Sziasztok!
Nyanya67
Nekem, mint már írtam, az alulműködés autoimmun eredetű. Mindenféle elnevezés nélkül. A vitiligo is autoimmun. Én utána olvastam, kérdeztem és az autoimmun folyamatot sokszor csak akkor lehet kimutatni ha éppen "zajlik". Ha már nem akkor csak a "nyomai" maradnak vissza.
Meglepődtem és el is keseredtem azon, amit írtatok az egyenesági öröklődésről.
Anyám (egészségügyis) és csak tegnap volt hajlandó igen mondani egy vacak tsh vizsgálatra. Megígértette velem, hogy nem zaklatom és csak a kedvemért megnézeti de nem hajlandó kezeltetni, effektive ha szükséges, gyógyszert szedni. Ne is írjatok semmit, meg van a véleményem!
Viszont ugye van már egy kislányom, aki helyett én mindent bevállalok de nem szeretném ha ő is örökölné ez a dolgot. Tudom, hogy kevés az, hogy én mit szeretnék és mit nem. A gyerekeket születésükkor szűrik. Én már kértem ellenőrzést nála is kb. 1,5éves korában. A pm orvosomat kérdeztem, hogy milyen sűrűn kell majd ellenőrizni őt. Azt mondta, hogy nem kell. De én akkor is fogom! Na jó, nem minden vérvizsgálatkor (szerencsére ez is ritka) de azért kérem. Hiszen ha már szúrják vmi miatt akkor mindegy hogy mit néznek. A tb költségeimbe belefér!
Áfi
Köszi az infót. Olvastam, hogy uaz a hormon csak szintetikus. De azért mégis csak kívülről jut a szervezetbe. Az orvostudomány bizonyos részei meg eléggé el vannak maradva. Egyre többen mondják, hogy a pm kezd gyakori betegség lenni a terheseknél, szülés után. Kérdem én, hogy akkor miért nem szűrik rutinszerűen a nőket?
Egyébként az is vicc, hogy nálam csak azért kérték a tsh-t mert a koleszterinem magasabb volt kicsit. A szülészem nem is vizsgálta h miért jött előbb a lányom és miért volt iszonyú öreg a lepény idő előtt. Erre azt mondják, hogy alkati. Ezek szerint nem az! Biztos mindennek meg van az oka. Csak ebben a rohanó világban vkinek egészében kellene vizsgálnia az egyént és nem csak 1-1 dolgot, problémát meghallani.
Bocsi ha kicsit elfilóztam.
Üdv,
b.
Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.