2019.06.25 09:02
2019.06.25 09:53
2019.06.25 09:59
2019.06.25 10:02
2019.06.25 12:37
2019.06.26 10:08
@vivi93: Valami rémlett, hogy te is Vas megyéből vagy, de nem voltam benne biztos. Vagy az is lehet, hogy nem is írtad, végülis lényegtelen, de ugyanarról a kórházról beszélünk, én is ott fogok szülni, ha nem lesz jobb alternatíva És milyen vélemények voltak? Mond, hogy volt köztük bíztató Olvastam a cikkeket én is, amikor anyukák írtak "élményeikről" meg hát minden barátnő véleménye borzalmas. Kivéve egy olyan anyukáé, akinek mindig minden pozitív, szóval ez nekem kevés
2019.06.26 12:36
@denisa84: Kb fél órája döntöttem el, hogy Zalaegerszeget választom! Nem megyek Szombathelyre. Mostmár a 12 hetes uh-t ott fogom csinálni, mert már kaptam rá időpontot, de nem szeretnék ott szűlni. Ez egy teljesen határozott véleményem!
Ugye, ahogy mondtam rengeteg ott szülő nővel beszéltem, többségében pozitív véleményeket írtak, de ezen felül több tucat negatív kritikát, tapasztalatot olvastam, kaptam és ha ennek csak egy negyede igaz és még ki is van szinezve egy kicsit a sztori még akkor sem vagyok hajlandó bevállalni. Főleg nem első gyerekkel Úgyhogy nem!
Én most nem elriasztani szeretnélek, de nagyon szívesen írok neked privit illetve aaaa... "Baba-Mama Vas megyei Csacsogó " FB csoportba írtam egy hosszú posztot, amire kb 40 anyuka írta meg a tapasztalatait, ott többségében megkapod az összes pozitív véleményt, de van köztük negatív is, meg én írtam külön is pár anyukának és ezek együttes értékelése alapján én inkább megyek Zalaegerszegre. Mert azt hittem megnyugtattak, de nem... sajnos olyan gyomorgörcsöm van napok óta a kórház miatt, hogy nem akarok semmilyen meglepetéssel szembesülni a vajúdás vagy az ott töltött napok alatt, a hozzá nem értés, a bánásmód, a kiszolgáltatottság.. az, hogyha kérdés van nem válaszolnak, vagy csak 2 nappal később jön a segítség, a csecsemősök húzzák a szájúkat...
Zalaegerszeg 2010ben megkapta év szülészeti címét, maximum 2 negatív kritikát találtam csak, választhatsz szülészt és szülésznőt, mindenben segítenek, megmutatják, kérdésedre válaszolnak, van tanácsadás minden téren. Szóval Szhellyel ellentétben és zalát választom.
2019.06.26 17:29
2019.06.26 18:21
@szanimanika: én azt mondom, saját példánkból kiindulva, hogy nézessétek meg a férjed paramétereit. Egy spermavizsgálat se nem fájdalmas , se nem avatkozik be a természet rendjébe. Nem is egy ökör ára (kb. 15zer Ft, ha jól emlékszem), és a legtöbb helyen 1-2 órán belül megvan az eredmény. Én nem kezdeném addig saját magamat hormonnal kúrálni, amíg nem tuti, hogy nálam van a probléma.
2019.06.26 19:32
2019.06.26 19:41
2019.06.26 19:44
2019.06.26 19:53
@zsuzsu84: Ennek igazán örülök Jó, hogy nem temeted magad bele hosszú távon, persze nyilván érthető lenne az is, de minnél előbb összeszedi magát az ember és előre néz, annál előbb lesz pozitív eredménye, akkor pedig már lehet örömködni. Bízom benne, hogy sikerül ^^
Én most jövök az udvarról, nálunk nincs kimondottan kert, mert le van térkövezve az egész, de a kerítésen meg az összes ablakban balkonládákban rengeteg virág van, és a napokban bevallom elhanyagoltam őket, úgyhogy sok volt most a munka velük, de 10 percnél többet nem tudok kint lenni egyhuzamban még most se ebbe a melegbe, megvisel. Bent egyfolytában megy a klíma, iszok, leülök egy picit aztán megyek ki újra. Még egy adag locsolás hátra van, aztán mára ennyi. Még gyorsan csinálok fasírtot a páromnak, hogy mire este hazaér legyen meg, aztán pihenőőő!
De egyébként semmi se jó, se feküdni, se ülni... pedig két napja nem émelygek és rosszul sem voltam, mégse bírok hosszú távon sehogyan se megmaradni.
2019.06.26 19:58
2019.06.26 20:10
2019.06.26 20:17
2019.06.27 05:50
@vivi93: megnézem a csoportot, meg a kommenteket, aztán meglátjuk. Én kicsit tartok attól, hogy messze szüljek a lakhelyemtől, mert akkor meg a családom nem tudna akkor jönni amikor akar... de persze valamit valamiért. Mindenesetre próbálok nem stresszelni, mert az se segít. Annyira elkeserítő, hogy egy szülészet ilyen, hiszen új élettel találkoznak, ez egy csoda, és mégis itt szinte a legrosszabb a helyzet. Kiváncsi lennék fordított helyzetben hogy éreznék magukat azok, akik megkeserítik az anyukák életét, vagy nekik már érzéseik sincsenek?! Szomorú
2019.06.27 09:36
@denisa84: Ezen a kérdéskörön én is gondolkoztam, de igazából nekem annyiból nehezebb vagy ilyen szempontból pont könnyebb, hogy távolságra Szhely és Zala is kb ugyan az, mivel én Csörötneki vagyok (Szentgotthárd mellett), hogy mindenhova utaznom kell, most akkor már tök mindegy melyik irányba indulunk.
Természetesen nem lebeszélni szeretnélek, a kommentek a csoportban jól szemléltetik, s bár ott mondjuk többségében pozitív írások vannak, és külön sok anyukával beszéltem illetve ahogy mondtam, sokan megkerestek, van akivel napok óta beszélgetek. Ahogy itt is beszéltük, elkeserítő a helyzet ami a kórházban folyik Szhelyen.
Én tegnap felkerestem egy orvost, nagyon aranyos és kedves volt a telefonba, adott időpontot, úgyhogy amint megvan az uh-s papírom, mehetek is majd hozzá a leletekkel és megbeszéljük a többit. Mikor mondtam, hogy honnan jövök csak annyit mondott a telefonba, hogy nagyon sok kismamájuk van Zalába, akik Szhelyről jönnek és inkább nem kérdez semmit, mert őt háborítja fel az, hogy ezt évek óta minden szankció nélkül csinálni tudják.
2019.06.27 13:59
2019.06.27 18:48
2019.06.27 20:37
2019.06.28 07:50
2019.06.28 07:52
2019.06.28 09:04
2019.06.28 11:23
2019.06.28 12:03
Én gondolkoztam lány és fiú neveken is. Bevallom, én egy nagyon picit jobban szeretném, hogy fiú legyen, mert nekem iszonyatosan jó kép volt az, hogy volt egy idősebb bátyám, aki mindig ott volt, számíthattam rá. Igaz, nekem nem volt jó a családi hátterem, így hozzájárult ez is ahhoz, hogy a bátyám volt egyszemélyben a teljes családom. De egyébként is, nekem ez az ideál kép... Nyilván nagyon fogok örülni, ha kislány lesz, szó se róla.
Egész listám van a nevekkel, kigyűjtöttem már korábban őket, melyek tetszenek, aztán ebből válogathat a párom és akkor talán tudjuk szűkíteni, a végére meg talán meglesz A név... Mégmielőtt azt hinnétek gonosz dög vagyok, hogy a párom már csak az általam választott nevekből válogathat és ő nem tehet hozzá ehhez a listához megjegyzem, hogy nem így van, csak pusztán arról van szó, hogy ő mondott kettő-kettő nevet, de nem akarja átnyálazni a teljes keresztnév listát ^^ Úgyhogy kompromisszumot kötöttünk, és ennek ez lett a megoldása.
Amúgymeg... a gyümölcslevesen és a paradicsomlevesen kívül, valamint a zöldségek-gyümölcsök kombón túl más nem marad meg bennem vagy egyszerűen nem kívánom. Szóval nálam a vitaminpótlással biztos nincs gond, hát ahúsevés meg most háttérbe szorul, mert ránézni se tudok...
2019.06.28 15:57
2019.06.28 17:18
Tejet iszom, igaz a napi egy kávémhoz, de már az is több, mint a semmi. Plusz a sovány túró gyümölccsel vagy savanykás, jól behűtött lekvárral még egészen elvilsehető a számomra. Szóval a fehérje is fedezve van. Nos, nem mondhatnám, hogy a kívánós stádiumban vagyok
Csipke, egyébként ez abszolút igaz. Napjában szerintem kétszer írom le vagy mondom páromnak, hogy rosszul vagyok, s ezután mindig úgy érzem magam, hogy jó embernek "kell" a gyerek, ha erre se vagyok képes, hogy szó nélkül tűrjem ezeket az időszakokat is, mikor pontosan tudom, hogy ez bizony ezzel jár, nincs mese. Pedig, sose panaszkodásból mondom, egyszerűen csak egy tény, egy ideiglenes állapotot jelzek, s leginkább akkor is, mert megkérdik hogy vagyok... hazudnom kéne? Valamelyik nap egy nem annyira közeli rokontól rosszalló pillantásokat és gúnyós megjegyzéseket kaptam, picit talán össze is szólalkoztunk emiatt, mert cinikusan megjegyezte, hogy bezzeg az ő terhességénél milyen jól viselt minden rosszullétet és egy szava nem volt, aztán még jól oldalba is bökte a férjét, aki erre hosszasan csak helyeselt és bólogatott. Na, nekem több se kellett! Felcsattantam! Utólag szánom-bánom, mert ez is csak a hirtelen hangulatom és az állapotom váltotta ki -persze amúgy is heves vérmérsékletű vagyok -, nade azért kikérem magamnak.
Arról nem is beszélve, hogy annyira különfélék vagyunk, van aki meg se érzi.. anyukám egyáltalán nem volt rosszul egyetlen terhessége alatt sem, semmilyen panasza nem volt a fáradékonyságon kívül. Mindenki a környezetében riogatta, hogy biztos baj van a magzattal/babával, folyton orvoshoz meg kórházba futkostatták emiatt... és ő is megkapta a "rossz anya leszel" bélyeget, mert arra fogták, hogy nem figyeli a testi jeleit eléggé és inkább biztos elfojtja. Szeretném megnézni, hogyan tudja valaki visszatartani, hogy hánynia kell?!
Biztos, hogy ez a társadalomban rosszul van kommunikálva, és megbélyegzik a kismamát, ha éppen nincs annyi ereje, mint korábban, van éppenséggel nem marad meg benne semmise vagy nem tud a konyha közelébe menni, mert rosszul lesz a szagoktól. Miközben ez a folyamat része és természetes velejárója, csak kinek nehezebb kinek könnyebb. Azt mondják, hogy agyban dől el... hát nem tudom. Akkor én egy félgyenge nő vagyok... De vállalom!
Szenvedni fogok a szülés alatt? Fájni fog? Lehet hogy kérek vagy éppen követelek fájdalomcsillapítót? Na és akkor mivan? Nem hiszem, hogy ettől én gyengébb vagy rosszabb nő és anya leszek, de ha ettől leszek rossz anya, még ezt is bevállalom!
#nemdühöngök #dehogyisnem #hisztihelye #igazinővagyok #anyaleszek #vállalom #éljenarosszullét
2019.06.28 17:32
2019.06.28 17:50
2019.06.29 07:42
2019.06.29 07:51
2019.07.01 08:38
Sziasztok!
Ki hogy van?
Én rosszul. Most jött el az a korszak úgy érzem, hogy minden kijön, semmi nem akar megmaradni bennem. A napi egy kávét sem veszi már be a gyomrom, jön is vissza, úgyhogy nem próbálkozom, most valahogy kávé nélkül kell túlélnem a napokat.
Itthonról dolgozva azt hittem könnyű lesz ezeket a heteket átvészelni, de mikor hívás közben jön rád a rosszullét és szaladnál a wc-re, de nem tudsz, az ügyfélnek pedig nem mondhatod, hogy éppen terhes vagy és rókáznod kéne... Életem egyik legrosszabb élménye most ez a rosszullét...
Remélem csajok sok pozitív teszt lesz ebben a hónapban.
2019.07.01 09:02
2019.07.01 09:31
@csipke5: Milyen igazad van! Köszi! Nem, szerencsére nincsenek vérnyomásproblémáim, csak hát párom kikötötte, hogy napi egy kávé, cola nuku. De most megmondom, hogyha a cola bennem marad, akkor legalább azt had igyam már. Gyerekként is, a hányingerre colát javasolt az orvos emlékszem, nagymamám fel is volt háborodva, hogy milyen gyógyítás ez. A cukorkát is kipróbálom, mert bár szeretem a gyömbért, nekem a tea túl erős belőle, úgy nem ízlik, lereszelve szoktam saliba rakni.
Mindjárt az utolsó trimeszter jön, dejó neked Igen várom már én is...
2019.07.01 10:54
2019.07.01 11:07
@csipke5: Akkor tényleg ne indulj el kávé nélkül! Most ketten vagytok, még lehet a gyerek is kívánja a colát.
Itthon "terror" van, bár még majd csak szerdán megyek védőnőhöz és háziorvoshoz, eddig nem voltam, mert szabadságon voltak, így nem kaptam semmilyen instrukciót, de cserébe párom közölte, hogy nem örülne, ha annyit kávéznék, mint eddig, úgyhogy a limitszám a napi egy. Na, most közöltem vele reggel, hogy már az sem marad meg bennem, aminek ő kifejezetten örült. Lehet nem is kéne nekem ide orvos...
Csak az én párom ilyen aggodalmaskodó? Persze megjegyzem, ő továbbra is dohányzik...
2019.07.01 14:23
2019.07.03 11:37
2019.07.03 20:46
2019.07.04 08:46
3 napja válogatok, de még mindig nincs vége. Ruhákon kívül, ha jól tudom van fürdetőkád, meg van itt két sterilizáló, meg kézifejő, meg bimbóvédő, cumisüvegek, hordozó, ilyen hintaszék a babaának -nem tudom nem ez a neve, de nem jut eszembe -... úgyhogy lehet már annyi a dolgom csak, hogy megszülöm a gyereket
Viccet félretéve egy picit úgy érzem, hogy nem is én vagyok az anya, mert az anyósom konkrétan mindent irányítani akar. Biztos, hogy ez is a hormonok miatt van, de nem tudom leállítani, kértem már szépen többször is, már akkor gond volt ebből, mikor a gyerek még tervben sem volt...
Imádom meg szeretem, de kezd sok lenni. Főleg úgy, hogy soha nem voltam az a fajta, aki elviseli maga körül, ha intézkednek, rendezkednek, a saját anyámtól nem viseltem, hogy megmondja mit hogyan kéne csinálnom, most az anyósomtól hogy??? Megértem őt is, mert még nincs unokája, így már remeg hogy mikor babázhat, de tegnap is rászóltam, hogy elég a gyerekholmikból, már most olyan sok, hogy több gyerekre elég lenne, de meg se hallotta. Csak jött, hogy de nála elfér, és ha több gyerek lesz?
Baj az, ha szeretném azt érezni, hogy ezaz én gyerekem? Vagyis pontosabban a páromé és az enyém? Baj, ha szeretném a szülés után az első pár napot hármasban tölteni, akkor is, ha közben a lakás "úszik".. értsd: nincs aki éppen porszívózzon, felmosson, vasaljon, főzzön?
Bár biztos nagy segítség lesz, hogy itt van 3 faluval arébb, 10 perc alatt kocsival itt van és akkor is fog jönni amikor én nem kérem, de nem tudom miként mondjam el, hogy szeretnék egy saját családot, amiben hárman vagyunk... és ő mint nagymama jöhet, babázzon, de nem hivatlanul és még véletlenül se akadékoskodjon, ha éppen a gyereket nem úgy teszem tisztába ahogyan azt ő 40 éve megtanulta.
Csajok.. tényleg félek... van akinek hasonló anyósa van?
2019.07.04 11:23