Sziasztok Csajok!
Nos, mit is mondjak... nem éppen ez volt álmaim uh-ja maradjunk annyiban. Párom nem jöhetett be, nem kaptam fényképet és még nézni se tudtam monitoron, mert nem voltak hozzá adottak a feltételek. Nem volt egy kellemes érzés belül, sőt, rendesen lesújtónak éreztem 4 hét várakozás után. És azt hittem, hogy ennyivel be is fejezzük a napot... Az orvos annyira sem volt kummunikatív, hogy azt mondja, "Kismama, minden a legnagyobb rendben"... és akkor egy nem felhőtlen mosollyal, de jókedvűen hagytam volna el az épületet. Papírral a kezemben sétálok, olvasom hogy mi van a papíron, örülünk, hogy minden "ép", "normál" és "jó" szavakkal kezdődnek, paraméterek rendben, aztán a feketeleves...
Diagnózis "idézve a papírról" : Vesz. terhesség a magzat (gyanított) chromosoma
Őszintén... mindenki olvasatában a Diagnózis az a szó, ami a vizsgálat eredményét és az abből levonható következtetést jelenti, nem?
Megtorpantam... vagy 3x olvastam el, hogy mi van odaírva, nem viccelek, a sírás folytogatott.
Párom is egyből, hogy de ez most mit jelent, vagy miez?
Én mondjam, aki szintén nem igazán érti? Hiszen felette minden olyan jóóól hangzik!
Felhívtuk párom orvosának asszisztensét, aki annyit mondott, hogy ezeket általában akkor írják rá, ha valakit táppénzre vesznek fel, vagy szeretné ha felvennék...
Oké, elhiszem.. nade diagnózisnak???
Nem lettünk nyugodtabbak, de megbeszéltük, hogy nem esünk kétségbe... -márha ezek után még lehet nem kétségbe esni-, elmegyünk a nőgyógyászomhoz, majd ő megmondja. Rendben! Párom és én végig stresszelve a kocsiba vissza a nőgyógyászhoz, bemegyek, nézi minden leletem, nem mond semmit.. oké... biztos mond valamit. Megvizsgál uh nélkül, ad gyógyszert -rossz a vérképem-, elmondja az újabb utasításokat, de a diagnózisról nem esik szó. Mondja, hogy akkor ennyi, ha nincs kérdésem.. DE VAN! Kérdem, mi az a diganózis? Olvassa, s mint aki legalábbis valami viccet olvas, elmosolyodik
Megnyugtat, semmi pánik, ne essek kétségbe, ez a kórházakban bevett szokás, hogy a diagnózishoz ezt írják be, hiszen erre vizsgálnak. De miért a diagznóishoz írják??? Mert ez a protokoll, meg mert öbb pénz folyik be így a kórháznak
Mit mondja? Kicsit sem voltam extrán ideges, felháborodott, dühös.
És még hozzátette, hogy nem én vagyok az első, aki ezzel rohan hozzá vissza!
A következtetésem ebből az egészből az, hogy Kérdezzetek! Ne menjetek ki az ajtón anélkül, hogy nem kérdezitek meg minden rendben vagy nem néztek bele a papírokba...
Rettentően rossz élmény volt ez a délelőtt...
Azért jó is származott belőle. Bár a nemét nem mondták, így nem tudom hogy fiú-e vagy lány, de azért azt tudom, hogy 13+1 napos a kis csöppség, azaz 4 nappal idősebb és szerdán megyek vissza a nődokimhoz, aki volt ezekután olyan kedves hogy fogad, hogy csináljon nekünk képet plusz hogy az apuka és én is végignézhessük a kis ficánkoló és cseperedő gyermeket. Talán arra is fényt derítünk, hogy milyen nemű lesz.
Bocsánat, hosszú lett, de végre ki tudtam írni magamból a dühömet, mert nem akartam ráereszteni napközben senkire