2016.09.15 16:06
Szerző: aurore34
Manocska és Benirenata, Kitartást Nektek!!!!! Hiszek benne, h minden rendben lesz!!!!!
Nálunk is van egy kis gigszer:( Megérkezett a laborom eredménye. Pici eltérések vannak, de azok nem gázosak, ne úhy a TSH-m:( 0,4 az alsó referencia érték, nekem 0.086:((((( Gyorsan át is küldtem a dokimnak, aki visszaírt, hogy mihamarabb menjek endokrinológshoz. Adott egy számot, amit lóhalálában fel is hívtam, de csak szeptember végére tudtak időpontot adni. Megint írtam a dokimnak, h a szept. vége belefér-e a "mihamarabb" kategóriába.... Visszaírt, h mielőbb ellenőriztetni kell a hormonszintet a bab és az én érdekemben. Hát ezzel nem nyugtatott meg:( Őrült telefonálgatásba kezdtem, de sehol nem tudtak szeptember eleje vagy október vége előtt időpontot adni, hiába mondtam, h 10 hetes kismama vagyok:( Ez egyébként elég szomorú az orvostársadalomra nézve is:( Végül a neten találtam még egy endokrinológust, akiről azt írták, h türelmes, kedves, nem pénzéhes stb. Felhívtam, de ott is csak októberre lett volna időpont. Elmakogtam az utolsó adumat, h 10 hetes kismama vagyok. És láss csodát, itt érdekelte az asszisztenst. Bevitte a telefont a dokinak és tolmácsolta a helyzetet, aki azt mondta, hogy akkor jöjjek. Meddig dolgozom? Oké, érjek oda 4ig és megnéz. Persze rohantam, szartam a munkára, mert egyébként f6-ig dolgozom. Odaértem, ez egy lakásrendelő volt, ahol megállt az idő:D Az asszisztens hölgy, akivel telón is beszéltem felvette az adataimat KARTONRA!!!!!! Nem ám számítógép, neeeeeem, kartont nyitott nekem:D:D:D:D:D mintha 20 évvel ezelőtt jártam volna:D Aztán bementem a dokihoz, aki totál megnyugtatott, mondta, h 2 lehetőség van: méhlepény okozza az alacsony szintet, vagy a pajzsmirigy. Ha az előbbi, akkor nincs semmi teendő, mert akkor ez alkati sajátosság és nem lesz baj. Ha a pajzsmirigy, akkor sincs baj, met lehet gyógyszerrel kezelni terhesség alatt is. Ehhez azonban kell egy újabb vérvétel, mert T+-at, T4-et nem néztek meg még valami kell, amit nem jegyeztem meg. Ezek arányaiból ő már tudni fogja.
És itt jön a csavar. Mert nem az volt, h oké, kedveském, akkor fizesse ki a konzultáció árát, menjen laborba (tehát vagy szerezzen beutalót a háziorvostól +2-3 nap vagy menjen magánba), majd ha megvannak az eredméények (ujabb +3-4 nap) jöjjön vissza, fizesse ki újra a konzultációs díjat, aztán lesz valami. Nem. Menjek ki az asszisztenshez, aki itt és most leveszi a vérem, azt ők elküldik a laborba, az eredmény hozzájuk jön vissza péntekre, s bár ő vasárnap elutazik, nem hagy kétségek között, mert hétvégén kiértékeli és mielőtt elutazik POSTÁRA adja az eredményeimet. Ha úgy látja, hogy a pajzsmirigy a bűnös és gyógyszer kell, akkor a receptet is postázza. Na, erre varrjatok gombot! Ehyetlen alkalom és megkaptam a konzultációt, a laborvizsgálatot és meg sem kell mozdulnom, hogy megtudjam az eredményemet. Teljesen le voltam döbbenve! Nincs rohangálás, okoskodás, hogy ki és hogyan vegye le a vérem, feszengés, h megint el kell jönni a munkhelyről, h az eredményeimet odaadja a doki. All in one!:D Jah és mondanom sem kell, h a legtöbb helyen, ahol próbálkoztam 15 és 20e között mozgott a sima konzultáció ára, itt a dokinak 10e-et fizettem a konzultációért, ezen felül a laboratóriumi díjat kellett kifizetni, ami ugye listaáras. És nem utlsó, h azonnal fogadott és azonnal megoldást kínált. A 23-i terhesgondozásra már vihetem is az eredményeket.
Bocsi, h ilyen hosszú voltam, csak érdemes tudni, h vannak még lelkiismeretes orvosok, akik nem feltétlenül akarják az utolsó bőrt is lehúzni az emberről.
És még, amit hozzáfűznék, hogy talán emiatt érdemes miahmarabb elmenni az első terhes vérvételre, mert ezek a hormon problémák jobb, ha mihamarabb kiderülnek, ugyanis akár vetélést is okozhatnak:(