Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Mar bizonyara senki nem emlekszik ram mert mar tobb mint fel eve nem jelentkeztem. Le is vagyok maradva, bar elkezdtem olvasgatni visszamenolegesen a hozzaszolasokat. Minden kismamanak gratulalok!
En mar az utolso napjaimat taposom, barmelyik pillanatban megszulethet a baba!
B. Marti! En is ugyanugy vagyok mint Te! Mar nagyon szeretnem a karjaim kozott tartani, megis azt szoktam mondani: majd inkabb holnap! Kép
En ugyan mar osszacsomagoltam, de nagyon nehezen szantam ra magam es szerintem most sem teljes a csomagom!
A legutolso vizsgalat alapjan mar 1-2 cm-re nyutva vagyok (!) es a mehszajam is teljesen megrovidult ami azt jelzi, hogy BARMIKOR megindulhat a dolog!
Feltetlenul jelentkezem (vagy en, vagy a ferjem) ha meg vagyok!
Mindenkinek tovabbi jo babavarast!
Sziasztok: Picur 39. het 3.nap
Picur

Sziasztok!

Dojika, Pucur, Csilla, Norci!
Ismét van rendes fûtés a tornán. Holnap Anikó helyett Márta lesz, pénteken Ági, szombaton ismét Márta hétfõi munkarenddel. Ha mégis lenne kedvetek! Kép

Norci!
Próbálj megnyugodni. Biztos, hogy találtok megfelelõ lakást. És az új lakást még jobban fogod szeretni, mivel ott lesz a babaszoba! Kép

Vizesedés:
Az éjszakai zsibbadásom az orvos szerint vizesedés miatt van, volt. Pedig nem látszik semmi külsõ jel. Ajánlata: ALMA. Heti egy almanap, naponta egy alma. Én nem szeretem az almát, így gyümölcsnapot tartok és leküzdöm a napi egy almát. Úgy tûnik mûködik. Kép

Eddig nem dicsekedtem vele, de most vagyok a 30 hét 6 napján. Szóvál márcsak 10 hét van hátra, ami szerintem csak 9. Kép Eddig nem is tudatosult bennem, hogy milyen kevés idõm van hátra. Egy csomó mindent be kell még szereznem. Az apróságok. De bízom benne, hogy január elején mindezen túl leszek. Kép

Üdv,

Tünde
gtunde (gtunde)

Sziasztok Drága Kismamák!

Nagyon régen nem jelentkeztem, puszi annak aki aggódott. Nincs semmi baj, csak nagyon-nagyon ritkán tudok feljutni a netre!
A vércukrommal volt egy kis gond, ami azóta rendezödött, de azért ovatosságból diétáznom kell.
Most sajnos nem tudok visszamenöleg olvasni, de remélem mindenki jól van! Látom, rengeteg az új kismama és rengeteg az új baba, ezek nagyon jó hírek! Gratulálok mindenkinek!
Mi már a 37. hetet tapossuk, hetente NST-re járunk. A múlt héten UH is volt, jelentem, már egész nagy fütyije van a fiamnak Kép Kép Kép A doktornénink szerint nagyon szép fejlett a kisbabám! Leszámítva a finis kellemetlenségeit (minden csontom fáj, lassú vagyok, "partra vettet hal" szindróma, az ágyban nagymamám is könnyebben fordul meg Kép ) jól vagyok, már minden készen áll Tamás fogadására. Titokban reménykedem, hogy majd hamarabb jön, bár pont ma vizsgált a doki és közölte, hogy méhszáj zárt és magasan van. Úgyhogy még egy ideig maradok 2 in 1 - Lara után szabadon.
Mindenkinek naaaagy puszit küldök, kellemes gömbölyödést, szuper egészséget!!
Ahogy tudok jeletkezem, de Tamás érkezésérõl mindenképpen kaptok hírt!

Sziasztok!

Mamacica
Mamacica 37.hét

Sziasztok Csajok!

Valamiért nem akarja engedni, hogy azonosítót írjak, így névtelenként küldöm. Elõre is bocs!

Nekem már csak 2napom van hátra a kiírásig. Bár ez nálam elég érdekes dolog; mert ha a fogantatást (ami tök tuti) vesszük, akkor holnap kéne szülnöm. A Kismama-korong szerint 21-én, a dokinál lévõ korong szerint 22-én. Úgyhogy nem tudom, de úgyis akkor jön ki, amikor akar. Én már annyira izgulok! Már alig várom, hogy a kezemben tartsam a kiscsajszit.

BMárti! Én már a 36. héttõl kezdve járok NST-re (ugyanaz, mint a CTG). Két hete 1 centire volt nyitva a méhszáj, akkor azt mondta a doki, hogy bármikor megszülethet; akár vissza is mehetek még aznap este, de az is lehet, hogy csak késõbb akar kibújni. Múlt héten is volt NST, majdnem benntartottak, de az ismételt vizsgálat már jó volt, úgyhogy hazajöhettem. Ja, és megnézte a magzatvizet is, hogy nem kakilt-e bele a baba. Hát, elég kellemetlen egy vizsgálat. A mai NST eredmény tökéletes lett, tankönyvi - ezt mondta a védõnõ. Volt egy jó nagy fájásom is, én mondjuk nem éreztem fájást, csak, hogy feszül a pocakom. Aztán manuálisan is megvizsgált, jól megnyomkodott meg minden, és azt mondta szépen nyílik a méhszáj, már 2 centire nyitva. Úgy áll a dolog, a 22-i kiírást alapul véve, hogy vasárnap reggel NST, uh, magzatvíznézés. Ha minden okés, akkor (mivel már a kiírt idõpont után vagyok) kétnaponta kell mennem ezekre a vizsgálatokra. Ha egy héttel a kiírás után sem akar a babuci megszületni, akkor kell csak befeküdni.

Papás szülés: A párom nagyon szeretne bent lenni, én nagyon örülök is neki, csak egy dolgot kértem tõle, hogy az arcán én ne lássam, hogy fáj neki, hogy esetleg szenvedni lát.

Mummy! A Krisztiánon nem gondolkodtatok? És a Fülöp hogy tetszik, vagy a Huba?

Gratulálok monden új anyucinak és persze a kisbabáknak is, az új pocakosoknak kitartás, és sokat pihenjenek!

Szila (még 2 nap)
Névtelen

Szasztok megint!

A málnalevél-teát nekem is ajánlották, iszogatom is, bár tegnap elfelejtettem, meg ma reggel is. Gyógynövényboltban vettem, került vagy 150 forintba. Az eladónó azt mondta, hogy nagyon dícsérik a szülõ nõk.

Puszi

Szila
Szila

Sziasztok!

Sajna mostanaban csak olvasni tudlak, kesz rohanas az elet.
Most is rohanasban vagyok.

Zafi! Gratula Rekahoz! Sok-sok tejcsit es jo egeszseget!

Nyuszimano-anyuka! Jo volt hallani feloletek, s nagyon orulok, hogy minden rendben.

BMarti! Koszi ezt a tippet, remelem hasznalni fog. Mar nem aggodom annyira, annyian nyugtattak mar. Es meg tenyleg van 14 hete, hogy forgolodjon.

Akik szabadsagra mennek, vagy nem jutnak mostanaban surun nethez, azoknak most elore szeretnek Kellemes Karacsonyi Unnepeket es Boldog Uj Evet! Ami termeszetesen az is lesz a babaval!

Andysj
Andysj

Sziasztok!

Köszönjük szépen a sok kedves gratulációt!

Rengeteg sok gratula a többi most szült kismamának és sok-sok boldogságot!!!

A történetet a Szüléstörténetekhez írtam én is, mint Ágci!

További jó pocakosodást mindenkinek és kellemes ünnepeket!!!

Szilvi
Szilvi

SZiasztok lányok,
nem volt idõm mindent végigolvasni, csak az utolsó oldalakat - látom így is, hogy rengeteg baba született, nagyon irigykedek mindenkire és nagy-nagy gratulákok!!!
Mi még nagyon egyben vagyunk, a hasam sem nagyon akar leereszkedni, és a kicsi fiú rengeteget mocorog, rugdos, már direkt féj, annyira feszít. Mindig megerõsítik, hogy óriási bébi lesz - hát majd meglátjuk. Mindenesetre 56-os cuccokat nemigen veszek neki...
Szeretném, ha ak arácsonyt nem kéne a kórházban töltenem, fõleg nem akkor szülni, szorítsatok ti is...

Szioa BMárti, remélem te is jól vagy - érdekes érzés ez a bármikor elkezdõdhet, igaz? Nekem nagyon.

Mindenkinek nagyon szép karácsonyt kívánok, és fogok jelentkezni valahogy, ha végre leõbújik a kicsifiú. (Neve még mindig nincs... )

mégegykata
mégegykata

Sziasztok!
BMárti,
szerintem mi már vmelyik elözö életünkben ismerhettük egymást, mert pont olyan érzéseid vannak, mint nekem egy pár héttel ezelött. Bár én 3 hétig pakoltam a cuccomat, és a 36. hétre kész voltam, látod nagyon sokáig húzta a kisfiam a születését. Inkább pakolj be! Különben el kell hogy mondjam, nagyon sok holmit haza is küldtem a kedvesemmel, mint pl. a hálóingeket. Azt tudom ajánlani mindenkinek, ha van rá lehetöség a kórházban használjátok a kórházit. Igaz, hogy a nagymamám sem hord ilyeneket (annyira "modern" a szabásvonal), de nálunk még kérni sem kellett, odamentél a szekrényhez, és annyiszor cseréltél egy nap, ahányszor csak jólesett. Ez azért nagyon jó komfort érzetet kölcsönzött egy frissítö fürdö után.

Szila,
hidd el legkevésbé a párod arcát fogod figyelni szülés közben. Föleg, ha már tényleg jön a baba. Viszont sohasem fogom elfelejteni, ahogy közben rámnézett, biztatott szavak nélkül is a szemeivel 12 órán keresztül, és mikor megpillantotta a kisfiunkat. Bár nem akarta még délután sem, de a szülésznönek már nem mondott nemet, mikor megkérdezte, hogy el akarja-e vágni a kzs-t, és láttam rajta, hogy nagyon-nagyon boldog. Jó volt együtt átélni!

Mummy,
tartozom még egy beszámolóval, ígérem nem sokára megírom.
Sziasztok:
Ágci
Ágci

Ágci! Köszi!
Olvastam a szülést, -nagyon jól leírtad. Jó Neked, hogy túl vagy rajta! Ha "jössz" még a topic-ba vagy mail-en, azt is leírhatnád, hogy milyen MOST! Tudom, hogy van erre topic, de azért pár mondatot megérne szerintem, hogy milyen otthon lenni így hirtelen hárman! Most nem csak a közhelyekre gondolok, hanem bármire! Kép ha jó, ha kevésbé!
Nagy babanetes puszika a Gábor-kobakra!

Mindjárt megnézem Szilvi történetét is!

SZILA! Köszi a neveket, még izlelgetem!

BMárti! A név-választó módszert kipróbálom én is, de a Bence és Balázs abszolút épp frissen "elhasznált" a mi családunkban Kép
Nálunk a József olyan, mint nálatok a László. Minden férfi-felmenõ kb. 15 generációra fel-menõleg József..mivel mi szakítjuk meg a hagyományt ezzel a KÖZBÜLSÕÕ névvel, ezért jó lesz vigyázni és valami tényleg igazán klassz és egyértelmû nevet adni a Pocaklakómnak. (ha már meglepett a kis fütyijével minket!)
Jaaaj! ANnyira várom már! Néha rámjön és én vagyok a világ legboldogabb embere!
NAAGY DRUKK Picurnak és Mamacicának!! (már hiányoltunk!) és BMártinak (aki pakoljon be végre és mutassa már azt a PiciLacit!) és Szilának is!

Remélem hallunk Rólatok legalább egy-egy jó hír erejéig utána is!! (...bár utána már az ember lánya nem a Pocakos-nyûgökkel kíván bíbelõdni, ez teljesen érthetõ..)

Norci! Kitartásss! Én is készen vagyok teljesen és TOTÁL NINCS IDÕM a babcival foglalkozni. Már én is erre gondoltam, hogy talán nem így kellene "kapcsolatot építenem" (csúnya szóval). Megsimogatom, de nem tudok hozzá beszélni, mert szinte soha nem vagyok egyedül és mesét sem olvastunk még és zenét is csak párszor hallgattam úúúgy, hogy CSAKNEKI ...reménykedem, hogy nem lesz stresszes tõlem és a (be)pörgéseimtõl. Arra várok, hogy az utolsó min. 2 hónapot legalább februártól ápr. elejéig igazán együtt töltjük majd -

Különben vigyázni kell az idegeskedéssel tényleg - amikor én Pocaklakó voltam, mi is költöztünk és a születésem után is volt még "dobozos" idõszak és stressz - (persze ezt nehéz részletezés nélkül leírni), de nagyon nagyon sokat sírtam és sokáig éjszakáztattam anyut..

Akkor sok nyugalmat és Jó Pihegést mindenkinek!
Én "még csak" a 24. héten vagyok, de már most nehezen forgolódom éjszakánként..mi vár ránk??

Mummy (23+5)
Mummy

Kinga!

Legyszives add meg az emailcimedet, szeretnek neked irni!!
Anna
Ann

Szia Mindenkinek.

Én ma megkezdtem a szabimat, de egész nap a várost jártuk. A végén már úgy néztünk ki mint a karácsonyfa. Hát a kocsiból felhozni sem volt könnyü, de túlvagyunk rajta. Kép
Most már mindenki letudva.

Igaz is: tudom volt már itt téma, de ti vettetek valamilyen ajándékot a picúrnak? Mi nem tudtuk megállni. Azt mondtam, hogy semmit nem veszek amíg meg nem mozdul, de ez tegnap elött megtörtént. Kép Ma már anyósom is érezte, és olyan boldog volt, hogy nem fél a kezétöl a picúr.

Mivel sokan már nem mennek az éven dolgozni, nem lesznek az éven net közelben, szeretnék mindenkinek BOLDOG KARÁCSONYT ÉS SIKEREKBEN GAZDAG BOLDOG ÚJ ÉVET kívánni:

Kép

Kata007
Kata007

Sziasztok!

Tündi, Mummy!

Köszönöm a vigasztaló szavakat, most meg vagyok nyugodva, mert lesz baba szobája a Picúrnak Kép ! Végül is visszamentünk az egyik Budai lakáshoz ami nagyon tetszett és megvesszük, nem sokkal nagyobb, mint a mienk, de jóval értékállóbb és van benne egy plusz félszoba! Így azért egész más lesz Karácsonyozni,hogy tudom hova költözöm. Meg már marhára untam az utánajárást, így már csak nem lesz olyan stresszes, mint eddig. Ebbe a lakásba, már nincs is kedvem takarítani, pedig hogy imádom, remélem az újat is hamar megszeretem.

Mindenki vigyázzon magára!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Újévet kívánok!

Norci
Norci

Sziasztok!

Picúr, Szila! Éreztetek valamit, vagy észrevettétek valamiböl, hogy nyílik a méhszáj? Vagy csak abból lehet tudni, hogy az orvos megállapítja? Jaj, olyan jó lenne legalább sejteni, hogy mennyire vagyunk közel a nagy naphoz! Kép Holnap megyek CTG-re, és lesz vizsgálat is, nagyon kíváncsi vagyok, mit fog ránk mondani a Doktor Bácsi. Kép

Szila! Én is úgy vagyok, mint te, három különbözö (elvi!) idöpontom van a szülésre. Utolsó mensi eslö napjától, normál 28 napos ciklussal számolva 25.-e, figyelembe véve, hogy nekem hosszabbak voltak a ciklusaim 27.-e, de ha azt is figyelembe vesszük, hogy mikor fogant, akkor inkább 28.-a. Aztán majd kibújik, amikor ki akar... Kép
A málnalevél tea milyen? Mikortól és mennyit ajánlott inni belöle? Nagyon pocsék íze van?

Mégegykata! Tényleg furcsa érzés, hogy bármikor elkezdödhet. Már lassan egy hete állandóan ott motoszkál a fejemben, minden reggel azzal ébredek, hogy talán ma, minden programot úgy tervezek-szervezek, hogy HA...
Tényleg nincs még eldöntve, hogy mi lesz a neve a Pocaklakótoknak?! Mi az ehhez képest, hogy én még (mindig) nem csomagoltam össze?! Kép

Ágci! Lehet, hogy tényleg ismertük egymást, de az is lehet, hogy egyszerüen csak rokon lelkek vagyunk. Kép Azért nagy megnyugvás számomra, hogy más is ódzkodott a csomagolástól. Kép
A hálóing kérdése kórházfüggö lehet. Én a Margitban fogok szülni, ott már közvetlenül a szülés után fel lehet venni a saját hálóinget, és úgy láttam, utána ameddig még benn kell lenni, mindenki a sajátját hordja. Persze biztosan adnának "kincstárit", ha kérne az ember lánya, de azért a saját, az mégis otthonosabb... Persze az is biztos, hogy azzal nehezebb a gyakori cserét megoldani.

Mamacica! Jaj, de jó, hogy jelentkeztél! Ezek szerint (a körülményekhez képest Kép) jól vagyok? Megérezted, hogy hiányoltunk? Kép

Mummy! _Holnap_ összepakolok, ahogy megígértem! Kép Ma sajnos nem fért bele az idömbe Kép, mert egy csomó minden közbejött. Érkezett postán még egy nagy doboz cucc egy rokonunktól, már annyi a babaruhánk, hogy ki se látszok közülük. Kép Dél elmúlt, mire méret szerint szétválogattam öket. Délután még gyorsan levágattam a hajam, hiszen ki tudja, mikor lesz rá idöm és alkalmam legközelebb, meg futottunk még egy kört, mert ugyan maguk alá temetnek a rugi- és rélkihegyek, de pl. bundazsákunk, meg még egy-két apróság nem volt. Szerencsére ma már mindent sikerült megvenni, ünnepélyesen jelenthetem, PiciLacinak minden szükséges cucc be van szerezve! Már csak ki kell mosnom az új szerzeményeket, és ki kell vasalni az egész (méretben aktuális) kupacot. Aztán bepakolom a kórházi táskám, és mehetünk szülni... Kép

BMárti
BMárti

Szia BMártiKép
Most már Ma van, ugye észre vetted?! Kész a csomagod? Remélem nem halogatod tovább.....KépKép A mosás megvár légy nyugodtKépKép

Puszi: Doris
doris

Szerintem is BMárti! Kép Nem azt mondtad, hogy MAAAA AKKKOR ÖSSZEPAKOOOLSZZ???

Mummy
Mummy

Sziasztok!

Már régen nem írtam, de mindig olvaslak benneteket. Mi jól vagyunk, szépen növekszünk, Almamag nagyon rendes, nem bántja a mamát, alig van tünetem, ami meg van, annak meg nagyon örülök, mert még csak így érzem, hogy van.

Mindenkinek nagyon boldog ünnepeket kívánok, meghitt karácsonyt a babával pocakon kívül és belül! A jövõ évre pedig sok boldogságot a friss mamáknak, gyors és könnyû szülést a vége felé közeledõknek, és kitartást a pocakosoknak!

Dió (és Almamag)
Dió

Sziasztok!

Doris! Naná, hogy észrevettem, hogy MA van. Ezért aztán nem is kell nagyon csipkednem magam, hiszen nem mára, hanem holnapra ígértem meg az összecsomagolást! Kép

Mummy! MA??? Miért pakolnék össze MA? Kép

Most értem haza a terhesgondozóból, (na jó, bevallom, nem egyenesen jöttem) a Doktor Bácsi azt mondta, ezres, teljesen zárt a méhszáj, PiciLacinak (úgy tünik) esze ágában sincs a megszületés egyelöre...
Úgyhogy megyek is, és összepakolok, hátha holnap közbejön valami, és nem lesz rá idöm... Kép

BMárti
BMárti

BMártiKép
Na azért mondom-rontom bontom!!!KépKép

Puszi: Doris
doris

Sziasztok!

Lányok! Rendezgettem egy kicsit a táblázatokat, és lenne egy kérdésem. Az anyukák táblázata egyre növekszik. Meddig tartsuk nyilván a babákat?
Elöre bocsájtom, nem akarok senkit sem levenni, de ez a táblázat már túl nagy. Ráadásul most nagyon sokan vannak a finisben, tehát még hosszabb lesz.
Nem akarok magamtól dönteni, kérem a javaslatokat!!!

Olyan jó ötlet volt (már nem tudom ki ajánlotta, bocsi), amikor a valószínüleg régen megszült kismamákat levettük a pocakos táblából.

Kata007
Kata007

Szerintem nyugodtan kezdhetünk új évet és jan. 1-tõl (vagy inkább vegyük bele még a decemberi babcikat) legyen meg az új táblázat. Szerintem senki nem bántódik meg, ha lekerül.

Ha az én pocaklakóm kibújt volna már és otthon lennénk együtt, akkor már valószínûleg nem nagyon lenne idõm erre ITT..és ha mégis, akkor is az "Elsõ napok, hetek.." topic-ba kerülnék.
A Pocakosok nyûgjei inkább csak a Pocakosokat érdeklik, nem?

Az én javaslatom tehát, hogy kezdj új lapot nyugodtan akár a 2002-es babcikkal.

...BMártinak üzenem, hogy HAJRÁÁÁ PiciLaci!! Legyetek gyorsak, ügyesek, mosolygósak! Aztán meg jó pihegést együtt!

Mummy (23+6..jessszus! itt a 6. hónap vége!!)
Mummy

Sziasztok!

Javában élvezem a szabit Kép
Épp egy kávézóban netezek lent Szarvason, a párom szüleinél vagyunk lent.

Megvolt a 18. hetes UH-nk, minden a legnagyobb rendben van a Manóval, hatalmas a gyerköc és izeg-mozog állandóan Kép
Az AFP-m és a laborom is tökéletes, szóval nyugodtan kezdhetjük meg az új évet Kép

Örülök, hogy Mamacica jelentkeztél !

Aki közeledik a nagy naphoz, annak gyors és könnyü szülést, a többieknek jó babázást ill. jó várakozást Kép

Sziasztok!
Kellemes karácsonyt mindenkinek!

Dojika (ma 18.hetesen)
Dojika

HA MÁR NEM TUDOK BEKUKKANTANI AZ ÜNNEPEKIG, AKKOR MINDENKINEK NAGYON BOLDOG ÉS MEGHITT KARÁCSONYT KÍVÁNOK!
ÉS MOCORGÓ VIDÁM POCAKLAKÓKAT ÉS RAKÉTA-BABY-KET!!

Mummy (akinek végre valahára lejárt a munkaideje..)

DOJIKA!! Akkor nem tudták megmondani még, hogy van-e fütyi vagy nincs??? (mi holnap megyünk nagy UH-ra megint!!)
Mummy

Sziasztok!

Azoknak, akik mar nem lesznek netkozelben ezennel:

BEKES BOLDOG KARACSONYT KIVANOK ES BOLDOG UJ EVET!

Azok akik mar kezukben tarthatjak a babocakat, nagyon sok boldogsagot kivanok az elso kozos karacsonyhoz, a pocakosoknak meg gyonyoru uj evet, ami termeszetesen mar csak sokkal jobb lehet, mivel egy uj kis emberke fog az eletukbe koltozni.

Andysj
Andysj

Sziasztok Lányok!

Kata007! Más nevében nem szeretnék nyilatkozni, de szerintem 1-2 hétnél tovább nem érdemes nyilvántartani bennünket, akik már rég babázunk. Hiszen bármennyire is szeretném, de nem tudok olyan gyakorisággal veletek lenni, mint pocakos koromban voltam, és ahogy látom, ez hasonlóképpen alakul a többi kismamánál is. Gyönyörû 9 hónapot töltöttem a Friss kismamák között, de - mint ahogy a Már megint megjött topichoz sem járok már vissza - szerintem benneteket is egyre kevésbé foglak olvasgatni. Hihetetlen sok segítséget kaptam az éppen aktuális Friss kismamáktól, idõnként én is igyekeztem segíteni, amikor tudtam, de a természet rendje szerint már nem ide tartozom.
Szóval, véleményem szerint nyugodtam vedd ki a már megszült anyukák nevét, de azért kérdezz meg másokat is (ha még egyáltalán visszajönnek olvasni).

Tulajdonképpen most is csak azért jöttem közétek, hogy áldott, békés, boldog karácsonyi ünnepeket és sikerekben, eredményekben, egészségben és babákban gazdag boldog új esztendõt kívánjak mindenkinek:

puszillak benneteket: Laura
Laura

Laura és Mummy!

Szívemböl szóltatok! Kép Én úgy gondoltam, hogy egy hónap után kiveszem az anyukákat. Ha ezt most megtenném, a 35 anyukából rögtön csak 15 maradna...
Azért még megvárom, hogy a többiek mit mondanak, aztán cselekszem Kép

Kata007
Kata007

Sziasztok!

Bár én még mindig napi rendszerességgel olvaslak Titeket, de az én véleményem is az, hogy vegyél minket nyugodtan ki. Szerintem az egy hónap lenne az ideális, mert így az is tudhatná, hogy ki mikor szült, milye lett, akinek szülés után nincs rögtön lehetõsége arra, hogy ide benézzen.

Én is kívánok mindenkinek békés, boldog karácsonyt és nagyon boldog új évet!

Gabi
bgabi

Három a magyar igazság Kép, de negyedik a ráadás. Azt még megvárom.

Gabi!
Én is azért gondoltam az egy hónapot, hogy aki csak ritkán tud jönni, vagy szülés után van, az is tudja követni.

Kata007
Kata007

Szia Kata007!

Nem lehetne a "Friss kismamák..." alatt nyitni egy új topikot, úgy, mint ahogy a "Szülésrõl" topik alatt is van még több téma? Oda be lehetne tenni az "archív" táblázatokat, mondjuk havonta. Mert az tényleg fölösleges, és egy idö után mindenképpen kezelhetetlenné válik, hogy mindenki szerepeljen a baba-mamás táblázatban, aki valaha friss kismamaként ide járt. Ugyanakkor jó lenne, ha megmaradna, és valahol viszonylag könnyen megtalálható lenne az "adatbank", hogy ki kicsoda, mikor szült, hogy hívják a babáját, stb. Bár végül is lehet, hogy fölösleges, és nem igen nézné vissza senki... Szóval én végül is nem ellenzem egyértelmüen a régiek laza kitörlését sem, csak morfondírozok itt az alternatív megoldásokon ahelyett, hogy csomagolnék... KépKépKép

BMárti
BMárti

A legutolsó sorral teljes szívemböl egyet értek KépKépKép
Mars csomagolni KépKépKép
Azt hittem már régen készen vagy vele... Kép

Kata007
Kata007

KEdves Marti

Nem kotekedes, de adatokat mi nagyon regiek anno ezert hoztuk letre, hogy egymasrol alap infokhoz konnyen hozza ferhessunk. Oldalt van egy link ami oda vezet.
[url=http://www.babanet.hu/adatok.htm" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/adatok.htm[/url]. Igaz most igy ujra belenezve a friss kismamak kozul nagyon sokan nem iratkoztak oda fel. HA oda feliratkoznanatok akkor mi akik nem tudjuk napi rendszeressegel olvasni topicotokat is megismerhetnenk titeket es tudnank mikor es milyen nevu kismanotok szuletet.

Napocska
napocska

Szia BMárti!

Szeretnélek megnyugtatni, hogy a csomagolással nem csak Te állsz hadilábon! Én idén június 10-re voltam kiírva, de már a terhességem elején tudtam, hogy késöbb fogok szülni, söt ezt a babámmal is megbeszéltem. Mindig mondtam Neki, hogy maradjon még nyugodtan ameddig jól esik. Úgyhogy még június 12-én is lazán bementem dolgozni és csak 14-én reggel pakoltam össze a kórházi csomagomat. Aznap estére meglett a babám!

De ezzel nem arra akarlak bíztatni, hogy ne pakolj!!!

MINDENKINEK KELLEMES KARÁCSONYT ÉS NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK AZ ÚJ ÉVRE!

Jó babavárást és babázást! Aztán majd gyertek "Az elsö napok, hetek" topicba, ha már aktuális!

Cappuccino
cappuccino

Sziasztok!

Mindenkinek Nagyon Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánok és a születendõ babákhoz sok-sok boldogságot

Rengeteg munkám volt és nem tudtam jönni, de nem tûntem el! Dojika, Tünde és a többiek akik tornázni járnak: januárban, hogy lesz a torna, van már fûtés?

A frissen született babáknak és anyukájuknak sok boldogságot és egészséget kívánok!

Pucúr
Pucúr

Sziasztok!

Bár én netközelben leszek az ünnepek alatt is, azért szeretnék mindenkinek, akinek csak a munkahelyen van lehetõségük netezeni Nagyon Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánni!
Mi vettünk a babucinak is ajándékot, be is csomagoltam, majd szenteste meg kicsomagolomKépKép Jól elvagagyunkKép
Meg is beszéltük a férjemmel ma reggel, hogy elkezdõdött az a tendencia - ami várhatóan életünk végéig eltart majd - hogy a legtöbb dolgot a gyerek kapja.Kép De ez olyan jóKép
Mégegyszer nagyon boldog ünnepeket kívánok mindenkinek!

BMárti! Remélem azért adsz hírt magadról és én nagyon drukkolok neked!

Kele
Kele

Szia BMárti!

nincs valami újabb infotok Zafiról? érdekelne hogy miért szült elõbb, történt-e vele valami.
mi jól vagyunk. az egy ujjnyira való kinyílást múlt szombatra teszem mert olyan erõs fájásaim voltak hogy gondolkoztam elinduljunk-e a kórházba. most már nagyon rendszeresen és egyre erõsebben jönnek a fájások. a nyákdugó még nem távozott legalábbis nem vettem észre.
a csomagom kész van már kb 2 hete cipelem az autóban mindenhova magammal. az az igazság hogy a Karácsonyt szeretném még itthon tölteni. úgy tûnik Kisbence sem kapkodja el a dolgokat.tegnap bent voltam a munkahelyemen nagyon sok munkám volt teljesen zokni voltam agyilag a nap végére.de azért jól esett kicsit kimozdulni itthonról.

MINDENKINEK KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK !!!

Kisbence
Kisbence

Szia Pucúr!

Van már fûtés a tornán és január 3-tól (csütörtök) a megszokott munkarend szerinti tornák lesznek.

Ha le akarsz adni a kalóriákból, akkor 28-án pénteken 17:00 órai kezdettel tart Márta órát. Sajnos én akkor nem megyek.

Mindenkinek nagyon boldog karácsonyt és új évet kívánok!

Tünde
gtunde (gtunde)

Sziasztok!

BMárti! Én nem éreztem semmit a méhszáj nyílásából. A doki állapította meg. Egyébként az "okos könyveimben" (különbözõ kismamakönyvek) azt olvastam, hogy valakinél jóformán közvetlen a szülés elõtt kezd elsimulni, kinyílni a méhszáj; és van olyan is, akinél ez hetekkel a szülés elõtt kezdõdik el. Én már hallottam olyat, hogy elfolyt magzatvízzel, zárt méhszájjal ment szülni.

A málnalevél-tea nem is olyan szörnyû, ugyanúgy lehet ízesíteni, mint a rendes teát. A gyógynövényes azt mondta, reggel meg este bõven elég egy csészével meginni (mindig csak annyit készíteni, amennyit megiszunk).

Kata 007! Osztom BMárti véleményét. Mondjuk havonta kéne a lista elejét levenni, és azt valahol másutt tárolni, hogy azért meglegyen, ne tûnjön el teljesen.

Holnap reggel megyek NST-re, uh-ra, néz a doki magzatvizet is. Szorítsatok, hogy azt mondja: na, most akkor szülünk.

Mindenkinek Boldog, Békés Karácsonyt kívánok!

Szila
Szila

Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat! Kép
Jól vagyunk, tegnap óta itthon. Most szokjuk az együttlétet!
Ami pedig a szabálytalan elõzésemet Kép illeti, már el sem merem mesélni, hogy milyen volt a szülésem, mert végképp irigyelni fogtok!

Megpróbálom gyorsan és röviden, mert mindjárt szopiidõ van.
Szóval kedden hajnalban fél ötkor jött a nagy PUKK és el kezdett folyni a magzatvíz. Kb. fél hatra értünk a kórházba, ctg, aztán olyan negyed hétre került elõ az ügyeletes orvos és megvizsgált. Még csak egyujjnyira voltam nyitva és szerintük csak enyhe fájásaim voltak. Fél nyolcig csak ücsörögtünk, de nekem egyre jobban fájt, fogalmam sincs, hogy hány percesek voltak, elvesztettem az idõérzékemet. 8-körül a szülésznõ mondta, hogy már a kórházban van a dokim, de még nem találják, addig borotválás, beönté. Kérdezte mennyire fáj és miután mondtam, hogy nagyon, azt mondta, térjünk vissza rá két óra múlva, mert sokkal jobban fog fájni. Ettõl én pánikba estem, mert iszonyúan szenvedtem. Kb. 9-re végeztem a beöntés utáni dolgokkal és addigra már ott volt a dokim, hogy megvizsgáljon. a fájások között nagy nehezen sikerült felküzdenem magam a vizsgálóágyra. Doki megvizsgált, és leesett az álla, mert teljesen ki voltam tágulva és már jött a baba feje. Alig jutottam el a szülõágyra és már szinta nyomnom kellett. Innen számítva kb. 20 perc alatt megszületett rakéta Réka és megszûnt minden fájdalom, csak a boldogság maradt!
Röviden ennyi, most már rohanok!

Mindenkinek ilyen gyors szülést kívánok!

Pusszantás
Zafi a boldog anyukaKép Kép Kép

És boldog karácsonyt!
zafi

Sziasztok!

Egy órája megszületett BMártiék kisfia, PiciLaci.KépKépKép Mindketten jól vannak.

Szép karácsonyi meglepi lett!!

Boldog karácsonyt mindannyiótoknak:

Verus

Kép
verus

Kedves Lányok!

Mindenkinek nagyon boldog karácsonyt kívánok!

BMárti! Gratulálok a legszebb karácsonyi ajándékotokhoz!

Zafi! Üdv a gyorsan szülõk táborában.Kép) Sok boldogságot és kitartást! Ja és aludj amikor õ is alszik.Kép)

Tikk
Tikk

Sziasztok!

Nagyon sok boldogságot és egészséget az újdonsült anyukáknak és apukáknak és babuciknak! Kép

Tünde
gtunde (gtunde)

Sziasztok!

BMarti! Gratula PiciLacihoz! Kép Ez tenyleg egy nagyon szep karacsonyi ajandek! Remeljuk meg sikerult idoben osszepakolnod! Kép
Sok tejcsit a babanak, jo egeszseget az egesz csaladnak!

Kellemes Karacsonyi Unnepeket Mindenkinek!

Andysj
Andysj

BMárti gratulálok!!!! Kép Kép

Jó egészséget nektek ezen a gyönyörû Karácsonyon!

Mindenkinek kellemes ünnepeket!

Norci
Norci

BMárti,
gratulálok a kisfiadhoz, nagyon jó egészséget kívánok a kis karácsonyi ajándéknak (és természetesen Neked is)!!!
KELLEMES KARÁCSONYT MINDENKINEK!
Ágci
Ágci

BMárti!

Nagyon örülök, hogy megszületett PiciLaci! Micsoda karácsonyi ajándék! Gratulálok! Azt hiszem ennél boldogabb Karácsonyt és Új Évet nem lehetne nektek kívánni!

Cappuccino
Cappuccino

BMárti,
sok boldogságot PiciLacihoz! A csomagolás segített? KépKépKép
Minden jót Nektek:
Jamina
jamina

Anna kedves,
várom soraidat:peli@monornet.hu
Gratulálok a friss babás mamáknak!
Az én ikreim még mindig a kórházban, de már majdnem 4 dl. anyatejet kapnak ketten naponta!

Békés ünnepeket mindenkinek!
kinga
kinga

Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!

Bocsi, hogy késett a szokásos pocakos táblázat, de remélem megbocsájtjátok nekem, így a karácsonyi programok miatt. Öszintén bevallom most jutott eszembe...

Elöször is hatalmas gratula BMártinak a pici fiúhoz. KépKépKépKép Gyönyörü ajándékot vitt a Jézuskájuk. Remélem sikerült egy-két dolgot bedobálni ezért az utolsó pillanatban a táskába. KépKépKépKép

A táblázat megyen majd a kismamáknál, is ha tudom majd Mártiék pontos adatait.

Most viszont:
Kép

<pre>
Évike 3.c. 42 hét 1 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Picur 1.c. 41 hét 1 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 40 hét 5 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 40 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 40 hét 5 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
D.Rita 1.c. 40 hét 1 n Dunakeszi 32 év dec. 27. 1.b.
Kata 40 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Kata2 3.c. 40 hét 0 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kisbence 40 hét 2 n Budapest 31 év jan. 1. 2.b.
Betti 4.c. 40 hét 2 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Tiduj 38 hét 5 n Bp. (Szolnok) 25 év jan. 3. 1.b.
Mamacica 1.c. 37 hét 2 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 36 hét 5 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Mona 1.c. 36 hét 3 n Budapest 27 év jan. 17. 2.b.
Zsú 36 hét Budaörs 28 év 1.b.
Chris-Klári 36 hét 2 n Budapest 36 év jan. 20. 1.b.
Ildikó 3.c. 35 hét 6 n vidék 28 év jan. 23. 3.b.
Moncsi 1.c. 35 hét 6 n Budapest 27 év jan. 24. 1.b.
Catnet 6.c. 35 hét 3 n Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
Kustyi 35 hét 1 n Gyõr 30 év jan. 28. 1.b.
TKriszta 1.c. 34 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Klári 1.c. 34 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
Zsuzs 1.c. 34 hét 2 n Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Tmóni 0.c. 34 hét 1 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Menta 1.c. 33 hét 6 n Budapest 25 év febr. 6. 1.b.
Juca2 34 hét 1 n Veszprém 29 év febr. 13. 1.b.
SJMóni 3.c. 32 hét Budapest febr. 14. 1.b.
Tünde 32 hét 5 n Budapest 33 év febr. 17. 2.b.
Forgi 1.c. 28 hét 1 n Budapest 31 év márc. 24. 1.b.
Andysj 4.c. 27 hét 2 n USA 25 év márc. 24. 2.b.
Kele 0.c. 26 hét 4 n Budapest 28 év márc. 31. 1.b.
Kristi 4.c. 26 hét 2 n Erdély 29 év márc. 31. 1.b.
Krita 6.c. 24 hét 5 n Nyíregyháza 26 év ápr. 11. 1.b.
Vuckó 24 hét 5 n Nagykovácsi 27 év ápr. 11. 1.b.
Mummy 24 hét 3 n Budapest 26 év ápr. 13. 1.b.
szanti 2.c. 24 hét 1 n Budapest 24 év ápr. 15. 1.b.
Száva 24 hét ápr. 17. 2.b.
Heni 1.c. 24 hét 3 n Budakeszi 23 év ápr. 25. 1.b.
Csilla1 1.c. 19 hét 5 n Budapest 31 év máj. 17. 2.b.
Dojika 1.c. 18 hét 5 n Budaörs 27 év máj. 21. 1.b.
margaréta 6.c. 18 hét 3 n Budapest 26 év máj. 25. 1.b.
Vicamama 1.c. 18 hét 2 n Pécs 31 év máj. 26. 2.b.
Zsunya 6.c. 18 hét Budapest 25 év 1.b.
Norci 5.c. 17 hét 2 n Budapest 26 év jún. 2. 1.b.
Kata007 4.c. 17 hét 1 n Miskolc 35 év jún. 3. 3.b.
Erika2 12.c. 16 hét Százhalombatta 27 év
Any 2.c. 15 hét 2 n Debrecen 34 év 2.b.
Pucúr 4.c. 14 hét 6 n Budapest 29 év 1.b.
Beszti 13.c. 12 hét 5 n Szigethalom 26 év júl. 4.
Dió 1.c. 11 hét 5 n Budapest 27 év júl. 10. 1.b.
</pre>

További Kellemes Karácsonyt mindenkinek!

Kata007
Kata007

Sziasztok!
Szeretnem megosztani Veletek a nagy oromhirt: December 20.-an megszuletett kisfiunk Daniel 2960 g-al es 48.4 cm=rel.
Dani csodalatos kisfiu. Nagyon kivancsi, nezelodo. Ejszaka viszont sokat fent van, de kibirhato.
A szules eleg gyors volt. Mar hajnalban kezdodtek kisebb fajasok, azok meg kezelhetoek voltak es deltol mentunk be a korhazba ahol iszonyu gyorsan kezdtem tagulni. Egyik pillanatban 2cm (beerkezeskor) majd 4, majd 8 es 10 es du. 4-re mar kint is volt.

Mindenkinek Kellemes Unnepeket es tovabbi jo babavarast, konnyu szulest kivanok!
Picur
Picur

Sziasztok!

Picur! Gratula Danielhez! Az idei karacsonyotok nagyon jol sikeredett nektek is, hisz a picuri mar veletek volt.Kép Sok tejcsit a babanak es jo egeszseget az egesz csaladnak!

Valamit el kell nektek is meselnem. Az idei karacsonyunk nekunk nagyon jol sikerult. A legnagyobb meglepetest a ferjem okozta.Kép A mi csaladunkban az a szokas, hogy amig a kismama nem tolti be a hatodik honapot, nem veszunk semmit a babocanak. Mi ezt be is tartottuk. Igaz mar betoltottem a hatodik honapot, a ferjemmel megegyeztunk, hogy majd januartol kezdunk el dolgokat venni a babocanak. Majd jott a meglepi, a ferjem 23.-an este beallitott egy kis csomaggal, hogy csomagoljuk be. Egy alomszep ruhacskat vett a babonak. KépMegkerdeztem, mi tortent, megbeszeltuk januarig nem veszunk semmit. Erre o azt valaszolta, hogy o akart lenni az elso, aki vesz valamit a babonak,Kép hisz az elso gyermekunknek en vettem az elso ruhacskat. Erre termeszetesen jol elbogtem magam. Ugy orulok, hogy o is nagyon varja a picurit.

Bocsi, kicsit hosszura nyult, de el kellett meselnem annyira meghatodtam ezen.

Tovabbi boldog karacsonyt mindenkinek!

Andysj
Andysj

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?