Sziasztok!
Mindent visszaolvastam, és jó sokat írtam. Bocs.
Köszönjük mindenkinek a szülinapi üdvözletet!
Kaja: mi pár hete szép fokozatosan adunk neki egyre többféle kaját. Bolti fölvágottat én sem adtam, mert mi sem nagyon eszünk. Ettek viszont apával finom házi kolbászt. Imádja a sajtot, a túró rudit (csoki nélkül kapja egyelőre), ízlett neki a joghurt.Ja, és imádja a házilag készített csemege ubit. Ha meglátja, nem kell semmi más. És persze a kenyér és kifli minden mennyiségben. Egyre többször eszik a mi kajánkból, tegnap pl. tejfölös csirkepaprikást galuskával (mellehusit kapott). Tejet még nem kapott, mert ugye szopik, addig nem kell neki.
Azért kezdtük 1 éves kora előtt pár héttel, hogy ehessen a tortájából (tojás miatt).
Porszívó: Tomika nagyon fél tőle, pedig nem is azzal szívjuk az ormányát. Én csak úgy tudok porszívózni, ha apa elbújik vele a hálószobába.
Képzeljétek, ha Tomika cicit akar, mutat a cicire, és mondja, hogy cici, és utána mutat magára.
Alvás: nálunk napi egy vagy 2 van. Ha nem túl korán alszik el délelőtt, akkor kibírja egy 1,5-2 órás szunyával estig, és akkor hamar elalszik. De ha korábban (mint pl. ma 10-kor), akkor délután muszáj még aludni, mert különben csak esik-kel.
Sajnálom, hogy több helyen is vannak családi problémák. Drukkolok, hogy rendeződjönek nálatok a dolgok. Nálunk szerencsére minden rendben, bár apát a vizsgaidőszakban kicsit nehéz volt elviselni. De megtanultuk azt is kezelni, és tartani benne a lelket. Nálunk azért van ő GYED-en, mert a fizetése kb. annyi, mint a GYED, az enyém meg sokkal több.+így megúszunk néhány félév tandíjat. Szerencsére Tomika jól elvan apával, ha nem vagyok itthon, nem hiányol. Persze ha lát, mindig rajtam lóg. Persze így a legjobb, hogy mindenki itthon van.
Mely!
Nagyon édes Edina! Jó étvágya lehet, ha a kanál is kellene neki!
Nagyon ügyesen rendezkedik a lakásban! Én kb. egy hónapja adtam Tomikának tojássárgáját, de azóta már kapott tojásos kaját is. Tomika sem nagyon kéri már a bébikaját, ő is a miénket kéri.
Sly!
Nagyon ügyi Bia! Én hagyományos hőmérőt használok, és a hónaljában szoktam mérni. Addig ált. a szájába nyomom a cicit. Én digitális lázmérőz vettem, de az is sokszor kevesebbet mutat. Aztán vettem egy homlokcsíkot, ami megmutatja, hogy van-e láz. Ha gyanús, akkor lázmérés.
Sly, Léna!
A Pampers pelusból Tomika is állandóan kirottyintott. Mindig nyakig kaka volt. Volt, amikor a füle is.
Mi mostanában az olcsóbbik Lidlis pelust használjuk. Sosem folyt még ki belőle semmi és tök jó minőség.
Zsú!
Nagyon aranyos Pepe! Igazi kis vagány a fotókon! Remélem, rendeződnek dolgaitok!
Szilvus!
Nagyon örülök, hogy tetszik Petinek a bölcsi. Biztos sokat fog fejlődni. Jó, hogy sikerült bébiszittert találni!
Nagyon ügyi Peti, ahogy segít. Tomika még a rombolásnál tart. Jó súlya van Petinek!
Egyetértek azzal, amit a kapcsolatról írtál, de azért nem túlzottan könnyű megvalósítani. Szerintem igenis a férjnek is meg kell értenie a megváltozott helyzetet. Persze nálunk is voltak súrlódások, idegeskedések, de mostanra rendeződtek. Úgy tűnik beletanultunk a szülői szerepbe. Most már nekem kell lassan visszatalálnom a csinos nő szerephez, de ehhez jelentős súlyfeleslegtől kell megszabadulnom. Holnaptól tervezek némi étkezési reformot (elfogyott a szülinapi torta
), és egy közeli edzőterem meglátogatását. Aztán majd látom, mi lesz belőle...Szegény Peti! Nekünk már jó sok ilyen jellegű balesetünk volt. Olyan ijesztő!
Timi!
Tomika is szeret harapni, meg a szemüvegemet lerángatni. Én is rászólok, ő is hisztizik. De legalább már nem röhög (általában). Szerintem ezt csak kibekkelni lehet, és reménykedni, hogy hamarosan megérti, hogy nem szabad. Én remélem, hogy a szemüvegem is kibírja addig.
Nálunk sem könnyű az öltözés, és a tisztába tevés. Ma pl. csupasz kukival négykézlábra állt a pelenkázón. Ált. adok valami a kezébe, vagy beindul a családi dalárda, és arra figyel. Esetleg fölgyújtjuk a villanyt, mert azt imádja.
Nálunk mostanában a fürdés után állva kell törülközni, mert akkor nem ordít.
Nagyon vagány kissrác Bence! Látom, ő is segít a pakolásban!
A kutya nem morog rá? Mert bizony a mi Bellánk (spániel) ,amikor elkezdett mászni Tomika, féltékeny lett, és morgott rá. Tomika egyelőre nem mehet az előszobába.
Nagyon jók a képek Bencéről. A hintában alvóson jó nevettünk. Látom, a kanállal evés még nem tökéletesen megy
Humi!
Először is hatalmas gratula Nektek!!!
És Krizsónak is, hogy ilyen szépen fejlődik.
Igen, szeretjük a hangos játékokat, de mi elvetemült kegyetlen szülők a karácsonyi játékházikóból bizony kivettük az elemet: 4 percig zenélte ugyanazt jó hangosan, ha véletlenül benyomta a gombot. És ugye benyomta... De azért van állat-autóhangos játéka, kis szintetizátora és éneklő mozdonya. Szóval van így is hangzavar. Szülinapra fürdőjátékot kapott tőlünk, anyuéktól egy műanyag szétszedhető mozdonyt (azt már tudja, hogy kell szétkapni) és keménylapú könyveket. Meg némi anyagi segítséget a leendő szekrényéhez.
Ja, és tőlünk kisasztalt és széket is kapott, de azt még nem tudja, mert a barátnőmék vették meg az Ikeában. Majd el kell menni érte.
Gratula Krizsónak az új fogakhoz!
Tomika egy éves méreteit szerdán tudom megmondani. Akkor megyünk tanácsadásra.
Nagyon jók a szülinapi képek!
Edina!
Gartula Bálintnak az első lépésekhez!
Moncsi!
A hinta nálunk is csodaszer. Bár mostanában már nem annyira élvezi, de azért jó ideig elvan benne. Én is csak ajánlani tudom.
Ági!
Látom, jól sikerült a szülinapi buli nálatok! Szuperek a képek! Mi is Zymafluort szedünk.
Szuperek a szülinapos képek!
Rita!
Jó, hogy jelentkeztél! Nem semmi Julcsi! Gratula a járáshoz! Nagyon aranyos a kis tengerész! Gyere sűrűbben, ha tudsz! Nagyon-nagyon szuper férjed van!
Móki!
Szörnyű, hogy mi van a kórházakban. Amikor a húgom szült, egy fél percre felejtette a mosdóban a gyűrűit, és mire visszafordult (még a folyosóról), már valaki elvitte.
Nagyon aranyos lehet Andris, ahogy pakolászik. Tomika még csak kipakol mindent, és lerángatja a földre.
Bizony, néha én is alszom Tomikával. Nem mindig, mostanában elég jól birom. De megigértük magunknak, hogy márc.1-től fél 11-kor lefekszünk. Hogy szokjuk a korai kelést. Mi lesz...
Nagy-nagy gratula Andrisnak az első lépésekhez!
Orsi!
Sajnos néha fölöttünk is buliznak. Már egyszer kétszer szólni kellett. Ez a panel átka...
Magdi!
Biztos nem lesz semmi baja Márknak! HA egyedül elindult, akkor elég erős a lába!
Kata!
Aranyhajú Lilike nagyon aranyos! És ügyesen pakol!
Pera!
Jobbulást Neked!
Léna!
További jobbulást Sárának!
Ed!
Örülök, hogy jól sikerült a kirándulás. Ti aztán nem lazsáltok, mindjárt jön a következő túra. Jók a képek! Részvétem a fogad miatt!
Szamoa!
Gratula Lilinek az újabb fogacskához! És a lépésekhez is!
Maszat!
Annának boldog első szülinapot kívánunk!
Na, végre nem vagyok elmaradva! Mindenkinek szép bacilus és vírusmentes hetet kívánunk!
Tünde+Tomika