2018.11.17 13:22
2018.11.17 13:26
Szia! Nekem is 2. Babóca lesz, nem rég voltam genetikán, de még nem derült ki a neme. Már nagyon kíváncsi vagyok, bár mindkettőt el tudnám képzelni. Lányom most 22 hónapos, igazából fiú és lány tesót is el tudnék képzelni, mindkettőnek meg lenne az előnye... Hogy sikerült a genetika?
Nővérke vagy Bátyuska fogja várni a Babád? mennyi lesz a korkülönbség köztük?
2018.11.19 12:55
2018.11.19 12:56
2018.11.20 18:38
2018.11.29 13:33
2018.11.29 13:36
Ti mikor mentek legközelebbi vizsgálatra?
Nekem csak január 3-ra kell menni, nov közepén voltam legutóbb....olyan hosszú ez az idő...én még nem érzem a mozgásását...
2018.12.01 13:28
Szia! Örülünk, hogy itt vagy! Hogy hívják a Kisfiad? Hogy bírod a várandósságot mellette, rosszullétek elmúltak már?
Én pont túl vagyok egy 3-4 napos betegeskedésen, nehéz napok voltak a kanapé és a mosdó között rohangáltam egész nap... mellette ott volt a Lányom aki egész nap csak játszana, pörögne...nem volt túl megértő
2018.12.01 14:43
2018.12.01 14:49
2018.12.01 15:01
2018.12.12 08:22
2018.12.14 07:07
2018.12.14 10:07
Szia!
Picit elmaradoztam, 2-3 hete betegeskedek...elsőnek hasmenés, utána éppen hogy meggyógyultam mennünk kellett Lányommal a Heim Pálba bőrgyógyászatra,tejeskávé foltot szerettem volna megnézetni, ahol hiába szóltam előre hogy veszterhesként megyek 3 órát vártunk, rendelés előtt 1 órával bejelentkeztem a kartonozóba és még így is... mellette pont a fül-orr-gégészet van és már ott éreztem hogy ez nagyon nem lesz így jó...rengeteg beteg, dög meleg, semmi szellőztetés..és másnapra le is robbantam megint..torokfájás, erős nátha...szinte arcüreggyulladás csak lázam nem volt szerencsére....házidokim lassan nyugdíjba megy, nem mert semmit felírni csak a gyógyszerészhez küldött...ő is csak óvatosan találgatott mit lehetne...nőgyógyászom segített...de semmi igazán hatékony gyógyszer nem mehet, csak gyógynövény, vitamin...Férjem nem tudott itthon maradni, mert pont átszervezés van (ünnepek előtt gáááz...) és továbbképzésre kellett menni neki...szóval egyedül voltam Flórával, aki nagyon nehezen viselte hogy beteg vagyok...szerencsére Ő csak náthás. Most kezdek jobban lenni, még nátha van, de már tisztul a fejem... én november óta nem voltam dokinál, jan 3-án lesz a kövi ultrahang, nagyon várom már, mi még nem tudjuk a nemét sem...betegség alatt is sokat gondolok rá, ne hogy neki is baja legyen...első terhességem alatt nem voltam beteg, most meg mindent benyelek...:S még nem igazán érzem a mozgását...hajnalban mikor kelek szopiztatni, akkor mintha...de olyan fáradt vagyok lehet csak beképzelem...?!? Karácsonyi dolgokkal totál el vagyok maradva, úszik a ház, sütni sem álltam még neki, mert állandóan fújom az orrom....remélem pár nap és összekapom magam. Pocak az első 6 hét alatt nőtt óriásit nekem, azóta szépen lelassult...de az első terhességem alatt nagyon lassan nött, a mostani bőven meghaladja az akkori 18 hetest
2018.12.15 09:39
2018.12.15 13:39
2018.12.16 10:40
2019.01.08 09:57
2019.01.10 17:28
2019.01.10 18:53
Szia! Rendeltem egy pocaktámaszt, remélem jó lesz. Mikor Flórát vártam volt egy toplistánk a nevekről, de azóta annyi minden változott, úgy gondoltam még egyszer átmazsolázzuk az anyakönyvezhető neveket és úgy szűkítjük le a legszimpibb 10-re. Utána még egyezkedünk Férjemmel, próbálgatjuk a vezetéknévvel a hangzást, megnézem a névnapot mikorra esik, ízlelgetjük hetekig mire döntünk...az utolsó 3-at anno post-itre kiírva kitettük a hűtőre és nézegettük napokig mire sikerült dönteni... Sok szép lánynév van, még így is hogy sokat a családban már stoppoltak a 30. hétig azért szeretném eldönteni. Ti hogy álltok a névválasztással?
Nyaralásra még nem is gondoltam, de ránk férne! Flóra nekem átlag 20-30 percet alszik nappal, néha heti-kétheti rendszerességgel egy másfél órát...picit kevés időm van tervezni, szervezni. Éjjel viszont 10 órát egybe, néha kér még cicit. Most szeretném a lakást átszanálni, nem csak a gyerek dolgokat, mert tudom valszeg sokáig nem lesz rá erőm, időm.
Mellette szeretnék szétnézni, milyen családi napközik vannak a környékünkön. Nem vagyok bölcsi párti, de lehet hogy jó lenne ha heti két délelőttre el tudnám vinni Flót egy ilyen kiscsoportos napközibe, hogy érjék új ingerek, találkozzon többet gyerekekkel. Most kezdett el 3-4 szavas szép mondatokban beszélni, és még pocakosan jó lenne a beszoktatáson átesni. Ha tetszene nekem is a hely, és Ő is jól érezné magát arra a 3-4 órára akkor könnyebb lenne talán később, valahogy úgy érzem kell már Flórának a nyüzsi, Huginak is jár majd vmennyi nyugisabb idő amikor csak rá figyelek, és végső soron lehet nekem is jó lenne...(Flóra valószínűleg csak majdnem 4 évesen mehet oviba) Nálunk minden nagyszülő dolgozik, távol van, segítségem eddig sem volt. Te gondolkoztál már ilyesmin hogy hogy lavírozol majd a két gyerkőc igényei között?
2019.01.11 18:31
2019.01.30 19:15
2019.01.30 19:20
Hogy vagy, javult a helyzet?
Én nem rég voltam terheléses cukormérésen és sajnos rosszabb lett az eredmény, mint anno Flórával. Most 120perces 7,08 lett, kisebb diétára fogtak ne hogy baj legyen... ettől megzakkanok, eddig sem nasiztam, de most a szénhidrátot is vissza kell venni, még szoptatok és hááát eléggé feszült vagyok a sok megvonástól...én laktózmentesen eszek és igyekszem a glutént is kerülni, most aztán se cukor se semmi...még a gyümölcsök java is tiltólistára került...kávé is hiányzik....
30. héten ismételnem kell a cukorterhelést, addig össze kell kapni magam.
Nekem is fáj a derekam és az ülőidegem, vettem pocaktámaszt, de csak félig meddig segít rajta, több pihenés kellene, de Flóra mellett elég mozgalmasak a napjaink.
Választottunk nevet a Hugicának, Róza lesz.
Még sok időnk van hátra mégis nap mint nap rám tör az érzés, hogy gyors mindent el kellene intézni amit szeretnék (ház nagy takarítás, szanálás, rendezkedés, stb) meg beszerezni mindent ami kelhet, átnézni és kimosni a meglévőket...sóhaj...nyugtalan vagyok.
2019.01.30 19:23
Szia, hogy vagytok? Hogy sikerült a cukorterhelés? Választottatok már nevet?
Hol fogsz szülni?
2019.02.05 10:37
2019.02.05 11:27
Szia!
Az Anna nekem is nagy kedvenc, csak a vezetékneve 2 magánhangzóra végződik majd, így a Hannában gondolkodtam sokáig, de a családban már megelőztek, unokatesó ugyanazzal a vezetéknévvel
Én is pont 6kg-nál tartok most, első gyerkőccel rengeteg ment fel 13kg, de ott 53-mal indítottam, most 61-ről indultam, szopik miatt nem sikerült visszanyerni megközelítőleg sem a régi állapotokat. Most ezt szeretném elkerülni, bár annyi minden van hogy csak álmodozom hogy lesz időm magamra...talán majd Hugica után, ha vége a szopiknak ott is kigyúrom magam MILF-re vagy sem...
Gyerekszoba nálunk később lesz esedékes, Flórával mi együtt alszunk, tudom ez megosztó téma, de nekünk ez vált be. Elsőre babaöböllel kezdtünk végül faltól falig ágy van vagy 4,5 méteres így kényelmes mindenkinek. Mostanában szünt meg az éjszakai szopi, így látom ha nem érkezte a Kistesó lehetne külön szobába tenni nyugodtan, viszont úgy érzem féltékenységet szülne ha Őt kitennénk, Rózi meg velünk alhatna, így elhalasztjuk ezt, majd a 2 gyereket teszem együtt külön, ha Rózi megérett rá. Nagyon vágyok már rá hogy egy csajos szobát dekorálhassak, berendezhessek nekik, de praktikusság miatt ez most kimarad. Nálunk szinte az egész ház a gyerek kedvére van elrendezve, szabadon játszhat pakolhat mindenhol.
Mi pénteken megyünk nőgyógyászhoz, jó lesz látni megint a Picurt.
Most autó kapcsán gondolkozom, nekünk Anyósék 2,5 órás autózásra laknak, még ha autópályán megyünk is...és elvárják hogy minimum havi 2 hétvégét ott töltsünk, ebből persze nagyon kezd elegem lenni, mert nem is olyan jó a viszony...de ez más téma...szóval agyalok hogy a 2 gyerekülés közé hátra tudok-e ülni ilyen hosszú uton. Flóránál elég sokáig szükség volt rá, hogy kivegyem ha büfizik, megálljunk szopira, vagy csak vígasztaljam, szórakoztassam. Flórát nem szívesen ültetném előre, hiába engedné a kressz, sztem túl sok ez az idegrendszerének...szóval lehet hogy kocsit kell cserélnünk...:S Babatükröt néztem még boltokba, ha egyedül viszem a Két gyereket, de szerintem ezt is csak rövidebb útakra merném bevállalni amíg pici Rózi, de mi vidékiesebb részen lakunk itt mindent kocsival lehet csak elérni.
Rucikat átnéztem 56-62-ig, összeírtam mi hiányzik, mert Flóra január elején született, Rózi május közepére van előrejelezve, de még nem szereztem be mindent. A boltokban most még nem láttam napozókat, lengébb rugikat, napsapikat. Persze 1-2 új dolgot is vettem és tervezek is neki
Rezgős pihenőszéket vettünk neki, Flónak ez nem volt, de ott mindig mellette voltam, kézben volt...arra gondoltam ez jó lehet amíg konyházunk, eszünk, kertbe kivinni, stb.
Új rugalmas hordozót és csíptetős légzésfigyelőt szeretnék még nézni neki, de csak ápr. elején venném meg, hogy minél tovább garis legyen. Flóra után ezeket eladtam, mert szerintem csak romlik a minőségük ahogy telik az idő.
Ti babakocsizni terveztek 2 gyerkőccel?
2019.02.10 09:18
2019.02.11 10:04
Szia!
Gremese hordozóit nem ismerem, én olyanokat szerettem volna venni már az első gyereknél is ahol külön vannak a szakaszok, tudom anyagilag jobban megéri egy születéstől másfél éves korig használható hordozó, de ha rendszeresen használod sztem kompromisszum. Az elején fontos hogy a gerince pontról ponra meg legyen támasztva és ezt csak olyan hordozóval lehet amit jó alaposan, szorosra húzhatsz. Mi kaptunk egy mybabyhug csatos újszülött kortól használható hordozót és én csak 3 hónapos kortól éreztem hogy igen már szívesen teszem bele, de akkor kiscsillagtakaró is volt rajta, jobban kitömte a hordozót Addig amíg ebbe belenőtt egy bio pamutos caboot használtunk, de mi nagyon sokat hordoztuk a lakásban is az első hónapokban. 5kg felett éreztem hogy a rugalmas caboo már nem úgy tart, kezd Flórának is kényelmetlen lenni, akkor váltottunk. Majd később ment hátra a csatosban 8kg körül, lett egy váltó mei tai mindenhol kötözősünk is, végül most két év felett már extrém használatra egy 20kg-ig jó nagy csatos.
Babakocsink csak futó volt, ezt 6 hónaptól lehet használni,de sajnos nem aratott nagy sikert a gyereknél.
Most caboo NTC Lite-ot néztem ki, mert ez is 3 réteg, de nem olyan meleg mint a korábbi bio pamut és előre formázott, de magam húzhatom jó szorosra hogy rendben legyen a tartása.
Flónak kellett terpesz pelus az elején akkor többször voltunk ortopédián és mindig a cabooban vittem, akkor megdicsérte a hordozót az orvos, hogy ideális a tartása, ezért most is kezdésnek ebben gondolkodom.
A nagy kendők kötözésével én sem mertem bajlódni, első gyereknél bátortalan voltam, bár biztos ügyesen meg lehet ezt is tanulni. Most meg úgy gondolom számít az idő is, hogy pikk-pakk feltegyem majd a babát, mert tuti nem fog türelmesen várni a nagyobbik...plusz ha nem itthon vagyunk nem tudom hogy lehet megoldani hogy a kötözés során ne nyalja fel a plusz anyag a földet...:S
Ne vedd kérlek okoskodásnak, csak szerettem volna elmesélni mik a tapasztalataink a hordozás kapcsán így 2 év távlatában, lehet Neked a Gremese vagy egyéb hordozó válik be, főleg ha csak alternatív eszköz lesz a babakocsi mellett!
2019.02.11 10:43
2019.02.21 10:39
X EZT MÁR OLVASTAD? |
|