Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Picur!
Hatalmas gratula a kis Danihoz! KépKépKép Nagyon jól viselkedhettetek, ha ilyen szép karácsonyi ajándékot kaptatok... KépKépKép
Jó egészséget, és sok tejcsit kívánok Nektek.

Andysj!
Tényleg megható amit írtál. Én kb. pont így voltam. Csak nekem nem hazahozta a picur ajándékát a férjem, hanem a bevásárló kocsiba rakta, amikor az ajándékokat szedtük össze. Ö is pont ezt mondta, hogy ö akarja az elsö ajándékot venni a kicsinek. Tényleg nagyon megható egy ilyen gesztus. Talán csak az érzi igazán aki átélt ilyet, vagy hasonlót.
Szóval ezek után én is vettem egy apróságot a picurnak. Neki is becsomagoltuk az ajándékokat, szent este az övét is kicsomagoltuk, és most ott van a fa alatt.

És akkor itt az új anyukás táblázat. Sajnos Mártiék adatait még mindig nem tudom, így kissé hiányos.
Az egy hónapnál idösebb babákat már kivettem belöle.
És akkor annál a megoldásnál maradtunk (többen magánban ajánlották), hogy aki azt szeretné, hogy maradjanak az infók róla és családjáról az töltse ki az adatokat itt bal oldalt, ahogy Napocska is ajánlotta.
Én megtettem, de nem jelenik meg a nevem a táblázatban. Kép Segítsetek régiek! A szerk. rakja be majd az adatokat?

És akkor Kép

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Laura Romola 2370 g, 47 cm 2001.11.30 ( - ) 6 nap
Zsuzsi Dorottya 3380 g, 54 cm 2001.11.30 napra pontos baba
Ágci Gábor 3440 g, 51 cm 2001.12.04 ( + ) 10 nap
Szilvi Nóra 4300 g, 58 cm 2001.12.04 ( - ) 11 nap
Mariann Bálint 3300 g, 50 cm 2001.12.07 ( - ) 7 nap
Niki Leila 4250 g, 60 cm 2001.12.08 ( - ) 2 nap
Kinga Árpád-Kadosa 1490 g, 42 cm 2001.12.08 ( - ) 56 nap
Kinga Csanád 1700 g, 43 cm 2001.12.08 ( - ) 56 nap
Orsi Richárd 3550 g, 53 cm 2001.12.10 ( - ) 5 nap
Beja Bálint 3950 g, 58 cm 2001.12.12 ( + ) 2 nap
Zafi Réka 2800 g, 54 cm 2001.12.18 ( - ) 17 nap
Picur Dániel 2960 g, 48 cm 2001.12.20 ( - ) 1 nap
BMárti PiciLaci Kép 2001.12.23 ( - ) 2 nap
</pre>

és akikröl nem tudunk semmit:
<pre>
Anyuka Lakhely Életkor Kiírás napja
PK Svájc 29 év 2001. okt.. 23.
Merci Budapest 29 év 2001. nov.. 1.
</pre>

Kata007
Kata007

Sziasztok!

BMári, Picur nagyon örülök a jó híreknek. Sok boldogságot kívánok a pici babákhoz.
Márti! KépKépKépKépKépNekem különösen nagy hír az hogy megszületett PiciLaci, hiszen amikor elkezdtem ezt a topicot olvasgatni, te még messze jártál a finishtõl. De rád a kezdetek óta emlékszem és most már a te szülésed által olyan közelinek tûnik az én babám érkezése is. Szóval fogadd nagyon õszinre gratulációimat.
Nekünk a karácsony nagyon kellemesen telt, mi is kicsomagoltuk a pici fiúnk ajándékait. Most is ott vannak a fa alatt és nem tudok úgy elmenni a fa mellett, hgy ne vigyorognék mint a vadalma. Persze mindig kihajtogatom, más alsót teszek egy rugdalozóhoz és próbálgatom és a tükörben nézegetem az egyes darabokat. Megõrültem?Kép
Remélem eddig is mindenkinek nagyon kellemesen telt az ünnep.

Kele
Kele

Beszti és Dojika!
Hogy raktátok fel az adataitokat az "Adatokba"?
Én beírtam mindent, elküldtem, de nem jelenik meg.

Kata007
Kata007

Sziasztok!

Még eddig nem írtam ebbe a topicba. Most tartok az 5. hónapban és április utolsó napjaira várható a pocaklakó elõbújása, talán 29 vagy 30 lesz?
Mindenkinek békés boldog karácsonyt és jól induló évet!

Szia Zafi!

Gratulálok neked és boldog szép napokat kívánok nektek!

Bubu
bubu

Sziasztok lányok,
Minden újdonsült anyukának gratulálok és a kis csöppségeknek jó egészséget és sok boldogságot kívánok.

Lehet egy kérdésem? Tudja-e valaki, hogy mit jelent az, hogy "mélyen fekvõ placenta"? Legutolsó UH-án a doki azt mondta, hogy nagyon vigyázzak magamra mert a placenta mélyen tapad és ez könnyen vérzést okozhat. Mégis mit jelent ez? A szülésnél vagy esetleg a szülés elõtt jelentkezhet valamiféle komplikáció? Ha tudtok válaszoljatok !!! :-)))))
Köszi
Enikõ

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Eniko! A kismama-konyveimben a kovetkezoeket olvastam a melyen fekvo mehlepenyrol:
a mehlepeny helyzete valtozhat a terhesseg folyaman, a melyen fekvo azt jelenti, hogy a jelen esetben a mehlepeny a meh also felen van. Ez a 20. hetig eleg gyakran elofordul. Problemat a harmadik harmadban okozhat, valamint a szuleskor. Ha a mehlepeny ratapad a mehszajra a huvelyi szules lehetetlenne valik, egyetlen megoldas a csaszarmetszes.
A masik problema ha verzes jelentkezik, ezt a mehlepeny levallasa okozhatja, ami koraszuleshez vezethet. Ha verzes jelentkezik azonnal korhazba kell menni, ahol megfigyeles alatt tartjak mind a magzatot mind az anyat. Gondos apolas mellett a szules idopontjat ki lehet tolni a kiirasig, vagy a 36. hetig.
Azt irjak, hogy ilyen esetekben sok pihenes, keves vagy semmmi stressz, ne sok kave, ne dohanyozzon a kismama. Tobb esetben a nemi eletet is korlatozzak vagy teljesen megtiltjak.
En ezeket olvastam. Remelem tudtam valamennyit segiteni.

Kele! Szerintem nem orultel meg, en is ilyen vagyok. Ezek jo dolgok, amik hozzatartoznak a babavarashoz.

Kata007! A te ferjed is nagyon aranyos.Mi is becsomagoltuk, majd lefenykepeztuk a csomagocskat, amire rairtuk a nevet ugy hogy a pocimhoz raktuk a csomagot. Majd betesszuk neki az albumba. Majd mi is kibontottuk es a fa alaraktuk. Olyan jo elnezegetni. Mar alig varjuk, hogy valakire raprobaluk.

Andysj
Andysj

Sziasztok!

Gratulálok mindenkinek a babákhoz, akár pocakban akár már pocakon kívül...
Nagyon sokan lettetek! Kép
Mi már betöltöttük az egy hónapot idekinn!
Mindenkinek minden jót!
Niki K. (egy régi-régi kismama)
Niki K.

Sziasztok,

Én valóban egy "friss" kismama vagyok, kb 6 hetes terhes, de sajnos így az ünnepek miatt még orvoshoz nem tudtam elmenni. (az Uzsoki utcába készülök, ha valakinek van tapasztalata szívesen fogadom)

Egy kicsit aggódom is. Pár napja meg vagyok fázva, és talán egy kicsit felvázva is. Lázam ilyesmi nincs, de aggódom a babáért. Ti átéltetek már ilyesmit?
Még találkozunk
Tünde
Névtelen

Sziasztok,

Elöször is gratula mindenkinek, olvasom a babalistát... Nagyon sok boldogságot Nektek. Jó régen voltam már netköyelben, csak most sikerült beugranom. Engem is ki lehet venni a lista elejéröl és áttenni a babások köyl, dec 6én megszületett Anna 313O grammal, 54 cmrel. Most épp sir, rohannom kell hozzá. A szülés sajna elhúyódó, hosszú volt, 13 órás vajúdás után császár, de már mindketten jól vagyunk. BUÉK mindenkinek, és még egysyer sok pusyit és boldog babázást és babavárást.

Évike
Évike

Évike!

Gratulálok és sok-sok tejcsit Nektek!
Óhajod parancs:

Kép

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Laura Romola 2370 g, 47 cm 2001.11.30 ( - ) 6 nap
Zsuzsi Dorottya 3380 g, 54 cm 2001.11.30 napra pontos baba
Ágci Gábor 3440 g, 51 cm 2001.12.04 ( + ) 10 nap
Szilvi Nóra 4300 g, 58 cm 2001.12.04 ( - ) 11 nap
Évike Anna 3130 g, 54 cm 2001.12.06 ( - ) 5 nap
Mariann Bálint 3300 g, 50 cm 2001.12.07 ( - ) 7 nap
Niki Leila 4250 g, 60 cm 2001.12.08 ( - ) 2 nap
Kinga Árpád-Kadosa 1490 g, 42 cm 2001.12.08 ( - ) 56 nap
Kinga Csanád 1700 g, 43 cm 2001.12.08 ( - ) 56 nap
Orsi Richárd 3550 g, 53 cm 2001.12.10 ( - ) 5 nap
Beja Bálint 3950 g, 58 cm 2001.12.12 ( + ) 2 nap
Zafi Réka 2800 g, 54 cm 2001.12.18 ( - ) 17 nap
Picur Dániel 2960 g, 48 cm 2001.12.20 ( - ) 1 nap
BMárti PiciLaci Kép)) 2001.12.23 ( - ) 2 nap
</pre>

Kata007
Kata007

Sziasztok !

Zafi !
mégegyszer gratulálok.annyira örülök hogy minden rendben van veletek.nagyon ügyes voltál.remélem én is ilyen szerencsés leszek.nem türelmetlenkedem mert a legelsõ vizsgálatok alkalmával jan.10.-re írtak ki és csak azért jött mindig elõrébb az idõpont mert hirtelen nagyot nõtt Kisbence. a Herczeghhel abban maradtunk hogy jan 2.-án találkozunk a kórházban CTG végett, de nem óhajtja beindítani a szülést.nem is hagynám. sok tejet kívánok nektek és jó egészséget!!

BMárti !
hát komolyan mondom...szépen itt hagytál te is. nagyon irigyellek benneteket. remélem jól vagytok PiciLAcival együtt. gratulálok nektek is és minden jót kívánok. várom a történetedet majd ha lesz egy kis idõd. addig is minden jót!!

gratulálok a többi friss anyukának is!!

Kisbence
Kisbence

Sziasztok!

Kedves Tünde! Én amikor kb 7 hetes terhes voltam, nagyon csúnyán, megfázásos tüneteket produkáltam. Azért írom így, mert meggyõzõdésem, hogy nem igazi megfázás volt, csak a terhesség miatt volt az egész. Nem mertem gyógyszert szedni, egész nap kamillagõz fölött voltam, és feküdtem, nagyon fátradt voltam, folyat az orrom. Nagyon makacs volt ez a "betegség" több mint egy hétig tartott, teljes gõzzel.
Egy-két alkalommal hõemelkedésem is volt, ami hála istennek gyorsan elmúlt.
Azóta sok helyen olvastam, hogy néha a szervezet így jelez a terhességre. Nem tudom, hogy igaz-e de nekem több ismerõsöm is panaszkodott, hogy a terhesség legelején hasonló tüneteket észlelt. Szóval ha csek ilyen enyhén tünetei vannak mint neked, ne izgulj, reméljük hamarosan elmúlik és utána olyan élvezetesen tudod majd viselni az állapotod mint én.
Kele

Szia Andysj, Köszi a gyors választ. Szóval vigyáznom kell magamra. Ez nem lesz gond.Nem dolgozom, pihizek egész nap. Talán nem lesz semmi baj. Március elejére vagyok kiírva.Remélem addig kibírja valahogy odabann a kicsilány.
Köszi mégegyszer
Enikõ 28+3

ceniko
Szeged

Drága BMárti! Nagyon Sok Örömet Neked és Pici -és Naagy Lacinak is!! Gratulálok! Kép

Tartozol nekünk egy történettel ,mielõtt a rutinos anyák talajára lépsz!!

Boldog Új Évet mindenkinek! (én "csak" ma dolgoztam a két ünnep között) és még itt leszek januárban is végig (aztán remélem otthon pihegek és onnan írogatok).

Gratula Picur!!! Kép!

Jók Legyetek még idén!

pusza,

Mummy (24+5)
Mummy

Sziasztok!

Evike! Gratula Annahoz! Sok tejcsit a babanak es jo egeszseget mindenkinek!

Eniko! Wow! Egyre tobben vagyunk marciusra kiirva. Mi is addigra varjuk a kisasszonyt. Igaz en marcius 24.-ere vagyok kiirva. Kép

Boldog UJ Evet Mindenkinek!
(szerintem sokkal boldogabb lesz mint az idei mindenki szamara, hisz vegre meglathatjuk a pocaklakokat, gondolom mindenki nagyon varja mar, velem az elen. A tobbieknek, akik meg mar tarthatjak oket a kezukben, nekik meg mar nagyon boldog es ilyen is marad)

Andysj
Andysj

<FONT COLOR="ff0000">DRÁGA BEJA!!Kép

EZÚTON KÍVÁNOK NEKTEK: NEKED ÉS PICI BÁLINTKÁDNAK JÓ EGÉSZSÉGET ÉS SOK-SOK ÖRÖMET!
GRATULA!!
MILLIÓ PUSSZANCS:

ANCSI</FONT>

Kép
Ancsi

Enikõnek!

Nekem is mélyen fekvõ volt!!! a méhlepényem, ami azt jelenti, hogy az átlagosnál és szerencsésnél lejjebb, a méhszáj közelében tapadt meg. Nekem ez okozott is vérzést, amíg nem tudtam róla. Miután megtudtam, nagyon odafigyeltem rá, hogy ne fáradjak el, lépcsõn csak szép lassan menjek, stb. mert a fizikai megerõltetés, ami máskor sima hétköznapi tevékenység, pl. sokáig álldogálás a konyhában, méhösszehúzódást okoz, és a placenta sérülhet, mivel nagyon közel van a méhszájhoz. A terhesség elõrehaladtával, a méh növekedésével ez feljebb fog kerülni, és már nem fog gondot okozni! Egyébként semmi gond vele, csak még óvatosabbnak kell lenni, mint amúgy!

Remélem sikerült segítenem!

Vicamama
vicamama (vicamama)

Sziasztok lányok, kedves mindenki!

Elõre is elnézést kérek, hosszú leszek. Egyrészt szeretném leírni az elmúlt két hét eseményeit, másrészt szeretnék bocsánatot kérni, amiért nem válaszoltam az SMS-eitekre, telefonhívásaitokra, szeretném elmondani, hogy miért. Nem lesz felhõtlen a történet, de nem akarok senkit sem rémisztgetni, talán 100.000 szülésbõl 1 sikeredik ilyenre, mint az enyém...
Szóval dec. 12-én megszületett Bálint, 3950 grammal és 58 centivel, a szülésznõ és a doki legnagyobb megrökönyödésére, mert váltig állították, hogy 3500-nél nem lesz nagyobb..
No... a történet ott kezdõdik, hogy dec. 12-én hajnalban 7-8 perces gyenge fájásokra ébredtem, 9-re bementünk a kórházba, ekkor már 4-5 percesek voltak, szintén gyengék. A doki burkot repesztett, ezután kb. déli fél 12-ig türhetõ volt a dolog, aztán kezdett igazán "fájni". Kb. 13 óráig sétálgattunk, tévézni próbáltunk, stb. Ekkor kerültünk be a szülõszobába (tumultus volt, mindenki jött szülni, köszönhetõ volt ez az erõs hidegfrontnak, még jó, hogy volt szabad szülõszoba, mire én következtem!!!!!), és kb. 14 óráig tartott a vajúdási szak, ez az utolsó 1 óra nem volt piskóta, bevallom hõsiesen, még kiabáltam is, a szülésznõ unszolására tettem mindezt, állította, hogy higgyem el, hogy jobb lesz, próbáljam ki, megsúgom: igaza volt! Aztán kb. 14 órától kezdõdött a kitolási szak, ami mennyei volt a vajúdás végéhez képest. Végül kb. 5 tolófájás után (nem emléxem pontosan, hogy hány volt) kibújt Bálint 15.21-kor. Egybõl a hasamra tették, bõgtem mint a vásáros szamár, öleltem, szorítottam Õt magamhoz, le sem tudom írni, mit éreztem, most is könnyezem. Aztán a doki nekiült összevarrni, és meszólalt: "Van egy rossz hírem". Szegény párom, kezében a bébikénkkel, sápadtan rogyott le a legközelebbi székre. "Túl nagy volt a baba magához képest, és túl szûk a hüvelye, leszakadt a jobb oldali hüvelyfal, ráadásul a baba feje sem akart idomulni magához, keményfejû kisfia van..." Ezután egy kb. 3/4 órás kismûtét következett, rosszabb volt, mint a szülés, nem részletezem. Aztán még kb. 2 órán keresztül a szülõszobán maradtunk, addigra a szülési láz is abbamaradt, nem jött újabb kismama, nem kellett átadni a helyünket a következõnek. Meg is szoptattam Bálintot, nagyon ügyike volt.
És hát az egésznek a következménye az lett, hogy hatalmas ödéma, vérömleny keletkezett belül, amitõl baromi nagy fájdalmaim voltak, se állni, se ülni, se feküdni nem tudtam, menni se nagyon, csak sántikáltam eltorzult pofázmánnyal, és a hab a tortán az, hogy a fájdalom és a vérömleny miatt pisilni sem tudtam napokig (egész pontosan tegnapig), mert görcsben állt a hugycsõ-záróizom, és folyton katétereztek. Én pedig szép lassan kikészültem mind fizikailag, mind idegileg... A szívem pedig majd megszakadt a baba miatt, hiszen Õt is csak immel-ámmal, könnyek között tudtam ellátni, de hála Istennek, a nõvérek segítõkészek voltak, nagyon rendesen viselkedtek. További következmény, hogy tejem is alig van, köszönhetem ezt is a két heti fájdalomnak, idegeskedésnek, de talán még lesz belõle valami... esetleg... Ha meg nem, akkor tápszeren fog felcseperedni a kisfiúnk, sebaj, nem Õ lesz az egyetlen... Itthon Anyukám tette ki szegény a lelkét értem az elmúlt napokban, rengeteget segített, de most már talán sínen vagyok, éppen tegnaptól sikerül magamtól, katéter nélkül pisilnem (katéterrel engedtek haza a kórházból), a mai nap fénypontja pedig, hogy ÜLÖKKépKépKép Most is ülve gépelek, mennyeiKép
Bálint baba egy tündérke, eszik, alszik, keveset sír, sokat kakilKép Rengeteg pótolnivalóm van Felé is, voltak napok, hogy nem volt erõm megdédelgetni sem, na mindegy, hagyjuk, lényeg, hogy most már kezdem magam összeszedni, elég a rossz dolgokból!!!!!!!!!
Talán ez a böjtöm amiatt, hogy 9 hónapig abszolut problémamentes volt a terhességem...
Lányok, õszintén szeretnék bocsánatot kérni mindenkitõl, hogy bunkó módon nem válaszoltam az SMS-ekre, telefonokra, remélem, megbocsátotok, nagyon röstellem magam...
Igyekszem ezentúl ismét írogatni a babanetre, nagyonnagyon hiányoztatok, és most, hogy kiírtam magamból mindezt, nagyon megkönnyebbültem... Nem hiába, barátnõk vagytokKép Köszönöm a "sok helyet" a történet leírásához...
Millió puszi minenkinek,
Beja és Bálint
Beja

Drága Beja!!

Hát ezt nem is gondoltam volna, hogy ilyen komoly volt az utóhatás. Igazából én is a szülés utáni ellátásra emlékszem vissza kevésbé kellemes élményre, de nekem 1 hét alatt elmúlt minden, pedig az én babám is furcsán jött, mert a kis öklét a füle mellett hozta.Kép De azért a Tiedhez képest ez semmi volt. Bevallom gondolkodtam, vajon mivel bántottalak meg, hoyg nem válaszolsz, de így már minden világos. Próbálj meg pihenni, sok vitamint enni és meg fog indulni a tejed. Nem tudom Te hogy vagy vele, nekem sokáig nem volt étvágyam és majdnem ráment az anyatejem, de aztán megerõszakoltam magam néhány falattal és jobb lett. Szorítok, hogy összejöjjön.
További jó babázást és minél hamarabb adj magadról életjelet.Kép)

puszi

Tikk

UI: Fényképeket mikor látunk?
tikk

Sziasztok!

Gratulalok a friss anyukaknak!Kép))
Mi csutortokon voltunk orvosnal:
1 ujjnyi mehszaj, a nyakdugo aznap delutan elment, ugyhogy az ejjel nagyon keszultunk, hogy megyunk szulni, de helyette jo nagy alvas lett.
Ha ilyen jol birjuk, lehet hogy kitartunk januar 1-ig!

Tiduj(meg 6 nap a kiirasig!)
tiduj

Beja Gratulálok Neked Bálinthoz és remélem ezeket a kellemetlen élményeket a kicsibabát hamarosan feledteti veled!

Tiduj drukkolok!

Képzeljétek jó lett az AFP eredmény és mocorog a pici és már kispapa is érezte, olyan csodálatos.
Amugy szeritetek normális az, hogy mindenen olyan könnyen elsírom magam, az átlagosnál is sokkal szenmrimentálisabb lettem! Lehet, hogy még mindig vérzik a szivem a már eladott lakásunkért, kicsit amiatt is tele vagyok szorongással, pedig már egy párszor megnyugodtam. Ilyenkor mindig megijedek magamtól, mert nem lehet ennyire görcsösnek lenni, mintha nem lennék elég életre való, pedig most aztán pláne muszáj lesz! Egyébként abszolút nem ez jellemez, mert eddig azt hiszem mindent elértem amit elakartam, szóval nyugtassatok meg, hogy ez is csak a terhesség és a hormonok tombolása miatt van és el fog múlni!

Norci
Norci

Beja!
Tudom, hogy nem adod fel, te nem olyan vagy!!!! Nagyon hõsies vagy!!!

Tiduj!
Érted is nagyon izgulok továbbra is, kitartás, de azért el ne "keseredj" ha még 2001-es lesz!Kép

Norci!
Teljesen normális!

Mindenkinek további jó pihenést, babázást!

Menta
Menta

sziasztok kedves kismamák!
csak egy kérdésem lenne, s bár tudom, hogy egy idegen
befurakodónak tûnök, én azért nem érzem úgy, mert rendszeresen olvaslak titeket, a 19. hetem óta, s már a 37.et is betöltöttem. Sokat köszönhetek nektek, kicsit a barátaim is lettetek.
csak az a kérdésem, hogy szerintetek szabad kórház választás is van? Ott szülhetek, ahol akarok, akkor is, ha nincs egy konkrét kezelõorvosom?
boldog újévet,
névtelen
Névtelen

Sziasztok!

Beja! Hat nem irigyellek, remelem minden a legnagyobb rendben lesz ezek utan. Tenyleg megszenvedtel a kisfiadert. De remelem o mindezt mihamarabb feledtetni tudja veled. Pihenj sokat es sok boldogsagot Balinthoz. Erezzetek jol magatokat!

Norci! Szerintem is csodalatos erzes, amikor mar erzed a picurka jelenletet. Ami a hormonalis valtozasokat illeti ne izgulj nem vagy egyedul. En is sokszor nagyon konnyen elerzekenyulok. A dokim is mondta, hogy teljesen normalis es a kismamasag velejaroja. Tehat fel a fejjel, elvezd a picuri mozgasat!

Andysj
Andysj

Sziasztok!
Beja gratula a kislegényhez!!
Norci ne idegeskedj emiatt, ezzel szerintem mindenki így van. Én is éreztem így mindkét babámnál.Igaz nálam jan 19-én vége lesz( papír szerint) :o))))))
Tiduj: mi van veled? Ma hogy-s mint?? Tegnap írtad a chaten, hogy alkulgat?!? :-))
Sziasztok!
Hajni
0611viki

Sziasztok!

Elöször is gartulálok BMártinak, Évikének és Picúrnak a megszületet babákhoz!!!

Zafi - nem mondom, szép gyors szülésed volt... remélem tanultam belöle Kép

Katta007 - csak pár nap múlva jelennek meg azadataid a táblázatban, ne agódj emiatt.

Mummy - sajnos nem tudjuk még hogy van-e "fütyike"... de reménykedem benne Kép de ha nem lesz, az se baj Kép

Tiduj- szorítok neked, hogy januárban bujjon ki a pici...

Norci - én is pont így vagyok. Ha valami nem úgy megy ahogy én szeretném - hát akkor sírok rögtön... ez normális...

Dec. 26 óta én is érzem a picit mozogni Kép És ez nagyon jó érzés Kép

Puszi, sziasztok!
Dojika 19h+1n (te jó ég, hogy rohan az idö...)
Dojika

Sziasztok!

Beja!
Hát le a kalappal elötted. Hidd el ismerem az érzést. Nekem az elsö babám, a füle mellett tartotta mindkét kezét amikor kibújt. Én is repedtem rendesen. A varrat begyulladt, közel 2 hétig kezelték, majd újra varrtak. Ekkor jöhettem csak haza. Emellé jött, hogy a lányom születés után másnap besárgult, de annyira, hogy a város másik kórházába kellett átvinni. Szóval még ö sem volt velem. A többi kismama 3 óránként szoptatott, én meg borzalmas kínos között fejtem, hogy legyen tejcsi mire újra találkozuk a kicsivel. Ülni nem tudtam, állni járkálni nehezen. Nehéz volt, nem kívánom senkinek. Viszont elmúlt és a második szülésem ehhez képest egy élmény volt. És most mégis vállaltam a harmadikat.
Fel a fejjel! Soha nem fogod elfelejteni, de sokat fog halványodni a szenvedés emléke. Most már élj a babucidnak, pótold a napokat, amiket nem tudtál élvezni Vele, hiszen nem tehettél róla. Mégegyszer sok boldogságot, és ne izgulj, tényleg nem ö az egyetlen aki tápszeren fog felnöni. Szép kisbaba lesz, hogy a szenvedést elfelejtsd ha ránézel KépKépKép

Norci!
Öszintén örülök, hogy jó lett az eredményed. Képzeld az enyém is tökéletes. Amit itt Miskolcon vettek le, azt már régen tudtam, mert hívott a védönö, de amit Debrecenbe kellett küldenem, azt ma tudtam meg. OTT MIND A HÁROM ÉRTÉK TÖKÉLETES!!! KépKépKép Vagyis nem kell magzatvízvizsgálat. Kép Most már mégjobban várom a 3-át, hogy mutasson is valamit magából az édes, az UH-on.
Ja még valami: képzelt tegnap vettük észre elöször, hogy szó szerint rúgott. Többször is! Olyan tündéri volt a papája amikor érezte. Elöször meglepödött, hogy én is éreztem-e (ki érezte volna ha nem én Kép ), aztán pedig fülig ért a szája.
Szerintem normális amit érzel, nehogy má' emiatt idegeskedj! Kép

Dojika!
Köszi! Igazad volt, már én is ott vagyok a táblázatban.

Kata007
Kata007

Sziasztok lányok,
Köszi a tanácsokat a mélyen tapadó placentával kapcsolatban. Sokat segítettetek. Most nagyon jól érzem magam. Boldog vagyok és kiegyensúlyozott. Elmúlt a sírás korszakom is.:-) Minden kismamának boldog babavárást és jó babázást kívánok az újévben.
Enikõ 28+5

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Beja! Örülök, hogy kezdenek rendezõdni a dolgaitok! Kitartás, lehet még neked is sok tejcsit!
Ha van kedved, idõd, stb. írj emilt, hogy ne zavarjuk a topiclakókat a csevegéssel!

Tiduj! Hajrá! Ez nagyon izgi! Nekem is így kezdõdött!

Kisbence! Szurkolok nektek! Tényleg ne engedd a burokrepesztést, ha nem muszáj! Jobb az spontán!

Menta! Lenne egy kérésem! Ha majd mész januárban toránra, kérlek meséld el a Katinak szülésem rövid történetét- sajnos akkor épp szabin volt, mikor bent voltam - és mondd meg neki, hogy nagyon köszönöm a tornát. Nem tudom, hogy így van-e, de én úgy gondolom, hogy a rendszeres tornának is köszönhetem, hogy ilyen jól ment minden! És persze üdvözlök mindenkit a tornáról!

Mégvalami! Lányok, edzzétek a mellbimbókat, nem hülyeség! Én nem csináltam és most kínlódok rendesen!

Boldog új évet mindenkinek!
Zafi
zafi

Zafi!

Mit értesz a mellbimbó edzésen pontosan?
bubu

Sziasztok lanyok!
Szeretnek mindenkinek nagyon boldog babas uj evet kivanniKépKépKép
Az ujdonsult anyukaknak sok boldogsagot es tejcsit!!!!!!

Jelentem Donat baba penteken megerkezett Helsinkibol, (mar 39cm es 1400gr)mi fogadtuk az itteni korhazban a szobajabanKép Mar nem kell intenziv kezeles, a helyi korhazban kell meg toltenie a januart, amig meglesz a 2-2.5 kg-os sulya. Szurkoljatok, hogy minel hamarabb elerje es minel hamarabb megtanuljon cicibol szopizniKép Ez a ketto a hazaengedes feltetele.
Nekunk ez az Uj Ev elso ajandeka, hogy vegre itt van, es nem Helsinkiben. Mar kicsit olyan, mintha itthon lenne velunkKép

Pocakosoknak tovabbi problemamentes terhesseget es konnyu szulest! Vigyazzatok magatokra es pocakbercikreKép

Nyuszimano-anyuka
Nyuszimano

Zafi!

Igyekszem átadni az üzenetedet. Te tényleg olyan rendesen jártál a tornára, úgyhogy biztos, hogy az is segített! Képzeld, elmúlt a körömágygyulladásom is! Helena meg agyonrugdosKép Ha majd megszületik jól megcsikizemKép

Remélem mihamarabb hozzászokik a melled a szopihoz! Anyukám mindig azt mondja, hogy embereljem meg magam. És igaza van, õ már csak tudja: 11 gyereket hordott ki és nevelt felKép

Tiduj!

Mi van veletek? Nagyon drukkolok!!!!

Beja!

Tényleg nem tragédia a tápszer sem, de azért ajánlom figyelmedbe a decemberi kismamát, amiben egy anyuka leírja, hogy 3 hónap! után sikerült neki, mert nem adta fel! A lényeg mégis az, hogy Te majd biztos érzed, hogy mit kell tenned! Ne félj, biztos jól döntesz (hisz olyan jó a humorodKép)

Ma van az elsõ házassági évfordulónk! KépKépKép

Puszi mindenkinek!
Menta
Menta

Tuduj! mi van veletek???
Menta boldog házassági évfordulót!!!
Sziasztok
Hajni
Tiduj jelentkezz ha van valami!!!
0611viki

Sziasztok Kismamák, Anyukák, Kisbabák!

Szeretném megosztani veletek az ÖRÖMHÍRT: 2001. december 25-én, hajnali 5 óra 50 perckor megszületett kislányunk, Hanga (annyira megtetszett ez a név!), hossz.: 54 cm, súly: 3580 gr, fejkerület: 36 cm.

Tegnap jöttünk haza, az este egy kicsit nehéz volt, de délelõtt kialudtam magam. Viszonylag.

Nagy-nagy gratula Picurnak és BMártinak! Mindenkinek boldog új évet kívánok, sok-sok tejcsit a babciknak!

Sziasztok!

SZILA
Névtelen

Szia Szila!

Gratula a kislányodhoz!!!
Igazi karácsonyi ájándék lett.

Sok-sok boldogságot!

Szia: Hajni
0611viki

BMarti es Minden friss MamocaKép

Gratulalok Nektek a Babakhoz es jo egeszseget kivanok MindannyiotoknakKép
BMartiKép Te aztan igazi ajandekot rakhatsz majd a fa ala, ezt nevezemKépKép BUEK!!!KépKép

Puszi: Doris
doris

Sziasztok!

Az engem is nagyon érdekelne, hogy hogyan kell a ciciket edzeni, felkészíteni a szoptatásra?
Valaki tudna nekem ajánlani cumisüveg márkát vagy cumit? Nézegettem a boltokba, de olyan nagy a kínálat és én igazából nem is tudom mit kell nézni? Mire ajó a ,ûanyag, mire az üveg? Hallottam valamit az AVENT márkáról, de elfelejtettem, hogy mit, csak a neve maradt meg. De az árból úgy tûnik nekem, hogy valamiért az drágább mint a többi márka. Szerintetek érdemes sterilizálót és cumisüveg melegítõt venni?
Elõre is köszi a válaszokat

Kele
Kele

Sziasztok!

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én idén - így 25 hetes pocakosan - nem vagyok felvillanyozva a szilvesztertõl. Most valahogy nem vágyok nyüzsis helyre, így a sógornõméknél töltjük családias, nyugis környezetben az év utolsó napját, - bár a 2 kis lurkó (1,5 és 3 évesek ) biztos gondoskodnak róla, hogy mégse legyen olyan nyugodt. Aki bulizni megy annak jó bulizást, és Mindenkinek nagyon boldog - babákban, tejcsiben, egészségben gazdag új évet kívánok!

Nyuszimanó! Annyira jó ilyen szép híreket hallani Felõletek! Stram kisfiad van, biztos hamar behozza a lemaradását és nemsokára otthon lesz Veletek! Azért jelentkezz majd a fejleményekkel!

Képzeljétek, dec. 23-án voltam uh-n,(24 hetet töltöttem ) és a gép elõször 26 majd 25 hetes terhességet mutatott ki a baba fejlettségének megfelelõen. Jól meglepõdtünk, de én rögtön sejtettem, hogy ez a Kismanó hamarabb kibújik, mint ápr. 25. Egyébként miért van kétféle számítási mód a szülési idõ meghatározására? A dokim csodakorongja szerint ez ápr. 25. ( utolsó mensi júl.18. - és a ciklusom rövidebb is 28 napnál) , de nem egy terhességi könyveben is van ilyen táblázat, ott pedig ápr. 1. jön ki. ( Hát ápr. 1-én nem szeretnék szülni !)

Mummy! Neked mi is a pontos kiírási idõd? Elméletileg ugye napra pontos azonos terhesek vagyunk. Ha nem vagyok túl indiszkrét elárulnád az utolsó mesid elsõ napjának dátumát?

Ja, és még az a nagy újság, hogy a dokimat nem tájékoztattuk arról, hogy elmentünk egy 3D-s ultrahangra a 22 héten, ahol elárulták, hogy kislányunk lesz. Na, most ezt nem a 3D-s, hanem a normál 2D-s felvételbõl mondta a meg, kb. fél perc után.A 3D-s en nem is látszódott a popsija. Erre a mostani uh-n a fogadott dokimat kérdeztük a pocaklakó nemérõl, mire azt mondta, hogy ebbõl még minden lehet. - pedig oly szépen mutatta a kis alsó részét. Mondjuk én azt álmodtam, hogy kislány lesz. A férjemtõl kaptam is egy kis rózsaszín pulcsit karácsonyra.

Lányok, Ti hogy álltok a kilókkal? Mummy? Én csalódottan tapasztaltam, hogy megszaladt a mérleg : + 9 kg így a 25 héten. Ajaj!!!

Milyen az a vércukorterheléses vizsgálat? Lassan esedékes lesz és szeretnék róla többet tudni.

Annyi mindent akartam még írni, de most nem jut az eszembe. Na nem baj, majd legközelebb.
Mindenkinek B.U.É.K!

Heni 25h+1n
heni

Kele!

Cumisüvegben, cumiban én az AVENT-et ajánlom, ha szükségetek lesz rá. Bár nálam mindig van egy cumisüveg, friss forralt vízzel, igaz jó, ha hetente egyszer kap belõle. Sokan nem így gondolják, de szerintem jó, ha van egy cumisüveg otthon, készenlétben.
Sterilizálónak én nem látom értelmét. Simán ki lehet fõzni bármit, vagy lehet kapni chicco sterilizáló folyadékot, amit bármilyen edényben lehet használni.
Cumisüveg melegítõt sem sokmindenre lehet használni. Nekem nincs, pár barátnõmnek volt, de nem voltak elájulva tõle. Esetleg úgy tudom elképzelni, ha nagyon hideg a lakás, és az "innivalót" pl. vizet azzal akarod langyosan tartani.
Ez az én véleményem, lehet, hogy másé ellenkezõ lesz.

Mindenkinek Boldog Új Évet!

Gabi
bgabi

Szia Kele!
A ciciedzésrõl annyit,finoman maszírozd körbe-körbe.
Én is ezt tettem,most hogy attól lettem tejcsárda,vagy mástól,nem tudom.De szerintem sokat számít.
Ha belövell a tej,és szopizik a baba,utána fejd ki a maradékot hogy ne legyen mellgyulladásod.Én ezt a mellettem fekvõ kismama dokijától hallottam,és tényleg jó hogy kifejtem,mert szerintem már rég nem lenne tejem.(Ezt onnan gondolom,mert ismerõseimnek is nagyon feszült,nem fejték ki és szép lassan el is apadt a tejci.)Persze sokan úgy gondolják hogy semmi értelme,szerintem nagyon sokat számít!
Cumiból szerintem vehetsz egy kicsit,meg egy nagyobbat.
Én csak nyáron használtam amikor sétálni mentünk és megszomjazott,abból kapta a vizet.Ha jól szopó baba lesz,úgysem lesz szükség egyikre sem.
Amíg picike,ne adj neki cumiból,mert utána nem fog már cicibõl kérni.
Az AVENT cuccok nagyon jók,bár az én fiam nem hajlandó abból inni.Pedig azt mondják hogy ugyanolyan mint a cici.
(Egyedül abból a fajtábó ivott amit fogszabályzósnak hívnak.NUK,MAM stb.gyártja.)Amit az AVENT márkából mindenképpen ajánlok,az a mosható melltartóbetét,(ezt már tíz hónapja használom,és még mindig tökéletes),
meg a tejgyûjtõ,ami olyan hogy amikor szoptatsz,összegyûjti a kifolyó tejcit,és nem veszik kárba,(ez nálam eleinte 50-60ml volt)és ennek van egy olyan része ami lukacsos,és ha kisebesedik a cici és mindenképp melltartó kell,levegõzik.Amúgy akkor az a tuti ha hagyod megszáradni a tejet rajta és szabadon hagyod.És nem utolsó sorban a mellszívó!!!Ez tényleg nagyon jó és fájdalommentes.Ehhez cumi is tartozik.(Ez a II.nõin 11500.- volt februárban,máshol 13000 meg 14000 körül.Érdemes megérdeklõdni a klinikákat)
Én már sokfélét kipróbáltam és ezt ajánlom bárkinek.Megéri az árát!!!Igaz engem a szülés elött 3 héttel mûtöttek ínhüvelygyul.lal,ezért át kellett térnem a gépire.De amikor nem gépezek akkor az AVENT-et használom.(A pro-mamába a gép 3500/hó)
A sterilizáló szerintem felesleges és drága.(800W 30percig naponta)Én kifõzéspárti vagyok.Kis citromsav,és vizköves sem lesz a cucc.(anyatejgyûjtõ ajánlásával)
A cumisüveg melegítõ is felesleges ha szopós a baba.Egyébként bármikor meg tudod melegíteni anélkül is.Egy edény kell,és melegvíz.A jó hõm. úgy érzed ha a csuklód belsõ felére cseppentesz egy kicsit és nem érzed hogy ott van akkor jó.
Azt hiszem minden kérdésedre válaszoltam,bocs hogy ilyen hosszúra sikerült.Ha bármi kérdésed van írj az emil-re,azt biztos elolvasom.Ide nem mindig jutok el a fáradságtól.
És ha bárki szeretne tõlem kérdezni,örömmel válaszolok.
Erre mindig szakítok idõt.

mariann.zombik@chello.hu

Ui:Kérjetek szoptatós füzetet,csak egy válaszborítékot(A5) kell küldeni nekik.SZoptatásért Magyar Egyesület 1024 Margit krt.55.
Nagyon sok jó dolgot írnak benne!

Mindenkinek NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK és sok örömet a babucikkal!

Üdv.Mariann
(várom az emileket)
zmariann

Kele!
Amíg írtam a hosszú sorokat,becsúszott 2 válasz is,ezért írtam én is ugyanazokról.
Bocsi.
Mariann
zmariann

Sziasztok!

Szila! Gratula Hangahoz! Szep meglepetes lett karacsonyra nektek! Sok-sok tejcsit es jo egeszseget!

Nyuszimano! Ez nagyon jo hir. Igy egyre kozelebb van a picur hozzatok, es nagyon szepen fejlodik. Egy igazi stramm fiu. Hajra, ha igy halad, hamarosan otthon is lesz. Minden jot kivanok nektek!

Boldog Uj Evet Mindenkinek!

Andysj
Andysj

Sziasztok LÁnyok!

Üdvözlök minden friss mamát és gratulálok a babócákhoz Kép
Szép nagy babák születtek már megint! Kép

Nyuszimanó! Olyan jó téged újra látni itt Kép és különösen ilyen hírekkel Kép Most már biztos minden rendben lesz a kis Donáttal és nagyon drukkolok, hogy minél elõbb otthon lehessen veletek!

Egy kérdés, ti hallottatok abiokkókusz matracról a kiságyba? Szerintetek érdemes abba beruházni? Vagy csak üzleti fogás az is?

BÉKÉS BOLDOG ÚJ ESZTENDÕT ÉS MA ESTÉRE JÓ MULATÁST kívánok mindenkinek!

Norci
Norci

Sziasztok lányok!

Szila:
nagy-nagy gratula a kislányodhoz igazi karácsonyi ajándékot kaptatok!
Heni:
van olyan orvosi rendelõ ahol a terheléses vércukorvizsgálat abból áll, hogy elõször éhgyomorra vesznek vért, majd megkell inni az általuk adott cukros vizet és arra 1 órára ismét vért vesznek. De van olyan rendelõ is, ahol azt mondják, hogy egyél 1 db zsömlét és igyál i bögre tejet, majd ezután 1 órával kell a vért levenni.
Kele:
tényleg sokféle cumisüveget és cumit lehet kapni, közel ugyanazt tudják. Az üveg nehezebb ezt inkább akkor érdemes használni, mikor a picur még nem akarja maga fogni az üvegét hiszen súlyosabb, mint a mûanyag viszont könnyebb tisztán tartani mert a mûanyag elég hamar össze-vissza karcolódik belül a tisztitástól. Az hogy fogszabályzós vagy cseresznye alakú cumi a jobb, azt majd a babád eldönti, mert pl. az én kisfiamnak hiába vettem fogszabályzósat neki csak a cseresznye alakú kellett. A cumisüvegre való cumibõl és a rendes cumiból(ami gumiból van) is a fehér színût ajánlom, mert sokkal de sokkal tovább tart mint a hagyományos barna színû. Cumisüveg melegítõre pedig igazából akkor van szükség, ha tápszert kap a baba. Én akkor vettem meg amikor egyszer a melegítéskor és az utána történõ sterilizáláskor úgy rendesen leforráztam magam éjjel 2-kor félig álmosan úgyhogy rohanhattunk az ügyeletre. Akkor vettem sterilizálót is és melegítõt is. Ugyan pénzbe került, de biztonságosabbnak tartottam a hagyományos módszernél.
Norci:
a biokókusz matrac azért jó mert nem tudnak megtelepedni benne az atkák és egyéb bacik ezért higénikusabb, jóval keményebb, mint a sima szivacs. Szóval sok valóban jó tulajdonsága van, de ezért megkérik az árát.Elég drága, de ha tudsz rá áldozni akkor megéri.

Minden kismamának és pocaklakónak BUÉK !!!
Mona 37/3
Mona

Heni!

Szerintem kár izgulni a kilók miatt. Remélem, ha mozgok eleget és nem lustulok el akkor a szülés után sem lesz gond, addig meg bizd a szervezetedre hogy mennyire van szüksége. Persze nem kell sok zsírt meg szénhidrátot enni, de gondolom nem disznótorost vacsorázol Kép. Én is a 25. héten vagyok és 9-10 kg-t szedtem fel. Szerintem ez még nem vészes, persze attól is függ milyen magas vagy. Valamelyik terheséges weboldalon volt egy súlygyarapodás számláló program és én még bõven beleférek. A karácsony miatt biztos egy kicsit jobban belehúztál. De különben sem egyenletes a súlygyarapodás. A védõnõ szerint a havi 1,5-2 kg még belefér. Szerintem a baba ahogy nõ és egyre több hely kell a magzatvíz is többet gyarapszik egy-egy idõszakban. Én inkább a viszeresedés miatt félek a sok többlet súlytól ezért rendszeresen csinálok viszértornát, kenem a lábaim és hideg-meleg zuhanyozok mindennap, meg sokat pihentetetem. Igy azért nem rossz. Persze alkat kérdése is a dolog, meg hogy a pocak hogy nyomja a viszereket. Hát én reménykedem hogy nem leszek a végére nagyon vizes.
Én a bõröm nem nagyon féltem, mert mindenki azt mondja, hogy úgyis kirepedezik a végére és a fenekem meg a combom tornáztatom, hogy ne legyen "karfiolos".

Ja egyébként hol fogsz szülni? Mikorra vagy pontosan kiírva?
Én április 29. vagy 30.
Örültem neked, mert mást még nem láttam errefelé aki akkoriban szül mint én.

Bubu
Bubu

Drága anyukák és kismamák!

Gratulálok a friss babákhoz!Kép

Mindenkinek BOLDOG,SÍKERES,GAZDAG ÚJ ESZTENDÕT!

Szeretettel: Vuckó
Vuckó

Sziasztok!

Nagyon sok boldogságot, kellemes babavárást, könnyû szülést és sok-sok tejcsit kívánok mindenkinek az új évre!

Tünde
gtunde (gtunde)

Sziasztok!

Szívbõl gratulálok minden babához, és mindenkinek nagyon boldog babázást, vagy babavárást kívánok az új esztendõre!

any
any

Kedves Pocakosok!

Nagyon boldog új évet kívánunk mindenkinek, és minimum olyan édes és aranyos kismanókat mint az enyém:-)))

Ágci és Gabómanó (aki ma éjfélkor épp 4 hetes)
Ágci

Sziasztok Pocakosok es Friss-Anyukak!

Mindenkinek nagyon boldog uj evet kivanok!
A kovetkezo evek mindenki szamara legyenek csodalatosabbak, hisz elobb-utobb mindenki a picurkajat a kezeben tarthatja!

Tehat BUEK!!!!!!

Andysj
Andysj

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?