Közzéteszem mai kajánk receptjét, majd ha kész a kép akkor megint, sztem úgy lesz az igazi
.
Nem akarok senkit megfosztani a nagyszerű élményről, amit ez a kaja nyújt mind orálisan, mind vizuálisan
.
Íme:
1 csirkemell-filé felkockázva-csíkozva, amit felforrósított vaj+olivaolaj keverékére dobok. Elősütöm, enyhén sózom, majd
2-3 ek. szójaszósszal meglocsolok. 1-2 perc múlva kiszedem és félreteszem.
1-1-1 (sárga, zöld, piros) kaliforniai paprika (most ócsó volt a tecsóban a piros és a zöld) 1x3 cm-es csíkokra vágva
1-1 jó nagy lila-és vöröshagyma felszeletelve hosszában,
1 nagy fej gomba felszeletelve,
3 kanálnyi kukorica (konzerv - mivel nem volt sárga kaliforniai paprika, a színe miatt és az édes íze miatt)
1 sárgarépa zsülienre (gyufaszálra) vágva.
Mindezt egyszerre megpárolom annyira, hogy ress legyen - kb. negyed óra. Pici só, hogy legyen leve , fedő rá.
Ha kész, vissza a husi, 1 mokkáskanálnyi curry, rotty és ehető. A tetejét megszórtam pirított szezámmaggal. Főtt rizzsel és szerettel tálaltam
.
Gyönyörű és finom étel.
Tippjeim:
1. szoktam mogyorót is beletenni, de nem volt itthon. A zöldségekkel együtt mehet - és ne legyen sózott!
2. mint írtam, a kukorica elmaradhat, ha van sárga paprika.
3. ha babamentes, mehet bele csili is, jó erősre, úgy is klassz
!
4. zsüliennre vágott zeller is mehet bele.
5. vegásan: kimaradhat a hús, vagy szólajockával helyettesíthető
Jó étvágyat hozzá!
Borsólevest főztem elé.
Kriszti