Új privát üzeneted érkezett!

Timurr
Hú, iszonyúan tetszik a babaszobátokKép
És mennyi Micimackós dolgotok van nektek is.
A függönyök miatt megesz az irigység. Mi sehol se találtunk Micimackósat.
És pont ugyanilyen nagy macink van nekünk isKépOtt csücsül a szekrény tetejénKép
Szóval elképesztően jó a szobátokKép

Babus

Kép
babus2005

Zsuzsa
Tényleg, tényleg, nagyon-nagyon helyes ÁronkaKépKépKép

Timurr
A büfizés babafüggő. Kristófka pl. majdnem minden szopi után büfizik, de van baba, aki alig vagy egyáltalán nem szokott.
A bukás megint babánként változik, az én srácom talán még sose bukott.

Én még nem adtam Kristófnak sem vizet, sem teát, de elvileg bármelyiket lehet adni, forralt vizet vagy speciális babateát, nekünk a Mecsek teát ajánlották, be is szereztünk egyet (ez édesköményt+kamillát tartalmaz)

A baba arcát pedig egy textilpelussal nem árt letakarni.

Babus

Kép
babus2005

Babus
Ilyennek is kell lennie.Majd emlékezetess rá!
Kép

Mindenkinek boldog Valentin-napot!
Kép

Timurr
Vendég

Babus
Örülök,hogy tetszik a szoba.Egyből beleszerettem a függönybe,nem volt olcsó,de olyan cuki.A ti szobátok is nagyon szép és jó lehet,hogy Kristóf már fedezin fel benne a dolgokat.Már alig várom,hogy a kisszoba lakója is élvezhesse mennyi szeretettel csináltuk,rendezgetem neki a birodalmát.(naponta kb. 10-szer megyek be,mondjuk arrébb rakni valamit)

Timurr
Vendég

Értem már ezt a pelenkázótáska dolgot. Akinek van, biztos jó hasznát veszi, de ezért szerintem nem érdemes külön venni.
A DM-ben lehet kapni pelenkázó alátétet (nem tudom a rendes nevét), olyan anyaga van, mint a textil pelus külső része, tehát nem engedi át a nedvességet. Kevés helyet foglal és el lehet dobni, ha összekenődik.
zsana75

Eveka,
Ha március 15-re vagy kiírva, akkor 35+6 hetes vagy, ha 37+0 vagy ma, makkor a dátum március 7. Mi legyen? Javítsam 37+0-ra és március 7-re?

Zsuzsa,
Nagyon szép babátok van Kép Nagyon várom a történetet, meg esetleg írhatnál a kórházi tapasztalataidról is Kép

Angéla+Valér
angéla

Aludnom kéne, finoman szólva is rohadt álmos vagyok, de nem akarok lefeküdni, mert Kristófkának mostanság kéne ébrednie. És nekem sokkal könnyebb, ha már alapból ébren vagyok, mintha épphogy elaludnék, és úgy kéne felkelnem hozzá. Tegnap így jártam, éjfélkor elaludtam, erre 15 perc múlva ébresztett. Mondanom se kell, milyen állapotban voltam.
De most bezzeg nem ébred. Majdnem 4 órája alszik már.
De amint nekifeküdnék aludni, tuti ébredne. Viszont felébreszteni sincs szívem az egész napi daj-daj után. Ki tudja, még a végén folytatná a bulit.

Lányok, aludjatok nagyokat, pihenjétek ki magatokat, mert a szülés után erre már nem lesz időtök!
Pedig az én Kristófom még mindig mintababa és áldott jó gyerek (eltekintve a mai naptól), mégis ezt mondom. Mert még így is nagyon nehéz.
El se tudom képzelni, milyen lehet egy igazán hisztis vagy hasfájós babával?! Milyen lehet napokon keresztül alig aludni?! (Remélem sose tudom megKép)
Mert mondom, én még ne is panaszkodjak, este átlagban 11 óra körül mindig nekifekszem aludni és másnap 10-ig alszunk is, 3 óránként ébredve, kb. 30 perces szopizás erejéig. Mégis tiszta nyomi vagyok.
Ráadásul itthon semmi dolgom, nagyik főznek, hétvégén közösen kitakarítunk, ennyi. De valahogy mégis iszonyúan fárasztó.

Babus

Kép
babus2005

Babus!
Elolvastam a sztoridat,tényleg nagy szerencse hogy nem maradtál a gyöngyösi kórházban!!Olyan szépn írtad le az egészet...!!!Tényleg végülis ment a marcipán a dokinak??
Az biztos hogy össze teheted a kélt kezed hogy ilyen babucid van.Nekem a Márk az elején másfél óráig szopott 2 óránként.Szinta egész nap csak szoptattam...komolyan.Volt hogy még felöltözni se volt időm.Ja és a hasfájások,fogzások miatti éjszakázás nálunk nem volt ritka.Az volt benne a gáz hogy mivel nekem mellgyulkladásom volt 5(!) hónapig magas lázzal így szegény férjemnek kellett hordozni a babát szinte egész éjjel és így ment reggel dolgozni.Annyira megszokta a kicsikém hohy apa kel fel hozzá és én 'csak' szoptatom hogy mai napig őt igényli ha netán éjszala felébred.Szóval nagyon szerncsés vagy hogy tudsz pihenni,ez fontos a tejtermelés miatt is.
Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok !
Cic a babakocsival kapcsolatban van tárolótok? Mert én azt csináltam, hogy a tárolóban tartottuk a babakocsit (lehet garázsban is ha közel van) és babahordozóban vittem le és fel az Ádámot. Így sokkal könnyebb volt, a babakocsi cipelése az emeletre nekem is mindig gondot okozott, hatszor meggondoltam, hogy mikor és hányszor indulok el. Be kell fejeznem, mert a pici fiam hisztizik.
Monika
monazsu

Hát nem túl nagy forgalom van most a topicbanKép

Borbolyáról nem tudtok vmit? Úgy tűnik, hogy elég rég nem jelentkezett. Vagy ez a csend körülötte a költözéssel van kapcsolatban?

Nálunk Szegeden esik a hó.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Kicsit lemaradtam az eseményekröl, mert nem volt kedvem a géphez ülni. Szombaton éjszaka meghalt egy barátom, aki mentös volt és pont szolgálatban volt abban a nagy hóban. Másokat ment menteni és öket is baleset érte a 6-oson. Eléggé kiakadtam, hogy milyen az élet. Dunaújvárosban lakott és sajnos most még a temetésére sem tudok most elmenni. Kép

Zsuzsa!
Szívböl gratulálok a gyönyörü kisbabádhoz! Mindenjót kívánok Nektek és szép hosszú életet.

Zsana!
Megkaptam a mailt, majd válaszolok. Kép
Én napi 1l málnalevél teát iszok, 1 hete. 1l vizhez teszek 2 evökanál teát. Én úgy emlékszem azt olvastam valahol, hogy így kell. Nekem amúgy ízlik, úgyhogy nem ízesítem sehogy (gyógynövény teákat állítólag nem is szabad).

Babus!
Szép a szobátok, látszik, hogy nagyon vártátok Kristófot. Kép

Timurr!
Ugyanez vonatkozik Rátok is! Nagyon szerencsések az ilyen babák. Nekünk is ugyanilyen micimackós függönyünk van. Ti hol vettétek? És mennyiért? Én már nyáron kinéztem Nyíregyházán a piacon, de csak 1 hónapja vette meg az anyukám. 1700/m. Ugyanaz a minöség ami a boltokban van, csak kicsit olcsóbban... Én is egyböl beleszerettem.
Sikerült vennem egy nagyon cuki micimacis maptárat is, de a zenélö forgó már nem lett micimackós, mert a párom azt mondta, hogy kicsit sok lesz a micimackóból, más formákat is ismerjen meg a gyerek.

Valaki mintha írt volna az AVON terhességi csíkok elleni krémrQl. Nekem is nagyon bejött, csak 2-3 kis csíkocskám lett, azok is ott, ahol nem kentem (oldal) és a vakbélmütétem helyén. A 6. hónaptól használtam ímmel-ámmal, de a 8-tól már naponta 1x-2x. Mostanában szigorúan naponta 2x. Szerintem nagyon jó, érdemes használni.

Ma vagyok 37+0. 2 Napja érzem, hogy mintha sokkal lejjebb lenne a hasam és keményebb, kisebb?. A kis Mazsolám mindnesetre nagyon jól ellehet, mert tegnap is annyit mozgott, hogy csak néztem, hogy hogy a francba van még mindig helye. Nagyon fáradékony vagyok és néha fáj is a hasam alsó fele.
maya29

Sziasztok!

Kicsit lemaradtam az eseményekröl, mert nem volt kedvem a géphez ülni. Szombaton éjszaka meghalt egy barátom, aki mentös volt és pont szolgálatban volt abban a nagy hóban. Másokat ment menteni és öket is baleset érte a 6-oson. Eléggé kiakadtam, hogy milyen az élet. Dunaújvárosban lakott és sajnos most még a temetésére sem tudok most elmenni. Kép

Zsuzsa!
Szívböl gratulálok a gyönyörü kisbabádhoz! Mindenjót kívánok Nektek és szép hosszú életet.

Zsana!
Megkaptam a mailt, majd válaszolok. Kép
Én napi 1l málnalevél teát iszok, 1 hete. 1l vizhez teszek 2 evökanál teát. Én úgy emlékszem azt olvastam valahol, hogy így kell. Nekem amúgy ízlik, úgyhogy nem ízesítem sehogy (gyógynövény teákat állítólag nem is szabad).

Babus!
Szép a szobátok, látszik, hogy nagyon vártátok Kristófot. Kép

Timurr!
Ugyanez vonatkozik Rátok is! Nagyon szerencsések az ilyen babák. Nekünk is ugyanilyen micimackós függönyünk van. Ti hol vettétek? És mennyiért? Én már nyáron kinéztem Nyíregyházán a piacon, de csak 1 hónapja vette meg az anyukám. 1700/m. Ugyanaz a minöség ami a boltokban van, csak kicsit olcsóbban... Én is egyböl beleszerettem.
Sikerült vennem egy nagyon cuki micimacis maptárat is, de a zenélö forgó már nem lett micimackós, mert a párom azt mondta, hogy kicsit sok lesz a micimackóból, más formákat is ismerjen meg a gyerek.

Valaki mintha írt volna az AVON terhességi csíkok elleni krémrQl. Nekem is nagyon bejött, csak 2-3 kis csíkocskám lett, azok is ott, ahol nem kentem (oldal) és a vakbélmütétem helyén. A 6. hónaptól használtam ímmel-ámmal, de a 8-tól már naponta 1x-2x. Mostanában szigorúan naponta 2x. Szerintem nagyon jó, érdemes használni.

Ma vagyok 37+0. 2 Napja érzem, hogy mintha sokkal lejjebb lenne a hasam és keményebb, kisebb?. A kis Mazsolám mindnesetre nagyon jól ellehet, mert tegnap is annyit mozgott, hogy csak néztem, hogy hogy a francba van még mindig helye. Nagyon fáradékony vagyok és néha fáj is a hasam alsó fele.
maya29

Maya
A függönyt én boltba vettem,de már nem tudom mennyiért,mert 1.8-as és az 3 méter,de a sötétítővel eggyütt vettem ami drágább volt összesen volt 10.000 Ft.Majdnem a tapéta is micimackós lett,de nem volt belőle annyi amennyi kellett volna,de valahogy úgy alakultak a dolgok,hogy minden mackós lett.Kép

Én avonos vagyok és azt a terhességi csíkos krémet használom,de nem tudom mennyire használ.A pocimat én olajjal kenem,azon nincs csík.De a csípőmön egyre szebbek vannak, hiába a végletekig nem bírja a bőr a tágulást.Meg a mellemen is van csík,de egyszer ott lilázik utána szinte nem is látszik,harcol vele a krém.

Sajnálom a barátodat.Én mindig félek,rettgek hogy valamelyik szerettemet elveszítem.Brrr

Borbolya nekem is feltűnt mármint a hiánya,remélem csak a költözés miatt.

Megyek benyomom a szénhidrátomat (elöbb meg kell csinálni),nyami.

Annyira tetszik akép fel kell hogy tegyem:
Kép
Timurr
Vendég

Sziasztok!

Én azt hittem, Borbolyáék már túl vannak a költözésen. Viszont hiányolom a soron következőket! Nadine, Timka hol vagytok???

Én is az Avonos krémet használom, de nekem 1-2 hete megjelentek a csíkok, méghozzá tömegesen egyik napról a másikra. Mondjuk várható volt, szerintem bármit kentem volna rá, akkor is ez lett volna a vége.
A viszketésre jó, de nekem is hámlik tőle a pocim rendesen. Kép

Itt is esik a hó, mostmár útálom! Sőt úgy érzem, egyre kevésbé tesznek jót nekem ezek az időjárási frontok.
zsana75

Sziasztok!

MukiKép
Itt közvetlenül is elérheted a fotókat.Kép

Babus,
Remélem az éjszakátok jobban alakult, biztos ez az össze-vissza idő viseli meg Kristófot.

Timurr,
Babaszoba aranyos. A mi függönyünk is ugyanilyen.Kép

Nálatok is esik a hó? Itt megint jól rákezdett. Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de nekem már elég a havazásból.Kép Úgy megvisel, ilyenkor olyan rossz a közérzetem. Ráadásul ma kell menni a hivatalos uh-ra, de most még oda sincs kedvem menni.

Panka

panka

Ez a divatfüggöny!Kép

Timurr
Vendég

Sziasztok!

MukiKép
Itt közvetlenül is elérheted a fotókat.Kép

Babus,
Remélem az éjszakátok jobban alakult, biztos ez az össze-vissza idő viseli meg Kristófot.

Timurr,
Babaszoba aranyos. A mi függönyünk is ugyanilyen.Kép

Nálatok is esik a hó? Itt megint jól rákezdett. Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de nekem már elég a havazásból.Kép Úgy megvisel, ilyenkor olyan rossz a közérzetem. Ráadásul ma kell menni a hivatalos uh-ra, de most még oda sincs kedvem menni.

Panka

panka

Panka
Nálunk kicsit esik a hó.Én nagyon szívesen elmennék a helyedbe az uhra.KépLátni akarom már a kismókust.Még dec. 20.-án láttam utoljára.

Timurr
Vendég

Timurr,
nekem jó dolgom van, mert barátnőm az uh-os a kórházban, így akkor megyek amikor akarok.Kép Havonta 1× mindig megkuksizzuk.

Panka

panka

Sziasztok!!!!

Zsana
Köszi a hiányolást....Mi még egyben vagyunk! Ma délután 5-re megyek az utolsó NST-re a dokimhoz, ha minden rendben akkor hétfőtől, azaz a kiírástól minden nap járhatok de már a klinikára...Hétfőn amnioszkópia, még emlékszem Zsanival is de jó volt brrrrrrrrrrrrr..... A pocim lejebb ment, de most nagyon jól érzem magam, mintha nem is lennék terhes. Már minden kész van Grétike fogadására, egyedül a matracára nem húztam még fel a huzatot meg a lepedőt nemterítettem fel. Remélem nem emiatt nem kar kijönni Kép Zsani továbbra is nagyon eleven, egyre hisztisebb, de mit várjon az ember egy 20 hónapostól. azért érzi hogy valami készül de nem igazán érti mi, és ettől ő is feszültebb. Bár a hóesés meg az olvadás, a vizezéssel együtt nagyon érdekes és leköti. Ja Murphy törvény: ha van egy pocsoja a gyerek előtt tuti hogy a közepébe esik... ha adsz rá száraz ruhát és csak pár pillanatig nem figyelsz rá megismétli ezt. Még jó hogy 3 darab overállja van...

Zsuzsa
Tüneményes a kisfickó, nagyon nyugodt kisbabának látszik...

Timka
Te is pihenő állapotban vagy? Én tegnap kimostam, kitakarítottam, este kivasaltam. Na mondom most mehetünk szülni Kép Csak a csajomnak felejtettem el róla szólni előre. Tényleg holnapra valami frontot emleget a TV, én szívesen megszülnék tőle.

Na megyek ebédidő, utána a nagyobbik csajom alszik egyet, remélem.

Nadine 39+1 (jaj de nagy már ez a szám)

Nadine
KépKépKép
nadine

Nadine!
Nagyon izgi, hogy Ti jöttök (vagy Timurrék Kép). Kiváncsi leszek, mi meddig maradunk 1-ben Kép
Mielött még elmennél szülni, elküldenéd nekem is azokat a szoptatási info-kat! Elöre is köszi. Szorítok, hogy minden rendben legyen.

Maya és Gellért
37+0
maya29

Ma is folytatódott a hisztiKép
Éjszaka alvás volt, de ugyanúgy, mint tegnap, pontban reggel 8-kor megkezdte a nyűglődést, egészen idáig.
Szerintem a pocija is fájhatott, mert sugárba lekakilt engem is, meg az egész pelenkázót és a parkettát is.
A kérdés már csak az, hogy az én tejcsimtől, vagy az anyatejgyűjtőből kapott tejcsitől fájt(1-szer kapott csak belőle 50ml-t)
Ez az átka ennek a kölcsöntejcsinek, mert oké, odafigyelnek az anyukára, aki leadja nekik a tejet, de azt, hogy mit eszik pl., azt nem tudják nyomonkövetni. Elég egy kis rostos vagy puffasztó kaja, máris kész a pocakfájás. Vagy pl. Kristófkának attól is fáj a pocija, ha én tejes kaját eszem(a múltkori rizsfelfújt nyomán kiderült). De lehet, hogy az az anyuka pl. iszik tejet, mert az ő babájának nem fáj tőle a pocakja.
Na mindegy, hosszú.

Most amúgy éppen bealudt, de ki tudja meddig tart, mert nagyon morgolódik. Így végre gyorsan volt időm kajálni is. Ami egyébként egy ördögi kör, mivel Kristófka nem hagy időt most semmire, így nem eszem, nem iszom, nem pihenek, ettől nincs elég tejem (most pl. az eddigi 100-110gr helyett már csak 50gr volt), ha nincs elég tejem, akkor sír, amitől persze megint nincs időm semmire.

Nehogy panaszkodásnak vegyétek, imádom a kis drágámat, de 1-2 ilyen nap után anyuci is nulla pontra kerül. Az előbb már mondtam apucinak, hogy jöjjön haza érte, és vigye ki magával a munkahelyéreKép

Tényleg, azt még nem is írtam, hogy milyen kis ijedős a drágám. Mindentől összerezzen, a saját büfijétől megijed, apuci tüsszentésétől, stb. De az éjszaka nagyon kinevettem szegényt Nagyban szopizott és közben pukizott egy jó hangosat, amitől úgy megijedt, hogy ugrott egyet, szó szerint lerepült a ciciről, rendesen el kellett kapnomKép

Panni
Mint láthatod, Kristófom se mindig mintababa. Talán túl korán elkiabáltam, micsoda jó kisfiú.
Amúgy a marcipán sem jött össze. Elmenekült, nehogy odaadhassam nekiKép

Ja, még annyit, én a Milupa terhességi krémet használtam, és egyetlen csíkom se lettKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Lányok nekem úgy viszket a hasam, Ti is tapasztaltatok ilyet, mert én már megőrülök. Már minden vackot rákentem, Milupa, hogy ne legyek csíkos, babaolaj, aztán ezeket keverve, a hasam meg csak csillogott, de az istennek sem szívódott be.Mondjuk gondoltam, mert én 15 éve rendszeresen reggel és este is végigkenem magam, dehát szerintem olyan nagyon nem lehet száraz a bőröm, de a hasam az csak viszket. Jó oké tudom, hogy nő, meg feszül,de két hete, már hülyére vakargatom magam. Persze nem olyan erősen, úgyis feszül mint a nyíl,de ha valakinek volt hasonló tapasztalata, mondjatok már valamit. Légyszi!
A Babaszobák tündériek, a Manókkal együtt, látom a macis szobák nagyon mennek. (megjegyzem nálunk ez lesz az uralkodó figura).
Patri
patri

Maya
Én még egybe leszek jó darabig (remélem)Képszerintem Timkára és Fannira gondoltál.
Mert én még 28+3 vagyok.Ti már mind tapasztalt kismamik lesztek mire babázom.

Panka
Jó neked,hogy ilyen sűrűn láthatod.Én majd hétfőn megyek,és nagyon-nagyon várom,remélem minden rendben lesz.

Patri
Nekem hál istennek nincs ennyire viszketős problémám.De én hallottam olyasmit,hogy van kismama akinél a máj ilyenkor nem tud 100 %-osan dolgozni és nagy viszketést okoz.Amire te hiába kensz bármit.Hát ha az olaj se segít.Nem tudom.

Timurr
Vendég

Panni
Végre írtam mail-tKép
Remélem most megkapodKép

Babus

Kép
babus2005

Timurr!

Hát most marhára nem nyugtattál meg, ez nem hangzik jól, ilyenre nem is gondoltam. Az AFP, és a terheléses vércukrom jó volt, ha lenne valami gond akkor nem kellett volna kimutatni ebből? Még 11 éve volt májgyulladásom, de az rendbe van (nem iszom annyit) ez vicc volt, még szilveszterkor sem iszom pezsgőt, viszont az általános vérvételeken mindig kérem, hogy a májfunkciókat mindig nézzék meg és rendbe szokott lenni.
És ezt a májdolgot hol hallottad, azért egyszer remélem elmúlik, és a kettő hogy van összefüggésbe egymással?
Patri
patri

Patri
Utánanézek

Timurr
Vendég

Nadine, Zsana

Ha most azt írnám megszülette Fanni baba, elhinnétek? Már arra gondoltunk a családdal eljátszuk ezt a poént, mert már az idegeimre mennek az érdeklődésükkel...

Viccet félre téve, egyben vagyok, sajnos.
Múlt héten drukkoltam, nehogy megszüljek, most meg már mennék, de esélytelen a dolog. Méhszáj tök zárt, méhnyak kb. 50%-ban van megrövidülve.
Jóslófájások hébe-hóba vannak.
Én már kétnaponta járok ctg-re. Holnap reggel 1/4 8-ra kell mennem, mert nincs máskor hely! Remek, olyan leszek mint a mosott kaki.
Amúgy azt hallottam, hogy a dokimnak nem szokása megindítani a szülést, ha nincs semmi gond. Kérdeztem tőle, hogy nincs valami csoda bogyója, amitől megindulhat a tágulás, erre azt mondta hogy van, de csak a kiírt időpont után 10 nappal!
Pont ma mondta az egyik ismerősöm, hogy náluk aznap született a gyerkőc amikor ki volt írva, de ebben közrejátszott az aminoszkópiás (vagy milyen) vizsgálat is.
Ha nem szülök meg addig, akkor tényleg megnézik a magzatvíz szinét? és ha nem vagyok kitáguva, akkor nem fog fájni amíg átvezetik azt a valamit?
Akinek volt már ilyen vizsgálata lécci írja meg milyen.
Amúgy mostanában rengeteg savam van. Olyan rosszul érzem magam, bármit eszek kavarok utánna a gyomrom. Éjszaka is arra ébredtem, hogy az egész nyelőcsövem ég.
Manóka pedig nagyon jól érzi magát bent, rengeteget mocorog, olyan kis tündér!
De egyre gyakrabban mondogatom neki, hogy szedje össze minden bátorságát és induljon kifelé a pocimból!
Kezdek olyan lenni mint Tamesz, szülni akarok!!!

Tamesz, mi újság felétek? Te is olyan vagy már mint a zombik vagy hagy Marcellka aludni?

Babus, mindenki azt mondja addig pihenje ki magát a kismama amíg nincs meg a baba. De hát előre hogy tudod kipihenni magad? Szerintem a kipihent állapot a szülés után már a kórházban tovaszáll (húh, de költői voltam)...

Jajj, Nadine, átküldenéd azt a tejcsis írományt, mert még nem kaptam meg. Köszi!

Timka
timka

Patri
Most rosszul érzem magam ,eszem ágában sem volt riogatni,csak olvastam valahol (már nem tudom hol),most a neten ezt a két leírást találtam.De ezek már a nagyon viszkető,és egész testre kiterjedő viszketésről szólnak.Neked pedig csak a pocid vszket nem,

" Az epepangás első szembeszökő tünete az egész testen jelentkező viszketés. Pár nappal később sötétebbé válik a vizelet, ritkán a bőrön is sárgás elszíneződés látható. Ha az orvos terhességi epepangásra gyanakszik, laborvizsgálatokat végeztet, és hasi ultrahangra küldi a kismamát. Súlyos esetekben kórházi ápolást javasol az orvos, mert előfordulhat, hogy a magzat érdekében a vártnál korábban kell befejezni a terhességet. A viszketés már két nappal a szülés után megszűnik. Újabb terhesség esetén számíthatunk a probléma kiújulására. "

" viszketés nem ritka panasz a terhesség vége felé. Leggyakrabban terhességi epepangás okozza, ami a laboron is látható általában. Nálunk a szülészeten elég kénes a víz (gyógyvízkútból jön) és a terheseink egy része ezért reagál viszketéssel. A krémek közül legtöbbször az Alksebor használ, néha a napégésre használt krémek. Sajnos a terhességben nem javasoltak olyan krémek, amelyek steroidot tartalmaznak. Az epepangás a szülés után rendeződik."

Timurr
Vendég

Timurr

Jaj ne érezd rosszul magad miattam, amiket irtál abból azért arra következtetek, hogy nincs epapangásom. Csak a pocim meg a cicim viszket, és a vizeletem is normális szinű, a bőröm, meg a sárgaságomnál volt olyan helyes kis kínai színű, de tényleg, sose hittem el, hogy mennyire betud sárgulni az ember. Valőszínű, hogy a meleg ruha is közrejátszik, hogy este alig várom a munka után, hogy ledobjam magamról a göncöket. A Manókám úgy néz ki nem olyan kis asszott bőrrel fog majd megszületni, addig meg majd hizlalja magát,anyuka örömére.
Úgyhogy köszi az infókat, legalább tudom, hogy ilyen is van.
Akkor nem sok különbség van köztünk a terhességi időt illetően, nálatok fiú lesz vagy lány, még nem dölt el?
Patri
patri

Babus,
Pukis sztori aranyosKép

Timurr,
olyan jó, hogy van valaki, akivel szinte napra egyidősek vagyunk.Kép Te már tudod, hogy ki lakik a pocakban?

Timka,
hátha ezek a frontok meghozzák az eredménytKép, nálunk a szülőszobán ma is teltház van.

Itt még mindig esik a hó, az utak már elég érdekesek, de szerencsére olvad. Az uh-ot szerencsésen megjártuk, itt is minden rendben volt. Képzeljétek babuci minden uh-on úgy megmutatja a talpait, hogy meg is lehet mérniKép Most 6cm-es neki, 1 hónap alatt 2cm-t nőtt.Kép Holnap tanácsadásra kell mennem, remélem éppségben el tudok majd gyalogolni.

Panka

panka

Panka!
Köszi, így már ment a dologKép Aranyos kis pufi arcú a babádKép

Babus!
Hát igen nehéz ügy ez. Mármint, hogy Isten tudja, a tejadó anyuka mit eszik és mit nem. Dehát ezzel nem lehet mit tenni, sajna.

Muki(31+3)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Timka
Ne add fel a reménytKép
Tudod, én tök jól voltam, végig tök zárt méhszájjal, fogalmam se volt, mi az a jóslófájás.
Aztán kedd estére (nagyon) szűk ujjnyira nyitva volt a méhszáj, de semmi egyéb tünet. A dokim még mondta is, hogy csak 1 hónap múlvára (42.hétre) megszüljek, mert akkor kéne elutaznia.
Másnapra megfájdult a derekam, később a pocim, de estére elmúlt minden, CTG-n semmi méhtevékenység, még mindig csak szűk ujjnyira voltam nyitva. Aztán éjfél után hirtelen felgyorsultak a dolgok, és hajnali 5-re Kristóf lett belőleKép

Amnioszkópiát nálam próbáltak csinálni, nem volt fájdalmas, de semmit se láttak, mivel még csak szűk ujjnyi voltam a vizsgálatkor.

Babus

Kép
babus2005

Patri,Panka
Kép
Én mégjobban örülök nektek,mert igencsak a vége felé vagyok a táblázatba,de jó hogy vagytok és nem maradok majd egyedül bébire várva.
Ha minden igaz kislány lesz (Maja),decemberben voltunk 4 d-én ott mondta a doki 94%-ra.Hétfőn kiváncsi leszek megmutatja-e mi van végülis a lába között.Mi örököltünk egy csomó kislányruhát 8elég jól néznének ki a rózsaszín bodyk,kisszoknyák egy fiúcskán),meg amúgy is most már kislányt szeretnék.Csak nem merem elhinni,mert nem is mondták 100 %-ra,meg én az elejétől fiút érzek.Ezért is várom,hogy hétfőn mi lesz,meg azért hogy a súlya is jó-e a diéta miatt.

Panka
Ezek a képek hány hetesen készültek?Nagyon aranyosak,nekünk 20 hetesen volt 4d még kis vékonyka volt.

Patri
Átnéztem az összes könyvem és csak azt találtam,hogy kenegesd,erről az epepangásról biztos olvastam valmit és megragadt bennem,de neked tuti nincs ilyen bajod.100 %

Timurr
Vendég

Zsuzsa
Nagyon-nagyon szép Áron!
Szegényke,nagyon sajnállak a seb miatt!

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Lehet hogy a kaki miatt nyűgös Kristóf? Vagy levegős a rendszer? Nem próbáltátok ki a szélcsövet? Nekem tegnap a kisfiam rázendített kb. fél tízkor, de olyan éles visító hangon, hogy azt sem tudtuk mi lelte. Semmi nem volt jó. Se cici nem kellett, se ringatás, semmi. Aztán a szélcsővel kijött egy olyan adag kaki meg puki, hogy csak lestünk. Ezután 11-től ma reggel fél tízig aludt, kétszer kelt fel szopizni, de akkor is csak nyöszizett érte, nem sírt. Már a pelenkázón majd bealudt a csövezésalatt. Kép

Babakocsi: sajna nincs tároló, csak ha megvennénk egyet, ami kb. 1-2 Milka. Kép

Én mindenféle krémet használtam, mégis csíkos lettem.. Kép Ez alkati kérdés.

Jók legyetek! Aztán várjuk az újabb kisbabákat Kép

Pusza
cic
cicmerák

Sziasztok!

Végre voltunk az új dokinál ma délután. Nagyon jó fej, egy csomót poénkodtunk, és szerencsémre el is vállalt még 30 hetesen is. Így már mindjárt nyugisabb vagyok.
Megcsinálta a 30. heti uh-t is a rendelőjében, a baba 30 hetes méretű, de a feje szerint már 31 hetes. Sajnos a férjeméknél családi hagyomány a fiúknál a nagy fej.Kép Ja, és most már 100%, hogy fiú. És persze már a férjem egész irodája, meg a szomszéd is tudja, hogy mekkora van neki.Kép
Már kezd befordulni irányba, nem haránt fekszik, hanem lefele van a feje. Ezek szerint azzal nyomkorássza a hólyagomat.

Zsuzsa,
Gratulálok, Áronka nagyon édes.Kép

Cicmerák,
A szélcső, az mi?

KépKép
connie

Sziasztok!

Légyszi segítsetek nekem. Akartam csinálni én is baba albumot és rakni fel képeket, de sajnos nem megy. Amikor a bejelentkezésre vagy mi pontosan a neve kattintok, kéri a nevet és a jelszót. Beírom de az írja vissza, hogy nincs ilyen nick. Ez mit jelent és most mit csináljak? Aki tud segítsen. Köszi.

Kép

Kép
mtücsök

Képzeljétek megcsináltam, ugyhogy rakok fel az albumba képeket és majd szólok ha megtudjátok nézni!

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok!
Hű, én már csak olvasó üzemmódban vagyok, de még azt sem bírom mind végigolvasni. Sajnálom, mert jó lenne. Mikor olvasok, mindig válaszolnék is rögvest, de arra már nincs erőm, akkor nekem újra fel kell lépni a netre stb. Meg már eléggé a finisben járunk.
Most mindjárt olvasni fogok, mert megint elmaradtam vagy három nappal. Néztem, de nem láttam új babát.
A korábban születetteknek gratulálok!!! Kép Remélem, mindenki jól van!
Ha még ma marad erőm, a visszaolvasás után még írok, reagálok.
Egy közvetlen kérdésre emlékszem, hogy megszólíttattam, vajon milyen két gyerekkel, mármint amikor a második megszületik.
Szóval nem lehetetlen, de az első időszakra nagyon sok humorérzék és türelem kell. Nekem úgy sikerült a legjobban átvészelni a kezdeti nehézségeket, hogy igyekeztem mindennek a röhejes, humoros oldalát nézni. A naplómból ez azért ki is derült, ha olvastátok. A legjobb az embernek magán röhögni mondjuk mikor a játszótéren szoptatom a kicsit, a nagyobb meg elindul világot látni. Egy aggódó apuka rohant az én csemetém után, én meg félig kilógó mellemről letépve a kicsit igyekeztem megfékezni a nagyot, hálálkodni az apukának és közben nem elsüllyedni szégyenemben, hogy hogy nézek ki... és hasonlók.
Aztán egyszer minden helyreállt, összeszoktunk... A következő nehéz időszak a kisebbik másfél éves korára tehető, aztán a kisebbik két éves korára Kép

Most azért még cifrább lesz, de valahogy úgyis lesz. Szívesen mesélnék még, de a nagyobb rágja a fülem, hogy éhes és játszunk, hiszen vagy három órája ígérgetem...
Puszi mindenkinek, még este próbálok reagálni érdemben a Ti írásaitokra is...................
Dorka (36+5)
dorka

Zsuzsa!

Áronka nagyon édesKép Az a fránya gátseb meg majdcsak gyógyulgat (járhatunk még mi is ígyKép)

Muki(31+3)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Voltam dokinál, méhszáj még mindig 3100, de "szép laza", ahogy az orvosom mondta.

Itt rengeteg hó esett és folyamatosan esik, így remélem, hogy Ákoska még nem akar kibújni. Kocsival voltam oda az orvosnál, és ahogy az utak kinéznek (és persze egyetlen hókotróval sem találkoztam Kép), nem szívesen indulnék ma éjjel szülni. Igaz, rendes körülmények között kb 15-20 perc az út a kórházig, de így... Szóval én most azért kérek egy kis drukkot, hogy még ne induljon a szülés. Kép

DorkaKép,
hiányoztál, olyan jó olvasni az írásaidat. Kép Persze megértem, hogy olvasni is alig van időd, nem még írni is.

Mtücsök Kép,
várom az album elérhetőségét. Kép

Connie Kép,
örülök, hogy szimpatikus az új doki, remélem, ezután is elégedett leszel vele. Kép

Zsuzsa Kép,
Áronka egy tünemény! Kép Nagyon szép kisbaba! Kép

Beatrix
beatrix28

Angéla,
a táblázathoz a névhez beírhatod, hogy Molli Anna, mostmár 90%, hogy így fogják hívni pocakbébitKép. És esetleg ha a Miskolchoz beírnád, hogy Megyei Kórház azt is megköszönném.

Timurr,
múlthét csüt.-ön készültek a fotók, akkor voltam 27+5.
Meglásd, milyen hamar eljön a mi időnk is, ez a pár hét olyan gyorsan el fog telni.Kép
Nekünk is kislány lesz, már 3× is megmutatta magát. Én a kisfiamnál voltam úgy, hogy az elején lánynak éreztem és fiú lett.Kép Biztos nem lesz semmi gond a súlyával, meg a súlybecslést a gép a BPD-ből számolja, az meg biztos nem kisebb a diéta miatt.Kép

Muki,
kösziKép

Zsuzsa,
Áron nagyon édes.

Connie,
szupi, hogy szimpi az új doki, ez nagyon sokat jelent.
Igaz, hogy nem engem kérdeztélKép, de a szélcső egy sima műanyag cső, amit a bébi fenekébe kell dugni egy kis krémezés után, ezzel lehet segíteni rajta, ha nem tud pukizni vagy kakilni. De nem szabad túl gyakran használni, mert hozzászokhat.

Dorka,
te az a Dorka vagy akinek anno olvashattuk a naplóját itt a babaneten?

Panka (28+3)

panka

Cic
Lehet hülye kérdés, de mi az a szélcső? hogy működik?
Nagyon édes a kis Áron baba!

Babus
Én nem adom fel, egyszer úgyis kijön onnan, nem tud sokáig bújkálni.
Olyanokat rúg belém, hogy majd kilyukad az oldalam.

Na megyek vagyizni. Ilyenkor...aztán csodálkozom, hogy éjszaka nem alszom a savtól.

Timka
timka

Sziasztok!!

Nem vesztünk el, csak nagyon el vagyunk még mindig havazva a költözés miatt. (Hihi, szó szerint... Kép) Igaz, maga a költözés már lezajlott, de rengeteg tennivaló van még, és közben dolgozunk is mindketten. Most már komolyan attól félek, hogy a szülésig ki sem tudunk pakolni mindent, de azért próbálkozni fogunk. Kép Emléxem, amikor Nadine-ék költöztek, nem értettem, miért nem jön gyakrabban. Hát most már tudom... Kép Mindenesetre jólesett, hogy hiányoltatok!!

Visszaolvasni próbáltam, de rengeteget írtatok! Babusnak már gratuláltam (és Kristófka továbbra is egy tünemény!!), Cic, Tamesz és Zsusza: nektek is hatalmas gratula, nagyon helyesek a srácok!! Kép Olyan szupi lehet már babázni...!!!

Nálunk még annyi történt tegnap, hogy Apuci összerakta a babaágyat, amit be is raktunk a frissen festett (színes falú!!!) babaszobába. Szuperül néz ki, nagyon meg vagyok magunkkal elégedve!! Kép

Mostantól próbálok majd gyakrabban jönni, addig is pusza minden kismamának és már anyukának, és kíváncsian várom, ki lesz a következô. Kép

Borbolya
Ma pont 34

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok!

Jó ez a 2005 tavaszi "pasi" felhozatalKép Jó kis szívtiprók lesznek a srácokból! Hja, mi szegény lányos anyákKép
Képzeljétek, ma voltunk először CTG-én, és rögtön kétszerKép Úgy dél körül kerültem be, már vagy fél órát feküdtem, mikor megkérdezték, hogy mikor ettem. Mondtam, hogy úgy 8 óra körül. (Persze már éhes voltam) Erre hazazavartak ebédelni, mondván, hogy semmit nem mozog a baba.. Ebéd után újra, az eredmény akkor sem lett jobb. Persze miután kijöttünk élénk táncba kezdett a lányom. Hiába, öntörvényű gyermek, parancsszóra nem mozogKép Szerencsére a dokim szerint már az első vizsgálat is rendben volt, nem értem, a terhesgondozóban miért riogattak.. Mindegy, inkább legyenek alaposak!
Más: lécci segítsetek nekem babakocsi projektben! Ma sikerült majdnem összekapni életem párjával, mert végre találtam Szombathelyen egy elképzelésemnek megfelelő kocsit: kivehető mózeskosaras és sportkocsi, Top Rider márkájú. A gond az, hogy nem fordítható meg a karja, így csak a mózeskosár rész néz felém, a sportkocsis már háttal van. A férjem szerint ez így nem jó, mert a babának, hiába ül, 6-8 hónaposan (vagy még tovább?) még szemkontaktusban kell lennie velem. Hogy van ez? Ti milyen kocsit használtok/fogtok használni?
köszi szépen,
sziasztok,
Eszter
(36+3)
wester2004

EszterKép,
van igaza a Párodnak és nemcsak a szemkontaktus miatt. Az átfordítható kar nekem azért volt fontos, hogy az időjárás miatt lehessen két irányból tolni a kocsit (pl ne süssön a szemébe a nap a babának, vagy ne fújjon szembe a szél). Persze lehet, hogy a kocsi más tulajdonságai miatt mégis jó választás lehet. Igazából minden típusnak van előnye és hátránya is.

Beatrix
beatrix28

Sziasztok

Megjöttünk a dokimtól, jövőhét hétfő negyed 9-kor amnioszkópia... a baba tökéletesn érzi magát odabent ami nagyon jó csak nekem kényelmetlen már a dolog. Olyan szép NST-t produkált most is.

Timka
Az amnioszkópia önmagában nem fájdalams, aki úgy csinálja az mást is csinál. (tapasztalat, a dokimnál sose fájt, de mikor azügyelets csinálta... hát majd be*****) Hétfőn én is úgy megyek ha nyitva van a méhszáj akkor lesz, ha nincs akkor NST, de másnap újra megnézik, mert azért a 40 hét betöltése után meár nagyon hamar változhat a méhen belüli helyzet.

Zsusza
Hát ez az Áron nagyfiú nem úgy néz ki mint aki múlt héten született. Hatalmas nagy baba. Gátseb, egyszer csk meggyógyul, én mikor hazamentem Zsanival a kórházból tükörrel megnéztem, hát akkor én azt mondtam hogy ebből sose lesz olyan mint volt. Most meg épp egy vonal látszik. Az meg hogy nagy... most kívül vagy belül nagy?

e-mail-okkal kinek tartozok??? hú mindjárt visszaolvasok

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

Raktam fel képeket a szobáról, a profilomban megnézhetitek!

Jó éjt mindenkinek.

Kép

Kép
mtücsök

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?