2019.06.13 14:04
2019.06.13 14:53
2019.06.13 18:49
2019.06.18 13:18
2019.06.19 09:49
@áfi:
2019.06.19 12:48
2019.06.19 14:40
@pelle: én csak az éjszakákat bírom nehezen. Tegnap voltam UH-n, 16+3, és szerintem épp pihent, mert összekucorodva bujkált nagyon édes volt, sajnáltam hogy megzavarjuk. 81 gramm, de már 2 hete érzem ha helyet változtat vagy forgolódik, mi lesz később
Áfi, üdv köztünk, és sok sikert! Kívánom, hogy mihamarabb anyuka lehess!
2019.06.19 18:06
2019.06.20 08:51
Sziasztok, új csatlakozóként nagy gratula a babócaváróknak!
Mi még csak február óta próbálkozunk, de nem jártunk sikerrel bár az előző ciklusban sok gyanús jelet véltem felfedezni/érezni...még késett is 4 napot, pedig eddig soha semmi gond nem volt a ciklusommal: óramű pontossággal érkezett; a tesztek rendre negatívak lettek, végül meg is jött. De nem úgy ahogy szokott, sokkal nagyobb fájdalommal, tovább is tartott, stb...
Ezért úgy döntöttünk, hogy hiába mondják, hogy "várni kell egy évet", "meg normális, ha nem jön össze pár hónapon belül"; nem várunk, kivizsgáltatom magam. A nagy projekt előtt voltam már nőgyógyászati vizsgálaton (UH, szűrések), akkor, ott mindent rendben találtak. Tegnap voltam vér- és vizeletvizsgálaton, és eléggé meglepő eredményeket kaptam, ami alapján úgy néz ki, hogy inzulinrezisztenciám van. :S úgyhogy most további vizsgálatok következnek, életmódváltás. Remélem ezek után sikerrel járunk és még idén babócavárók leszünk
A sorstársaimnak üzenem, hogy megéri minél korábban kivizsgáltatni magatok (és a párotokat), mert jobb tudni, ha gond van.
2019.06.20 10:14
Szia, üdv a csapatban és már most sok sikert kívánok és minnél több jó hírrel szolgáljanak a vizsgálatok.
Annyit hozzátennék, hogy PCOS. Inzulinrezisztenciát és Pajzsmirigy-alulmműködést diagnosztizáltak nálam 4 hónappal ezelőtt. Akkor az orvosom konkrétan azt mondta, hogy ez egy hosszú küzdelem lesz, de semmi sem reménytelen. Próbálkozni kell! Illetve természetesen az ilyenkor szokásos további vizsgálatok, életmódváltás illetve nekem E vitamint írt fel, nem terhelt semmilyen hormongyógyszerrel. Ezek együttes hatása 3 hónappal később, a második hónapos próbálkozásunk után egy pozitív teszttel ajándékozott meg.
Gondolhatod, hogy mekkora döbbenet és öröm volt, hiszen a számításaim valahogy úgy szóltak, hogy majd valamikor egyszer, de nem szinte azonnal! Most megyek első uh-ra 8 hetesen.
Úgyhogy szeretném, hogyha tudnád és minden hasonló sorstárs, hogy semmi sem lehetetlen és mindenhonnan van megoldás csak a megfelelő szakembert kell ehhez felkeresni és figyelni minden információra, instrukcióra. Kívánom, hogy legalább ilyen gyorsan sikerüljön neked is.
2019.06.20 16:40
2019.06.20 18:25
@velvet93: Szia, üdv köztünk
Én mindkét dokinak igazat adnék, sokmindentől függ, hogy mi az igazság. Pl most, a próbálkozós hónapokban milyen időközönként voltatok együtt? Mérsz esetleg reggeli ébredés utáni hőt? Használsz ovulációs tesztet? Nálam az volt a tapasztalat, hogy kellett a hőmérőzés, mert gyakran 4-5 nap csúszás volt 1-1 hónap peteérése közt, és simán elkerültük volna, ha csak a középidőre koncentrálunk. Rengeteg hőgörbét tanulmányoztam, és mivel minden szervezet más, van akinek közvetlenül menstruáció után van a peteérése, mégis sikerült teherbe esnie, de ugye ehhez tudni kell, mikorra időzítsük az akciókat. Szóval simán elkerülhettétek, úgy, hogy azt hittétek, jókor próbálkoztok.
Mi 8 hónapig vártunk a kisfiamra, nekünk az vált be, hogy figyeltem a nyákot, és a tojásfehérjés nyák megjelenésétől számítva egész addig, amíg a reggeli hőm nem emelkedett a coverline fölé, legalább 2 napig, addig minden nap együtt voltunk, hol reggel, hol este, így másfél nap volt a leghosszabb pihenőidő. Ez jó sok szex volt, de megérte Emellett elkezdtem terhesvitamint szedni (elevit) illetve peteérés után E vitamint, mert az vastagítja a nyálkahártyát. Ha ezeket nem szeretnéd, a folsavat mindenképpen ajánlják a dokik
Remélem tudtam segíteni. Rengeteget olvastam ebben a témában, persze nem vagyok orvos, csak a saját tapasztalataimat tudom továbbadni, és amik a körülöttem lévők tapasztalatai. Én azt mondom, ha mindent úgy csináltok, ahogy a nagy könyvben meg van írva, és így sem jön össze, akkor 1-2 hónapnál többet nem várnék, hanem mennék további kivizsgálásra, akár egy meddőségi központba. De sikerülni fog!
2019.06.21 05:19
2019.06.21 07:42
@velvet93: LH teszt nekem sem volt sosem egyforma erős. Vagy nem jó érzékenységű tesztet használtam, vagy csak nem termel annyi hormont a szervezetem, ezért én abbahagytam a használatát, mert idegesített plusz a hőgörbe minden infót megadott. Picit macerás mérni, ez tény, de simán hozzá lehet szokni, viszont pár szabályt muszáj betartani. Mindig ugyanabban az időpontban, legalább 5 óra alvás után kell mérni. Én a kétműszakos munkarendem miatt ezt a délelőttös héthez igazitottam, így mindig reggel fél 5kor mértem, hétvégén is, délutános héten is. Állítottam ébresztőt, mértem, beírtam az appba, majd visszaaludtam. Digitális hőmérőt használtam, és végig vártam a sok csipogást, mert elvileg kell pár perc a méréshez, de nekem így is bevált, hogy ez rövidebb.
E vtiaminra annyiban figyelj, hogy tényleg csak Pé utáni napokban szedd, mert a ciklus elejétől használva sokaknak megnövelte a ciklus hosszát, kitolta a peteérést. Viszont a pé után szedettel minden rendben volt.
Úgy látszik mégsem olvastam ki az internetet teljesen, ez a vércsoport téma nem jutott el hozzám ehhez nem tudok hozzászólni.
Meddőségivel én viszont nem várnék 1 évet, főleg, ha előtte abban a 3 évben nem védekeztek, csak kihagytátok a zöld napokat. Mindenhol ezt az 1 évet hajtják, hát ha valaki kibírja, ok, én így hogy idén töltöm a 35-öt, csak felrúgtam volna azt aki ezt mondta ez a ti döntésetek. Én az első 4 hónapban szinte meg se éreztem a sikertelenséget, nem aggódtam. Aztán utána... Valami átkattant, minden menstruációkor sírás, önmagam hibáztatása, vagy épp a páromé, ha túl fáradt volt az együttléthez... Szóval vigyázni kell, ne menjen a kapcsolat rovására a nagy akarás. És inkább időben kezdődjön a vizsgálat, hogy érezd, tesztek érte, akkor könnyebb elviselni. Vagy én vagyok túl érzékeny
2019.06.21 16:28
2019.06.22 07:24
2019.06.22 08:11
@velvet93: örülök, ha megnyugodtál fiatal vagy és erős, minden rendben lesz. Az E vitamintol ne félj, max próbálj ki egy hónapot, és ha mégsem válik be, akkor abbahagyod. Sokaknak segített, ahogy a trimeszter is. Még a D vitamin jutott eszembe, annak a szintjét még esetleg érdemes megnézni. Igaz, hogy nyár van, kapjuk a napból, de sose lehet tudni, van ismerősöm, akiknél szintén minden rendben, mégsem jön a baba, és alacsony a D vitamin szint. A vizsgálatokat is igazából így értem, hogy tovább menni picit, hátha valamit még nem néztek a dokik. Az meg hogy nagyon rástresszelsz, szerintem kivédhetetlen. Én már a nap minden percében ezzel foglalkoztam, de nekem ez esett jól. Hogy olvastam, kérdeztem, így legalább nem ért semmi sem meglepetésként. Az átjárhatóságitól sem csodálom, hogy tartasz. Biztosan nem kellemes, de talán majd elég akkor felkészülnöd rá, ha már a doki szerint is aktuális.
Mi már az inszem kapujában voltunk, ferjemnél alacsony sperma számot mutattak ki, nálam egy hormon vizsgálat magas prolaktin szintet... Aztán gondoltam nem váltom ki rá a gyógyszert amíg meg nem jön, biztos ami biztos. És nem jött így az inszem konzultáció időpontját átraktam 7 hetes babás UH-ra. Szóval sosincs lehetetlen! Drukkolok!
2019.06.22 14:01
2019.06.22 14:49
köszönöm válaszod és tanácsaid, egy kicsit sikerült megnyugtatnod
Jövő héten megyek szakdokihoz, remélem nincs még komolyabb gond, és diétával/edzéssel sikerül orvosolni. Lehet kérnék még tanácsokat/tippeket tőled ezzel kapcsolatban, ha nem gond.
Veled miújság? Voltál már uh-án? Remélem minden rendben veletek.
de jó, hogy írod ezt a D-vitamin problémát. A legutóbbi laborerdményem szerint elégtelen a D- vitaminszintem is (75 nmol/L-től lenne megfelelő, nekem csak 49, 4 nmol/L), viszont a doki nekem meg se említette, hogy ez is okozhat gondod. Csak szó nélkül felírta receptre, hogy szedjem minden nap. Hát fogom is.
én is most ovulálok, de mi most nem tudunk összebújni, mert párom üzleti úton van. De nem is gond, mert jövő héten még kivizsgálásokra kell mennem, ill. a 21.napi hormonpanel még hátra van.
Mi is azt hittük, hogy a NAGY elhatározás után gond nélkül lesz babánk. Ha ezt tudjuk, mi sem vártunk volna....
Nekem az edzésre azt mondta a dokim, hogy azt amit eddig is rendszeresen csináltam, azt nyugodtan folytathatom, de ne most kezdjek maratonra készülni, vagy extrém sportolni. Figyeljem a testem, és ne vigyem túlzásba. És közben is igyak rendesen. A táplálék kiegészítőkről szerintem kérdezd meg az orvosod, mert lehetnek benne olyan gyógynövények (vagy bármi egyéb), amiket nem lehet szedni vagy nem ajánlanak várandósoknak. Nekem engedi, hogy az edzés után fehérjeshaket igyak.
Hajrá hétvégén!
2019.06.22 15:18
E vitamint nálam a nőgyógyászom menstruáció első napjától számolva a 14.-ik naptól mondta hogy szedjem a következő mentsruáció napjáig, és így újra és újra.
2019.06.22 18:28
2019.06.22 18:29
2019.06.22 18:37
2019.06.23 14:02
2019.06.23 14:26
2019.06.23 19:08
2019.06.24 09:28
@annie88: Örülök, hogy sikerült megnyugtanom téged egy kicsit. Hasonló érzéseim voltak nekem is, mikor megtudtam, hogy mivel illetve hát mikkel kell szembenéznem. Ahogy írtam, egészen másként álltam neki az idei évnek, arról nem is beszélve, hogy amikor csak vitamint kaptam és azt mondták, hogy ideje életmódváltásba kezdeni, majdnem szemberöhögtem az orvost, mondván nem akarom elhinni, hogy "csak" ennyi. Nyilván nem csak ennyiről van szó, de amikor az ember kisbabát szeretne valami kézzelfogható dolgot szeretne, ami azonnali megoldással bír minden problémára...
Amiben tudom, szívesen segítek, természetesen
Köszönöm, jól vagyok, vagyis vagyunk Én még mindig émelygéssel és rosszullétekkel küzdök. Az UH pedig tökéletesen sikerült, és meglepő mód pontosan 8 hetes, vagyis mostmár 8+4. Hallottuk párommal a szívhangot is, ami nem akart először sikerülni, de a végére csak összejött ^^ Júli 22.-én megyek genetikai vizsgálatra, addig pedig várakozás van, ismét...
@zsuzsu84: Gyanús volt, hogy nem voltál, abban reménykedtem, hogy valami jóhírrel szolgálsz.. de ez most megrendített. Borzalmasan sajnálom, remélem hogy mihamarabb sikerül lelkileg és fizikailag is összeszedni magad és újult erővel próbálkozni a továbbiakban.
2019.06.24 10:58
2019.06.24 15:29
2019.06.24 16:07
2019.06.24 16:14
2019.06.24 18:34
Nos, azt kell hogy mondjam elkapott az első hormontúltengéstől kitörő sírógörcs, félelmekkel, aggodalommal teli érzelemhullám Szerencsére Párom dolgozik, úgyhogy csak közvetve jutott el hozzá a dolog.
Napok óta bújom a kórházakat, lehetőségeket és én ennyire elkeserítő dologgal még nem találkoztam, mint amit tapasztaltam/olvastam... szóval urrá lett rajtam a teljes pánik....
Már megnyugodtam Illetve segítségemre volt nagyjából 20 nő, aki leírta véleményét, ami pozitívan hatott rám
Csak gondoltam egy gyors helyzetjelentéssel szolgálok
2019.06.24 18:53
2019.06.24 19:47
2019.06.24 23:04
2019.06.25 05:17
2019.06.25 05:18
2019.06.25 06:01
@vivi93: tudom miről beszélsz, én végig sírtam a múlt hetet Gyakorlatilag mindenen, pedig abszolút nem vagyok egy sírós típus. De sebaj, lesz ez még így se
Milyen véleményeket olvastál? Nálunk sem jobb a helyzet, 10 nőből 11 botrányos körülményeket és utálatos dolgozókról mesél. Félek a fájdalomtól is, de leginkább a kiszolgáltatottság érzésétől, hogy nem törődnek velünk, vagy ha mégis akkor bunkón, nem kapok elég infót... Egyelőre azzal nyugtatom magam, hogy van még idő erre felkészülni, vagy talán mázlim lesz, és kedves embereket fogok ki De nem akarlak ám újra belelovalni, szóval remélem már tényleg megnyugodtál, csak kíváncsi vagyok
2019.06.25 07:16
@magdika75: Oh, így viszont egészen más akkor a történet! Sajnálom. Én orvos ugyan nem vagyok, csak alapjában ismerem a dolgokat, úgyhogy sajnos az én okosságom idáig tartott. Esetleg nézess egy vérképet, 2-3 hónap alatt sok minden változhat és egy hormonvizsgálat sem utolsó, ha az se volt az elmúlt hónapokban.
Addig viszont, míg alakjában nincsen gond, ne aggódj annyira, úgy hiszem minden rendben lesz, csak nálad kicsit lassabban indul meg a folyamat. Reméljük lesz menzesz és távoznak azok a tüszők. Mindenképpen írj majd!
@denisa84: Remek Ezen most jót derűltem így kora reggel ^^ Soha nem voltam egy sírós fajta, de rendesen kiborultam tegnap. Azt vettem észre, hogy 5 órán keresztül bújtam az internetet valami eredményt remélve, de minnél mélyebbre ástam csak annál rosszabb volt.
Hűha, mit találtam? Szombathely, Markusovszky... tele van vele a net, a média is foglalkozott vele. Orvosok, ápolók, csecsemősök... egyik rosszabb, mint a másik, borzalmas körülmények, embersámba nem vesznek, az ellátás hanyag... és most tényleg nagyon finoman beszéltem. Első várandósságom így is megterhelő lesz, az ismeretlen mindig nehéz és már önmagában ezeket olvasni nem jó, de ahogyan órákon keresztül mást se találtam egy hihetetlen egyedüllét és tehetetlenség kerített hatalmába, mint nő. Hogyan tovább? Ott kéne szülnöm? Így? Kizárt! Néztem magánkórházat, ami van most nem elérhető... néztem Zalaegerszeget is, de ott felújítás zajlik.
Aztán este fél 7 körül elkezdtem az FB-n kutatni, találtam egy csoportot és kertelés nélkül leírtam aggályom, félelmem, hogy mit találtam... és láss csodát ma reggelre 40 nő írta le a saját tapasztalatait, véleményét...