Új privát üzeneted érkezett!

Ezúton mindenkivel örömmel tudatom, hogy 2001. december 14-én, 11 óra 12 perckor megszületett a kisfiam, Botond Miklós.
Súlya: 3150 gramm, hosszúsága: 52,5 cm.

Minden kismamának és anyukának nagyon boldog Új Évet kívánunk!

Ada
Ada

Sziasztok lányok
Minden kismamának és anyukának, kispapának és apukának nagyon sikeres, gazdag, békés, boldog új esztendõt kívánok mindannyiótoknak!
Enikõ (28+6) :-)))

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Kedves mindenki!

Ingyen, vagy fillérekért ovat a keres-kinálban- keressétek fel- ingyen gyógyszer! Zorkanya
Zorkanya

B.U.É.K!

Szila hatalmas gratula a kis Hangához. Igazi Jézuska ajándéka. Kép

És akkor itt az új év, új táblázatok. Ezentúl mint már legutóbb is így tettem, csak az egy hónaptól fiatalabb babákat jegyezzük a táblázatban. Aki úgy gondolja írja be az adatait jobb oldalt az adatokba. Így mindenki nyomon tudja követni, ha valamit tudni akar valakiröl. Tehát az új babák sem vesznek el.

Babák Kép
<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Ágci Gábor 3440 g, 51 cm 2001.12.04 ( + ) 10 nap
Szilvi Nóra 4300 g, 58 cm 2001.12.04 ( - ) 11 nap
Évike Anna 3130 g, 54 cm 2001.12.06 ( - ) 5 nap
Mariann Bálint 3300 g, 50 cm 2001.12.07 ( - ) 7 nap
Niki Leila 4250 g, 60 cm 2001.12.08 ( - ) 2 nap
Kinga Árpád-Kadosa 1490 g, 42 cm 2001.12.08 ( - ) 56 nap
Kinga Csanád 1700 g, 43 cm 2001.12.08 ( - ) 56 nap
Orsi Richárd 3550 g, 53 cm 2001.12.10 ( - ) 5 nap
Beja Bálint 3950 g, 58 cm 2001.12.12 ( + ) 2 nap
Zafi Réka 2800 g, 54 cm 2001.12.18 ( - ) 17 nap
Picur Dániel 2960 g, 48 cm 2001.12.20 ( - ) 1 nap
BMárti PiciLaci Kép 2001.12.23 ( - ) 2 nap
Szila Hanga 3580 g, 54 cm 2001.12.25 ( + ) 3 nap
</pre>

Pocakosok Kép
<pre>
Ada 2.c. 41 hét 5 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 41 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
D.Rita 1.c. 41 hét 1 n Dunakeszi 32 év dec. 27. 1.b.
Kata 41 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Kata2 3.c. 41 hét 0 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kisbence 41 hét 2 n Budapest 31 év jan. 1. 2.b.
Betti 4.c. 41 hét 2 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Tiduj 39 hét 5 n Bp. (Szolnok) 25 év jan. 3. 1.b.
Mamacica 1.c. 38 hét 2 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 37 hét 5 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Mona 1.c. 37 hét 3 n Budapest 27 év jan. 17. 2.b.
Zsú 37 hét Budaörs 28 év 1.b.
Chris-Klári 37 hét 2 n Budapest 36 év jan. 20. 1.b.
Ildikó 3.c. 36 hét 6 n vidék 28 év jan. 23. 3.b.
Moncsi 1.c. 36 hét 6 n Budapest 27 év jan. 24. 1.b.
Catnet 6.c. 36 hét 3 n Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
Kustyi 36 hét 1 n Gyõr 30 év jan. 28. 1.b.
TKriszta 1.c. 35 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Klári 1.c. 35 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
Zsuzs 1.c. 35 hét 2 n Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Tmóni 0.c. 35 hét 1 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Menta 1.c. 34 hét 6 n Budapest 25 év febr. 6. 1.b.
Juca2 35 hét 1 n Veszprém 29 év febr. 13. 1.b.
SJMóni 3.c. 33 hét Budapest febr. 14. 1.b.
Tünde 33 hét 5 n Budapest 33 év febr. 17. 2.b.
Forgi 1.c. 29 hét 1 n Budapest 31 év márc. 24. 1.b.
Andysj 4.c. 28 hét 2 n USA 25 év márc. 24. 2.b.
Kele 0.c. 27 hét 4 n Budapest 28 év márc. 31. 1.b.
Kristi 4.c. 27 hét 2 n Erdély 29 év márc. 31. 1.b.
Krita 6.c. 25 hét 5 n Nyíregyháza 26 év ápr. 11. 1.b.
Vuckó 25 hét 5 n Nagykovácsi 27 év ápr. 11. 1.b.
Mummy 25 hét 3 n Budapest 26 év ápr. 13. 1.b.
szanti 2.c. 25 hét 1 n Budapest 24 év ápr. 15. 1.b.
Száva 25 hét ápr. 17. 2.b.
Heni 1.c. 25 hét 3 n Budakeszi 23 év ápr. 25. 1.b.
Csilla1 1.c. 20 hét 5 n Budapest 31 év máj. 17. 2.b.
Dojika 1.c. 19 hét 5 n Budaörs 27 év máj. 21. 1.b.
margaréta 6.c. 19 hét 3 n Budapest 26 év máj. 25. 1.b.
Vicamama 1.c. 19 hét 2 n Pécs 31 év máj. 26. 2.b.
Zsunya 6.c. 19 hét Budapest 25 év 1.b.
Norci 5.c. 18 hét 2 n Budapest 26 év jún. 2. 1.b.
Kata007 4.c. 18 hét 1 n Miskolc 35 év jún. 3. 3.b.
Erika2 12.c. 17 hét Százhalombatta 27 év
Any 2.c. 16 hét 2 n Debrecen 34 év 2.b.
Pucúr 4.c. 15 hét 6 n Budapest 29 év 1.b.
Beszti 13.c. 13 hét 5 n Szigethalom 26 év júl. 4.
Dió 1.c. 12 hét 5 n Budapest 27 év júl. 10. 1.b.
</pre>

és akikröl nem tudunk semmit:
<pre>
Anyuka Lakhely Életkor Kiírás napja
PK Svájc 29 év 2001. okt.. 23.
Merci Budapest 29 év 2001. nov.. 1.
</pre>

Kata007
Kata007

Szila!
Gratulalok a kislanyodhozKép Tenyleg nagyon szep nevet valasztottatok neki.

Andysj es Norci!
Koszi a jokivansagokat meg a szurkolast, tenyleg nagyon stramm, klassz kis fickom vanKép

Kele!
1. Ciciedzes: a mellbimbot nem art mar a vege fele pl. frotirtorolkozovel dorzsolni, mert kegyetlen erzekeny tud lenni.
2. Cumisuvegmelegitot en is feleslegesnek tartom, a korhazban is egy melegvizes tartalyban melegitjuk a tejcit.
3. Sterilizalasrol: egy nap csak egyszer kell, es otthon boven megteszi, ha forro, lobogo vizben 10 percig fozod a cuccokat egy olyan fazekban, amit nem hasznalsz masra. Szerintem nem maceras egyaltalan.
4. Cumirol: van olyan cumi, ami a mellbimbora hasonlit, allitolag ha azt szopja a bebi, akkor nem zavarja meg a szoptatast. A masik, az anatomiai cumi, aminek az egyik oldala be van nyomva (nem tudom mashogy megfogalmazni). En mar mindegyiket probaltam Donattal, de 5 perc utan kikopi oket, es inkabb az oklet eszi...Szoval majd te is kitapasztalod, melyiket szereti majd a babad.
Ja a cumi bevonatnal allitolag tuti jo a szilikonos bevonatu.

Lanyok!
Remelem, mindenkinek jol telt az oevbucsuztatas. Rengeteget hozott a 2001/es ev nem????? Elkepeszto, mennyi minden tortenik 1 ev alatt.

Lista elejen levoknek hajra!!!! Remelem, nemsokara babastol jelentkeznekKép

Pusszantas: Nyuszimano-anyuka
Nyuszimano

Sziasztok lányok!

Elõször is BOLDOG, BÉKÉS ÚJ ESZTENDÕT KÍVÁNOK MINDENKINEK, SOK-SOK EGÉSZSÉGET, GYÖNYÖRÛSZÉP DRÁGA BABÁKAT PEDIG A POCAKOSOKNAK!

Lányok, köszönöm mindnekinek a bíztató sorokat, Kata007 Neked külön köszi a történetet, megnyugtatttálKép cuppKép

Friss Anyukák, Picur, BMárti, Szila! Hatalmas gratula a babákhoz, sok-sok örömet kívánok Nektek!!!!!!

NyuszimanóKép Úgy örülök a jó híreidnekKép Nektek igazán csak jókat hoz és hozhat az új évKép Veled együtt örülök! Olyans okat gondolok Rátok!Kép

Zafi, okés, emil mehet, de ... tudom én a Te emilcímedet??? Kép Az enyém beaszepvolgyi@yahoo.com Lécci írj elõször Te, hogy beindulhasson az infóáramlás! Lehet hogy valahol megvan/volt a címed, de a kérdést passzolom... Bocsi! Kép Ugye írsz? Kép Rékának cupp a buksiraKép
Olyan édi csöpp babája van lányok, tiszta cukiKép

Cumik: Nekünk NUK cumi van, Bálint úgy nyeli a kajcsit vele, mint kacsa a nokedlit (amúgy is nagy bélpoklos, Pethes Ildi igazad volt, a Bálintok nagyétkûekKép).
Sterilizálás: én is kifõzés-párti vagyok, egy lábast tartok fent a célnak, elmosogatom, aztán forrás után pár percig rotyogtatom a szerszámokat, konyharuhán szárítom és kész. Az egész 5-6 perces elfoglaltság mindössze. Egyelõre két cumisüvegem van, de úgy érzem, kellene még egy, valahogy úgy jobban be tudnám osztani. Üvegesek, nektek hány cumisüveg van forgalomban egyszerre?
Itatás: forralt-lehûtött vizet kínálok Bálintnak, naponta 2-3X iszik is belõle pár kortyot, úgy látszik, "szomjas"-fajta.
Kele! Masszírozd krémmel, azt olvastam, finoman csipkedheted is, én is azt tettem, bár nekem így is kisebesedett a bimbóm, de kb. 1 hét alatt elmúlt, bár addig eléggé fájdalmas volt a szoptatás, de állítólag nem szabad bimbóvédõt használni, mert soha nem szokik hozzá a bimbó a dögönyözéshez. A fog és szemösszeszorítás az elsõ pár korty erejéig hatásos lehet, aztán "elzsibbad" a bimbó és nem fáj. A kórházban inkább a szoptatás utáni anyatejjel való bekenést javasolták, mint a Garmastan kenõcsöt, ami állítólag annyit ér, mint halottnak a csók.
Huhh, na mennem kell, Bálint bekapcsolta a szirénát, kaja-time van.
Cuppantás mindenkinek, igyekszem jönni...
Puszi,
Beja és Bácus (löksi unokahugom keresztelte imigyen szegény bébit, eléggé ráragadt a név...)

UI: TIDUJ, MI VAN VELED????

UI2: Tikk, szija! Kép késõbb lesz, már készült digitális, de még nõvéreméknél van, majd megszerzem...

na cupp!
Beja

Még vmi... Bocsi, OFF
Menta szija! Kép Lécci - ha mész még tornára - add át üdvözletem és cuppjaim Katinak!!! Nagyon rendes volt, többször is meglátogatott az osztályon, nagyon kedves ember, rengeteget köszönhetek neki.

cupp!
Beja

Sziasztok!

Kata007!
Úgy látszik, elkerülhette a figyelmedet, pár hozzászólással s Tied elõtt írt Ada is, hogy Õ is megszült!

Gratulálok az új picibabákhoz! KépKépKépKépKépKép

Beja, Nyuszimanó!
Gyertek az elsõ napok, hetekbe is!

Beja!
Nekem Flórián 7 hetes korától tápszeres volt, nálunk a két üveg vált be. De ismerve magamat, ha három esett volna jól, akkor hármat használtam volna Kép Úgyhogy hajrá, ha úgy gondolod, annyi kell!
A szoptatással azért még próbálkozol? Én most bánom egy kicsit, hogy Flóriánnál olyan "könnyen" feladtam. Bár ebben része volt sokmindenkinek, de magamra kellett volna hallgatnom.

Mindenkit puszilok:

Gabi
bgabi

Beja!
Tok joKép ujra a regi vagy!!!! Teljesen felvillanyozodtal, hogy ujra tudsz pisilni, mi?Kép Apro oromok az eletben, a sok-sok babas orom mellett. En is istenien ereztem magam, mikor egy het fekves utan szules utan 2 oraval vegre felallhattam. Mindig eszembe jutott, ur isten, mit szenvedhetnek, akiknek honapokat kell valamiert fekudni, es ilyenkor halat adtam, hogy ennyivel megusztam.

A szopizasrol meg annyit, hogy hidd el, ha nagyon akarod lesz eleg tejedKép Persze lehet, hetek kerdese, meg kialakul. A lenyeg, hogy sokszor kb 3 orankent tedd cicire Balintot, lazulj el, ne idegeskedj es pihenj amennyit tudsz. Rajtam mindenki csodalkozott, hogy a sok izgalom meg koraszules ellenere hogy beindult a tejem. Beja, irok maganban a sajat tapasztalatomrol, ha gondolod, hatha tudok valamit segiteniKép

Gabi!
Nagyon koszi az invitalast, kicsit furan is erzem mar magam itt anyukakent, de igazabol valahogy meg sehova sem tartozom. Innen mar "kinottem", oda meg nem tudok mirol irni. Az elso napok problemait majd csak akkor fogom megelni, ha Donat itthon lesz vegre, addig csak olvasni jarok hozzatokKép Ja meg megneztem a profilodat, nagyon edes a kis "hugi", ja es hogy mekkora!!!!

Lanyok, en ugy irigylem a pocakotokat. Neha megfogdosom, hogy tenyleg nincs mar itt bent a pocaklako. Meg sokszor erzek olyat, mintha mocorogna bent a mano, aztan rajovok, hogy o ez nem o, hanem gyomorkorgas stb... Jo mocorgast mindenkinek, konnyu forgolodast az agybanKép

(Ma Donat meghaladta az 1500 grammot, juheKép)
Nyuszimano-anyuci
Nyuszimano

Ada!
Ezer bocs, hogy lemaradtál! Kép (és persze köszi Gabinak)
Öszintén örülök, hogy Te is túlvagy rajta. Boldog babázást, sok tejcsit kívánok!

Nyuszimanó!
Annyira örülök, hogy végre közelebb van a kisfiad. Remélem hamarosan haza is mehettek. Szinte mosolyogtam amikor soraidat olvastam. A férjem is nagyon örült, hiszen mindig hangosan olvasom amit írsz a kis Donátról, tehát ö is tisztában van vele, hogy milyen nagy öröm ez Nektek. Most már tényleg elrepül az a pár hét, és babázhatsz otthon kedvedre. Szurkolunk, hogy mihamarabb eljöjjön az a nap. És persze jó volna majd képet is látni a kissrácról...

Kép
<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Ágci Gábor 3440 g, 51 cm 2001.12.04 ( + ) 10 nap
Szilvi Nóra 4300 g, 58 cm 2001.12.04 ( - ) 11 nap
Évike Anna 3130 g, 54 cm 2001.12.06 ( - ) 5 nap
Mariann Bálint 3300 g, 50 cm 2001.12.07 ( - ) 7 nap
Niki Leila 4250 g, 60 cm 2001.12.08 ( - ) 2 nap
Kinga Árpád-Kadosa 1490 g, 42 cm 2001.12.08 ( - ) 56 nap
Kinga Csanád 1700 g, 43 cm 2001.12.08 ( - ) 56 nap
Orsi Richárd 3550 g, 53 cm 2001.12.10 ( - ) 5 nap
Beja Bálint 3950 g, 58 cm 2001.12.12 ( + ) 2 nap
Ada Botond Miklós 3150 g, 52,5 cm 2001.12.14 ( - ) 7 nap
Zafi Réka 2800 g, 54 cm 2001.12.18 ( - ) 17 nap
Picur Dániel 2960 g, 48 cm 2001.12.20 ( - ) 1 nap
BMárti PiciLaci Kép 2001.12.23 ( - ) 2 nap
Szila Hanga 3580 g, 54 cm 2001.12.25 ( + ) 3 nap
</pre>

Kata007
Kata007

Sziasztok!

Ada! Gratula a kisfiadhoz, sok tejcsit es jo egeszseget!

Nyuszimano-anyuci! Hallod-e nagyon szepen hizik Donat Kép. Csak igy tovabb!

Beja! A lanyomnal anno mi is ket cumisuveget hasznaltunk, nekunk az bevalt. A baratnomnel a negy valt be. Egyetertek Gabival, mindenkinek maganak kell kitapasztalnia, otleteket adhatunk, de ha ugy erzed a harom jobb lenne, probald ki, ha soknak talalod akkor a harmadikat elteszed tarcsiba.

Beja! Lehet hogy hulyen hangzik a kerdes, de milyen krem jobb a bimbo kenegetesere? Zsirosabb, kevesbe zsiros,.... Tudod annyi fajta van.

Udv. mindenkinek,
Andysj
Andysj

Sziasztok!

Lányok nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Lenne még egy kérdésem, melyik cumisüveg jobb a mûanyag vagy az üveg? Vagy mindkettõ kell? És melyiket milyen célra használják?
Remélem nem bánjátok ezeket a kérdéseket, de hát ugye akinek nincs tapasztalata, annak ezek nagyon fontos és nehéz kérdések.
Neketek ki mondta el ezeket? Lehet, hogy nagyon elõre sietek és majd elmondja valaki (ugyan ki? a védõnéni nálunk nagyon lusta.Képde lassan szeretném már megvenni a cuccokat.
Még lenne egy olyan kérdésem is, hogy írtátok, hogy a gyógyszertári kérmek jobban, de azokat csak receptre adják.
Ki írja fel azokat? És mikor? Nem szeretnék úgy járni, hogy hazajövünk majd és én azt sem tudom hová rohanjak krémekért.
(Bárcsak már ott tartanánk)Kép
Köszi mégegyszer a nagyon hasznos tanácsokat!
Nyuszimanó! Úgy örülök hogy jól vagytok!
Beja! Hát mit mondjak, nem irigyellek. Ez borzasztó lehetett. Ugye ez nem gyakori probléma? De minden elsimerésem a tied. Remélem mostmár csak az élvezetek maradnak.

Kele
Kele
Kele

Sziasztok!!!

Minden kedves uj es jovobeli mamanak nagyon boldog uj evet kivanok!!!!!!!!!

PK
petrakovacs50

Kedves Kele,

En Avent parti vagyok, cmisuvegbol is azt vettem. Pesten Zugloban a Dorozsmai utcaban van a forgalmazo boltja.

PK
petrakovacs50

Sziasztok Lányok!

Még egyszer gratulálok a mamiknak és a babuciknak!

Nyuszimanó!
Olyan jó hallani (olvasni), hogy ilyen esetekben is van remény, és hogy Donát hihetetlenül jól fejlõdik! Kép

Dojika, Csilla, Pucúr, Norci!
Holnap kezdõdik a torna csütörtöki munkarenddel! Én megyek 16:00 órára! Ha valakinek van kedve...

Tünde
gtunde (gtunde)

Kele!

Be kell valljam, se a kisfiamnál nem tettem, se most nem fogok rendes cumisüveget vásárolni.
És nálunk ez vált be, emiatt szopott sokáig. Lehet, hogy ez furcsán hangzik, de:
1. a fiam a kórházban besárgult, ott persze cumisüvegböl etették, mert a szoptatási idöben aludt (ez a sárgasággal jár), vagy pedig nagyon nehezen akarta a mellemet elfogadni. Az utolsó nap is azzal engedtek el, hogy akkor mehetünk, ha mi ketten (ö meg én) sikeresen összehozunk egy pici szopit (30 g lett). Ennek ellenére az elsö este részben üvöltve telt a részéröl, mert nem akarta elfogadni a mellemet. Én nem vettem cumit elöre (csak mellszívót), mert nagyon erös elhatározásom volt, hogy szoptatni fogom. De ha akkor este lett volna, akkor valószínü odaadom neki, és késöbb ki tudja mi lett volna a szoptatással. Szerencsére nem volt, végül kiskanállal kapott lefejt tejet, és egy hét múlva senki nem mondta volna meg, hogy milyen nehezen kezdtük.
2. bár nyári gyerek volt, késöbb sem volt cumira szükség, mert amikor csak kellett megszoptattam (ha kellett, akkor az utcán egy padon, erre volt olyan módszerünk, amivel nem kellett "kivetköznöm", hidegebb idöben pedig egy bö pulcsi alá bujtatva. A higiénia miatt sem aggódtam, mert nekem nem kellett segítenem, csak a melltartót kellett lenyitnom, a többit ö még sötétben is elintézte. Kép)
3. késöbb csak ivocsörrel ellátott poharat kapott (illetve az AVENTnek a cumisüvegjét, amihez ilyen ivocsör is kapható). Ha cumit akarsz, akkor emiatt ajánlom az AVENTet, mert ugyanaz az üveg, ami korábban cumisüvegnek szolgált cumival, az késöbb kétfülü ivopohár is lehet.

Beszti
Beszti

Sziasztok!

Kele!

Besztinek igaza van, ha a baba szopizik tenyleg nincs szukseg cumisuvegre, de nalunk a lanyomnal mas volt a helyzet, nem volt eleg tejem, meg ha fel orankent szopizott akkor sem. Ez nalunk genetikai dolog, az edesanyam se, az o testverei se es az en testvereim se tudtak szoptatni sokaig. Az orvos szerint valoban elofordul ilyesmi, igy orultem, hogy meg a szules elott vettem cumisuvegeket. En az elejen uveget hasznaltam, majd mikor mar a picur nagyobb lett akkor attertunk a muanyagra, az konnyebb volt neki. Az elejen az uveget sokkal konnyebb fertotleniteni.

A popsikenocsot nekunk anno a gyerekorvos irta fel vagy a vedono. Ha nem ajanljak fel, szerintem kerdezz ra. Nalunk ez nem volt problema, de volt olyan is, akinek a szuleszeten irtak fel mielott hazaengedtek volna a picikevel. De szerintem jobb elore mindent beszerezni, masra kell majd az embernek akkor koncentralin. En is most azon vagyok, hogy mindent mielobb beszerezzek.

Andysj
Andysj

Sziasztok!

Én nem vagyok még idevalóKépKépKépKép, de Tidujról szeretnék érdeklõdni!!!! Nagyon várom az infókat, hogy mi van velük!
mamacs2000@yahoo.com

Köszike!

Mamacs
mamacs

Sziasztok!

Beszti, Andysj nagyon köszönöm a válaszokat!

Beszti! Mi az az ivócsör? Néztem most az Avent honlapját, de nem találtam olyat, ami ez lehetne. És ha neked nem kellett cumisüveg, mibe fejted a tejet? És tényleg csak kanállal itattad a manódat, amíg nem szopott?
Köszi mégegyzser a valaszokat!

Kele
Kele

Szia mamacs!!

Engem is nagyon érdekel mi van Tidujjal. Azóta sem hallottam róla ha elõbb tudsz valamit írj feletétlen nekem is !!! Köszi!!!
A mailodra sem válaszolt??

köszi Hajni

vagyihajni@vnet.hu
0611viki

Haliho!

Jár valaki közületek uszni? Tudtok olyan uszodát ahova viszonylag bátran mehet kismama is? Nekem a délpesti oldal lenne közel, de semmit sem tudok a köbányai stb. uszikról. Illetve szívesen mennék másik kismamával együtt ha van más érdeklõdõ vagy jelentkezõ.

Bubu
bubu

Sziasztok!

Petra!
De jó újra látni! KépKép Kérlek írj magatokról, ha nem is ide, akkor a mail címemre!

Gabi
bgabi

Sziasztok lanyok,

Nem tudna valaki megadni a baba nemet megjosolo kinai kalendarium internet linkjet? Emlekszem, hogy par honappal ezelott valaki emlitette mar. (Allitolag 99% biztonsaggal meg tudja mondani a baba nemet - nekem eddig bejott!!!) Csak nem emlekszem az internet cimre.

Elore is koszonom,
Cipomama
Cipomama

Sziasztok,

Cipomama!

A kovetkezo oldalon talalod meg a kinai naptarat.

[url=http://www.babapont.hu/babavar/calc/fiulanych.html" TARGET="_top]http://www.babapont.hu/babavar/calc/fiulanych.html[/url]

Andysj
Andysj

Sziasztok!

Cipomama! A kovetkezo oldalon is a kinai naptar van, igaz eltero az elozotol, de az elozon csak a 2000-es es 2001-es ev van, ezen pedig allando naptar van.

[url=http://epregnancy.com/features/preconception/chinesechart.htm" TARGET="_top]http://epregnancy.com/features/preconception/chinesechart.htm[/url]

Bocsi, az elobb ez lemaradt,
Andysj

u.i.: azt olvastam, hogy nem 99%-os, 67.5-99% kozott van az eredmeny, nekunk nem jott be, igaz nem ez alapjan terveztuk a picurt, de a naptar szerint nekunk most kisfiura kellene varnunk, az UH szerint lanykank lesz. Remelem neked bejon. Sok sikert!
Andysj

Beja!
Okés, átadom a te üzenetedet is! Kati biztos nagyon fog örülni! Hétfõn megyek, úgy tudom akkor már van torna!

Mindenkinek további jó pocakosságot és aki teheti annak pedig nagyon jó babázást!

Menta
Menta

Sziasztok lányok! Elõszór is mindenkinek Boldog Új Évet kívánok! Sokáig nem volt itthon internet, ezért már vagy három hónapja nem jelentkeztem. Örömmel látom mennyi baba született azóta.
Mostmár remélem többet jövök...
Mi is Hangának szeretnénk hívni a lányunkat, de látom ez már másoknak is eszébe jutott. Ez persze nem baj, mert olyan szép név. Már ha lány lesz...
Sajnos nagyon megijesztettek minket az AFP-vel ezért egy kicsit bevagyok ijedve. A dokim ui. hamarabb vetette le a vért és így a minimumsáv alatt volt. Persze késõbb már jobb - így sem túl magas- lett az AFP, de genetikushoz kellett menni. Ö azt mondta, hogy sokkal-sokkal többször mond téves pozitív eredményt a vizsgálat, mint ahányszor ennek az okát tudják. Végülis szerinte nincs semmi bjaja a babának, de mostmár belém bújt a kisördög. Fõleg úgy, hogy az elsõ babám se született tök egészségesen.
A cumisüvegekrõl: Nekem rengeteg elfogyott, mert szorgalmasan fõzögettem õket ( mivel 5 hónaposan bélhurutos lett) és a sok kórházban töltött idõ miatt nem szopott ügyesen ( rögtön, már kétnaposan a kórházi dudliból ömlött a táp a szájába )Szóval elég hamar szétmennek az üvegek, de a MAM elég jó. A végén már csak a cumival foglalkoztam, mert a jobb cumik bármilyen üvegre feltehetõk. Szerintem pedig a szelepesek a legjobbak ( pl. Gerber, MAM ).

Most azokat kérdezem, akik a 25.hét körül vannak...
Mennyit híztatok,mert nekem már most förtelmes méretû hasam van. Persze lehet, hogy a második gyerekkel már nagyobb. A hat kilót amit pedig híztam a doki sokalja és megint elküdött cukorterhelésre. Tény, hogy többel kezdtem a terhességet, mint a lányommal. Szóval állandóan cseszeget, hogy vigyázzak a vonalaimra, mert még " Ugye tetszeni akar még a szülés után is a férjének? És a kismamának nem kell fókazsírt növeszteni a nagy babához" Végül is mindig mondom, hogy bízza rám, már a második babát várom, úgyhogy ezzel le szoktuk zárni a témát.

Ui. Van Miskolc környéki kismama köztetek?
Száva

Sziasztok!

Nyuszimanó!Kép De jó rólatok ilyen jó híreket hallani!

Tünde!Kép

Mennék tornázni, de 4-re semmiképpen nem tudok odaérni. 5-re már talán. Valaki jönne még ma tornázni?

Pucúr
Pucúr

Koszi lanyok, hogy igy egyutt orultok velunkKép Tegnap megvolt az elso furdetes, en csinaltam. Be voltam sz..rva rendesen, 100%-os koncentraciot igenyelt, hat majd csak belejovok. Egy honap mulva mar tuti becsukott szemmel is menni fog.

Petra!
De jo, hogy jelentkeztelKép Ugy eltuntelKép Utoljara meg azt olvastam, mikor otthon bejelentettetek a nagyiknak, hogy jon az unoka, es a nagypapi azt hitte, meterologiai terkepet neztekKép. Ugye jol emlekszem? Mi tortent veletek? Kislanyod vagy kisfiad van? Milyen volt a szules Svajcban? Kerlek irjal! Hol lehet amugy rolad olvasni?

Szava!
Ne torodj a dokival, a 6 kilo alomsulyKép A baba miatt meg nyugodj meg, a genetikus vizsgalat sokkal egyertelmubb, es ott nem nyugtattatak volna meg, ha nem igy lett volna. Szoval ne izgulj, mert erzi a kicsilany.

TIDUJ!
JELENTKEZZ MAR, MERT NAGYON IZGULUNK! Bar lanyok, szerintem mar javaban babazik, es nem jut internetkozelbeKép

PusszantasKépKép a pocakokora isKépKépKép Nyuszimano-anyuka
Nyuszimano

Kele!

Lehet, hogy nem jól fogalmaztam. Az ivocsör alatt azt értettem, hogy a cumi után többféle "szopórészt" is gyárt az AVENT, az egyik egy puhább, a másik egy keményebb. Közös tulajdonságuk, hogy más alakúak, mint a cumik (olyanok, mint az ivópoharak teteje (tanítópoharaké)), és nagyobb vonal alakú nyílás van rajtuk. (Hu, nem tudom, érthetö-e, de ha boltban jársz és látod, akkor majd megérted, mire gondoltam.) Jobban jön a folyadék, mint a cumiból.
Igen, elöször kanálból adtuk neki (szerencsére csak az elsö este), másnaptól meg sokféle helyzetet kipróbáltunk, és volt olyan, hogy az elsö napokban 10-15 perc is kellett ahhoz, hogy rendesen be tudja kapni a mellemet. De mindkettönk próbálkozásának lett aztán az eredménye, hogy bármikor, bármilyen helyzetben (ülve, fekve), sötétben is sikerült neki késöbb.
(Ja, a mellszívóval csak valami nagyon kezdetleges cumifejet adtak, ami alkalmatlan volt az etetésre...)

Beszti
Beszti

Sziasztok!

Dorka lányom a harmadik hét közepén még mindig nem tud szopni. Azt mondják, ne adjam fel, de mintegy 10 napi "éheztetés" után nem bírtam tovább, és cumisüvegbõl adtam neki anyatejet. (Már a pohárból is kiköpte, olyan dühös volt a végén.)
Az Avent üveg szerintem is tök jó, úgy látszik néha, mintha már kicsit tudna szopni a mellembõl. Közben persze fejek reggeltõl estik, elég fárasztó, de nagyon szeretném, ha megtanulná. Szerintetek van még rá esély? (A cicit kéri változatlanul, cumisüveg elõtt is meg után is próbálkozunk mindig, tehát az igény még megvan.)
ilda

Sziasztok!

Most hallottam a chaten, hogy Tiduj még egyben van.

Gabi
bgabi

Ilda!

Ha nem haragszol, akkor irtam e-mailt neked, hogy mi hogyan oldottuk meg.
Nyugodtan kérdezz, ha tudok, akkor segítek.

Beszti
Beszti

Sziasztok!
A tapasztalataitokra volnek kivancsi, ugyanis nincs osszehasonlitasi alapom. 19 hetes terhes vagyok es az utobbi 3 hetben 4 kilot hiztam. (Igy osszesen terhessegem alatt 5 kilot hiztam).
Szerintetek ez normalis vagy tul gyorsan hizok (ertem ezt az utobbi 3 hetre)???
Elore is koszi,
Mano
Mano

Sziasztok!

Eloszor is mindenkinek BUEK! En eddig -csatlakozva a hizasos temahoz- 5.5-6 kilot hiztam, most a 25-ik heten jarok. Hogy ez sok-e vagy sem azt nem tudom, egyenlore jol erzem magam, es a kovetkezo harom es fel honapban meg 4-5 kilot szeretnek hizni, annal tobbet nem. Az osszesen 10-11 kilo, ami szerintem le is megy majd.De azert igyekszem vigyazni az evessel, bar ez meglehetosen nehez, foleg igy unnepek tajan.

Amugy jol vagyok, a baba nagyon sokat mocorog, ugy tunik o is jol van. Remelem a terhesseg hatralevo resze is ilyen jol telik majd, problemamentesen.

Szanti (24+4)
szanti

Szija Lányok!

BGabi, szijaKép Aha, nem adtam még fel a szoptatást, most úgy állok, hogy minden kaja elõtt mellre teszem kb. 10-10 percre mindkét mellre, eszeget, amennyit tud vagy amennyire van türelme (de általában csak cumizgat, de hátha mégis jön neki pár mili), aztán jön a tápszer. Úgy vagyok vele, hogy ha pár csepp is, az is megéri, de már nem méregetem, nem akarom nézni a mérlegen a 10 grammos végeredményt... Jelentem, már beszereztem a 3. cumisüveget, így valahogy jobban boldogulokKép

NyuszimanóKép A pisilés egy álomKép Hát igen, apró örömök az életben... Kép Várom az emiled, köszönöm!!! Ügyes babó Donát baba, nagyon szépen hízik, hipp-hopp és már otthon is leszKép

Andysj, szija! Én a Nivea Q10 mittomén milyen testápolót kentem magamra, szerintem eléggé zsíros, épp az volt itthon, aztán annál is maradtam, végig azzal kentem a cicimet és a hasamat is. Utóbbiról annyit, hogy nem tudom tényleg, hogy mennyit számít, hogy kenegeti az ember a csíkok ellen, de nekem tényleg nagy hasam volt a végére (lásd Bálint röpke 3950-es súlyát és az én nem igazán nagydarabságomat), de nem lett egyetlen egy terhességi csíkom sem. Minden este szinte "beáztattam" a hasam a krémbe, jó vastagon bekentem, fehér volt az egész, és megvártam, míg felszívódik, csak utána vettem fel a hálópólómat. Talán tényleg segített, hogy ne csíkozódjak be. A cickenésnél meg szerintem direkt a zsíros a jó, hogy rugalmas legyen a bõr.

Szia Kele! Nekem mûanyag cumisüvegeim vannak, ilyenek voltak itthon, nincs velük semmi bajom.
A gyógyszertári babakrémek, hintõpor stb receptjeit a gyermekorvos írja fel a baba születése után. Én szülés elõtt vény nélkül vásároltam meg mindent, mert akkor még nem volt gyerek, nem tudták a nevére írni a receptet, de állítólag van felnõtt háziorvos, aki a mama nevére is felírja, de nekem már nem volt türelmem utánajárni, ezért vettem meg vény nélkül.
És kérlek, ne aggódj, az én szülés-esetem egyáltalán nem gyakori, ne is gondolj rá... a szülésznõm aszonta, hogy visszagondolva az elmúlt 5 évre, csak egy esetre emléxik, amikor egy kismama hasonlóan járt... Már bánom, hogy leírtam részletesen a sztorit, mert szerintem sok mindenkit megijesztettem, ne haragudjatok, nem állt szándékomban! És tényleg nagyon egyedi ez a dolog...

Szia Petra!!! Kérlek, jelentkezz sûrûbben, úgy eltüntél! Írj a babátokról, én sem tudok semmit Rólatok! Még azt sem tudom, hogy fiú-e vagy lány...

cuppantás mindenkinek,
Beja és Bálint
Beja

Sziasztok!

Beja!
Koszi a valaszt, mar en is elkezdtem kenegetni, remelem meg nem keso. Igaz jobb keson mint soha. Kép

Mano! Szava!
Szerintem ne izgulj nagyon a kilok miatt. Az orvosom szerint ez teljesen kismama-fuggo. Van aki felszed 15-18 kilot es utana konnyen leadja, van aki felszed 6-7 kilot es evekig kuszkodik meg leadja. Ez alkati kerdes is. En biztos nem hagynam szo nelkul a dokim megjegyzeseit.
En az elso par hetben fogytam, majd a 24. heten +4 kg volt rajtam. Az orvosom szerint ez a sulygyarapodas elmarad az atlagtol, en meg soknak ereztem. Most a 28. heten jarok, holnap megyek dokihoz, kivancsi leszek hol all meg a merleg. Hisz az utolso 4 hetben oriasit nott a pocakom. (en otthon nem merem magam, mert biztos allandoan izgulnek, idegeskednek Kép )
A legfontosabb, hogy a baba jol van! A dokim azt mondta, hogy ne izguljak, amig az ossz hizas nem haladja meg a 15 kg-ot. Ja, es megegy, vannak olyan hetek amikor a kismama jobban hizik, es van amikor egyaltalan nem hizik. Teljesen valtozo.

Szava!
Itt (USA) mar nem is kotelezo az AFP vizsgalat a nagy hibaszazalek miatt. Az orvos mindig megkerdezi, hogy meg akarod-e csinaltatni vagy sem. En megcsinaltattam, fo a biztonsag. De nalunk is elofordult mar a csaladban, hogy rossz eredmeny jott ki, majd genetikai vizsgalat ami jo eredmennyel zarult es par honapra ra egy egeszseges baba. Szerintem bizz a genetikai vizsgalatban. Tudom neked nem olyan konnyu, de ha sokat izgulsz, idegeskedsz az sem tesz jot a babanak. A legjobbakat kivanom nektek!

Bocsi kicsit hosszura sikeredett,
Andysj
Andysj

Mano!

Nem feltétlenül, de vigyázz azért a súlyodra. Kicsit nagyobb ütemü hízás volt, mint ami elvileg szabadna. (A 20. hétig kb. 3 kilót szabadna összesen hízni...) De lehet, hogy az ünnepek is besegítettek.
Hidd el, könnyebb most nem felszedni a kilókat, mint szülés után leadni. (Tapasztalat, nekem nem is sikerült...)
Nem vizesedsz? Mert az is ok lehet.

Beszti
(14+0)
Beszti

Szia Andysj,

Nagyon koszonom a valaszt. Sajnos meg nem vagyok terhes, de dolgozunk a dolgon. Nagyon szeretnek egy kislanyt osszehozni valahogy, mert mar van egy tunderi fiam. (A fiunal igaza volt a naptarnak!)Merre fele laksz az USA-ban (legalabbis a szavaidbol ugy vettem ki, hogy ott elsz)?

Cipomama
Cipomama

Szia Cipomama!

En jelenleg Dallas, Texas-ban lakom.
Eloszor mi is kisfiut akartunk, mivel nekem meg egy kislanyom van. Nekunk a lanyomnal is anno fiut mutatott, de ismerek olyat akinel bejott. Nalunk nem, hisz az UH szerint lanykank lesz megint. Kép Fo hogy egeszseges legyen. A ferjem azt mondta, hogy orul is hogy kislany, hisz mar van egy es tudjuk, hogy hogyan kell vele banni.

Remelem nektek bejon.

Andysj
Andysj

Sziasztok!

Elöször is kezdem a friss hírrel. Ma voltunk UH-on Debrecenben és nem Balázs Kép van a pocimban hanem Dórika Kép
A papa kicsit csalódott volt a nöuralom miatt, de remélem hamar túlteszi magát rajta...

Manó!
Én is 19. hetet taposom, és a múlt hónapban 4 hét alatt 4 kg-ot híztam. Ne foglalkozz vele. Az én dokim azt mondta, hogy amíg nem megy a baba rovására, addig ne foglalkozzak vele. Úgyis nekem kell azt lefogyni utána. Igaza van a másik kettönél sikerült, pedig vertem a 20-at. Mégsem maradt rajtam felesleges egy deka sem. Persze azért ez alkati kérdés is. Mindenesetre tényleg neked kell azt lefogyni, és azért jó lenne ha nem úgy néznél majd a babára, hogy miatta lettél kisbálna Kép Mellesleg ez a súlytéma engem is kiakaszt néha. Csak arra jó, hogy az ember büntudattal egyen jóizüen, és szintén bütudattal menjen tanácsadásra.

Száva!
Manónak írtam feljebb, az neked is szólhat. Ne izgulj, nekem is hatalmas hasam lett a múlt hónapban hirtelen, aztán megállt. Most már elhiszik, hogy annyi idös vagyok, amennyi. Eddig kételkedtek benne. Azt mondta mindenki, hogy nem létezik, hogy már ekkora hasam van, biztos két baba van benne. Most már megállt.
Az AFP-vel kapcsolatban írnék valamit, ha Te is Miskolcról vagy. Persze csak magánban.
A címem: kata@kgb.hu
Én Miskolcról vagyok!

Kata007
Kata007

Sziasztok!

Látom gyarapodunk újra az új évben, egyre többen jelentkeztek.
Megnyugtat, hogy nem csak én húztam bele a kg-ba (+9 így a 26. héten ), de azt hiszem, hogy így is messze verem a többieket.
Lányok, ( Mano, Szanti )akik itt elõttem írtatok a kg-ról, szerintem tök jól álltok. Persze én is azzal vigasztalom magam, hogy ez alkat kérdése is - s mivelhogy soha nem voltam nádszálkarcsú s sajna hajlamos is vagyok a hízásra, ez van. Pedig nem eszem sokat, csak egy a baj: minden nap rámtör az édességehetnék és olyankor muszály....Én abban "bízom", hogy van egy pár kg víz is ebben a súlyban.
Remélem azért +13kg körül megáll a mérleg. Engem a doki már figyelmeztetett a 16 hét körül amikor +5 kg volt, hogy nem lesz ez így jó. Jó lelkiismeretfurdalásom lett és van azóta is, de most vonjam meg a szervezetemtõl amit kíván? Mindjárt itt a tavasz, jön a babuci és jókat fogunk sétálni, és lassan belekezdek majd az edzésbe is, s akkor talán lemegy.

Bubu! Pedig többen vagyunk így a 26 hét körül, majd nézd meg a pocakos táblázatban. Téged nem látlak ott. Ha leírod az adataidat, Kata biztosan beletesz.Egyébként a Rókusba fogok szülni, elméletileg ápr.25-én, de biztos hamarabb jön a baba, mert szerintem kicsit el van számolva. És Te?

Lányok!
Lehet, hogy hülyén hangzik a kérdés, de szerintetek mennyit szabad hajolgatni, hogy ne ártson a babának? Az okos kismamakönyvek ugye azt írják, hogy ilyen esetben mindig egyenes háttal guggoljunk le és álljunk föl. Na persze én nem így szoktam, mert az fárasztóbb. Ugye ez nem árt neki, nem tudom megnyomni?

Nem tudjátok véletlen, hol érdemes kókuszmatracot venni? Hol a legolcsóbb?

Ja, a csíkokról annyit, hogy - a cicimen már megszoktam - de úgy gondoltam a pocimon mindent megteszek, hogy ne legyen. Kenegetem a jó drága krémekkel és tessék tegnapelõtt felfedeztem 2-3 kis piros csíkot. Képzelhetitek, hogy elszontyolodtam. De modjuk nem tudom mit ámítgattam magam, mert mindenki azt mondja, kenegethetem akármivel, ha hajlamos vagyok rá, akkor úgyis kialakul. Csak legalább ugye elhalványodik a szülés utánra?

Mummy! Merre vagy? Jól eltûntél. Úgy emléxem azt írtad januárban még dolgozol.

Heni (25+5)
heni

Lányok! Nem tudom ki szokta a táblázatot frissíteni, ezért annyit kérek, hogy egészítse már ki aki tudja:
4c, 2.baba, 29 év, Miskolc
Köszi elõre is!
Jó éjt!
Száva

Hahó!

Én sem tudom kinek kellene a táblázatba kerülés miatt írni.
Szóval betöltött 25. hét, 1. baba, 29 év és Bp. környéke
bubu

SZAVA!
Ha ez megnyugtat, akkor Miskolci vizsgálati eredmények alapján Down-kórt állapítottak meg egy lánynak, õ ennek dacára megtaartotta a babát, és meg is születetett egy makk egészséges kislány. És már 3 éves, a mai napig semmi baja.
A kilók miatt meg ne izgulj, meert alkattól függõen hízunk, és szoptatásnál úgyis lemegy.
Üdv.
Bea
beatrix (beatrix)

Sziasztok!

Én a kilók miatt csak azért figyelmeztetek mindekit, mert ha tényleg alkat kérdése, akkor az is lehet alkatilag, hogy esetleg nem megy le szülés után és szoptatás alatt!
Aki még nem tudja, hogy hogyan reagál a szervezete, az igenis vigyázzon.
Én vékony voltam a fiam elött és nem is hittem, hogy nem ilyen alkat vagyok.
Aztán a +18 kilóból 9 ment le szüléskor, és sajnos olyan alkat vagyok, akinek a hasra jön fel pl. a felesleg. És a gyerekkel együt mindenre volt eröm, csak tornázni nem. 13 hónapig szoptattam, de ez se volt elég (mert persze kemény fogyókurába szoptatás alatt sem kezdhetsz).
Nem azt mondom, hogy ne egyen valaki, ha kívánja, de mértékkel, és nem mindegy, hogy pl. édességhiány esetén mit eszik.

Beszti
Beszti

Sziasztok!

Heni! Kókuszmatrac árát én eddig egy helyen kérdeztem, Mammut2-ben a 3. szinten van egy nagyobb bababolt. Ott 15.000,-akárhány ft volt a nagyobb, tehát a 70*140-es átalakítható ágyra való méret. Én egy kicsit sokaltam, ezért nem is vettük meg, pedig a bútort ott rendeltük meg.
Nagyon szép bútora lesz, akit érdekel adok egy internet címet, ahol elég sok bababútort lehet megnézni: www.faktumbutor.hu
Körbenézek még, máshol mennyi a matrac, ha megtudom, megosztom veled. Reményeim szerint a Megatoys-ban olcsóbb lesz. De szerintem a két méretnek különbözõ ára van.
Viszont nagy sajnálatomra láttam ugyanott egy gyönyörû babakocsit, persze méregdrágán. Eddig mi Graco 3 funkciós babakocsit akartunk, ami szintén elég drága volt, de amióta ezt megláttam, hát nem tudom...
Ennek a márkája Chicco Trio Transformer. Valaki tud róla valamit? Állítólag új design, hát nekem nagyon bejön és persze mindent tud, nagyon könnyû, csak hát túlzásnak tartom az árát.
Kg-ról: nekem így a 28. hét környékén +6kg-n áll a mérleg. Eddig meg vagyok vele elégedve,bár szerintem ezt nem nagyon tudjuk befolyásolni, nekem is néha meg sem mozdul, majd egyszerre több is feljön pár nap alatt. Nekem a dokim azt mondta, hogy csak arra figyeljek, hogy rövid idõ alatt sokat ne hízzak, mert az lehet a toxémia jele is.

Kele
Kele

Sziasztok Lányok!

Bocsi, hogy nem jelentkeztem még mindig a lakás kérdésnél tartok, ill. tartunk ami eléggé leköti az energiáimat meg az idegeimet is. Félek, hogy a végén ki ne fussunk a pénzünkbõl, nem vagyok normális, teljesen nyugtalan vagyok örökké miatta. Már újra elkezdtem megint rosszul lenni, szóval kezdem megbánni az egészet, hogy belevágtunk. Örökké hülye érzéseim vannak... úgy sajnálom szegény picúrt, meg ilyen kétségek közt vergõdöm, hogy mi van, ha neki bajaesik ettõl. Ráadás mi van ha nem tudok dolgozni, akkor a betegállomány is ott van, ami anyagilag, közben hitel felvétel..... Tudom, hogy ez off topic már megint, de valahogy azért mégis összefügg a picúrral, hiszen fõleg a babaszoba miatt van az egész... Azért drukkoljatok! Kezdem azt hinni, hogy borzasztó természetem van, mindenen görcsölök, az egész fõiskolát is ilyen görcsök közt végeztem, jajjaj, azért remélem az anyaságnál nem ilyen leszek, mert akkor már elõre sajnálom az én édes kisgyerekemet. Nektek is vannak ilyen kételyeitek?

Norci
Norci

Sziasztok Lányok!
Köszi szépen a hozzászolásotokat. Nem tudtam hogy ez a hízás ilyen szakaszosan megy. Eddig egy kismamakönyv súlygörbéjét tanulmányoztam es ott ez szép folyamatos (kb. hetente 30dkg plusszt ír, lehet, hogy ez a szám nem pontos, mert most ezt emlékezetbõl írtam, ugyanis nincs most nálam a könyv). Minden esetre korlátoztam egy kissé az édességevést. Remélem ez segíteni fog majd. Egyébként azért aggódom annyira ezért a témáért, mert Anyukám annak idején rengeteget hízott, ezért veszélyeztetett terhes lett. Igaz, nekem semmi bajom nem lett (4 kg fölött születtem elsõ gyermekként).
Mano
Mano

Hello lányok!
Köszi a hozzászólásokat. Annyira azért nem izgulok a hízás miatt, met azért ez már a második babám. Azt viszont ne felejtsétek el, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a szoptatás alatt fogyni fogunk. Én 14 kg-t híztam ( most szer4intem több lesz ) ,amibõl kb 10 kg ment le a szüléssel ( de a gyrek 4.35kg volt ) és utána több addig egyáltalán nem amíg szoptattam. Csak utána. De végülis ez tényleg alkatfüggõ. Bár szerintem még így is az a könnyebb, ha a terhesség alatt vigyázunk, mint utána a babával fogyózni.
Ja és a visszerek...
Van valakinek közületek? A furi az, hogy nekem nem a lábamon van, hanem a hasam alatt kezdõdik és elhúzódik a hüvelyemig. Tök idétlen, mert ilyenrõl még nem hallottam és az elsõ babámnál se volt. Mindenesetre úgy nézrk ki ott lent, mintha jól összevertek volna. Meg van dagadva - fõleg estére . Tudtok valamit mit lehet vele csinálni?
Száva

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?