@moni25:
Üdv a csoportban!
2015 szptemberében nekem is volt HPV pozitív citológiám, de nekem P2-es eredménnyel. Megilyedtem, hiszen akkor csak 25 éves voltam, alig egy éve voltam együtt a mostmár férjemmel, és előtte nekem csak egy barátom volt. Férjem se volt az a nőcsábász fajta. Tehát nem vagyok az a gyakran váltogatós fajta, most meg már végképp.
Én először betadine kúpot kaptam, amit az orvos szerint 10 napig kellett volna szerdnem, de a betegtájékoztatón max 7 nap szerepel. A 8. napot elkezdett a hüvelyemnél csípni és égni és fehér ragacsos hüvelyváladék távozott. Akkor abbahagytam. Helyre is állt minden másnapra.
Elmentem másik nőgyógyászhoz, aki Vitagyn C-t adott. Ez kicsit drága, de sokkal jobb volt, mint a betadine, csak kellemetlen, amikor távozik a fölösleg (olyan, mintha folyásod lenne). Tipizáltuk a HPV-t és nekem 31-es volt és magas kockázatú, a 16-18-as a legveszélyesebb.
Az első vizsgálaton látott egy kis hámelváltozást a méhnél, de a Vitagyn után ez szerencsére eltűnt, de a hpv maradt. Ittam ezüst kolloidot, de kicsit túlzásba vittem, mert elkezdtem tőle szédülni és hányingerem lett.
Aztán csináltunk MEDSERV+-os vizsgálatot ott kimutatták, hogy van magas kockázatú hpv, de nem a két legrosszabb. Citológia eredmény továbbra is P2 volt szerencsére.
Tavaly ősszel elkezdtem szedni a Béres D-vitamin fortét. Férjem is szedte. Téli immunerősítés miatt. És kombonáltam 1000 mg-os C-vitaminnal. Decemberben voltam tavaly ismét tipizáláson. És az eredmény az lett, hogy eltűnt a 31-es hpv. Tavasszal csináltak ismét rákszűrést és negatív volt.
Ami fontos!
A P3-ra oda kell figyelni, de nem kell tőle rögtön kétségbe esni. D-vitamint próbálgass, illetve tejsavas hüvejkúpokat, vagy hüvelykrémet, sokban van már ezüstkolloid. Ha elmúlik a menstruáció, akkor érdemes elkezdeni, mert akkor épül fel újra a hüvelyflóra, és az egy kicsit támogatja.
Nemi életet lehet vele élni, doktornőm mondta is, hogy akkor legalább a férfinál is használ valamit.
Egyébként HPV-vel a nők nagy része életében egyszer megfertőződik, csak a szervezet ezt spontán legyőzni, mielőtt még kiderülne. nagyából 12-18 hónap alatt múlik el, de ilyenkor ha az orvos másképp nem rendeli, érdemes félévente ellátogatni. Sűrűbben, ha nincs tünet, akkor nem érdemes.
Van belőle kiút. És hpv-vel lehetsz terhes. Valahol olvastam, hogy ha ez kizáró tényező lenne, akkor alig szülhetnének gyereket. Ha a méhed rendben van és a p érték 2-re visszamegy, akkor már jöhet a baba. A lényeyg, hogy ne legyen gyulladásban.
Bocsánat én is hosszan írtam, de sajnos a hpv-s sztorik mivel elhúzódnak, nem rövidek