Új privát üzeneted érkezett!

A Csepel Plázában van kimondottan homeós gyógyszertár, azt tudom. De mondom: minden patika tart már homeós szereket, vagy ha nem, akkor 1-2 napon belül beszerzik, úgyhogy menj a legközelebbi gyógyszertárba!
vantal

Sziasztok!

Fricky!
Az Europarkban lévő gyógyszertárban is árulnak homeodolgokat, de igaza van Vantalnak a legtöbb gyógyszertár beszerzi ha megrendeled.
Lőrincen tudok még két helyet, ahol tutira árulnak ilyen szereket: az egyik az ami a Sallai (?) és az Üllői út sarkán van, a Baumax-McDonald's-Lőrinc centernél (nem tudom a nevét, bocs) és a Thököly patika az SZTK-nál. Hátha segítettem valamit.

Üdv, Virág
virga

Hogy vagy Virág?

Én bébim köhögött a hét elején, ezért kihívtuk hozzá az orvost. Most már jobban van, bár enni evett végig, meg láza se volt, csak a torka pirosodott kicsit. Mához egy hétre visszük vissza a kórházba, mert lemaradt az egyik vizsgálata.
vantal

Köszi Virga!
Azt hiszem a Csepel Plaza-i gyógyszertár lesz nálam a befutó.
Vantal!
Hogyan köhögött a pici? Úgy, ahogyan "mi" szoktunk, vagy csak köhécselt? Csak azért kérdem, mert Bence is szokott - elvétve - néha köhinteni, kicsit félek az influenza miatt. Én takonykóros vagyok, remélem babóka nem kapja el.

Kép Kép
fricky

Van mikro.

Vantal.
Minden szülésnek ugynazon szövősményei lehetnek, a műtétes szülésnek (fogó, vacuum) valamivel gyakrabban. Mindet írjam le az agyvérzéstől a semmiig? Vagy utaljak a szülészeti tankönyvre. Szóval a lényeg az, hogy ilyen - általános - kérdést nem lehet feltenni, megválaszolni. És aggódni sem kell, mert egy egy hónapos gyereken nem "jön ki" semmi olyan amit eddig nem volt.
gyuri
Szeged

Olyan kicsiket köhécselt, de úgy, mint mi, és a levegőt is furán vette időnként. Úgy harákolva. A doktornő mondta, hogy piros a torka, kapott c vitamint, meg kalciumot, minden nap be kell neki adni - tejbe keverve. Ha úgy érzed, hogy valami nem oké a piciddel, akkor inkább lássa orvos.
vantal

Köszönöm, Doktor! Valóban nem látszik semmilyen értelemben sem károdsodottnak, sőt! Kis tökéletes emberke Kép
vantal

szia Ezvicc

most kedden voltam a cukros vérvételen. A kórházba legközelebb márc. 1. mennék a szülőszoba látogatásra, mivel még nem voltam. Te voltál már?
Nevekkel kapcsolatban hadilábon állunk a párommal eddig nem tudtunk közös megegyezésre jutniKép

üdv: Györgyi
eper8

Üdvözlök mindenkit!

Január 13-án éjjel 1 órakor megszületett a kisfiunk Gergő Ádám. Jött mint a gyorsvonat, másodikként számitottunk is egy kis gyorsaságra.

A kórházról nagyon pozitiv dolgokat tudok most mondani. Vantalhoz hasonlóan én is azt mondom, hogy a csecsemősök többsége kedves és segitőkész. Talán két nővér volt csak akinek a hozzáállása nem tetszett. Egyébként meg kérdezni kell mindenképpen ha valamiben bizonytalan az ember.
A Wc-vel kapcsolatban én is egy kicsit ki voltam, mert azok 4 év alatt semmit sem változtak még a szag is ugyanaz. Pelenkát tényleg célszerű vinni, mert lehet, hogy nem elég ami az ajándékcsomagban van. Nekem pont elég volt. Vigyázni kell arra is, hogy ne koszolódjon nagyon a textilpelenka meg a ruha, mert azt sem nagyon tudják cserélni. Sajnos ez nem az ő hibájuk, gondolom nincs eleresztve a kórház pénzzel és ez elég szomorú.

Nagy vonalakban leírom a szüléstörténetet is.
12-én reggel elmentünk CTG-re ahol már a vizsgálat közben kezdődtek a méhössehúzódások magyarán elkezdett keményedni a hasam. Ez igy ment egész nap elég rendszeresen. Délután 4 órakor elmentem a kislányomért az óvodába és még sétáltunk is egy kicsit. Utánna elmentünk a Tescoba vásárolni ahol már azért egy kicsit keményebbek voltak a keményedések. Este 8-9 felé már elkezdett fájdogálni is a hasam, de még nagyon gyengén viszont 5-6 percenként. Aztán 10 órakor elindultunk a kórházba. Ott felvétel, vizsgálat, szülőszoba. 11 körül rám tették a Ctg-t és kb a 3 fájásnál elment a magzatvíz is. ez úgy 1/2 12-kor volt. Na innentől má r beindultak a dolgok, mert 1 órakor már a kezünkbe volt a Picur.
Nagyon nagy szerencsém volt mert teljesen egyedül voltunk a szülőszobán és ugyanabba a helységben szültem és aminek még nagyon örültem, ugyanaz volt a szülésznő is mint 4 éve a kislányom születésekor. Úgyhogy ezúton is szeretnék köszönetet mondani mégegyszer Áginak a segitségért meg a kedvességéért.
Ennyi a történet.

Vantal!
Gratulálok a babócádhoz nagyon aranyos.
A tejserkentő homeobogyók nem befolyásolják a baba pociját? Én ittam 3 napig a Laktoherb teát, de nem aludtunk éjszaka mert fájt Gergő hasa. Egyébként egyáltalán nem hasfájós.

Sys
sys

Sys!

Gratulálok a babához és sok boldogságot kívánok hozzá. A szülésed tényleg nagyszerű lehetett a leírtak alapján. Remélem én is pozítív élményeket fogok majd mesélni, ha eljön az ideje.

Kép

Kép
mtücsök

Sys!
Gratulalok a kisbabahoz! Teszel fel majd kepet?
tenyleg szep lehett a szulesed. Magamnak is ilyet kivanok Kép

Eper!
Hat en majd csak kedden megyek a papirert, amivel a cukorterhelesre kell mennem. Legalabbis gondolom. Marcius 1 mikor van a latogatas? Lehet, hogy en is elmennek. Minket a szulesznom felvitt a szuloszobara, de mivel egy no vajudott, csak a lila szobat lattuk. A csecsemo osztalyt sem nezhettuk meg, mert szoptatas volt. Itt mit nezhetnenk meg? Nem tudom, meg gondolkodom.

Mtucsok!
Mikorra is vagy kiirva?

Vantal!
Ugye a Fekete Karoly doktorra gondoltal? O adta be az EDA?

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Ezvicc!

Március 19. Te?

Kép

Kép
mtücsök

Sys: gratulálok én is a bébidhez. Raksz föl róla képet? A homeobogyóktól nem fáj a fiam hasa, viszont a laktoherbtől igen. De ezt már írtam (asszem Kép)

Ezvicc: igen, ő adta be az edát, mert anasztes is, nem csak szülész, ahhoz meg az kell ugyebár.
vantal

Mtucsok!
Hat az mindjart itt van, egesz elkezdett gorcsolni a hasam Kép Hat most meg nem lennek a helyedben, majd utana Kép
Megvettetek mar mindent? En mar most rengeteg cuccot vettem. Egyszeruen nem birok leallni. Elso gyerek Kép
Hat en junius 26vagyok kiirva, kicsit odebb van meg.

Vantal!
De jo lenne, ha a fia vezetne a szulest, az apa meg adna az EDAt, a lanya meg lenne a szuleszno Kép
Na ez csak vicc, mert nekem mas szuleszno nem kell, en imadom az enyemet. Jon velem vervetre, sot o veszi le, minden uh ott van, most is hivott, hogy vagyok, mert nemreg voltunk az ugyeleten, szoval szuper.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Kedves Doktor!

Annyit szeretnek csak kerdezni, hogy szabad-e On szerint elmennem egy kicsit uszni, no nem kilometereket, csak lubickolni egy uszodaba, ahova a Batyamek kislanya is rendszeresen jar uszni? Nem tudom emlekszik-e milyen problemaim voltak eddig. En ugy tudom kifejezetten jot tesz a babanak. Kerem segitsen, mert a csalad izgul, de en nem szeretnem ezt az elmenyt kihagyni.
Koszonom!

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Köszi Vantal!
Bence is kicsit harákol, de amikor nálam elkezdődött a kórság, én rögtön adtam(om) neki a C vitamint. Hétfőn jön a doki bácsi, ha addig nem múlna, rákérdezek. Az ugye nem feltétlenül biztos, hogy ha én beteg vagyok, kisfiam is az lesz, ugye?

Sys!
Gratulálok a könnyű szülésedhez, jó hogy írtad, ráfér a lyányokra egy kis biztatás Kép

Kép Kép
fricky

Fricky!
Szerintem, ha te beteg vagy, a babád megússza egy egész enyhe kis náthával. Nekünk bevált olyan orrszívó, ami nem porszívós, hanem közvetlenül hálózatra kapcsolható.Nem olyan hangos, de elég erős.
Lányok!
Nekem a védőnő azt mondta, ha úgy érzem, nem elég a tej, főzzek egy jó nagy adag tésztát (fogyókúra majd később), vágjam be, utána heverésszek egy órácskát, szoptassam, ha kéri, és másnapra, de már pár óra múlva jobb lesz. Szóval, hogy nem csak inni, hanem ENNI!És jó szénhidrátdús kajákat.
nyeste

Egyenlőre taknyosnak nem taknyos, inkább egy kis sírás után válik "hortyogóssá" a kis torka. Remélem tényleg megússza a kis drágám, én is már kifele jövök belőle. Azért a C vitamint adom neki. Aztán hétfőn elmesélem a dokinak, hogy mi volt.
Igazából én nem panaszkodhatok az étkezésemre, tény, hogy sokkal rendszertelenebbül eszem, mint azelőtt, mégis úgy tűnik, hogy kisfiamnak kevés. Van ez így, még jó, hogy lehet már kapni jó tápszereket.

Kép Kép
fricky

Terhesség előtt - utáni homeopátiás dolgokról ezen az oldalon is vannak infók:

http://kisskapu.homelinux.org/babas/homeo_benn.htm

Mi most nem vagyunk túl jól. Lehet, hogy valami hülye vírust szedtünk össze. Gyomorbajok minden szinten, ha nem diétázok kijön a kaja, ha igen, akkor vacak és kevés lesz a tejem. Ez még csak egy dolog, de a bébi is vacakul van, fáj a pocija, alig aludtunk egész éjjel - ami szintén a "tejhozam" kárara megy - és nappal is folyton csak sírdogál. Masszírozgatjuk, meg kap infacolt is, úgyhogy remélem, lassan javul a helyzet. Olyan rossz nézni, hogy szenved a kicsi, és alig lehet rajta segíteni Kép
vantal

Vantal!
Nagyon sajnállak titeket, én is attól féltem, hogy nehogy Bence elkapja tőlem a vírust. Most fut vmi influenza, azt hiszem, rajtam is átment. Szerencsére kicsinek semmi baja, eddig. Remélem megússza. A baba hasfájása biztos a vírustól van? Csak azért kérdem, mert a kisfiúkra szokták mondani, hogy "gázosak". Bencével mi is megkínlódjuk a mai napig a hasgörcsöket. Eddig már sok-sok mindent próbáltam, de haszontalan. Csak az nyugtat, hogy előbb utóbb kinövi. És tényleg, az ember szíve megszakad, amikor látja, hogy küzd a kis drága, nincs "eredménye", és te nem tudsz segíteni, ezt a dolgot tényleg neki kell megoldania.

Kép Kép
fricky

Nem tudom, hogy mi igazából a baja, azaz mitől van, csak azért gondolom, hogy vírus, mert egy nap alatt jött ki rajta, a férjemen, meg rajtam is. Szerencsére elaludt végre, már egy órája szunyál. Jó lenne, ha éjjel is lenne egy kis alvás végre.
vantal

Sziasztok!

Kicsit régen írtam...
Sys! Gratula a kisfiadhoz! Sok boldogságotKép
Megrendeltük a bababútorokatKép3hét múlva jönnek.már alig váromKép
Betöltöttük a 29.hetet...ez azért jó érzés...
Igazándiból semmi extra nincs... Milyen vizsgálatok következnek most? Van valami különleges?
Jobbulást a kis betegnek (nagyoknak is persze)!
Pussz!
Dee
dee

Sziasztok,

Ideiglenesen szünetelt nálunk az Internet szolgáltatás, így most viszonylag nagy dózisban olvasgattam végig az elmúlt egy hónap eseményeit.
Elöször is szeretnék gratulálni a legújabb babákhoz! Vantal! Nagyon helyes a kis törpe!
Én szülés óta szedem a homeopathiás tejserkentö bogyókat ill. iszom a Fitolac teát. Lehet, hogy felesleges a kettö együtt, de nekem olyan nehezen indult be a tej, hogy en mindent bevetettem.
En a mai napig 1,5-2 liter teat iszom meg, de mi (az olvasottak alapján szerencsére) megúsztuk a hasfájást:-) Danca már elmúlt 4 hónapos, szóval szerintem már nem is lesz baja a hasfájással.
Még csak anyatejet kap, de voltak idöszakok, amikor kevesebb volt a tej. (Pl. amikor elkezdtem egy kicsit tornázni. Abba is hagytam azonnal.) A tápszert nem fogadta el. Mire elkezdtem volna izgulni, hogy éhezik, újra több lett a tej.
Jó babázást, babavárást és kitartást az éjszakázóknak!

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Sziasztok!

Ritkán írok a fórumra mostanában de olvaslak Benneteket!
Írtatok a hasfájásról!
Nálunk Domi a napokban 5 hónapos, nekünk is baromi hasfájásunk volt, aztán a karácsony elvitte! szerencsére!
Nálunk semmi gyógyszertári készítmény nem jött be, viszont a homeos bogyók használtak, van többféle attól függően hogy viselkedik hasfájás alatt, nálunk a kihomorítós póz volt erre a dioscorea vált be, ha összegömbölyödik az más szert kíván, ha kell valakinek utána tudok nézni!
Különben nekünk a kórházba kapott csomagban volt erről egy hasznos füzetke!

Kinga
döngy

Kinga: engem érdekelnének a részletek, bár a jelek szerint az infacol hatásosnak látszik. De jó tudni minden ilyesmiről, hátha!
vantal

Kedves Doktor Úr
Ön szerint valóban szükséges egy egészségesen született babánál a légzésfigyelő, akinél semmilyen kóros körülmény nincs (dohányzás, túlöltöztetés, stb) vagy csak egy reklám fogás. Mondjuk ha mellettem alszik a baba egy anyúka nem érzékeli a babája "rezgéseit"? Én a mai napig felébredek arra, ha a három éves kisfiam megfordul vagy köhint egyet, stb. Kiváncsi lennék a saját véleményére.
Köszönettel:
Monika
monazsu

Kedves Kinga!
Engem is nagyon érdekelne a hasfájással kapcsolatos tapasztalatod. Sok mindent próbáltunk már, eddig úgy tűnik nem sok sikerrel. Bár lehet, hogy a kapormag olaj lesz a befutó. Azért szeretném tudni, hogy nálatok mi vált be. Hátha...

Kép Kép
fricky

Monazsu!
szerintem nincs rá szükség.

Ezvicc!
Szerintem lehet úszni terhesen, ha:
1. a doktor szerint nincs semmi baj. Tőle kell megkérdezni, pl. nyitott méhszáj.
2. a víz nem túl hideg (22 felett kb)
3. a víz nem túl meleg (35 alatt kb)
4. tudsz úszni
gyuri
Szeged

Kedves Gyuri!
Koszonom valaszat, de ugy nez ki elmarad ez az uszas, ugyanis mereteim miatt nem talaltam megfelelot sajnos, pedig nagyon keszultem Kép
A terhesseg alatt eddig nem hiztam csak egy-ket kg. Ma voltunk uh, es a baba meg mindig harantfekvusu, ez baj? On szerint, a tapasztalatai alapjan a babank a normalisnal nagyobb:
18.heten
BPD: 47mm, Fl: 33mm, Th: 42mm
22.heten (ma)
BPD: 57mm, Fl: 38mm, Th: 58mm

Ezek betoltott hetek
Jo lesz ra meg az 56 ruhacska?

Koszonom!

Judit
(22het+3nap)

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Kedves Doktor !

A legfontosabbat elfelejtettem. Olyan fajdalmaim vannak, hogy 100m tovabb nem tudok gyalogolni, csak ha fogom a hasam. Ugy erzem le szakad az egesz, a koldokom alatt. Erre javasoltak nekem a terhessegi pocaktartot. El is mentuk, keszitik. Nagyon draga, de azt mondtak, hogy irassam fel a nogyogyasszal, es akkor joval "olcsobb" De a nogyogyaszom ma azt mondta nem tud felirni gyogyaszati segedeszkozt. Hat akkor most kivel irassak fel? Miert nem irattathat nogyogyasz terhesseggel kapcsolatos dolgot? Foleg, hogy veszelyeztetett terhesseg miatt tappenzen vagyok.

Koszonom a rengeteg segitseget. Nem is tudom mi lenne, ha On nem valaszolna a kerdeseinkre, hova lehetne fordulni.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Sziasztok!
A kérdésem azokhoz szól elsősorban, akiknek már van gyereke és hosszabb ideig szoptattak: a rendszeres testmozgás mennyire befolyásolja a tejképződést? Azért kérdezem, mert a terhesség előtt rendszeresen mozogtam, és most, még így a 9. hónap elején is tornázok szinte minden nap. Nem feltétlenül azért, hogy "bombajó" kismama legyek, hanem egyszerűen igényem van rá, gyerekkorom óta ezt szoktam meg. Azt viszont nem szeretném, ha esetleg emiatt nem lenne elég tejem. Mondjuk nem maratoni futásra gondolok, hanem pl. napi 50-100 felülés, nyugisabb tempóban szobabicikli.
Van valami tapasztalatotok ezen a téren?

Marq

marq
Kép
Kép
marqueza

Kedves Gyuri!
Válaszát köszönöm

Marqueza: Nyugodtan tornázhatsz, a felülés, szobabicikli nem árt. Csak ne erőltesd túl magad. Sőt szerintem használ is, mert kiegyensúlyozottabb leszel
Monika
monazsu

Sziasztok!

Ezvicc!
Szerintem a doktor nem tudná megmondani (pláne a 23. héten), hogy jó lesz-e az 56-os ruhácska a szülés után, de lehet, hogy tévedek Kép.
Az sem mindegy egyébként, hogy milyen márkájú az az 56-os ruha. Pl. Prince Oliver 56-os sokáig jó volt nekünk, bár a fiam 59-cm-el született és 3800 gr volt. Valamelyik márkájú 62-es akkora mint egy másik fajta 56-os és fordítva... Szóval szerintem vásároljatok pár 56-os ruhát, kombit stb., és pár 62-eset. Aztán majd meglátjátok Kép. Mi 62-eseket vettünk a fiamnak, és mind nagy volt, pedig nem volt éppen kicsi, így a férjem a hazajövetelünk után elszaladt és vett pár 56-os holmit.

Bocs, hogy ilyen össze-vissza voltam, de rohannom kell dolgozni.
Üdv, Virág
virga

Sziasztok,

Marqueza,
Én leveleztem az Interneten több szoptatási tanácsadóval is a tornával kapcsolatban, mert nekem is nagyon hiányzott a mozgás szülés után. Az volt az egyöntetü válasz, hogy jó szoros melltartóban kell mozogni, ill. hogy szoptatás elött kb. 1/2-1 órával abba kell hagyni, mert sós lehet töle a tej. Ezen felbuzdulva én finoman elkezdtem szobabiciklizni (15 perc/nap), de abba is hagytam 3 nap után, mert apadni kezdett a tejem. Azóta voltunk síelni, az egyáltatlán nem kavart be. Viszont van olyan barátnöm, akinek fokozódott a tejtermelése a mozgástól. Szerintem finoman, fokozatosan próbáld ki, hogy rád milyen hatással van.

Ezvicc,
Én is szeretnék csatlakozni Virgához. Nálunk két héttel elöbb érkezett Dani 48 cm-rel. Rá még az 56-os ruha is óriási volt. Elszaladtunk venni néhány 50-est, viszont nagyon gyorsan utolérte magát, és már az 56-osban pompázott. Most kaptunk egy 74-es overállt, ami kisebb, mint az eddig hordott 62-es...

Üdv,
Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Lanyok nagyon koszonom a segitseget. Sokat segitett. Valoszinu igy csinaljuk majd, egy par ilyen, egy par olyan, es utana Apuci majd megvesz mindent Kép
Nem azt akartam, hogy a Doktor Ur mondja meg, hogy milyen meretekkel szuletik Kép csak azert biztos tudja, hogy 18, 22 heten mekkoranak kell lennie egy babanak, es a mienk attol mennyivel ter el. Nem talaltam a neten olyan irast, amelyik megirja, hogy ebben az idoben a baba xcm-ycm kozott van. Nem tudom mennyire vagyok ertheto Kép Valoszinu nem nagyon.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Sziasztok!

Akkor hasfájás és homeopátia!
Az egyik általános szer a chamomilla 15ch javalt: bébi sikogat nyugtalan dühös nehéz megnyugtatni, gázzal teli pocó , zöldes bűzös széklet javul melegre ringatásra naponta 2-4 *5 golyó

Colocynthis 9-15 ch görcsös hasfájásra ha behajlított láb hasra nyomására masszírozásra javul óránként 5 golyó

Dioscorea 9ch hirtelen alakul ki, periodikusan visszatér erősödik összegörnyedésre és enyhül hátradölve a hátmasszázsra javul óránként 5 golyó

Lycopodium: hasfuffadás görcs amit az anya által fogyasztott ételek fokoznak leginkább este 4-8 között erősödik a panasz
naponta 2*5 golyó
Eddig a könyv szerint!

Nálunk a kihomorítós póz volt, megfeszítette magát és nem javult melegre poci masszázsra, így mi dioscoreát kaptunk. Nekünk 15 ch-s volt és én 1-1 golyót dugtam a nyelve alá mikor fájt a pocója. Tudom hogy fura hogy nem oldottuk fel, de amíg láttam a szájában addig kézben volt és függőleges helyzetben, egyszer sem volt gond, félrenyelés vagy hasonlók! ha nem szűnt akkor a golyók gyakoriságát emeltük, ha esetleg van időpont amikorra várható akkor megelőzésként előre lehet adni!
Nálunk ez vált be és néha a kapormagolajos gripp water ha jól írom, csak ez 1 hótól adható!
Az infacol gyakorlatilag hatástalan volt, talán az első napokban használt, bontatlanul van a szekrényben az utolsó doboz!
Ennyi a mi tapasztalatunk! Aztán 3 hónaposan mintha elvágták volna!
Nálunk nagyon gáz volt a kajálásom, a Levente pl. a nyers uborkától Domi bármi paradicsomostól csinált dühkitöréseket!

Szó volt még a tornáról! Nálam mindkét gyerek esetén bevált, nem csökkent a tej mennyisége! Amit tudnák javasolni hogy baba-mama torna ajánlott szerintem! Jó mert ki is mozdulsz otthonról, te is társaságban vagy, a gyerek is szokja a környezetváltozást, és nem a férjedre zúditod minden nyavajádat mikor hazaér és persze én mindig jobban kitartottam a gyakorlatok során tornán mint itthon, nem lehet ellógni olyan könnyen!

Üdv Mindenkinek

Kinga
döngy

Kedves Gyuri!

Ugynéz ki a helyzetem, hogy sajnos másfél éve nem esek teherbe. Kivizsgálásokon túl vagyunk férjemmel és most a következő lépés, hogy a petevezeték átfújásra kellene mennem , de bizonyos okokból sajnos most nem lehetséges.
KÉRDÉSEM : Lehet-e bármiféle problémám ha elvan záródva és Én nem megyek el a műtétre?
toncsi

Ezvicc: az én fiam korábbi adatai szinte tökéletesen megegyeznek a te bébid méreteivel. 52centivel és 3150 grammal született. Engem is sokan riogattak, hogy ekkora méretekkel tuti 4 kiló feletti lesz, aztán meg tessék. Nem jelent ez még semmit. Mindenképpen vegyetek 56-os ruhákat is, mert Erikre pl. csak egyetlen egy jó abból is (többfélét vettünk, mert valóban nagy eltérések vannak egy számozáson belül is) úgyhogy leginkább 50-es cuccokat hord, pedig hétvégén már 3700g-ot nyomott a gyermek Kép

Nekünk pl. bejött az Infacol pocakfájásra, de ahogy elhallgattam ez valóban kétesélyes. Vagy nagyon hatásos, vagy egyáltalán nem. Mondják még, hogy hatásos lehet az Espusiman csepp vagy a Sab Simplex is.
vantal

Ezvicc!
Csak csatlakozni tudok Vantalhoz, minket is riogattak, hogy hatalmas lesz Bence, de ugyanúgy jártunk, mint Vantalék. 51 cm, 3400 gr. Ne aggódj, jó lesz az 56-os, sőt szerintem pár 50-es is elkel (tényleg csak 1-2 body).
Mi is csak most kezdjük a 62-es rucikat hordani (két hónapos), eddig 56-ban nyomtuk.

Kinga!
Köszike a tanácsot, azt hiszem megpróbáljuk a colocynthis-t, az mit jelent, hogy 9-15 ch, és te a 15 ch-st használtad? Ezt mikor kell adni? Amikor már fáj a kis hasa, vagy megelőzőleg?

Kép Kép
fricky

Szia Fricky!

A 9 vagy 15 ch a higítását jelenti ( nem tudom mennyire vagy otthon az egész homeopátia lényegében, szóval higítási folyamatok vannak és hogy hányszor történt meg azt jelöli a szám, talán egyszerűen töménységként lehetne leírni)
Én találtam egy jó gyógyszerész hölgyet, tőle kaptam ezt a higítást, és Ő szokott ellátni mindenféle tanácsokkal, csak ez Zalaegerszegen van. Én mindig akkor adtam mikor már fájt a hasa én nem tudtam kiszámítani hogy mikor lesz a köv. görcsös időszak. de szerintem ha tudod hogy minden nap ekkor és ekkor fáj akkor adhatod előre. Szóval nem úgy müködik mint ai infacol!Mi nem szedtük úgy hogy napi pl 3*2 mint a gyógyszereket szokás, hanem szükség szerint.
szerintem különben érdemes beszerezni szakirodalmat, sokfélét lehet kapni, abból az egész mechanizmust és a fő szereket is meg lehet ismerni kicsit.
A gyógyszerészt mindenképp kérdezd meg mikor veszed és a véleményét is kikérheted, én sem vagyok nagyon otthon a témában csak a könyvekből szedtem össze pár infot esténként! Tudomásom szerint ahol árulnak ilyen szereket ott kell lenni a gyógyszertárban olyan embernek aki ilyen tanfolyamot végzett, tehát elvileg tud segíteni!

Különben tudja valaki hogy az emlegetett gyógyszertári szereknek a hatóanyaga megegyezik vagy sem infacol-espumisan stb., vagy csak a gyógyszergyártó cég és a kiszerelés más?

Kinga
döngy

Családon belüli megszólításokról készítek felmérést (magyar és norvég viszonylatban) és nagy segítség lenne számomra, ha kitöltenétek az alábbi oldalon található kérdőívet:

www.sammm.fw.hu

Nagyon szépen köszönöm!

- Adrien
ui: Remélem, senki nem veszi zokon, hogy beírtam ide, de az aktív témáknál nagyobb eséllyel találok válaszadókat. Köszi a megértést!
sadrien

Sziasztok!
Van valakinek bővebb infója a márciusi programokról (szülőszobalátogatás, előadások...)? Elvileg márc. 01-én 14:00 órától lesz egy előadás, megy valaki? Ha valaki a kórház közelében jár vizsgálaton, igazán beírhatná az adatokat, mi elég messze lakunk!
Köszi előre is!
Üdv: Dóri
Vendég

Dóri

Igen jővőhét kedden lesz szülőszoba látogatás 14-tól Ezvicc és én megyünk. Többet nem tudunk, jönnél?

üdv Györgyi

eper8

Györgyi!

Igen mennék! Beszéltem velük telefonon azt mondták, hogy a nővérszállóban az előadóteremben lesz először egy előadás, ha jól értettemKép
Ha ti is jöttök, akkor megbeszélhetnénk, hogy hol találkozzunk! Ti tudjátok merre van a nővérszálló?

Dóri
Vendég

Dóri

szupi, nem tudjuk hol van a nővérszálló, de majd a recepcion megkérdezzük, mi 13.50-kor találkozunk a földszinten az újságosnál, ismertetőjel: nagy pocakKép))

eper8

Györgyi!

Akkor én is oda megyek 13:50-re! Szintén nagy pocakkalKép Gondolom a benti újságosra gondoltok, ami a nagyépület aulájában van a büfé előtt, vagy a bejáratnál lévőre?
Apukát hozzátok? Az enyém sajna dolgozik, pénzt keresKép így nem tud jönni
Vendég

Igen, arra az ujsagosra gondoltunk Kép
Az en ferjem sem jo Kép , dolgozik szinten.
Megnezhetjuk a szuloszobakat is, ugye? En csak a lila szobat lattam, oda vitt be a szulesznom, mert a hagyomanyosban epp vajudott egy anyuka Kép

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Halika

Igen a benti újságosnál találkozunk, Dóri, Ezvicc,Kép))
Apuka, dolgozik meg egyébként sem akarom ezekkel a dolgokkal sokkolni.
sziasztok

eper8

Sziasztok!

A nővérszálló a főbejárattól közvetlenül jobbra eső kb. 4 szintes épület, az előadóterem az 1. emeleten van!
Kinga
döngy

köszi Kinga

eper8

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?