Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nyetus,
Igen, nekem is ugy tunik! Kép

En tegnap voltam dokinal, es teljesen szorosan zart a mehszaj!! Most legkozelebb hetfon kell menni, megint mehszajat nez, es ha semmi, akkor jovo hetre elojegyez egy inditast. Azt mondta, hogy lehet, hogy hetfon kezzel megprobal tagitani!!! Hat asszem ebbe en nem megyek bele. Mondtam is neki, hogy az fajni fog. Erre razta a fejet. Aztan kerdeztem, hogy honnan tudja, mikor tagitottak ot utoljara? Kép Csak rohogott, ugyhogy majd meglatjuk.
Az anyosom itt van jelenleg, pont ez a plusz agynemu csere, mosas stb. hianyzott meg. Na meg az, hogy orankent megkerdezi, hogy "meg mindig semmi?" Jajjj!

Agi (40)

Kép
Kép
agi

Sziasztok!

Megjöttünk az első CTG-ről, illetve levették a GBS kenetet is. Minden rendben, leányka a CTG előtt 2 perccel még vígan ugrált, majd amikor felhelyezték a vizsgálófejeket, felháborodásában rúgott 2-3 nagyot, majd bealudt. Kép A kis aranyos. Kép
Utána csináltunk egy villám uh.-t, csak a fekvés ellenőrzése céljából. Sajna nem jött be Győrffi prognózisa, mivel Alexa a ferde harántfekvésből nem lefelé, hanem vissza farfekvésbe pörgette magát. Kép Kezdek barátkozni a faros szülés, sőt, a császár esélyével. Bár született optimista orvosom van, azt mondta, van még helye a kiscsajnak forogni, de már egyre inkább a faros szülést emlegette. Szerinte jó esélyem van elkerülni a műtétet, mivel Alexa már a 2. babám, és az első szülésnél nagyon jó fájásaim voltak, és gyorsan tágultam, márpedig ez a két dolog előfeltétele annak, hogy meg merje próbálni a medencevégű szülésvezetést. Hát, nem tudom, mi lesz, de már próbálok nem is agyalni rajta. Lehet, hogy megviccel a csaj, és a NAGY NAPON fordul meg, vagy előtte 1-2 nappal. Ilyen is volt a világtörténelem során. De az a lényeg, hogy EGÉSZSÉGES legyen. A többi nem számít.

Zsu és Alexandra
34+2 (eredeti számítás szerint Kép )
tothzsuzsi

Köszi a véleményeket mindenkinekKép Most futok vacsizni, csak egy gyors hozzászólás.
A teáztatást ne úgy értsétek, hogy rendszeresen, csupán két-három-négy kortyot kapott a tejcsi után, de azt is csak akkoriban, amikor még kevesebb tejcsit adtam neki. Most, hogy már nem fogom vissza, és megeszi a 160gr-kat, így már nincs teázás egyáltalánKép

Majd még jövökKép

Babus

Kép
babus2005

Hát csajok! Hanna nagyon szép bébiKép

Ági!
Én szerencsére még nem éltem át kézzel tágítást, mivel még nem szültem, de remélem nem is fogok.
Viszont az egyik Szülőszobában a nőcinek csinálták, és nem éppen az volt írva az arcára, hogy hű de jó, ellenkezőleg. Úgyhogy megértelek, ha nem igen akarod magad hagyni.

Zsu!
Óóó, hát még a kis prüntyikének van egy kis ideje, hátha belátja, hogy jobb neki fejjel lefeléKép
Tényleg, neked hogy-hogy már CTG-ztek? Nem eredeti számítás szerint mennyi is vagy? Már csak mert nekem majd a betöltött 36. hét után fognak először.

Sőt, nekem ha minden igaz uh sem lesz, csak, ha vmi miatt indokoltnak látják megnézni. Úgyhogy ki vagyok akadva, hogy nektek megmondják még azt is, hogy kb ennyi meg annyi a súlya, meg a lepény állapotát stb., nekem meg semmi ilyesmi. De tényleg, nekem még a lepény állapotáról soha nem szóltak semmit. Hát én ehhez hülye vagyok!

Muki(33+2)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Tejszaporítás:
Urtica Urens CH5: 3 nap 3x5, 2 nap 2x5, 1 nap 1x5 golyócska, utána szünet
psandi

Itt egy tábla,

Aki szeretne bekerülni, csak szóljon nyuodtan Kép

<pre>
- <center>Anyuka</center> <center>Baba kora</center> <center><blink>Szülés (várható) ideje</blink></center> <center>Baba neve</center> <center>Méretei</center> <center>Születés hete</center> <center>Testvérek</center> <center>Kórház neve</center>
1. Babus Kép 2005.01.27 Kristóf 2700g 52cm 37+5 - MÁV Kh.
2. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=cicmerák-users]Cicmerák[/url] Kép 2005.01.30 Gergő 3000g 53cm 38+5 - Szt. István Kh.
3. Ilona Kép 2005.02.02 Márton 3400g 54cm 38+3 - Schöfp Mérei
4. Tamesz Kép 2005.02.08 Marcell Szilárd 3450g 53cm 39+1 - Kistarcsai Kh.
5. Zsuzsa Kép 2005.02.10 Áron 3900g 54cm 37+5 - Bajcsy Kh.
6. Lirian Kép 2005.02.18 Lili 2850g 52cm 34+4 - Schöfp Mérei
7. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=búzaszem-users]Búzaszem[/url] Kép 2005.02.19 Hanna 4000g 57cm 39+3 - Semmelweis Kh. Miskolc
8. Nadine 40+4 2005.02.21 Gréta - - Zsanett 2003.06.03 DEOEC
9. Timka 40+4 2005.02.21 Fanni - - - SOTE II.
10. Nikcsi 40+2 2005.02.23 ??? / ??? - - - Margit Kh.
11. Ági 40+0 2005.02.25 Liam Bálint - - Devon Bence 2000.10.15 Calgary Kanada
12. Beatrix 39+6 2005.02.26 Ákos - - Csabi 2001.04. Szolnok
13. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=vargáné-users]Vargáné[/url] 39+6 2005.02.26 János - - - DEOEC
14. Nyetus 39+4 2005.02.28 Kamilla - - Dini 2002.05. Szt. Rókus Kh.
15. Monci 39+3 2005.03.01 Rita / Máté - - - Szt. Imre Kh.
16. Jck 39+0 2005.03.04 Sára / Dávid - - - BM
17. Eveka 38+4 2005.03.07 Marcell? Gergely? - - - MÁV Kh.
18. Maya 38+3 2005.03.08 Gellért - - - Szt. István kh.
19. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=ancsimamóca-users]Ancsimamóca[/url] 38+2 2005.03.09 Kamilla / Kristóf - - Barbara 1992.09.28 Kaposi Mór Kh.
20. Mano2005 38+2 2005.03.09 Fanni / ??? - - - HIETE
21. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=angéla-users]Angéla[/url] 38+1 2005.03.10 Valér - - - Bajcsy kh.
22. Dorka 37+6 2005.03.12 Bernát Kolos - - Kristóf 4 éves, Bálint 2 éves HIETE
23. Wester 37+6 2005.03.12 Luca Zsófia - - - Szombathely
24. Csibe26 37+5 2005.03.13 ??? / ??? - - - Szt. Imre Kh.
25. Zsana75 37+5 2005.03.13 Sára / Vilmos - - - Szt. István Kh.
26. Lirian 37+5 2005.03.13 Daniella Lili - - - Schöfp Mérei
27. Ruzicsky 37+2 2005.03.16 Gellért, Bendegúz - - - Szt. Imre Kh.
28. Dalmi 37+0 2005.03.18 Lenke - - - Szt. István Kh.
29. Jammie 37+0 2005.03.18 Laura Noémi - - - Péterfy Sándor Kh.
30. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=mtücsök-users]Mtücsök[/url] 36+6 2005.03.19 Dóra - - - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
31. Ildi(Delfinke) 36+4 2005.03.21 Marcell Tibor - - - Péterfy Sándor Kh.
32. Hadri 35+6 2005.03.26 Barnabás - - - Nagykanizsa
33. Menjuss 35+5 2005.03.27 Dóra Johanna - - - Péterfy Sándor Kh.
34. Borbolya 35+3 2005.03.29 Panna / Benedek - - - MÁV Kh.
35. Zsu 35+2 2005.03.30 Alexandra - - Ákos 2001.11.29 Kútvölgyi Kh.
36. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=brigó-users]Brigó[/url] 34+4 2005.04.04 Jázmin - - - Egri Kórház
37. Nebula 34+4 2005.04.04 Flóra Anna / Balázs - - - Szt. István kh.
38. Pszi 34+3 2005.04.05 Kinga / ??? - - Balázs 2002.08.16 Péterfy Sándor Kh.
39. Greenolive 33+3 2005.04.12 Áron - - - Szt. Imre Kh.
40. Mónika 33+3 2005.04.12 Dorina v. Réka - - Ádám Pécsi Megyei Szülészet
41. Mukika 33+2 2005.04.13 Aliz - - - Szegedi női klinika
42. Zsuba31 32+2 2005.04.20 Balázs, László - - Ági 1989, Orsi 1991, Ancsa 1996 Szegedi női klinika
43. Vaktyuk 31+6 2005.04.23 ??? / Patrik Csaba - - - Kútvölgyi Kh.
44. Connie 31+5 2005.04.24 Gergő Ákos - - - István Kh.
45. Edinka 31+4 2005.04.25 Viktória - - - Balassagyarmat / Kenesei Albert Kh.
46. Zsisske 31+4 2005.04.25 Roland - - - István Kh.
47. Panny 31+4 2005.04.25 Kristóf - - Márk 2002.07.28. MÁV Kh.
48. Franyo 31+2 2005.04.27 Boglárka Réka / Dániel Vilmos - - Anna Virág 2003.02.24 Szt. Imre Kh.
49. Psandi 31+2 2005.04.27 Levente - - Dani 2003.04.28 MÁV Kh.
50. Gézenguz 31+2 2005.04.27 Anna v. Luca / Marcell - - - MÁV Kh.
51. Neszi 30+5 2005.05.01 Laura - - Patrícia 2003.02.28 Fehér Megyei Szent György Kh.
52. Pfranciska 30+5 2005.05.01 Boglárka / Benedek - - - Kaposi Mór Kh.
53. Asszony 30+4 2005.05.02 Sára / Gergő - - - Kútvölgyi Kh.
54. Nagia 30+1 2005.05.05 ??? / ??? - - ??? ???
55. Panka 29+6 2005.05.07 Molli Anna - - Benjámin 2003.03.09. Miskolc Megyei Kh.
56. Timurr 29+5 2005.05.08 Maja / János Martin - - - Kaposi Mór Kh.
57. Ildibaba 29+2 2005.05.11 Zoltán Attila - - - Kútvölgyi Kh.
58. Szilvi (Patri) 28+5 2005.05.15 Benedek - - Patrícia 11 éves Schöfp Mérei
59. Norkini 27+2 2005.05.25 ??? / ??? - - Jázmin Sarolta 2003.02.09 Szt. Imre Kh.
60. Akiren 27+0 2005.05.27 Gréta - - - Péterfy Sándor Kh.
</pre>

Angéla+Valér
angéla

Sziasztok!!!

Na hétfő óta kinyílt a méhszájam bő 1 ujjnyira így ma meg tudták csinálni az amnioszkópiát. A magzatvíz tiszta és a lányunknak sűrű és sötét haja lesz. Holnap mehetek NST-re de ha az rendben lesz, akkor vasárnap szabad vagyok, ha nem akkor szülünk...

Eveka
Nekem ezek szereplenek az UH leleten
Aorta Desc. 0.84 1.83
Art. umb. 0.55 0.88
MCA 0.85 1.77
És erre azt mondták nekem hogy tökéletesen rendben van a baba. Még véletlenül se hasonlítanak a te értékeidhez.

Muki
Az előző terhességemnél nekem is csak a 32. héten volt uh utána nem, és a méhlepényt se nézték. Most meg már nézik, lehet más protokoll van a kórházban. De a CTG-t nekemis csak a betöltött 36. héten kezdték el, így is már nem is tudom hány volt, azt tudom hogy holnap is lesz.

Zsu
Még nem elképzelhetetlen hogy megfordul, unokatesómnaks zülés előtti nap fordult meg, csak neki fejfekvésből farfekvésbe és másnap elfolyt a magzavíz, így neki császár lett a vége. Csak azt nem tudom hogy tudott megfordulni egy 4,25 Kg baba a 39. héten így.

Na megyek vacsizok egyet. A többi finiselő hogy érzi magát???

Nadine 40+4

Nadine
KépKépKép
nadine

Angéla!
Kis javítást kérnék. A kalkulátor és menzesz szerint május 5-e a szülés várható időpontja, de a doki szerint május 4. Úgyhogy legyen május 4., elvileg fiú: Bence vagy Dániel
Köszi.
Nagia

Sziasztok!
Hazaengedtek a kórházból, de csak kimenőre, hivatalosan bent fekszem!
Úgy tűnik az én lányomat se a telihold se a frontok nem hatják meg, jól érzi magát bent. Méhszáj még mindig zárt, de ez szerintem nem jelent semmit. Biztos jobb lenne úgy nekiindulni, ha nyitva lenne, de hát nincs.
Éjszaka két szobatársam is elment szülni én meg jól beparáztam. Meg láttam ott az anyukákat szenvedni és valahogy elment a kedvem, pedig olyan lelekesen mentem be.
Doki szerint majd február 28 - március 2 közt lesz a nagy nap!
HOlnap meg vasárnap be kell mennem CTG-re, aztán hazajöhetek, hétfőn reggel pedig irány vissza.
Amúgy remek időszakban fogok szülni, ugyanis a kórházban febriár 28-tól a gyerekágyon teljes karantén lesz. Babát nem lehet kitolni az üvegajtóhpz, az anyuka pedig kb. 5 perce talizhat apucival, de csak az üvegajtón keresztül. Állítólag!
Na megyek vacsizni, majd még jövök panaszkodni!

Timka
timka

Nagia,

És hol fogsz szülni? Első baba?

Angéla+Valér
angéla

Sziasztok!

Mint egyik finishelő bejelentkezem. Még egyben és jól vagyunk. Semmi jel nem utal a szülés indulására, de tudom, így is bármikor eljöhet a pillanat. Kép Most valahogy nem vágyom rá, jó lenne éjszaka még itthon aludni egy jót. Kép Valahogy minden nap délután 2-3 óráig úgy érzem, akár indulhatnánk is, aztán meg jön az "inkább holnap" érzés. De egyszer elfogynak a holnapok. Kép
Most nagyon irígykedem a már babázókra (persze ez olyan jó irígység Kép).

Angéla Kép, köszi a táblázatot, jó látni időnként. Kép

Timka Kép, üdv otthon! Kép Hogy lehet az, hogy előre megmondják mikor lesz karantén? Mert ha azonnal bevezetik, értem, de így, hogy napokig még lehet, aztán nem?! Mindenesetre sajnálom, ha úgy alakul, hogy nem mehetnek Hozzád látogatók. Azért fel a fejjel! Kép

Babus Kép, hidd el, alakul ez, minden rendben lesz! Kép

Nadine Kép, azért csak alakul a dolog?! Kép

Szép álmokat Mindenkinek!

Beatrix
beatrix28

Beatrix,

En ugyanigy vagyok! En is kb. 6-ig ugy vagyok, hogy ha most kezdodne akkor meg az elmegy, aztan kesobb, mikor kezdek almosodni, akkor megbeszelem a babaval, hogy ha eddig nem jott, akkor most mar hadd aludjak egy jot ejszaka. Kép
Nalunk sincs semmi jel egyebkent a szulesre. Az anyosom orankent kerdezi, hogy erzek-e valamit? Azt, hogy kezd az agyamra menni. Azt mar erzem. Kép

Agi

Kép
Kép
agi

Sziasztok.

Mivel kulfoldon elek, es itt is varok babatKép eddg nem nagyon talaltam es nezegettem magyar oldalakat a neten.De nagyon orultem, hogy megtalaltalak titeket.Jo olvsni hogy ti hogy keszultok a babara.(Illetve hogyan boldogultok a mar megerkezettekkelKép ).
Kicsit furcsa nekem,hogy Magyarorszagon mennyi vizsgalatot elvegeznek a terhesseg alatt.Korulbelul a felet nem ertem azoknak amiket irtatok.Mi az elso babankat varjuk, es kisfiunk aprilis 21-en esedekesKép.(nalunk az mar osz es nem tavasz sajnos)
Igaz, eleg sok minden kulonbozik az itteni es a magyarorszagi terhesseg es szules kozott, de az eddigi hozzaszolasaitokbol is nagyon sok hasznos es erdekes informaciot megtudtam. Koszonet nektekKép es kitartas mindenkinekKép.
gabii

Sziasztok!

Gabi Kép, Üdv közöttünk. Kép

Megnéztem a honlapodat, hát gyönyörű helyen laksz! Ha lesz kedved mesélj kicsit arról, hogy kerültél ki és milyen az élet Ausztráliában. És persze arról is, hogy milyen ott terhesnek lenni, hogy éled meg a várandósságot és miben más az ottani "terhesség-vezetés". Igazad van, sokszor soknak tűnik a vizsgálat, de amint látod, időnként mi még (legalábbis én biztosan, mert túl aggódós vagyok) többet szeretnénk.
Jó babavárást Neked is és gyere sűrűn! Kép

Ági Kép, hát ezt az éjszakát itthon sikerült tölteni, meg is köszönöm Ákoskának. Kép Persze már nem úgy aludtam, mint eddig, mert már nagyon izgulok, hogy mikor indul a dolog. Így hajnalban, amikor kint voltam pisilni, már elég nehezen aludtam vissza, és 1/4 7-kor fel is keltem, nem tudtam már aludni. Anyósod: Kép. Én azt nem szeretem, amikor valakivel személyesen találkozom, vagyis lát a két szemével és képes megkérdezni, hogy még mindig egyben? Legszívesebben szemészetre küldeném. A család szerencsére elég visszafogottan érdeklődik, így ők nem mennek az agyamra. A kisfiam viszont tegnap közölte, hogy most már szálljak be az autóba és menjek szülni. Kép Ugyanis amíg én kórházban leszek, addig sokat lesz Anyuéknál (imád ott lenni), ha hazajöttünk a kistesóval, utána pedig Anyósomék is jönnek látogatóba, a gyerkőc pedig nagyon várja a "messzi mamáékat", velük ritkán találkozik. Kép

Remélem, hogy a finishelők így vagy úgy, de valami módon bejelentkeznek ma. Kép

Beatrix
beatrix28

Sziasztok!
Mindenkinek köszi a hozzászólást nyákdugó és egyéb ügyekben Kép! Egy kicsit megnyugodtam. Remélem semmilyen fertőző baci nem jut be a Kisfiamhoz az elkövetkezendő másfél hétben.

Nyetus!
Nem , még nem sikerült névügyben dönteniKép. Nekünk a Soma nagyon tetszik, de szinte senki másnak nem Kép. Úgy döntöttem, hogy ha majd meglátom, eldöntöm, hogy melyik név illik hozzá jobban Kép. Egyelőre Marcell lesz, de ez hetente változik. Most már legalább csak két név van versenyben, voltak olyan időszakok, amikor 3 vagy 4 név is pályázott a Fiacskámra Kép!

Nadine!
Nekem is azt mondták, hogy minden tökéletes a Manónál Kép. Biztosan függ attól is, hogy mennyi idős terhesek vagyunk. Nekem még van majdnem két hetem, vagy ki tudjaKép...

Eveka (38+4)

Kép
eveka

Sziasztok!

Az elmúlt napokban sok hozzászólásom elszállt, remélem most már működik a rendszer.. Még két hetünk van hátra, remélem kivárja a kiscsaj a jóidőt, s addig bent marad a pocakban. A festéssel megvagyunk, de a bababútor jövő hétre készül el. A bölcsője már itt van az ágyunk mellett, szóval azért lenne már hová fektetni. Nagyon szépek a babák, sok sok tejcsit minden anyukának/kisbabának!
Tapaszalt homeo bogyókat szedők: Ti hogy szedtétek/szeditek? Én kaptam Arnica montanat, cimicifuga racemosat és caulophyllumot. A gyógyszerész 5 bogyócskát mondott, de egy könyvben azt olvastam, hogy naponta 3szor kell szedni...
Nekem az utóbbi két hétben nem nőtt a pocakom körfogata, most is 108 centi. Mocorog rendesen a baba, de azért elkezdtem parázni, vajon rendesen fejlődik-e. Szerintetek? Nektek mérnek pocakkörfogatot? A 36 hetes ultrahangon 2800 grammra becsülték.. Persze nem bánom, ha nem lesz órásbaby (először nagyon nagy méreteket produkált: 24 hetesen 760 gr, a 4d-és 30 hetesen 1800 gramm volt), de remélem nem éhezik odabent és nődögél...
wester2004

Eveka Kép,
nekem tetszik a Soma név, szerintem illik a vezetéknévhez is. Kép

Eszter Kép,
a homeos bogyót én a caulophyllum 30 CH-t szedem, napi 5 golyót, de csak 3. napja. Függ a potenciától, hogy mennyit kell bevenni belőlük. A másik kettőt szülés után fogom szedni. Egyébként úgy szedd , ahogy a gyógyszerész mondta, ő tudja melyiket adta Neked. Kép
Bébikétek biztos jól fejlődik, ne aggódj emiatt. Az én hasam növekedése is megállt kb 2-3 hete, most 110 cm. Ráadásul az utolsó 4 hétben felszedett 1,5 kg-ból a múlt héten leadtam 1 kg-t. De nem aggódom, a dokim mondta, ez nem gond.

Beatrix
beatrix28

Sziasztok!

Beatrix, köszönöm, próbálok nem parázniKép Azért egy kisebb városnak is vannak előnyei: Szombathelyen tejcsileadás előtt az SZTK-ba kell menni (Rendelőintézet) vérvételre, vinni kell a pisit, székletet, szóval egy körrel megvan. Én tüdőszűrőről nem tudok.. Ja, és amellett, hogy szépen fizetnek a leadott tejciért (van aki, 70-80 ezer forintot kap érte havonta! jó kis gyes/gyedkiegészítés) minden évben az anyatejes világnapon szép kis emléklapot küldenek az anyukáknak. Szerintem kedves gesztus.. Most erről jutott eszembe, hogy itt összeöntik a tejciket, s úgy sterilizálják, szóval nem egy-egy anyuka tejét kapják a babák. Mondjuk ez pár éve volt, máshol nem tudom hogy megy ez...
wester2004

Angéla!

Javítanád a táblában a szülés várható időpontját máj 19-re?
Már az elejétől fogva ahmarabb írja az UH, és úgy látszik tartja is magát hozzá, tehát akkor javítsuk ki. OK?

Akiren
akiren

Sziasztok!

Remélem nálatok is fantasztikusan süt a nap. Nagy öröm ez a várandós kismamiknak! Irány a természet...na persze csak módjával. Az imént söpörtem le a teraszt, ahol Gurbi kutyánk napozott..egészen meleg van., a fekete szőre úgy beszívta a nap melegét, hogy egyenesen meleg volt a kuyti feje. Nagyon élvezi ezt az időt. Érzem én is a tavaszt, és azt hiszem a kisbabám is ezt teszi. Ma nagyon aktív..frontra gyanakszom megint.

Eveka!

Ez a névválasztás elég macerás dolog. A mi családunkban csak a férjemnek és nekem tetszik a Lenke név. Mindenkinek meghallgattuk a véleményét, ami sosem volt lelkesítő, de valahogy nem tudtak eltántorítani minket ettől. Csak az a fontos, hogy nektek tetsszen. A férjem nagymamája azzal jött, hogy hajajaj..hogy fogják csúfolni Lenkét...eszetlenke, meg ügyetlenke stb...majd legyintett, és azt mondta...na nem baj, majd legfeljebb hívjátok Babinak..Kép. Aranyos idős néni, nagyon szeretem...de majd ő hívja Babinak, ha neki nem tetszik a Lenke. Tetszik, hogy majd akkor döntitek véglegesen a nevet, ha meglátjátok a babát.Kép

Dalmi
dalmi

Sziasztok!

Néztem a táblázatot, hogy milyen sokan vannak a finisben, olyan izgi, hogy vajon ki lesz a következő.Kép

Gabii,
Üdv itt. Nagyon szép helyen laktok.

Ági,
anyósodKép És meddig lesz nálatok?

Eveka,
Nekem tetszik a Soma, nálunk is egyik favorit volt.Kép Szerintem a vezetéknevetekhez is megy.

Zsuzsa,
szupi, hogy ilyen sok tejcsid van. Én is gondolkodtam anno a leadáson, de a nagy macera miatt inkább nem vágtam bele.

Panka(30+0)

panka

SziasztokKép
Megkérhetek valakit hogy leírná nekem a
31-32 heti uh eredményeit???
Szeretném össze hasonlítani az enyémmelKép Kép
Előre is köszönöm
További jó hétvégét kívánok mindenkinek

Edina és a picur
31+5

Kép

Kép
edinka

Edinka!

Nekem a 30-31 héten volt Uh, ekkor BPD=80, FL=61 volt.

Dalmi
(37+1)
dalmi

Edinka,
most még csak kisfiam adatait tudom neked leírni. Neki 31 hét 5 naposan: BPD 83mm, AC 298mm, FL 54mm, súlybecslés 2212g.

Panka

panka

Sziasztok!

Köszönöm a lelkesítést a Soma névvel kapcsolatban Kép! Egészen felvidultam, hogy nem csak nekünk tetszik Kép.
Tudom, hogy már többször szerepelt itt a topikban, hogy milyen homeos bogyó ajánlott császárszülés esetén, de sajna elfelejtettem felírni és most nem találom a régi hozzászólások között. Ha valaki tudja, megtenné, hogy leírja a nevét és az adagolását is? Nem tudjátok, hogy Zuglóban vagy a környékén hol van olyan gyógyszertár, ahol ezeket a bogyókat be lehet szerezni?

Előre is köszi!

Végre süt a nap! Így sokkal jobban várom, hogy kint legyen a fiam Kép! Ja, és ma összeraktuk a babakocsiját Kép.

Zsuzsa!
Áron nagyon édes ezzel a sok pisiléssel. Végül is igaza van, hogy szabadon akar pisilniKép. Lehet, hogy már korán szobatiszta leszKép? Azért a férjem már kezdi magyarázni Marcell/Somának, hogy éjszaka aludni kell és ez az össze-vissza pisilés pedig nem túl viccesKép...

Eveka

Kép
eveka

Edinka,
2 napja ketten is beírtuk, azt hiszem a február 24-i archívban van.

Babus,
Szülésfelkészítőn azt mondta a gyerekorvos, hogy nappal max. 3 óránként, éjjel max. 4 óránként kellene szoptatni a babát (ill. persze igény szerint, ha gyakrabban kéri), merthogy ennyi inger kell a tejcsitermelődéshez. Aztán hogy ez a gyakorlatban hogy működik, azt nem tudom.

Ági,
A méhszáj tágításról én azt hallottam, hogy nagyon fáj, és hogy elég "barbár" egy eljárás. Mindenesetre jogod van megtagadni, ezt is, meg bármilyen más beavatkozást is, ha nem értessz egyet az orvosoddal.

Aki aggódik magzatvíz szivárgás miatt (mármint, hogy összevizez mindent): patikában lehet kapni ún. betegalátétet, amit a vizeletcsepegésesek használnak, az nagyon praktikus ilyen esetekben. Én mensi alatt használtam, ha utazni kellett, mehogy cikis nyomokat hagyjak a szállodában.

KépKép
connie

SZiasztok!

Szép napsütéses nap van ma is, délelőtt voltunk is kb 30-35 percet sétálni a törpével, ami után jól bekajált és 1 órától alszik, bár lassan megint éhes lesz!

Timka,
üdv otthon, sokat emlegetttünk a párommal, ma reggel majdnem írtam sms-t, de közben már jelentkeztél! Ne menjen el a kedved a szüléstől, ott a cél és már csak napok vagy órák kérdése! A karantén dolog érdekesen hangzik, és a szülésre sem mehetnek be az apukák???

Gabii,
üdv a CSapatban!

Jimbone,
hogy irigylem a sok tejedet, de nem merném csak úgy elhozni és odaadni Marcinak, bár lehet, hogy megkérdezem a gyerekorvost mit szólna hozzá, és akkor esetleg mi átvennénk tőled? A távolság nem túl nagy kb 10-15 perc nekünk elhozni!

Ági,
kitartás anyós ügyben, az enyém mióta megvan a gyerek teljesen megváltozott, főzőtt nekünk hozott és küldött is kaját, mikor hazajöttünk kitakarítottak a párommal, nem szólt bele semmibe, szerintem biztosan érzi, hogy jobb így, mert egyébként nem nagyon találkozhatna a gyerkőccel. Remélem végre végleg megjavul a két éve eérontott kapcsolatunk!!!

További szép napos hétvégét!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Hello!

Eveka,nekem is tetszik a Soma név egyébként.
Zuglóban van a Róna u. és Szugló sarkán egy homeós gyógyszertár ha jól tudom.Egyébként bármelyik gyógyszertárban be lehet szerezni a bogyókat,max.egy két napot várni kell rá mert épp nincs nekik.Én a Nagy Lajos Kir. útján vettem őket.
Császár előtti és utáni napon 7-7 bogyó Arnica c200,aztán a műtét utáni 3-4 napon Staphysagria ch5 3*5.

Psandi,köszi az infot az urticáról.Még annyit,hogy mennyi ideig kell szünetet tartani?

Nadine,ez már tök jó!Szépen alakulnak a dolgok.A hajas babád nemsokára a kezedben lesz.

Timka,mivel indokolták ezt a karantént?

Gabi,üdvKép
nyetus76

Mukika

Remélem, időben rájön ez a kis huncut csajszi, hogy fejjel lefelé egyszerűbb lesz kijönnie. Rá van bízva úgyis, nem tudom befolyásolni. Ő a főnök. Kép
Amúgy tegnap azért volt már ctg, mert a dokim jövő hét végétől 10 nap szabira megy, és el akart "inditani a ctg-k útján". Jövő szerdán megyek ismét, akkor már a szülésznőm is ott lesz, és onnantól mindegyiken.
Puszi
Zsu
tothzsuzsi

Köszönöm hogy írtatokKép
Én csak azon lepődtem meg hogy másfél hete 1413g
volt a picur. A mai uh már 1900 g voltKép
Megijedtem hogy mennyit "hízott"
Meghogy "Óriás bébi lesz"

Panka: Mi egyszerre fogunk szülniKép!!?
A mi adataink: BPD: 77
HC:276
AC:283
Femur hossz:61

Kép

Kép
edinka

Sziasztok!

Most kaptam az sms-t:
megszületett Czicza Gellért 2005.02.26-án 0:04 perckor 3540 g 54 cm. Teljesen egészséges és gyönyörű Kép

Az üzenet küldője pedig Maya!
Gratulálunk nekik!!!
zsana75

Maya!
Nagy-nagy gratula nektek!Kép

Zsu!
Ááá, így már értem a korai CTG okátKép

Muki(33+3)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Angéla,
első baba és Veszprémben.
Nagia

Nagyon gratulálok Mayának Kép

<pre>
- <center>Anyuka</center> <center>Baba kora</center> <center><blink>Szülés (várható) ideje</blink></center> <center>Baba neve</center> <center>Méretei</center> <center>Születés hete</center> <center>Testvérek</center> <center>Kórház neve</center>
1. Babus Kép 2005.01.27 Kristóf 2700g 52cm 37+5 - MÁV Kh.
2. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=cicmerák-users]Cicmerák[/url] Kép 2005.01.30 Gergő 3000g 53cm 38+5 - Szt. István Kh.
3. Ilona Kép 2005.02.02 Márton 3400g 54cm 38+3 - Schöfp Mérei
4. Tamesz Kép 2005.02.08 Marcell Szilárd 3450g 53cm 39+1 - Kistarcsai Kh.
5. Zsuzsa Kép 2005.02.10 Áron 3900g 54cm 37+5 - Bajcsy Kh.
6. Lirian Kép 2005.02.18 Lili 2850g 52cm 34+4 - Schöfp Mérei
7. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=búzaszem-users]Búzaszem[/url] Kép 2005.02.19 Hanna 4000g 57cm 39+3 - Semmelweis Kh. Miskolc
8. Maya Kép 2005.02.26 Gellért 3540g 54cm 38+4 - Szt. István kh.
9. Nadine 40+5 2005.02.21 Gréta - - Zsanett 2003.06.03 DEOEC
10. Timka 40+5 2005.02.21 Fanni - - - SOTE II.
11. Nikcsi 40+3 2005.02.23 ??? / ??? - - - Margit Kh.
12. Ági 40+1 2005.02.25 Liam Bálint - - Devon Bence 2000.10.15 Calgary Kanada
13. Beatrix 40+0 2005.02.26 Ákos - - Csabi 2001.04. Szolnok
14. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=vargáné-users]Vargáné[/url] 40+0 2005.02.26 János - - - DEOEC
15. Nyetus 39+5 2005.02.28 Kamilla - - Dini 2002.05. Szt. Rókus Kh.
16. Monci 39+4 2005.03.01 Rita / Máté - - - Szt. Imre Kh.
17. Jck 39+1 2005.03.04 Sára / Dávid - - - BM
18. Eveka 38+5 2005.03.07 Marcell? Gergely? - - - MÁV Kh.
19. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=ancsimamóca-users]Ancsimamóca[/url] 38+3 2005.03.09 Kamilla / Kristóf - - Barbara 1992.09.28 Kaposi Mór Kh.
20. Mano2005 38+3 2005.03.09 Fanni / ??? - - - HIETE
21. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=angéla-users]Angéla[/url] 38+2 2005.03.10 Valér - - - Bajcsy kh.
22. Dorka 38+0 2005.03.12 Bernát Kolos - - Kristóf 4 éves, Bálint 2 éves HIETE
23. Wester 38+0 2005.03.12 Luca Zsófia - - - Szombathely
24. Csibe26 37+6 2005.03.13 ??? / ??? - - - Szt. Imre Kh.
25. Zsana75 37+6 2005.03.13 Sára / Vilmos - - - Szt. István Kh.
26. Lirian 37+6 2005.03.13 Daniella Lili - - - Schöfp Mérei
27. Ruzicsky 37+3 2005.03.16 Gellért, Bendegúz - - - Szt. Imre Kh.
28. Dalmi 37+1 2005.03.18 Lenke - - - Szt. István Kh.
29. Jammie 37+1 2005.03.18 Laura Noémi - - - Péterfy Sándor Kh.
30. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=mtücsök-users]Mtücsök[/url] 37+0 2005.03.19 Dóra - - - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
31. Ildi(Delfinke) 36+5 2005.03.21 Marcell Tibor - - - Péterfy Sándor Kh.
32. Hadri 36+0 2005.03.26 Barnabás - - - Nagykanizsa
33. Menjuss 35+6 2005.03.27 Dóra Johanna - - - Péterfy Sándor Kh.
34. Borbolya 35+4 2005.03.29 Panna / Benedek - - - MÁV Kh.
35. Zsu 35+3 2005.03.30 Alexandra - - Ákos 2001.11.29 Kútvölgyi Kh.
36. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=brigó-users]Brigó[/url] 34+5 2005.04.04 Jázmin - - - Egri Kórház
37. Nebula 34+5 2005.04.04 Flóra Anna / Balázs - - - Szt. István kh.
38. Pszi 34+4 2005.04.05 Kinga / ??? - - Balázs 2002.08.16 Péterfy Sándor Kh.
39. Greenolive 33+4 2005.04.12 Áron - - - Szt. Imre Kh.
40. Mónika 33+4 2005.04.12 Dorina v. Réka - - Ádám Pécsi Megyei Szülészet
41. Mukika 33+3 2005.04.13 Aliz - - - Szegedi női klinika
42. Zsuba31 32+3 2005.04.20 Balázs, László - - Ági 1989, Orsi 1991, Ancsa 1996 Szegedi női klinika
43. Gabii 32+2 2005.04.21 ??? - - - Gold Coast Australia
44. Vaktyuk 32+0 2005.04.23 ??? / Patrik Csaba - - - Kútvölgyi Kh.
45. Connie 31+6 2005.04.24 Gergő Ákos - - - István Kh.
46. Edinka 31+5 2005.04.25 Viktória - - - Balassagyarmat / Kenesei Albert Kh.
47. Zsisske 31+5 2005.04.25 Roland - - - István Kh.
48. Panny 31+5 2005.04.25 Kristóf - - Márk 2002.07.28. MÁV Kh.
49. Franyo 31+3 2005.04.27 Boglárka Réka / Dániel Vilmos - - Anna Virág 2003.02.24 Szt. Imre Kh.
50. Psandi 31+3 2005.04.27 Levente - - Dani 2003.04.28 MÁV Kh.
51. Gézenguz 31+3 2005.04.27 Anna v. Luca / Marcell - - - MÁV Kh.
52. Neszi 30+6 2005.05.01 Laura - - Patrícia 2003.02.28 Fehér Megyei Szent György Kh.
53. Pfranciska 30+6 2005.05.01 Boglárka / Benedek - - - Kaposi Mór Kh.
54. Asszony 30+5 2005.05.02 Sára / Gergő - - - Kútvölgyi Kh.
55. Nagia 30+3 2005.05.04 Bence Dániel - - - Veszprém
56. Panka 30+0 2005.05.07 Molli Anna - - Benjámin 2003.03.09. Miskolc Megyei Kh.
57. Timurr 29+6 2005.05.08 Maja / János Martin - - - Kaposi Mór Kh.
58. Ildibaba 29+3 2005.05.11 Zoltán Attila - - - Kútvölgyi Kh.
59. Szilvi (Patri) 28+6 2005.05.15 Benedek - - Patrícia 11 éves Schöfp Mérei
60. Akiren 28+2 2005.05.19 Gréta - - - Péterfy Sándor Kh.
61. Norkini 27+3 2005.05.25 ??? / ??? - - Jázmin Sarolta 2003.02.09 Szt. Imre Kh.
</pre>

Angéla+Valér
angéla

Maya
Nagy-nagy gratula Gellért babáhozKép

Zsuzsa
Nekem is első gondolatom az volt, mint Tamesznak, hogy én is szívesen átvenném a tejcsiteket, mert az anyatejgyűjtőből nagyon kevés tejcsit kapunk, épp, hogy elég. Hiába van felírva több, állítólag nincs annyi. Be kell osztanom, hogy elég legyen egy napra.
Dehát közöttünk ez a távolság miatt lehetetlenKépKépKépPedig én gond nélkül átvenném tőletek a feleslegetKép Miért nem vagyunk mi is pestiek???!!

Eveka
Szerintem az a lényeg, hogy nektek tetszen a Soma név. Ne azért legyen Marcell, mert másoknak az tetszik!Kép

Hát kicsit elkenődtem a szopira vonatkozó válaszokonKép, dehát én kérdeztemKép
De nálunk szinte megvalósíthatatlan ez a 3 óránkénti szopizás. Próbálkoztunk vele, nagyon lelkesen, de nem megy.
Pl. most este fél 6-kor ébredt Kristóf. Először peluscsere majd indult a szopizás. Bal cici 20-25 perc, utána büfi, hatalmas kaki, újra peluscsere, ezután jött a jobb cici, ismét 20-25 perc. Ezzel már kb. 1 óra elment, mégis csak 90gr-ot ettünk. Ez neki akárhogy is nézzük, kevés. Ezután tejcsimelegítés (70gr) és mire ezt megette, meg büfi, már majdnem megvolt a másfél óra evés, tehát már este 7 óránál tartottunk. Mégsem ájult be, hanem egészen idáig bömbizett. (közben én fejtem bőszülten, kemény 10gr-otKép, két pumpálás között pedig próbáltam álomba simizni, meg cumiztatni, meg ilyesmik)Most úgy tűnik, végre bealudt.
Na mármost ha én be akarnám tartani a 3 óránkénti etetést, akkor fél 9 - 9 körül, vagyis most már ébresztenem kéne. Na dehát épp most aludt el???
Ennek ellenére 3-4 napig kísérleteztem ezzel a módszerrel. Az eredmény: folyamatos sírás, nekem pedig semmi tejcsim nem volt, egyrészt, mert kifárasztott és már hulla voltam, amitől én teljesen elapadok, másrészt, mert mivel másfél óra egy evés, így csak további másfél órám volt tejcsit termelni, ami nekem édeskevés. Így max. 40-50 tejcsim volt egy-egy szopizáskor, (de volt, hogy csak 20gr), amitől persze ordított, mert éhes volt.
Szerintem ez se megoldás. Vagy tévedek????

Babus

Kép
babus2005

Babus,
Ne stresszeld magad ezzel, szerintem ez sem tesz jót! Előbb utóbb beáll a kellő tej mennyiség. Valakinek meg még ennyi sincs.

Tök jó, hogy itt okoskodom Kép aztán ki tudja velem mi lesz Kép Majd jövök hozzátok tanácsért Kép

Angéla
angéla

Sziasztok!

Maya Kép, nagy-nagy gratula Gellért babához! Várjuk majd a részletes beszámolót, ha időd engedi. Kép

Én még egyben és azt hiszem benyaltam valami vírust vagy egy jó kis megfázást. Kép Tele az orrom, fáj a torkom, rossz a közérzetem. Remélem, ma éjjel nem szülünk. Bár én másodlagos vagyok Ákoska mellett, mégis jobb lenne legalább holnapig kihúzni, hátha addig tisztulna egy kicsit a fejem. Iszom a Hohes C-t, tisztítom az orrom, és mézes-citromos teával kúrálom magam. Remélem, holnapra jobb lesz és nem lesz lázam.

Remélem, mindenki jól van. Kép

Babus Kép, ne aggódj, csináld úgy, ahogy Nektek jó, sem mi, sem a babák nem egyformák. Most legalább több a tejcsi és Kristófka sem kínlódik, Te sem vagy depis az állandó hajsza miatt. Ráadásul, ha van elég pisis, kakis pelus és hétről hétre fejlődik Kristóf, akkor nincs is okod aggódni. Én egyébként az etetések közötti időt a végétől a köv. elejéig számoltam. Lehet, hogy Kristóf baba még lusta egy kicsit, azért eszik lassan, de majd belejön és lehet, hogy két hét múlva már 20 perc alatt megszopizza az adagját. Kép Ne aggódj, kialakul a rend, csak hagyd, hogy kicsit Kristóf is alakíthassa ezt a rendet. Kép

Beatrix
beatrix28

Angéla
Már nem stresszelem magam, csak nem tudom, mi a jó.

Én úgy látom Kristófnak a kevésszer sok kaja jön be.
Elégedett, gyönyörűen gyarapszik, már 3360grKép (1 hét alatt 260gr-ot hízottKép, a dokinéni szerint 250gr a tökéletes), keveset sír (kivéve ma esteKép), szinte végigaludja az éjszakákat, nem bukik, nem hány, nem fáj a hasa. Boldog, kiegyensúlyozott baba, aki már bátran alszik egyedül a saját szobájában a saját kiságyábanKép(sikerült a beszoktatásKép)
Én is tudom, hogy mi a papírforma, "egy újszülött napi 8-szor eszik", meghogy "a súlyának 1/6-át kell naponta megszopiznia". Dehát egy gyerek nem számokból áll, nem lehet papírforma szerint etetni, nevelni, stb.
Minden baba más. Ő ilyen. És neki ez a jó.

A fejésről is hasonló véleményem van. Mindenhol azt papolják, fejjél, hogy sok tejed legyen. Hát én minden etetés után fejek, még éjszaka is (amivel nem mellesleg lerövidül a szopizás, illetve a "ciciingerlés" nélküli idő, mert erre mindig a szopizás után kb. 1 órával jut csak időm, így ehhez viszonyítva nem is olyan sokára jön a következő etetés)
Mégis, max. 10, ritkán 20ml tejcsit sikerül csak lefejnem és SEMMIVEL sincs több tejcsim, mint előtte volt. Beálltam a 90-100gr-okra. Ennél többet már hetek óta képtelen vagyok produkálni.
De azért nem adom fel, fejek bőszülten, csakhogy megnyugtassam a lelkiismeretemet, hogy én mindent megtettem.

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Maya!Kép

Gratulálok a fiadhoz, és sok örömet kívánok a kis családnak!

Beatrix!

Jobbulást Neked! A legrosszabbkor kezd kibontakozni az a fránya influenza..bennem ma merült fel a gyanú, hogy bújkál bennem a betegség. Azt se tudom, mi a teendő, ha pl. betegen kell szülni..vagy magas lázzal...belegondolni is rossz. Mindenki vigyázzon magára nagyon!!

Babus!

Annyira meg tudom érteni az aggodalmaidat. De érdemben segíteni sajnos szerintem nem tudunk neked. A lelket persze igyekszik mindenki tartani másikban, meg tanácsot adni, vagy csak vigasztalni egy picit, de tulajdonképpen Te egyedül oldottad meg eddig is a gondokat, és hidd el, hogy jól csinálod!

Dalmi (37+1)
dalmi

Zsuzsa
Azt még elfelejtettem, hogy Kristóf enegem is minden adódó alkalommal lepisil. Na meg magát isKép Akár naponta 2-3-szor isKép
"Millió" babát pelusoztam már, gond nélkül, és csak nagy ritkán pisiltek le. De a saját srácom folyton. Én popsitörlővel szoktam letakarni a fütyijét, de képes azt az 1-2 mp-et kihasználni, amíg leveszem róla, máris jön a pisiKép Ettől persze megijed (vagy csak lelkiismeretfurdalása lesz, hogy lepisiltKép)és jön a sírásKép

Babus

Kép
babus2005

Dalmi
RemélemKép

Kép
babus2005

Sziasztok!
Gyorsan bejelenkezem, egybe vagyunk.
Nem nagyon tudtam elolvasni a termést, csak a nekem írott dolgokat kerestem meg.
Kérdeztétek a karantént.
Ki van írva, hogy február 28 0 órától határozatlan ideig nem lehet látogatót fogadni.
Állítólag a gyerekosztályon veszik ezt nagyon szigorúan, de volt olyan eset, hogy a patológiáról is kiebrudalták az egyik szobatársam anyukáját, pedig még nincs is 28.-ka.
Nem tudom mi hogy lesz. Annyira nem vagyok elkeseredve mert látogatókat nem nagyon akarok majd fogadni, gondolom örülök, ha pihenek és a gyerkőccel lehetek. De az, hogy a párommal se nagyon érintkezhetek az nagyon nem jó!
Szülésnél természetresen bent lehet az apuka! Még szép!
Olyan jó itthon lenni, de a para bennem van, hogy mi lesz ha éjszaka elfolyik a magzatvíz!
Szeretnék holnap este 5-10 perces fájásokkal bemenni a kórházba és szépen megszülni a kis manót! Nem akarok hétfőn visszamenni, mert akkor lehet nem engednek már haza, még éjszakára sem!

Timka
timka

Sziasztok!!!

Na én is itt vagyok! És még indig egyben! Már csak egy nap és már itthon lesz a dokim, addig ki kell bírni, mert megláttam ki az ügyeletvezető most, és nagyon nem szeretnék a keze közé kerülni.... A regeli NSt-n minden rendben volt, hétfőn kell mennem amnioszkópiára. Ha addig kibírom lehet nem jövök már haza én se, mert nekem meg szépen csendben ma elment a nyákdugóm.

Nálunk még nem tom, hogy lezárják e a klinikát és lesz e látogatási tilalom, de azt tudom, hogy a szülőszobába bejöhet az apuka. Mondjuk én eléggé megtanultam azt az első lányom után hogy az embernek ki kell nyitnia a száját, hogy elérjen valamit. Akkor még nemtettem meg most már megteszem, és meg is fogom, és lehet inkább hazajövünk korábban de lezárt kórházban nem maradnuk.

Timka
Ma reggel az NST-re jött egy csaj, mondta út közben azt érezte mintha folyna valami, el is küldték hogy ne ide jöjjön menjen szülni, azóta tuti babázik már. Tudod hogy irigyeltem akkor hogy na nála már tuti a dolog....

Na megyek ledőlök egy kicsit

Nadine 40+5

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

En is szeretnek gratulalni Mayanak a kisfiahoz.(Most irigykedem is egy kicsit hogy o mar a kezeben tarthatja egykori pocaklakojat, es nekem meg 7 het visszavanKép )
Angela koszonom szepen hogy bekerultem a tablazatba,kiegesziteskent hozza: fiunknak a Nolan nevet valasztottuk.
Az itteni vizsgalatokrol csak annyit, hogy egesz eddigi terhessegem alatt nögyogyaszati (azaz belso vizsgalatot) nem vegeztek, sot nogyogyasszal eddig egyszer talalkoztam a masodik ultrahangom alatt.itt a nogyogyaszati klinikan vesznek fel mindenkit terhesgondozasra, ami abbol all, hogy megkapja a terhessegi konyvet, lemerik a sulyt es a magassagot,megmerik a vernyomast, es beutalnak a 12. heti kotelezo ultrahangra. Utanna persze havonta orvoshoz jaras, ahol ugyanezeket a dolgokat az ultrahang kivetelevel vegigcsinaljak.szoval a regi jol bevalt magyar orvosomban millioszor jobban megbiznek...
Az ultrahangrol meg annyit, hogy 2 szer csinaljak a terhesseg alatt, de a 3D-s ultrahang itt nagy ritkasag, es kemenyen fizetni kell erte, ha maganuton szeretnenk egy majdnem elethu pillantast a pocaklakorolKép
MOst a 30.het utan mar kethetente kell mennem az orvoshoz,de ez is eleg furcsa, hogy miert ilyen gyakran amikor lenyegeben o bennt sem lesz a szulesnel, hanem a komplikaciomentes szulesnel csak egy szuleszno van jelen es o segit.
A masik dolog ami szerintem itt eleg furcsa az az, hogy a normal szules utan 20 oraval mar hazaengednek.(Meglepo volt amikor ezt a 12. heten kozoltek, hogy ne aggodjak ha minden ok, akkor meg aludnom sem kell a korhazbanKép )Mondjuk a vedono minden nap kijon es ellenorzi hogyan boldogulunk...Hat en azert egy kicsit ettol felek...Szoval lehet hogy egy kicsit sok vizsgalat van feletek, lehet hogy nem szeretnetek a korhazban maradni, vagy esetleg szules elott befekudni, de higyjetek el, sokkal jobb erzes az hogy foglalkoznak veled es kerdezhetsz is akkor ha barmi problemad merul fel...
Sok egeszseges babat nektek,es hajra annak akinek mar csak orak/napok vannak vissza.Kép
Gabi
gabii

Sziasztok!

Meg mindig egyben! Ugylatszik azok akik mar a 40+-nal tartanak nem akarnak megszulni. Kép

Maya,
Gratulalok es sok-sok boldogsagot kivanok az egesz csaladnak!!

Anyosom hetfoig marad, aztan jovo penteken megint jon. Addigra remelem lesz mar gyerek! Abbol a szempontbol jo, hogy itt van, hogy ha menni kell, akkor a Bencet nem kell sehova vinni. Az osszes tobbit nem is mondom. Ma reggel is azzal fogadott, hogy "csalodast okoztal, hogy nem kellett engem ebresztenetek ejjel". Hat a k. eletbe! (bocs) Nem eleg a bajom, meg itt nyavog, hogy akkor jojjon ram a szules amig itt van. Meg azt mondogatja, hogy "most mar nagyon a vegen jarsz". Na ne, komolyan? Igy a 40. hetet betoltve ez nagyon bolcs megjegyzes volt!
Na jo, nem idegesitem magam tovabb.

Holnap jovok lejelentkezni, ha nem tortenik semmi.

Agi

Kép
Kép
agi

Tényleg nem jó ennek a fránya influenzának az időzítése! Nem is tudom, talán nem kéne emberek közé menni? Akinél meg küszöbön a szülés, az pláne próbáljon magára vigyázni!

Babus!
Én már múltkor is akartam írni, de mivel nem vagyok hozzáértő, inkább nem tettem. De most mégis... Ugyebár mindenhol azt szajkózzák, hogy igény szerinti szoptatás? Általában ez gyakoribb etetést jelent, de mi van ha nálatok éppen nem azt és Kristófnak EZ az igénye?! Mert, ha ettől lesz kiegyensúlyozott, neked is így a jó és ráadásul a súlya is azt mutatja, hogy rendben minden, akkor minek bolygatni a bevált dolgot?! De ezt csak az én józan paraszti eszem mondatja. Na meg ahol 2-3 óránként eszik a baba, szerintem ott a szopizás ideje biztosan nem húzódik el annyira mint nálatok.

Ági!
Hát én biztosan gutaütést kapnék anyóstól..

Gabii!
Nem irigyellek amiatt, hogy olyan gyorsan hazaküldenek, főleg, hogy azért, mert csak jobb, ha biztonságos közegben van az ember lánya, amikor még nincs túl sok tapasztala.

Muki(33+4)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!
Végre itthon vagyunk. Igaz csütörtök óta, de ülni még nem tudok, igy rövid leszek. A húgomnak már lediktáltam a szüléstörténetet, de még be kell gépelje.
Köszönjük szépen a gratulációkat.
Hanna nagyon jó baba , 80 100gkat szopizik, utána alszik. Sirni nem nagyon szokott, és éjjel is nekem kell kiszedni az ágyból, mert nem ébredne fel magától. Mivel besárgult ezért költöm is, de nem 3 óránként.
Az első éjszaka 1kor ébredt és utána reggel fél 8kor költeni kellett. Persze 1kor is.
Mivel nekem nincs dig fényképezőm, az egyik barátnőm késitett képet Hannáról, de a Miskolci topikban van benne. Ha valakit érdekel megnézheti.
Kitartást a soron következőknek!
Majd jövök, ha jobban leszek "ülésileg"
AMúgy nem repedtem, csak mivel a baba 22 órán keresztül viz nélkül volt szárazon jött ki és borzasztóan felsértette a hüvelyemet. Igy nagyon csipet. Mióta kenem körömvirágkenőccsel már jobb a helyzet. MEg milliószor zuhanyzom.
Puszi mindenkinek!

Kép

KépKép
búzaszem

Sziasztok!

Csak bejelentkezem, még egyben vagyunk. A közérzetem nagyon vacak, próbálok minimális üzemmódban működni, hogy erőm is maradjon, ha ma lenne a nagy nap. Kép

Remélem, mindenki mást elkerülnek az ilyen nyavalyák.

Beatrix
beatrix28

Sziasztok!

Gratulálok Maya!! Kép Meg is mondom a mi babánknak, hogy megszületett a névrokona, úgyhogy ő is kibújhat! Kép Bár mi inkább a második nevén szólítjuk, Bendegúznak, valahogy az alakult ki, de a Gellértre is biztos hallgat. Kép

Eveka

Még nem írtam, de a Soma az nagyon jó név, nálunk sem tetszik a rokonoknak a Bendegúz, nagymamám még kimondani sem tudja, de nem vagyunk azok a típusok akik hagyják, hogy bárki beleszóljon! Kép De még néha most is megkérdezik, hogy biztos, hogy Bendegúz lesz, még reménykednek, hogy csak vicceltünk...de csak ne reménykedjenek! Kép

Babus

A 3 óránként evést szerintem úgy kell érteni, hogy miután befejezte utána 3 óra, de különben meg Kristóf kisbaba, nem atomóra, hogy ilyen szabályozottan működjön, hogy 3 óra, meg napi 8 evés, ha jól fejlődik és kiegyensúlyozott, akkor nem kell ezeket a hülye szabályokat betartani. Jó, hogy itt okoskodok, pedig én még nem tudhatom Kép de ez a sok okosság a babanet olvasás eredménye, vagyis itt ilyen tapasztalatokat írnak a kismamák. De szerintem meg ez így logikusnak is hangzik. Kép

Kitartás a 40. héten túllévőknek, most már csak kijönnek ezek a babák! Kép

ruz
37+3
ruzicsky

BúzaszemKép
Nagy nagy gratula nagyon szép kislány Hanna.

Mayának is nagyon örülök,jönnek itt a babák,szépen sorban.Kép

Jól látom a táblában,hogy Lirien 34+4 hetes volt amikor megszületett Lili?

Ági
Azért néha nekem volt olyan pillanatom ,hogy elbújnák a világ elöl és hagyjon engem békén minden orvos.Pl AFP mizéria (nálatok az sincs?),toxoplazma mizéria, a cukrom (diétára fogtak és beakartak fektetni a kórházba,3 hét stressz után kiderült jók voltak az erdményeim csak volt egy kis kavarc.Remélem már nem lesz semmi probléma.Szóval nálatok ezek szerint nem vizsgálnak ennyit,ennyi mindent.Érdekes.

Asszem egyébként bekattantam kicsit,amit meglátok babaholmit és úgy gondolom kihagyhatatlan megveszem.Hétvégén szert tettem egy gumiegérre,gumi delfinekre és egy ruhaszettre.Ja meg egy plüss csai félére.Csak én vagyok ilyen?

Timurr
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?