@era78:
Szia!
Sajnos nincs friss infóm, talán októberben lesz
A gyerkemágyas szobákba az én időmbe a látogatási időben nyugodtan be lehetett jönni.
Régebbi infókat viszont szívesen megosztok, remélve, hátha olvassa vki olyan is a fórumot, akinek frissebb infói is vannak.
Az első gyerkőcömet, Gabót, 2013.08.23-án szültem programozott császárral az Istvánban, ügyeletes orvos, ügyeletes szülésznőnél, ugyanis a fogadott orvosom, amki mellesleg Bajtsis, a 35. héten faképnél hayott. Ismerős irányított Pop Andreához, aki érthető okból nem vállalt, hanem Józsa Andrea szülésznőt ajánlotta, aki nagyon kedves volt velem. Ő volt aki a 28. hét óta először kért uh-ot és kiderült, h farfekvéses a gyerek. Andi javasolta, h próbáljuk meg a fordítást, bár sok reményt nem fűz hozzá, mert akkor már a 37-38 határán voltam.
Javaslatára nekivágtunk, de ezt iszonyatosan megbántam. Embertelen dolog ez az eljárás. Végül a nap amikorra kiírtak prog.császárra nem volt jó az Andinak, így kerültem az ügyeletesekhez. A doki nevét előtúrom majd szívesen, mert senkinek nem ajánlom. Abból aszülésből 2 jó élményem volt összesen: Hanna mint ügyeletes szn és az aneszteziológus, aki úgy adta az érzéstelenítést a rettegésem ellenére a gerincem mellé, h jóformán észre sem vettem.
A másodikamat 2014.07.28-án érkezett, szintén Istvánban, szintén programozott császárral, és szintén ügyeleteseknél. Hanna nem tudott vállalni, és így inkább nem kerestem senki. A régi SZTKss dokihoz jártam a gondozásra, illetve a Gyálra költözéssel egy szuper jó védőnőm lett. De a lakcímemet nem változtattam meg, így területileg illetékes volt az István.
Gyerek szempontjából is vegyesek az érzéseim.
Gabó nagyon sírós gyerek volt. szerintem túl korán bontották a babaházat meg felette, véleményem szerint korai volt a 39.heti császá. Előtte egyetlen görcsöm sem volt, így gyakorlatilag kicipzárolták belőle, és ez a mai napig trauma a számára. 11kor kerültem be a szobába. Feltettek egy olyan ágyra, aminek az ágylapja 0,5 cmrel kisebb volt mint a keet, így vmelyik oldara hatalmas robajlással becssúszott.
11:45kor tették először rám a gyereket, majd apát 12kor elzavarták a kórteremből a kötelező 12-15 között csendes pihenő miatt. Szuper volt ahogy fejmozgatás nélkül próbáltam a gyereket visszahúzni magamon, viszont szoptatást nem mutatták.
2013-ban nonstop ott volt a gyerek, miközben fel sem bírtam kellni az ágyon, ugyanis nem volt kapaszkodója. Így végül törökülésben töltöttem az éjszakát, karomban a gyerekkel, mert csak akkor nem bömbizet a csöpségem. Majd másnap jól összekaptunk a csecsemőssel, h anyuka miért hisztizik, tegye mellre a gyereket, majd lesz teje. Ekkor volt 32 órás a gyerek, és még egyetlen csepp tejet sem bírtam sem én, sem más nővér kifacsarni magamból. A gyerekkel végül úgy menekültünk haza.
De szerencsésnek mondhattam magam, mert apa bejöhetett, és így vmennyit tudtam pihenni 2. nap.
Végül kiderűlt, h tele van mindkét mellem cisztákkal, amik lezárják a tej útját. .....
Ennek ellenére a 2. babót is ott szültem, azon az elven, h legalább ismerem a rendszert.
vittem be magammal cumisüveget, tápszert, babavizet, h ha minden kötél szakad, a ygerek akkor is enni fog. Hála az égnek, volt annyi tejem, hogy 2-3 napot kihúzott Viki baba vele, végül ő is tápis lett, mert a tejbőségem 120 ml/nap volt két mellen összesen.
Érdekes módon 11 hónappal a tesó után már bevették éjszakára a gyereket, ha kértem, amíg nem volt szükség a helyére a frissen érkezőknek, vagy nem kezdett el a pocakja miatt tombolni. LOL
A vikivel bent lévő arab dokit kedveltem, bár nem volt extra figyelmes, viszont a munkáját elvégezte korrekten.
De az aneszteziológus... na őt a mai napig elküldeném a francba. A "kedves" egyén 2x bökött meg, és ennek köszönhetően akkora migrének kerekedett, h 4 napig embert is alig bírtam elviselni magam mellett. Hála a csöppömnek, ő nem sokat igényelt belőlem, csak h a mellem a sszájában legyen
A migrénre az egyetlen orvosság napi 2 nagyon tejes kávé volt.
Most még nagyon az elején vagyok.
Így én is szívesen vennék friss tapasztalatokat az Istvánról.
Ui: jut eszembe. Ha azóta ezen nem változtak, akkor a pici buksijára mindenképpen érdemes sapkát tenni a születés után, mert a folyosó a szülőszoba és a lift között nyári időben nagyon huzatos.
Kellemes készülődést a kistesóhoz