Sziasztok!
Jöttem helyzetjelenteni.
Betegeskedő babák, Sára, Kicsi + Zsuzska, jobbulást Nektek!
Mariann
Anyudnak is jó egészséget kivánok, gyors lábadozással! 2-es számú fogacskához gratulálunk
Era
Peti lábára kaptunk egy erősebb, kortyzon-származékot is tartalmazó krémet. Szerettem volna elkerülni, hiába nagyon legyöngitett szteroid, de mégis szteroid alapú. Viszont a piros foltok egyetlen éjszaka alatt elmúltak. Most ismét csak a gyenge, testápolókrémmel kenem.
Ági
Hát igen, ilyen lesz egy örökmozgó. A hóban is lépked Matykó? Tetszik Neki?
Peti tegnap egy katicabogarat csipegetett és csemegézett, valszeg berepült szellőztetés alatt. Kitessékeltem, miután kibányásztam gyermekem szájából.
És egy kis beszámoló Petike első két bölcsis napjáról!
ELSŐ NAP
Félek, lesz még böjtje, mert TÚL JÓL sikerült. Vagy ne legyek ilyen
borúlátó?
10-re leosontunk, pont a házzal szembeni kapun kell bemenni, s
ott van a csoportunkhoz vezető bejárat. 9 baba van ebben a csoportban - ami
egyébként vegyescsoport. Azaz Peti a legifjabb, a következő ügyfél egy 14
hónapos baba, majd a többiek úgy 2-2,5 évesek. 5 kisfiú és 4 kislány.
Minderre a mennyiségre jut 2 db gondozónő és 1 db dadus. Ez nekem nagyon
tetszik
Petipötty hatalmas "BABBABBAAAAAA" felszólitással vette birtokba a
csodaszép szines termet, gondolom ez olyasmit jelenthetett, hogy "na helló Nép, jön I. Nagy Péter!". Azonnal elmászott tőlem, keresett magának kockákat,
kis favonatot, pöttyöslabdát (ez lett ám a jelünk!! - Nekem is ez volt
bölcsi-oviban:-) ) meg mindent. A kislányoknak nagyon tetszett az új
jövevény, de van egy sanda gyanúm, hogy én sokkal jobban. Azonnal a fülemig
ért mindenféle odahordott játék, labda, kiskacsa, kisnyuszifüle.
Rögtön
kaptunk tízóraira egy banánt, Petikém nem hazudtolta meg önmagát, kb. fél
perc alatt tünt el feneketlen bendőjében. Volt ámulás a gondozónők
részéről - büszkén jelentettem be, igen, Petibaba nagyon jó evő. Aztán
bónuszként hozzátettem: pohárból iszik..
No, nem volt ám
etetőszék, Kisfiam frankón megült az icipici támlás széken a teritővel
leteritett kisasztal előtt. Najó, a teritőt azért lecibálta és
széttapicskolt rajta egy kis banánt, de szerintem ez belefér
Egészen 1/2
12-ig azzal telt a délelőtt, hogy játszott, mászkált, nevetett. A másik
teremből is átjöttek megcsodálni, micsoda "mosolyalbum ez a baba". Hozzám
kb. 2-3szor mászott oda, amolyan lecsekkolás végett, ottvagyok-e.
Megpuszilgattam, ölbevettem, aztán útjára eresztettem. 11 után már
mutatkoztak rajta az álmosság tünetei (ujjszopi, függönycincálás, stb.),
mondtam is, hogy ha korábban kel, akkor 10 körül szokott még aludni fél
órácskát. Mondta Márta néni ez jó, majd akkor Ők is leteszik ilyen időben,
ha igényli. Fél délben jött a borsófőzike tojással. Petinek kissé
összeturmixolva!
Tojást nem kértük az ekcéma miatt,
üresen ette a főzit. A kisasztalnál. A kisszékről.
Igaz, mindketten
csak nyakig lettünk borsófőzelékesek, plusz használatban forgott 3 azaz három
darab kanál, de a főzelék elfogyott!!! Majd utána a fél lekvárosbuktát is követte. Rajtam pedig a magyar trikolór pompázott, fehér pólón a borsó és a lekvárfolt. Stílusos a gyerek
. Befejezésül néhány jókora korty a pohárkából, egy kis
asztaltapicska (lekváros kézzel), egy kis buktafalat-hajigálás a földre,
majd elköszöntünk a holnapi viszontlátásig. Petike szépen egyedül kezet
mosott az icipici mosdónál, felöltöztettem és hazajöttünk. 1/4 1-kor mint
akit kupánvertek elájult a kiságyában.
MÁSODIK NAP
Ma 9-re mentünk, azaz 1 órával korábban, mint az első napon. Forgatókönyv az első naphoz hasonló, egészen 1/2 10-ig, amikoris a gondozónéni fejbólintására néhány sasszéval kioldalogtam az ajtón. Petikém, aki egészen addig gyakorlatilag tudomást sem vett rólam (végülis hogyan versenyezhetnék a szines fakockákkal?!
), azonnal érzékelte a távozásomat követő légüres teret és jó hangos ordításba kezdett. Az öltözőben ültem egy icipici széken (nem, nem rogyott össze alattam
) és hallgattam a valóban keservesen síró csemetémet.
Kommandós mozdulatokkal, kockakőnek álcázva magam odaosontam s belestem a terembe: gondozónéni ölében bőgött a Drága. 10 perc után a keserves bőgés átcsapott a már itthon jól megszokott "csakúgybőgökjóhangosandesemmibajom" típusúba, no, ezt már ismerem, gondoltam, nagy baj nem lesz. Majd 3/4 10-kor a Dadus ki is jött, hogy nyugodtan menjek el, s 11-re jöjjek vissza. Peti akkor már nem sírt (vagy csak nem hallottam?). A kért időben benyitottam a csoportba, Kicsifiam a gondozónéni ölében lóbálta lábacskáit és vigyorgott. Örömmel hallottam, hogy majd' 1 órát szundikált, s mosolyogva ébredt. Kérdeztem énekelt-e, mondták nem. Mondtam, majd fog, akkor jó. Továbbiakban hatalmas kacagás kisérte a játékot, bár a csoport csemetéi minden bizonnyal azt hiszik, hogy én, a nagy ló is majd oda járok hozzájuk, jöttekmentek, pakolták az ölembe a játékokat, kis locsolókannát, pöttyöslabdát, satöbbit.
Ebéd szintén a tegnapihoz hasonlóan zajlott, kisszék, kisasztal, teritő (lecincálva), pulykaragu csőtésztával
Petinek külön küldtek krumplipürét, mondtam azt felejtsük el, remek lesz a ragu meg a tészta, kissé villával összetörve. Ebből elfogyott a szokásos - nem kevés - mennyiség, s ruhám sem kapott az étlapból. Viszont sajnos a Peti mellett ülő kisfiú tányérkájából csalogatóan incselkedtek azok a szemét csőtészták Petike felé, olyannyira, hogy muszáj volt felcsippenteni őket:-) Ha nem hagytam egyik kezével, hát nyúlt érte a másikkal. Jajjajj, a végén még bele is tapicskolt, persze ez mindenkinek nagyon tetszett, nem győztem szégyenkezni, persze itthon ilyen nincs, mert hát etetőszék, saját tálca, semmi sunyin csalogató csőtészták ... A kézmosás a pohár vizben már tényleg extra adalék volt - persze, le kellett öbliteni a szószt kezecskéiről. Nekem ugyan éget az orcám, de Petibabát nagyon megdicsérték, micsoda jó evő baba, milyen ügyes baba, pohárból iszik, nahát. Csöppem ahogy ott ült a kis széken s kergette a fürge csőtésztákat (nanáhogy csakis a szomszédét...), valóban nem egy majdnem 11 hónapos bébi látványát nyújtotta.
Alvás már itthon, kiütötte a második nap is rendesen. Holnapi forgatókönyv ugyanez.
BÖLCSŐDÉS NAGYFIAM VAN
Hát ennyi
kellemes éjt mindenkinek!
Szilvus