Sziasztok,
Egy hete szombaton a reggeli újságban, láttam egy hírdetést egy élményfürdöröl Dániában
www.lalandia.dk . Megbeszéltük, hogy ha a fönökeink elengednek akkor egy hosszú hétvégére elmegyünk, mert Daniellának is lesz a szülinapja 5-én és biztos élvezné, Krisztiröl nem is beszélve, mert ö is olyan mint egy kishal.
Fönökömet rögvest felhívtam, mondta, hogy ok mehetek, férjem úgyszintén szabadot kapott. Az interneten le is foglaltam a szállást stb.
Vasárnap éjjel Kriszti elkezdtett köhögni a változatosság kedvéért, utoljára dec. elején volt náthás, szóval miért is ne most? Az utazást csak orvosi igazolással lehetett lemondani.
A hétföt azzal kezdtem, hogy elérjem a gyerekorvosunkat, mondta, hogy majd szerdán megvizsgálja Krisztit és majd meglátjuk.
Kriszti csak éjszakánként köhögött, de otthon maradtam vele, hogy mást már ne szedjen össze az oviban ez idö alatt.
Doki megvizsgálta, mondta, hogy mehetünk.
Csütörtökön délben indultunk volna, Daniella elém állt és kérte, hogy rakjam a kezem a homlokára. Forró! Lázmérés 38,5. De a kedve szokás szerint jó. Kapott egy kúpot és lefektettem, vártunk. Láza lement, úgy döntöttünk, hogy mégis elmegyünk, 2-kor elindultunk.
Fél hatkor foglaltuk el a szállást, utána irány az élményfüdö, azzal a felszólítással, hogy csak benézünk és felfedezzük. Este 8-kor jöttünk el úgy, hogy Kriszti üvöltve hagyta ott a medencét és a csúszdákat.
34 fokos vízhömérséklet és 30 fok a levegöben. Némelyik medence 28 fokos volt. Nagyon klassz volt ez a három és fél nap.
Shine,
Az én lányaim sem szerették az én föztömet kicsiként, pedig anyait-apait beleadtam, így maradt a dobozos gyerekétel.
Nagyon nagy a választék és tényleg finomak. Kriszti még mindig elönyben részesít néhány gyerekkaját (pl wook menü) az én föztömmel szemben.
Krizsi,
De jó látni, téged is. Mi újság felétek?
Szilva76,
Csömör dr, jó ember és jó szakember. Nála fogsz szülni?
Terika,
Igen, Helsingborgban lakunk. Amikor történt nem voltunk itthon szerencsére. Dániában voltunk, 300 km-re Helsingborgtól. A férjem is a Kemirában dolgozik csak egy teljesen másik részlegen. A gyár a város déli tengerpartján fekszik.
Pénteken hajnalban 4.40-kor egy 20 ezer tonnás kénsavtartály meghibásodott a gyár területén, 11 ezer tonna kénsav ömlött ki.
A gázszirénák megszólaltak, így a lakosságnak tudnia kellett, hogy azonnal be kell menni a házakba és a szellözörendszert el kell zárni. Rádión, tv-n, interneten lehetett követni az eseményeket.
A kénsav, színtelen gáz, tömény állapotban fehér füstfelhöt alkot, olyan mintha köd lenne. A szemet, orrot, nyálkahártyát, garatot irritálja. Tömény állapotban belélegezve köhögést, légszomjat, erös könnyezést, mellkasfájdalmat okoz. Súlyosabb esetben tüdöödémát.
A lakosságot rádión, tv-n tájékoztatták, hogy mi történt és hogy, mindenki maradjon házon belül. Ezt 8 órakor feloldották, csak azokra vonatkozott, akik 1 km-es körzetben tartózkodtak a gyár körül.
Kérték az embereket, hogy feleslegesen ne keltsenek pánikot, mert az is elterjedt, hogy kilakoltatták az embereket. Ez nem igaz.
A lényeg az volt, hogy mindenki maradjon benn és ha éppen nem otthon tartózkodott és a lakása, háza az elkerített területen volt, akkor nem mehetett haza, öket szállásolták el.
Ma késö délután 17.15-kor feloldották a zárlatot, mert átvizsgálták a kénsavtarályok környékét, lefúrtak a földbe, befúrtak a betontalapzatba, és nincs szivárgás. Remélem így is van.
A kénsavfelhö fokozatosan feloldódott, mert szerencsére volt szél. A gyár területén azért ott van a mentöosztag és fokozott elövigyázatosság van még mindig. Ezt az elöbb telefonálta az egyik munkatárs.
Ilyenkor, most hogy baj történt érzem a jelentöségét, hogy milyen jó, hogy örökös kiképzésre, gyakorlatokra, tanfolyamokra jár a férjem. Veszélyes üzem.
Solya,
Sárának gyógyulást. Még jó, hogy utánajártál és nem lett szegény betegebb. Az anyai megérzésnél nincs jobb.
Igen, Svédo. egyik bajból a másikba esik az utóbbi hónapokban. Elöször a Thaiföldi tragédia, utána a szélvihar, most meg ez a gázbaleset.
A szélviharban kidöntött fákat most Thaiföldre szállítják, hogy legyen építöanyaguk az ottani embereknek.
Annamari,
Gyógyulgatsz? Aranyos lehet Balázs az aranyköpéseivel.
Puszi
Csilla