Sziasztok!
Tudom, már megint eltűntem, de van mentség: az egész család influenzás. Már lábalunk kifelé, de azért még nem vagyunk a topon. Holnap megyek a házidokihoz, megmutatom neki a vérvételem eredményét is, mert van rajta három alacsony érték, amiből az egyik nagyon alacsony a normálishoz képest (negyede az alsó határnak), remélem, azért semmi komoly baj nincsen. Meg elkezdtem kicsit izgulni, mert péntek-szombatra esedékes a következő mensim, és én véreztem egy kicsit az előző két elmaradó mensi alkalmával, és félek, hogy most is fogok. A pajzsmirigyparám elmúlt, hála az influenzának, ami elterelte a gondolataimat, de azért rákérdezek holnap a házidokinál. Jövő héten akarok nőgyógyászhoz menni, akkor már muszáj, mert 11 hetes leszek, és kell beutaló a nyakiredős uh-hoz. Még mindig nem vagyok biztos benne, hogy melyik dokit válasszam... Ideje lenne összeszedni magam!
Én hat hét múlva leszek 30, de 24-nek érzem magam.
Egyébként úgy fel vagyok puffadva, hogy akkora a hasam, mint a lányommal 16 hetesen.
Kismama,
az EKG nem vészes, a szívműködést vizsgálják, rádcsíptetnek pár csipeszt (boka, csukló, mellkas), a gép ezek segítségével nézi, hogy hogyan ver a szíved, és pár perc alatt vége is. Szerintem csak azért csinálják, hogy kiszűrjék, ha esetleg van valami problémád, ami miatt kezelni kell, de szerintem ez elenyésző szerencsére. Telipofás vigyort úgy kell, hogy kettőspont, és közvetlen utána nagy O betű.
Kati,
én voltam a fogdokimnál, de nekem ő azt mondta, hogy koraterhesen inkább nem csinál semmit (van pár kisebb lyuk), majd május-június tájt menjek vissza, addig ápoljam alaposan a fogaimat. De ezt szerintem dokija válogatja.
Rokica,
sajnálom, hogy ilyen volt az uh, de az tök jó, hogy minden oké a nyakiredővel.
A védőnőnek valódi feladata majd akkor jön el, amikor megszületik a pici, bár a terhesség alatt is szoktak adni tanácsokat mindennel kapcsolatban, utána meg többször kijönnek babát látogatni, és szintén tanácsot adnak mindennel kapcsolatban. Szóval végülis amolyan információforrás, aki ránéz a kismamára, utána meg a babára, hogy minden rendben megy-e, és próbál segíteni.
Prüntyi,
én is rosszat álmodtam az éjjel, olyan jó volt felébredni belőle...
Judit,
jaj, tudom, hogy milyen rossz lehet most a jósnőnél történtek miatt, valószínűleg ott fog mostantól motoszkálni benned a dolog, de próbáld meg elfelejteni! Gondolj pozitív dolgokra, és azért intézd el gyorsan a problémáidat, ahogy ajánlotta, mert ezzel is megnyugszol, hogy te megtettél mindent, és akkor nem lehet semmi baj.
Bodza,
sajnálom, hogy ennyit kellett várni az EKG-ra, nekem dettó várnom kellett, mondjuk én legalább ültem és olvastam. A legjobb az volt, amikor kijött az egyik nő, és kérdezte, hogy az XY. dokinőre várok ugye az eredmény miatt, mire mondtam, hogy hiszen még nem is csinálták meg az EKG-t. Na, ekkor rögtön behívott...
Tmarie,
még én sem voltam védőnőnél, majd a doki után akarok menni valamikor. Nálunk nem időpontot ad, hanem egyszerűen elmegyek a fogadási időben, ami egy héten egyszer van.
Na, most már megyek aludni, mert így nem fogok meggyógyulni soha.
Mindenkinek minden jót!
Kóbor