Éva!
Szerintem ezen ne akadj fel a dokikkal kapcsolatban.
Az ilyenfajta kérdéseket (kivéve a "van-e valami panaszod") a védönök teszik fel az elsö találkozáskor (meg késöbb is az aktuálisakat). Gondolom a doki is tudta ezt, és nem akarta az idöt húzni (aztán lehet, hogy más doki másképp csinálja). Ráadásul van aki kétfelé jár dokihoz, egyrészt a választotthoz, másrészt a terhesgondozást alapban végzöhöz. Ilyenkor sem a választott doki foglalkozik ezekkel.
Az én dokim megvizsgál, szivhang (majd...), esetleg UH, végül feltehetem a kérdéseimet. (Súly, vérnyomás stb. a védönöm dolga.) A vége felé a CTG-t is megcsinálja.
Tici!
Kösz a tanácsokat.
Föleg a növérekkel kapcsolatban, mert velük nem volt tapasztalatom (a fiam sárga lett, ugyhogy a napom jó részét a gyerekosztályon tölöttem, és emiatt amúgysem törödtek velem (nem is vártam)).
Remélem a szoptatással nem lesz gondom. A fiamat a kezdeti nehézségek után 13 hónapig szoptattam, ebböl 5,5 hónapig kizárólag anyatejen élt. (Pedig a kórházban az eljövetelig sem sikerült közösen megtanulnunk a módját, otthon az elsö este a bömbölö gyereknek kiskanállal adtuk a lefejt tejemet. Én már nem akartam cumisüveggel megzavarni (a kórházban ugyis megtették), igy kénytelen volt megtanulni a módját a szopinak.)
Egyébként a fizetös szobában ugyanaz a rendszer, tehát pl. kivihetet a gyereket a közös örzöbe?
Beszti