@melszi29:
Szia!
Én is hashimotós vagyok (autoimmun - króniku pajzsmirigy alulműködés). Másfél éve nem jön össze a baba, de rajta vagyunk. Azóta próbáljuk beállítani a tsh-t. Ha a tsh beáll, akkor minden más hormon eredmény is jó lesz...csak nem mindenkinél megy ez hamar sajnos.
Nekem eddig 3 havonta nézette az endokrinológus a tsh eredményeket. Azonban most kaptam egy olyan javaslatot egy másik orvostól, hogy jó volna áttérni a havi laborra, hogy ne csak 3 havonta legyen eredményünk, mert az hosszú idő. Ettől a hónaptól már havonta fogom nézetni.
Amúgy én nem fizetek az endok. dokinak, de még csak most szeptember végén fogom jelezni a részére, hogy ezentúl havonta szeretnék labort. Ha ő továbbra is csak 3 havonta akarja/tudja elrendelni, akkor fizetős laboron fogom nézetni 2 havonta és a 3.ban ingyen (magánklinikán kérdés nélkül megcsinálnak bármilyen labort, csak fizess
). Nem egy vészes összeg havonta, ki lehet bírni...meglátjuk az elkövetkezendő fél évben, hogy így jobban lehet-e kontrollálni a tsh alakulását. Majd jelzek, hogy mi a tapasztalat. (Azt megjegyzem, hogy én e-mailben is tudok konzultálni az endokrinológussal, hál égnek eddig válaszolt is, a laborokat természetesen minden alkalommal el fogom neki küldeni, és úgyis jelzi, ha gyógyszer váltásra van szükség.)
Szerintem, ha időben megkéred az időpontokat, akkor akár TB-s dokihoz is mehetnél (egy próbát megér) és akkor nem kell aggódnod, hogy fizetni kell. Jelezd, hogy neked már javasolták azt, hogy legyen havonta nézetve a labor és ezt szeretnéd is kérni.
Ezalatt az egy év alatt figyelj arra, hogy feltöltsd a szerevezeted vitaminokkal. A szelén és a d vitamin nagon fontos de termszetesen a várnadós vitamin is. (Kérdezz rá az orvosodnál, hogy tiltott-e a jód neked, ha igen, akkor az elevitből van olyan fajta, amiben nincs jód
)
Üdv: Lilike123