni egy embert!

Aztán persze ott van az aggódás, főként az első időkben. Nem kell tőle megijedni, teljesen normális, hogy a szülő aggódik mindenen (miért sir, miért nem sir, miért kakil ilyet és miért kakil amolyat, miért nem eszik, miért eszik sokat, miért nő hosszában és miért nő keresztben, mihért köhintett, miért hapcizott, miért hideg a keze, miért hideg a lába, miért van rajta csipésnyom és miért úgy adta be a doktornéni a szurit és miért nem igy, stb,stb, stb) ez majd hidd el normalizálódni fog.

Magamon úgy vettem észre,hogy ez az nagyfokú aggódás úgy 10-12 hós korára teljesen normalizálódott, csak mostmár nemcsak a családom tagjaiért aggódok, hanem a gyerekemért is.

Pusszancs,
MJ-Móni 20+5
mj__móni

ja persze, már az éjjel megfogalmazódott bennem a kérdés (álmatlanságban szenvedek):

VANDAAAAAAAAAAA Hol vagy?????
AKIREEEEEEEEEEN Hol vagy?????

Ugye minden rendben van veletek?
Üdv,
MJ-Móni 20+5
mj__móni

Pizzamama, Hanee, Gömbölyü!
Köszi a segítséget, most már tudom, hogy nem vagyok egyedül. Én is valahogy így bénázok. A lábamról még ilyen-olyan kitekert pózban megy is, na de a bikinivonal! Én a páromat kértem meg, de sajna ö nem olyan ügyes. Tükörre is gondoltam, de az csak az elöszobában van, ami nagy. Akkor marad a kínlódás.

Körömvágás:Mindig utáltam. Most meg még gyorsabban is nö.

Pizzamama!
Kitartás! A 8+10 nap már nem is olyan sok!

Gömbölyü!
A szoptatás miatt tényleg ne aggódj, mert azzal ártasz a legjobban. A tejcsi termelödéséhez nyugalom kell!! Lesz, ahogy lesz, Te megpróbálod, ha nem megy kérsz, követelsz segítséget és akkor menni fog és kész.
Az én párom is attól fél, hogy szenvedni lát. Azt mondtam neki, hogy nagyon sokat számít, hogy ott van és vigyáz rám és akkor már nem is szenvedek annyira. Elhitte, most már ö akar ott lenni és ö is a szüléssel álmodik. De csak pozitív dolgokat.

MJ-Móni!
Pont erröl nyilatkozott de. a tv-ben egy nödoki. Be lehet adni terhesség alatt is az oltást, csak éppen nem szokták. Sokat mondott vele, mindenre ezt válaszolják.

Kép
sygnum

A többieknek is köszi a válaszokat. Megyek is bundátlanítani, mert este dokihoz megyek.

Éva

Kép
sygnum

Hanee,
nekem mindennap két óra az utazás a munkahelyemre, bkv-val. Minden reggel bekapok 2 c-vitamint, sokat iszom, eszem gyümölcsöt, és ha valaki prüszköl, köhög mellettem vagy arréb megyek, vagy belebújok a pulcsimba.. mást azt hiszem nem nagyon tehetek. Kép

én egyébként azt hallottam, hogy Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyében betegek a legtöbben, tehát nyugatról terjed a járvány (járványról akkor beszélnek - az országos tisztifőorvos mondta -, ha százezer emberből négyszáz megbetegedett). de az is igaz, hogy unokahugom kisfiáék 9-10-en vannak az osztályban, a többiek betegek a 30-ból...(Veszprém megyében vannak).

de egyébként épp most "tiltottuk" meg az egyik ügyfelünknek, hogy feljöjjön hozzánk, hogy csak ne terjessze itt a betegséget Kép

KépKép
vikka

Lányok!

Jókat röhögtem a szőrtelenítési problémán, olvassátok végig tényleg aranyos, hogy mindenki azért szeretné a szőrmentes nőiességét megőrizni.
Én két napja voltam és rábíztam magam a kozmetikusra, a billegés nálam is meg volt, de olyan jó érzés amikor az ember lánya lába, szép sima, az intim területeket rábiztam, mivel a hasam alja alá nem látok, így úgy csinálta ahogy akarta. Szóval hajrá szőrmentesség, meg azért tényleg nem mindegy a dokihoz is milyen "bundában" megy az ember.
Minyu
De én voltam a második babás anyuka, meglepődtem, mert azért valljuk be, többségében nem húszonéves anyukák ültek és szinte ciki volt, hogy csak én voltam aki nem előszőr szült. (Bár ugyanúgy bevagyok tojva)
Hát nagyon erőltetem magam, nem igazán ugrik be, valószínű, hogy nagyon hátul voltál, de a jövő héten megyünk. Majd ird meg a mai előadás milyen volt.
Oké akkor tudom a Praxisba, hogy készüljünk (pénzileg) remélem a Manókám megint láttat magából valamit olyan jó képek készülnek róla a sima ultrahangon is. Aha van babanetes kedvezményünk is.
Patri
patri

Mj_MóniKép

Na jó most már a trombózistól is félek ez eddig eszembe sem jutottKépNa jó csak viccelek ám.Annyira jól fogalmaztad meg az aggódást,jót mosolyogtam,az a mondatod pedig ,hogy mennyire fogom a babát szeretni hátborzongató volt.Úgy értem jó értelemben,majdnem könnyeztemKép

SygnumKép
Most egyfolytában azon jár az agyam,hogy kidolgozzak egy technikát szőrtelenítésre,mert biztos van akinek nem meri a párja csinálni,mert fél,hogy megvágja.Irtam,hogy nekem megcsinálja néha a párom,de azon még nem gondolkodtam mi lesz ,ha nekem már egyáltalán nem megy,mert 3 naponta szoktam kb. és nem biztos,hogy a páromnak mindig lesz hozzá kedve.Sokszor nekem sincs.Csak kitalálunk valami megoldást,aztán majd megosztjuk egymássalKép

A szoptatással kapcsolatban,tuti,hogy ha nem menne egyből nem adnám fel,mindenki mondja,hogy probálkozni kell,na de hogyan?Mit jelen,hogy ne adjam fel?Tuszkoljam a baba szájába,egyszer csak elfogadja?Annyira hülye a kérdés tudom,de el sem tudom képzelni hogy van ez.
gömbölyû

Sziasztok,

Gömbölyű,
nálunk és meglepődve kérdeztek vissza a kedves családtagok a név hallatán: Zalán... Ők még ezt soha nem hallották, és különben is ez milyen név, és miért nem Levente, vagy Soma, vagy bármi más, ami nekik jobban tetszik. Közöltem, hogy ez egy török-magyar név és teljesen rendben van. Ezt a Párom találta ki és nekem is nagyon tetszik, ráadásul nem egy agyonhasznált név. Úgyhogy kitartás, a Csenge igazán eredeti név!!! Ne hagyjátok magatokat. Már nálunk is kezdenek megbarátkozni a gondolattal... (január elején mondtuk meg a nevet, amikor az UH-on megmutatta magát Zsebi).

Hanee,
én meg azt álmodtam, hogy vajúdok a Szomszédasszonyommal együüt, egy hihetetlen design szülőszobában... Ennek valószínüleg az az oka, hogy az este Nála voltam, és Lilla babáról beszélgettünk, aki múlt hét hétfőn született. Eddig csak alvás közben, betakarva láttam, de most felkeltette, és ki is vette, és annyira a hatása alá kerültem (mintha nekem nem lenne más egy 4 éves fiamKép), hogy ez befolyásolhatta az álmom... Kép Kép

Pipocska,
ahogy Hanee is említette az irc-n bimbóvédő-témát veszegettünk Minyuval és Hanee-val. Mivel a boltban (aznap találkoztam Hanee-val), két méretet is láttunk, nem tudtuk eldönteni, hogy Neki melyiket kéne megvenni. Nekem a nagyobb kell, ezt más tapasztalatból tudom. Így este csemegéztünk még ezen a Kispapik örömére (ugye Minyu???Kép Kép). A bimbó tövét lemérni nem olyan egyszerű, mert "megfelelő állapotba" kell hozni... Kép Hát ennyi a méricskélés misztikus története.

Sygnum,
tök jó, hogy Te már a 3. trimeszterben vagy!!! Még két nap, és én is az utolsó 3 hónapot kezdem Kép Kép

A kerti piknik ötlete (is) nagyon szuper!!! Remélem sikerül a szombati talira asztalt (helyet) találni!!! Kép

Mirci (26+6)
mircimama

Jaj lányok!

Annyit irtok a 4D-s UH-ról,hogy egész kedvet kaptam hozzá.Csak mi a párommal megbeszéltük,hogy nem csinálunk ilyet,mert szerinte(szerintem nem)akkor már semmi varázsa nem lesz a várandósságnak,hiszen tudjuk már a nemét és akkor már az arcát is látni fogjuk.Az Ő családjukban még a nemét sem kérdezik meg a babáknak,hogy legyen meglepetés.Na mondjuk mi ezen a téren nem bírtunk magunkkal...KépDe szinte könyörögnöm kellett.Viszont én most annyira szeretnék egy ilyen UH-ot!!!!!!!!Látni szeretném a pofiját!!!!!!!
Csak az a baj,hogy a párom főnöke 18 hetesen volt a praxisba,és megmutatta a képet a Kedvesemnek.Szerintem marha édes volt a baba,de a párom majdnem elborzadt,hogy te jó ég hogy néz ki!Mondom mi a bajod vele?Azt mondja olyan vékony.Akkorát nevettem!Hát milyen legyen ennyi idősen?KépPersze megértem ő ezt másképp éli meg.Szóval még megprobálom rávenni ,hogy mi is menjünk,de mi lesz ha azt mondja,hogy nem?Megfordult a fejemben,hogy elmegyek titokban,de akkor meg füllentek Neki...Most mi legyen?
gömbölyû

Mircimama!

Úristen a Zalán az egyik kedvenc fiúnevem!Csak nálunk fiú nevet a párom választott volna,de második fiúnak tuti ezt adnám!!!!!!Szuper!
gömbölyû

Gömbölyű,
Mondd meg párodnak, hogy neked fontos, hogy elmenjetek együtt, vagy Te egyedül. Számodra sokat jelent, és ha nem akar jönni nem baj, csak szeretnéd, ha ott lenne és saját szemével látná a gyerekét.

Hidd el, hogy TELJESEN MÁS LESZ A VÉLEMÉNYE a saját gyerekéről mint más gyerekéről, más szemmel fogja nézni, másképp áll majd a dolgokhoz! Ezt egy lottó 5-ösbe is lefogadom!!!!!
Üdv,
MJ-MÓni 20+5
mj__móni

Gömbölyű,
köszi, ez igazán nagyon jól esett... Kép
Szerintem is nagyon vagány, és főleg nem lehet becézni!!! Nekem ez is fontos szempont volt. Bence már a kapcsolatunk elején megvolt (mármint név), és lánynevünk pedig Luca Sára (lenne). Én Bencét sem becézem (mármint a nevét), mert szerintem ez így aranyos... (persze a Dédik és a Nagyik fantáziadúsan megoldják: Benci, Bencike, Bencus, Bencuska, stb.)A Párom hívja Döncinek, de ez meg annyira illik rá Kép Kíváncsi vagyok a a Zalán névvel mit kezdenek majd (hi-hi-hi) Kép
mircimama

Mircimama!

A párom családjában hét unoka van és nekem mindegyik neve úgy tetszik!Mind fiú!Van Bence is ,mi csak Benyónak hívjuk,mert olyan kis benyósKépA kedveseméknél van :Csongor,Zétény,Csanád,Lehel...
gömbölyû

Lányok,

már akartam kérdezi:
ugye mindenki magánál hordja a kismamakönyvét?

Minap beszélgettem egy kismamával, és véletlenül derült ki, hogy Ő bizony otthon tartja a szekrényben a kiskönyvét...

Mirci
mircimama

Nálunk a Zalán névnek van hatalmas családi kultusza... mióta én születtem, anyukám Zalánt akart fiúnévnek, ha fiú lennék esetleg. A lánynévben megegyeztek, de Apu mindenképpen Balázst akart fiúnak, Anyu meg Zalánt. Állitólag a szülőszobába befelemenet búcsúzóul (akkor még nem volt apás szülés) Apu azzal vált el Anyutól, hogy "csak Zalán ne legyen!!!"

Szóval igy kezdődött, és folytatódott mikor 12 évvel később a húgomat vártuk, Anyu akkor is ragaszkodott a Zalánhoz, de akkor relative hamar kiderült a kötelező genetikai vizsgálatok során, hogy kislány, ezért nem lett belőle nagyobb harc.

Ámde még 4 évvel később, mikor Anyu újra váratlanul és meglepetésszerűen teherbe esett, felújult a vita. Addigra már annyit hangoztatta Anyu, hogyha neki fia lesz, akkor ő egy fekete hajú, fekete szemű, álmodozó Zalán nevű gyereket akar, hogy már szinte családtagnak éreztük a kis Zalánt, attól eltekintve, hogy a családban MINDENKI barna hajú és kék szemű, hogy az álmodozót már ne is emlitsem... de végül is megegyeztek Anyuék az Andrásban, úgyhogy öcsém se lett Zalán, igaz, nem is fekete hajú, fekete szemű se nem álmodozó tipus.

Teltek múltak az évek, Anyu még mindig emlegette a mitikus Zalánt, mi meg már teljesen hosszászoktunk, bár a családban mindenki utálta első hallásra ezt a nevet. Mostanra odáig jutottunk, hogy szinte versengünk a testvéreimmel, hogy ki fogja Zalánnak nevezni a saját gyerekét, mert ugye Zalán az kell a családba. Persze én hatalmas előnnyel kezdtem, lévén hogy 12 évvel vagyok idősebb a húgomnál, is 16-tal az öcsémnél.

A nóta vége az lett, ha nálunk fiú lesz, Olivér Zalán lesz a neve, bár épp mostanában tanakodtunk, hogy kár azt a Zalánt második helyre szoritani, igy talán nem is igazi Zalán! Viszont megint fellép az a probléma, hogy mi van ha a párom szülei nem tudják kimondani??? Úgyhogy a legújabb az, hogy Zalán Olivérnek lesz bejegyezve, de Olivérnek hivjuk.

Kép))) Ezt a sztorit überelje valaki. Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mirci: Miért kéne magamnál hordanom? Még csak az kéne, hogy a munkahelyemen valahogy előkerüljön!!!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

lányok,
májat csak a magas vastartalma miatt nem ajánlják kismamiknak? most ehetek vagy nem? én még nem kapok vaskiegészítést, csak napi fél elevitetszedek, amelett lehetne sztem májat enni, ha csak a vastart. a gond vele.
a másik a bolti majonéz, lehet vagy sem? abban nyers tojássárgája van?
ilyenkor picit bánom, hogy anno mégsem dietetikusnak tanultam. Kép

3 zalán nevű ismerősöm van, 1 évvel ezelőtt még csak 1 Kép
most kezdik felfedezni újra ezt a szép nevet

falina
falina

Mircimama,
nálam nem csak a kiskönyv van, hanem az összes papírom, amit a terhesség alatt összegyűjtöttem... Kép

KépKép
vikka

FalinaKép

Na én ettem májat is az elejétől kezdve,meg majonézt is,utóbbit folyamatosan.Imádom!Igazából én semmilyen ételt ne vonok meg magamtól,persze azért elolvastam,mi az amit tényleg nem ajánlanak,de arra meg már ugysem emlékszem,ugyhogy mindent eszek.Kép
Habár mondjuk a kávét azt kérdeztem a dokitól meg a védőnőtől is,hogy ihatok -e és mondták,hogy egyet-kettőt egy nap lehet,jól tejezve,meg nekem jó is ,mert egy kávé után lesz a vérnyomásom 100/70.Elég alacsony,szédelgek is gyakran.Persze azért nem mindennap iszom kávét,változó.
gömbölyû

Sziasztok Lányok! Kép

Nagyon régen jelentkeztem már, de olvasgatlak benneteket!

Mostanában nekem is elég sokat keményedik a pocakom, de igazán nem tudom, hogy ez valóban keményedés-e, vagy csak kitolja magát a Baba a hasam egyik oldalára és azt érzem... ??
Múlt héten voltam dokinál, a terheléses vércukorvizsgálaton, minden rendben volt, jók az eredmények.
UH-t is csinált, 74 dkg-nak mérte a Kisbabát és azt mondta, hogy a korának teljesen megfelelőek az értékei. Akkor is éppen éreztem a keményedéseket, erre ő azt mondta, hogy a lábacskáit érzem ahogy nyom vele.

Magzatmozgással kapcsolatban nektek hogy alakul a napotok? Mennyiszer érzitek egy nap a Baba mocorgását? Én van, hogy sokszor, van, hogy alig. Szerintetek ennek így kell lennie?
Köszi a válaszokat és üdv. mindenkinek Kép

Puszi Adrienn (26+2)
adrienn74

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?