@gorzi: Szoritok, hogy menjen a diéta
Ahogy leirtad egyáltalán nem vagy husis, sőt. Teljesen normális és az egészséges mezőben vagy még. Kb 24-es BMI indexszel
Én sajnos 17 es BMI ról küzdöm fel magam. Lassan másfél hónapja még mindig nem az igazi, csak 18-as, és 20 körüli érték kellene legalább, hogy "meglegyen ágyazva a babónak"
btw: A BMI indexet én jó dolognak tartom, de ami igaz az igaz, hogy nem teljes mutató, mert a testalkattal nem kalkulál, de jelenleg az összes metrika közül ez a leghitelesebb szerintem.
http://www.eufic.org/article/en/rid/euf ... alculator/ krystin: Ne keseredj el, mert ha volt termékeny nyákod, akkor simán ellubickolhattak benne a 9. cn-i katonák és simán odaérhettek a 11.-cn-i randira
De igen, a kövi periódusban mi is azt tervezzünk, hogy a menszesz végétól 2 naponta összebújunk, de ha ez nem jönne össze, - mert nekem nincs kedvem, vagy neki, vagy épp nem úgy jön ki a lépés - , akkor az ovu elötti 2 nap este mindenképp összebújunk, plusz az ovu napján reggel
Enél "tutibb recept nem gonodlom, hogy lenne, csak a kivitelezéssel lehetnek a gondok, mert hogy "ember tervez Isten végez"
bunny88: grat a hőemelkedéshez
Szorítok!
Diétával kapcs, én sajnos itthon annyira rosszul értelmezik ezt a szót, hogy az borzasztó. Nem éhezni kell meg koplalni, hanem
színesen, változatosan és mértékletesen enni napi 5 ször szinesen: a tányérodon legyen lehetőleg
legalább 4 szin ( fehér- pl rizs, zöld-mondjuk párolt zöldbab, valami barnás -bármilyen hús ( roston sutve csirke, pulyka, hal..stb) mondjuk piros/narancssárgás ( mondjuk ecetes paradicsomsali, sütőtök, mangó) De lényegében bármilyen kombináció elképzelhető, a lényeg, hogy gusztán szines legyen a tányérod
Az eleján is is tanultam és figyelnem kellett rá ma már olyan természetes, mint az esti kakaóm
Változatosan: Sokan abba a hibába esnek, hogy csinálnak, vagy kapnak egy étrendet egy hétre és azt ismételik. Nah az sem jó sajnos, hosszútávon. Ezért kell azért a változatosság, szemelőtt tartva, hogy minden nyomelem, ásványianyag azért ugyan úgy bekerüljön a szervezetedbe.
Mértékletesség: Fontos megemlítenem az elején, hogy sajnos nem olyan gyors egy ingerület a szervezetünkben, mint amennyire kellene és mig a pocakod még minidg követeli a kaját és a kezed lapátolja azt
lelkiismeretesen, addig az agyad már rég tudja, hogy "huha, eleget evett a szervezet mostmár és nincs többre szükség" de ez az információ csak 2-4 perc mulva jut el a pocakodhoz, aki annyira erős, már-már vészjelzést adott a kezednek, hogy éhen hal , hogy mire lezajlik az ebéd kipukadsz
Hát igen tudni kell különbséget tenni, hogy azt az ételt ( Étel= élelem, tehát táplálkozásra való ennivalót, aminek TÁPANYAGÉRTÉKE van!!!) a szervezeted, vagy csak a szemed kívánja. Természetesen van az úgy, hogy azért kívánunk me bizonyos ételeket, mert a szervezetünknek szükségünk van rá. Pl
ecetes savanyúságot, akkor az kálium hiány, sós ételeket, akkor az nátrium hiány vagy pajzsmirigy gebaszra utalhat, ha hüvelyesekre vagyunk, akkor az lehet rézhiány is, ha a csokit, akkor valószínű a cukor hiányzik de erról rengeteg infó van fent a neten is és itt én inkább azt emelném ki, hogy ha kivennél egy adagot a merókanállal, akkor a tányérodra csak a felét szedd ki ténylegesen. Tűzbe merném tenni a kezem érte, hogy ha változatosan táplálkoznak az emberek. és szinesen, akkor nincs szükségük a teljesen eltömitő teljesn magyarosan dusti adag ételre Már csak azért sem, mert napi 5 szöri étkezésre bőven elég ez a mennyiség. a tízórai/ vacsi már általában, joghurt/keksz/gyümire korlátozódik, de iszonyat választékosan összelehet állítani akár aszalt gyümikkel, joghurttal, mézzel, zabpehellyel finomságokat is Tudom, hogy hosszúra sikeredett ez a posztom, de nagyon fontosnak tartom a "diétát" és szerettem volna megosztani veletek ezeket az infókat. Lényegében egy szemléletváltás szükséges pusztán a helyes átlagos diétázoz
de nyilván vannak specifikus esetek, amikre a 3 fő irányelvem tökéletesen ráilleszthető