Új privát üzeneted érkezett!

Myra! A cicákkal nagyon kell vigyázni, jobban mintha kutyusotok lenne. Amúgy az jutott eszembe, hogy talán egy jó kis babamasszázs talán segítene Lilla pocóján! Egy próbát megér!
aranyhold

Sziasztok,

Mucus, Nikcsi,
csak 2 hét múlva megyek dokihoz, vagyis csak akkor kapom a leszidást a súlygyarapodás miatt. Nincsenek illuzióim: Boglárka is megkapta, pedig ô kevesebbet szedett fel.
Egyébként tényleg verhetetlen vagyok kajálásban. Az egész családom elnézôen mosolyog rajtam...

Most melyik homeós füzetrôl van szó? Légyszi írjátok meg a címét, hogy be tudjam azonosítani. Egyébként engem is nagyon érdekel minden ilyesmi!

Lányok,
issza valaki a málnalevélTEÁt ? Ha igen, milyen mennyiségben?

Eszty,
hol vagy?

Laga 28+2
laga

Sziasztok!

Cas,
Valóban egyszeri és leírhatatlan élmény végignézni, ahogy egy emberke forgolódva "kigombolkozik" belőled. Szerintem senki nem is gondol erre, mikor nagy megkönnyebbüléssel érzi, ahogy kicsusszan. Én legalábbis eddig el sem képzeltem...
Bár akkor, a gátvédelemtől elméletben már szétszakadva, csak figyelemelterelő, szar poénnak tűnt a doki javaslata:-) DE ő komolyan gondolta, felnyomta a hátamat és tartott végig, nehogy feladjam a nézelődést:-)Éreztem is, hogy "az erő velem van":-))

Myra,
Sajnálom szegény babód, jól kifogta ezt a hasfájósságot:-(( A tejallergiás sok pötty is azért van. Az enyémek nem voltak igazán hasfájósak, de 1-2 pötyijük nekik is volt az arcukon, amik melegre tényleg jól bepiridotak, kint a friss levegőn meg elhalványultak.
Ajánlott már doki valami szert a hasfájósság enyhítésére? Infacolt ismered? Ha nem, érdemes lenne kipróbálni.

Alvásilag Olivér sem vitte eddig túlzásba napközben max. 4 órát alszik, ma pl. csak 2-szer 1 órát pihizett! De legalább éjjel nem tivornyázik, csak szopik 2-szer.

Nikcsi,
Vannak, akik begubózósak közvetlen a szülés előtti napokban. Meg ezek a keményedések már az edzőprogram részei:-) Nem vajákolok ám, csak érdekességként jegyeztem meg:-)

Viki
ccviki

Sziasztok!

Cas,
Valóban egyszeri és leírhatatlan élmény végignézni, ahogy egy emberke forgolódva "kigombolkozik" belőled. Szerintem senki nem is gondol erre, mikor nagy megkönnyebbüléssel érzi, ahogy kicsusszan. Én legalábbis eddig el sem képzeltem...
Bár akkor, a gátvédelemtől elméletben már szétszakadva, csak figyelemelterelő, szar poénnak tűnt a doki javaslata:-) DE ő komolyan gondolta, felnyomta a hátamat és tartott végig, nehogy feladjam a nézelődést:-)Éreztem is, hogy "az erő velem van":-))

Myra,
Sajnálom szegény babód, jól kifogta ezt a hasfájósságot:-(( A tejallergiás sok pötty is azért van. Az enyémek nem voltak igazán hasfájósak, de 1-2 pötyijük nekik is volt az arcukon, amik melegre tényleg jól bepiridotak, kint a friss levegőn meg elhalványultak.
Ajánlott már doki valami szert a hasfájósság enyhítésére? Infacolt ismered? Ha nem, érdemes lenne kipróbálni.

Alvásilag Olivér sem vitte eddig túlzásba napközben max. 4 órát alszik, ma pl. csak 2-szer 1 órát pihizett! De legalább éjjel nem tivornyázik, csak szopik 2-szer.

Nikcsi,
Vannak, akik begubózósak közvetlen a szülés előtti napokban. Meg ezek a keményedések már az edzőprogram részei:-) Nem vajákolok ám, csak érdekességként jegyeztem meg:-)

Viki
ccviki

Bocs,
Szarakodik a babanet, hibaüzeneteket küld, aztán felrakja sokszor a hsz-t. Ennyit tudnak:-)
Viki
ccviki

Sziasztok!
A tegnapi nagy pakolászás és az esti buli után Zsebi úgy kidőlt, hogy 6 (!!!) órát hagyott egyben aludni! Meg is ijedtem kicsit reggel, hogy miért nem mocorog, de azóta behozta a lemaradást! Kép

Szia Aranyhold!
Végre újra itt! Hová tűntél? Kép

Ccviki
Hát lehet, hogy megkérem a párom, hogy jegyezze meg, és próbáljon rávenni majd a szülőszobán egy hasonló akcióra!
Már nagyon várom! Kép
(Csak az a "baj", hogy egyelőre egyáltalán nem félek a fájdalomtól, egyszerűen mert el sem tudom képzelni, milyen lesz... tartok tőle hogy éppen ezért a szülőszobán fogok csak szembesülni vele, és az még rosszabb lesz...)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Cas,
Az a jó pont, hogy nem félsz!Butaság is félni, hátha nem is fáj Neked, mert olyan rejtett rendellenességgel születtél, hogy nem fejlődött ki nálad a szülési fájdalmak központja:-)))))))) Én sem féltem az elsőnél, azért sem kértem Edát, de lassan ráébredtem miről is van szó és akkor meg már nem értem rá félni:-) Csak koncentrálni a fájások elviselésére. A következőknél meg azért nem féltem már, már tudtam mire számítsak és mindenképpen fogom kérni a "megváltószert", ha bevadulnak a dolgok és messze még a vége:-))

Képzeljétek, a legutóbbi szülésznőm azt mesélte, hogy amikor kb. 15-16 éve szült, ő is kérni akarta ez EDA-t. De azt mondta neki a főorvos, hogy nono, élje csak át teljesen, mi is az a szülési fájdalom meg ami velejár. Hogy jobban együttérezzen majd a többi szülő nővel. Micsoda kicseszés... én nem mennék ilyen munkahelyre, ahol ennyire brutál a főnök.-)))))))))
Viki
ccviki

Ccviki
Az a doki egy perverz lehetett! Kép Mit tudhat egy férfi erről?!?!?!
Neki is át kellene élnie pár tökön rúgást, és amikor összegörnyedve fetreng a földön, akkor mondani neki, hogy "élje át teljesen"! KépKépKép
EDA: én nem zárkózom el előle, de majd meglátjuk, hogy alakul.

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Nikcsi! Lacikával nekem is II. fokban volt érett a lepény a 38. heti UH-n, és csak 2 nappal jött a kiírás előtt. Kép Azért a keményedések sejtetnek valamit... Szorítok neked nagyon, hogy haza tudjátok várni a doktornődet. Kép
Szerdán délután, mikor a jóslófájások 10 percesre rendeződtek, szépen nekiálltam, és összecsomagoltam. Kép Végül is be volt szerezve, és ki volt mosva minden, ami nekem kellett. Igaz, Peti cuccát végül Lacinak kellett rendbe tennie, de volt rá 5 napja. Kép
Azt hiszem, én is valami hasonló okból nem pakoltam össze, bár soha nem fogalmazódott meg bennem ilyen konkrétan. Kép

Feketekávé! Eredetileg Glaub Edit lett volna a szülésznőnk, de pont ezen a héten ő se volt elérhető. De ezen a ponton éppen az őrangyalunk volt "nyerésben", és kifogtuk csak úgy mázliból munkaidőban Góczáné Anikót. Kép Róla is sokat írtak már itt, és csak csupa jót. Amikor megláttam a névtábláját, rögtön tudtam, hogy jó kezekben vagyunk. Kép Sőt, még az osztályon is kifogtuk egy kiemelkedően kedves szülésznőt az első éjszakára, de az ő nevét sajnos nem tudom.

Laga! Nekem dr. Mousa Moustafa az orvosom, de sajnos 2 héttel hamarabb szültem, és ő éppen nem volt elérhető. Nem hallottam még róla ilyet, hogy ne lenne neki mindegy, milyen nemű a baba.
Az előre eső köldökzsinór azt jelenti, hogy a baba feje mellé kerül (tehát a baba kifelé vezető útjához viszonyítva előre), így a szülés során a baba feje és a medencecsont közé kerül(ne), összenyomódna, elzáródna, és a baba nem jutna oxigénhez. Észre azzal a kellemetlen vizsgálattal veszik, mikor burokrepesztés után az orvos körbevezeti az ujját a méhszáj és a baba feje között. Az okozza (illetve okozhatja), ha megreped a burok, mikor a baba feje még nem rögzült a medencében. Kép Ahogy a magzatvíz elfolyik, egyszerűen előresodorhatja a köldökzsinórt. Kép
Azonosítás témában volt több beszólás is. Pl. az egyik csecsemős, mikor még a császáros szobába kihozta nekem szopi időre Petikét, megállt még egy percre az ágyam mellett, és közölte, hogy ha valami bajom van, tőlem szeretné hallani, nem majd utólag a neten olvasni. Először nem is értettem, mit akar, kb. 3 éve nem írtam semmi rosszat senkiről, viszont akkor igen, ez vitathatatlan. Bár akkor is inkább csak elmeséltem egy-két apró kis történetet, ami velem esett meg a kórházban töltött idő alatt... De Dr. Sztanyik is tett egy kis finom utalást, szintén a császáros szobában voltam még, és nem abban az állapotban, hogy könnyhullás és fogcsikorgás nélkül le tudjak hajolni a táskámhoz. Amire szükségem volt belőle, azt kihúzkodtam valahogy, de egy feldúlt, szétborogatott zsibvásár hevert az ágyam mellett. Dr. Sztanyik ránézett, és valami olyasmit mondott, hogy csak sikerült alaposan összecsomagolnom. Kép De már a terhesgondozóban is rámkérdeztek, hogy voltam-e palacsintázni. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Cas,
Na, nem kell nagyon felháborodni, a férfiak má csak ilyenek, hiába orvosok:-) Nagyon komolyan tudják azt is mondani, hgy tudom, most mi érez:-))
A Sztanyik pont azért tűnik empatikusabbnak szerintem, mert nekem ő még ilyen baromságot sose mondott:-)Viszont a fájdalmasabbnak nevezett vizsgálatok előtt mindig esdeklő tekintettel többször is elmondja , hogy ez most biztos fájni fog, bocsánatot kérek. Na, erre varrjál gombot:-)Nekem a sok vizsgálatból csak egy fájt, amikor 2 éve fájás közben megvizsgált, de azt is bőven ki lehetett bírni.

BMárti,
Mit írhattál, hogy ennyire népszerű lettél szakmai körökben? :-)) Még nekem sem sikerült így felhívni magamra a figyelmüket, pedig én aztán mindig őszintén leírtam a benyomásaimat. Jó, mondjuk én ott is szóltam, tisztáztam ha valamit nem értettem.
Nekem az tűnt fel a csecsemőosztályon, hogy az egyik csecsemős, naponta 2-szer is rákérdezett, hogy segíthet-e vmiben, van-e kérdés? Én meg mondtam, hogy 2 gyerek után egyelőre semmi új problémám nem merült fel, köszi. Erre ő mindig azt válaszolta, hogy de akkor is kérdezzek már valamit, mert otthon már későn jut eszembe bármi is, nem tudom őt kifaggatni:-)
Gondoltam, nagyon buzog itt a jó akarat, talán egyik nap kérdezek valamit, hadd örüljön. Pl. ha mást nem, majd hogy melyik a pelenka:-))))))))))))))))))))
De azért komolyan kérdeztem valamit, hogy hova kell leadni a kérdőívet, amit egy főiskolás csaj készített a kórházi ellátásról. Na, azt nem tudta egyikük se, akivel beszéltem:-)

Viki
ccviki

Cas! Nem tűntem el, szoktam én mindig olvasgatni, csak nem mindig van mit írnom, vagy éppen Matyitól nem tudok írni, csak olvasni!

Na a palacsintázás örömére ma én is sütöttem! Isteni volt! :-)
aranyhold

Ccviki
Na jó, lehet, hogy kicsit túlreagáltam... Kép
Talán azért, mert én sem tudom elképzelni az én dokimról, hogy ilyet mondjon! Minden vizsgálatnál figyelmeztet, ha ez vagy az esetleg kellemetlen lehet, de azonnal szóljak ha fáj.
Egyetlen egyszer volt tényleg kicsit kellemetlen a vizsgálat, ami miatt sóhajtottam egy nagyobbat, és rögtön megnyugtatott, hogy ennél már nem lesz rosszabb, rögtön végzünk.

Aranyhold
Én is képes voltam a tegnapi osztálytalin is palacsintát enni az étteremben, ahol voltunk! Szó se róla, a miénket utol se éri (főleg a lekvárosat)! Kép A köv. talin remélem ti is ott lesztek!

Kép
Kép
Kép
cas

A Margit kórházban fogok szülni augusztus elején (dr. Sztanyiknál). Hasonló cipőben járó beszélgetőtársra vadászom!

KépKép
KépKép
safrany

Sziasztok!

Bmárti
ez a beazonosítás nem semmi. És mi alapján? A profilodban levő email címed alapján?
Azért hihetetlen, hogy ennyire képben van az osztály az itt leírtakkal, és főként az, amit a Sz.dr.ról írtál, pedig Ő meg nem is a Te dokid volt. Ha ott dolgoznék, azért ennyire biztos nem mélyednék bele az itteni dolgokba. Ezek szerint nem csak a saját betegeit hanem egymásét is figyelemmel kísérik az orvosok. Na persze akit tudnak ugye?! Mert név nélkül, a felhasználói névből nem sok derül ki....
De Cas, Hmmc, Nikcsi hozzátok már a dokik is oda találnak.
lehet a legközelebbi pali-talira beugranak..

Sáfrány
Én is Sz.-os vagyok, a kisfiamat szintén aug. elején szültem, másfél éve. Nem lesz akkor szabin? Mert nálam akkor ment, így elég rizikós volt....

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Szia Safrany,
szintén Sztanyik és előreláthatóan augsuztus vége, szeptember eleje Kép

Böbe
baba76

Szia Sáfrány,

Üdv:-) Nem kéne inkább a sztanyikosoknak külön topikot nyitni? Akkor legalább neki sem kellene a hsz-okat vadásznia és a kórházi dolgozók is jobban képben lennének :-)))

Egyébként nekem is ő volt a dokim, 2-szer és megtartom, legalábbis nőgyógyásznak:-) De a férjem is nála szeretne szülni, ha rá kerülne a sor:-)))) Mert neki is annyira szimpi, hogy meg akarta kérdeztetni velem, hogy nem változtatna-e a doki inkább szakot, pl. jó fogorvost keres a család:-))

Na, de komolyan, ha kérdésed van vele kapcsolatban, kb. 100-an tudunk segíteni:-)

csaó,
Viki
ccviki

Ha valaki nem szereti a népszerűséget és továbbra is inkognitóban akar maradni a topiklakók közül, annak a következő a javaslatom:
a terhesgondozásra feltétlenül vigyetek magatokkal kb. 30 palacsintát, osztogassátok szét, hogy minden kismama kapjon. Ha kijön az asszisztens, annak is. Így próbáljanak csak valakit is beazonosítani a palacsintás társaságból:-)))))

Ha valakinek túl fárasztó vagyok vagy feleslegesen növelem a pcoakkeményedések számát, csapjon rám egyet virtuálisan:-))

Viki
ccviki

Viki
A külön sztanyikos topik régebben létezett egy másik fórumon...

na de itt nem a dokikért vagyunk, ugye?!

Különben se akarj vele szakot változtatni, még sokan számítunk itt rá.
Esetleg másodállásnak...., ha jut még rá ideje.
Egyben el lenne intézve a fogászati ellenőrzés is. Az viszont nem lenne rossz.

mucus
Tm

Mucus,
Hát legközelebb majd ne csak a méhszáj állapotáról kérdezd, hanem széles mosollyal azt is, hogy a balfelső hatosra is áll-e a C3000:-))))))

Viki
ccviki

ha két napig nem nézek rátok, máris órákig olvashatom a poénokat. Kép
Szerintem igenis mondjuk el ha valami nem tetszik, és azt is ha valami nagyon jó.
aztán mindenki azt olvas ki belőle amit akar, ill. azt hiszi el, amit szeretne. . .

Mucus!
milyen sorrendben szeretnéd a vizsgálatokat?? Kép

Szilvi
szilvamag

Sziasztok,

Bmárti, köszi a válaszokat. Ez a köldökelôreesés tényleg nem hangzik valami jól.

A beazonosításról meg csak annyit, hogy amikor megszólítottam ôket a kórházprivatizáció kapcsán, egyikük se vette a fáradságot, hogy válaszoljon! Mintha nem is érintené ôket. Kár...

Sáfrány,
tuti dokid van, az biztos!

Laga
laga

Sziasztok,
nagyon jól esik, hogy máris ennyien válaszoltatok!Kép
Nekem ez lesz az első babám, úgyhogy rámfér a 'haladók' támogatása (is)...

Holnap megyek cukorterhelésesre, ezt túl lehet élni?

Böbe, te mikorra vagy kiírva? Én júli 29re, de tudom, hogy négy nappal el van csúszva, véleményem szerint aug. 2. lenne a helyes dátum (lehet, hogy pont a férjem szülinapján érkezik majd? - > aug. 3.) Kép Szerinted szóljak a dokinak ez ügyben, vagy úgyse számít annyira?

KépKép
KépKép
safrany

Sziasztok!

Üdvözlet minden kismaminak!Kép
Nagyon régen jártam már erre,ha jól emléxem 2003-ban utoljára.
Most visszatérek és nosztalgiázom egy kicsitKép
Remélem nem bajKép
Jó dolog újra babanetezni,az is tetszik,hogy ilyen sokan vártok kisbabátKép
Graulálok is gyorsan mindannyiotoknak!
Kicsit most irigykedem rátok,megint átélem a szülés előtti heteket,hónapokatKép
Nagyon örültem,hogy Dorisékról is olvastam itt a fórumban,gyönyörű szép babái születtekKép
Doris!KépHa olvasol,szeretnék neked külön gratulálni a lurkókhoz,nagyon szép kis emberkékKép
Talán így nem rémlik neked,hogy kiis vagyok,de ha a 2003-as archívban visszaolvasgatsz rájössz majd,hogy kivagyok?2003 decemberére voltam én is kiírva,már tervezgettük,hogy együtt fogunk bennt lenni a szülés után pár napig,de sajnos a sors közbe szólt és te előbb megszültél!De szerencsére minden jól alakult nálatok,nagyon örülök neki!
Én a kiírt időre 2003.december 2-án szültem meg kislányomat Kirát.(császárral őt is).
Remélem hallom még felőletek!

A többi kismamának sok sikert,türelmet,kitartást az elkövetkezendő pár napra,hétre,hónapra,legalábbis addig mindenképp amíg nem találkozhattok babukáitokkal!

Safrany!KépNeked is gratula a pocaklakóhoz!Kép
A cukorterhelést kilehet bírni,de tanácsolni tudom,hogy vigyél magaddal egy darab citromot és annak a levét öntsd bele a löttybe.Nem lesz ezután sem a kedvenc italaid egyike,de hidd el kilehet bírni.Szerintem még mindig jobb ezt a löttyöt meginni lassú kortyonként,mint az amikor tűt szúrkálnak belénkKép
Szóval sok sikert,hidd el hamar túl leszel rajta!
Azért majd kiváncsi leszek,hogy éled meg?Kép

Nikcsi!Olvastam,hogy február 23-ra vagy kiírva.Kiváncsi leszek,hogy mikor szeretne kibújni a babukád,már csak magam miatt is,én is február 23-án születtem!Kép
Neked már csak pár nap van hátra,nagyon gyorsan elfog jönni és végre a kezedbe foghatod azt a csöpp kis testét!

Most elköszönök,de biztosan benézek még hozzátok!
Sziasztok,kellemes estét mindenkinek!
Rita
rita75

sziasztok

Szilvamag
háát végül is mindegy lenne a sorrend, nem parázok a fogorvostól, pláne ha olyan lenne mint a Sz.dr.
Eccer egy fogorvos azt mondta, hogy három olyan dolog van ami irtózatosan tud fájni, és kb. egyforma erősséggel. A vesekő, a szülés és egy fog vagy foghártya gyulladás.

Viki
vannak fent új képek a gyerkőkről?
hol is tudom megnézni? egyszer már elküldted...

Rita
nálatok második baba???
és kinél szültél?

mucus
Tm

Sziasztok!
Sáfrány!
a cukorterhelés szerintem korántsem olyan katasztrófa, mint amilyen híre van. Ha viszel magaddal egy citromot, egy kicsit (nagyon) túlédes limonádét kell csak meginnod. Én már ittam ennél rosszabbat is vendégségben és ott még jó képet is kellett vágni a dologhoz. Kép

Szilvi
szilvamag

Sziasztok!

Mucus,
Ezeken a címeken lehet nézegetni őket:-)
http://babanet.hu/album/main.php?album=298
http://babanet.hu/album/main.php?album=3220&page=3
http://babanet.hu/album/main.php?album=3845

És a babádat? Én is szeretek ám babás fotókat kuksizni:-)

Sáfrány,
Gondolj csak bele, mi jobb: 1 pohár gusztustalanul édes lötyi megbolondítva kis citromlével vagy 1 tonna Canderel:-))))))))))))))) Inkább ittam:-)

Viki
ccviki

Rita, Szilvi, Viki!
Kösz a biztatást! Igazából nem az ízétől féltem a cukros lötyinek, hanem attól, hogy milyen hatása van annak, ha én ezt éhgyomorra megiszom és még két órán át semmi más kaja. De ezek szerint nem lehet olyan rossz, mert biztos irtatok volna róla! még egyszer kösz - holnap beszámolok ;)
Eszter

KépKép
KépKép
safrany

Ccviki, Aranyhold
Sajnos Lilla pocakgondok terén extra szélsőséges eset. A legkisebb bélmozgásra is sírással reagál, amikor kakilni próbál, akkor pedig szó szerint sikít. Egyébként túl vagyunk már a hasmelegítésen, a pocisimogatáson, az Infacolon, a Gripe Wateren, minden pelenkabontáskor speciális hasfájós pocakmasszázst kap, fürdés elött teljes testmasszázst, már visszafogatták a napi szopi mennyiségét, én szinte krumplin és vizen élek. Most a szélcsőnél, és doki által összeállított lötyinél tartunk. Eddig minden próbálkozás eredménytelen volt... Napi 10-15 órát sír. Kép
Ha van további ötletetek szívesen fogadom.
myra

Szisztok!

Myra,
Nem hittem, hogy létezik ennyire borzalmas hasfájás:-((( Szerintem keressetek gyorsan fel egy gyermekgasztroenterológust(remélem, jól írtam) meg allergológust.Ők azért speciálisabban képzettek ezen a területen, hátha van megoldás, csak a gyerekorvos nem ismeri. (Ilyen már előfordult...)

Viki
ccviki

Sziasztok! Kép

Na túlestem az első megjelenésen a terhesgondozáson! Kép El vagyok bűvölve! Lehet, hogy nagyon szerencsés vagyok, de barátnőimmel ellentétben (Schöpfi, MÁV stb. szülések) egyelőre csak pozitív tapasztalataim vannak!

Sáfrány,te jóval hamarabb fogsz szülni mint én, hivatalosan szept. 1. a dátumom, de egyelőre úgy fest, a baba előbb fogant mint középidő, így szerintem egy kicsit előbb érkezik majd... Kép Az apjának ekkortájt lesz a 30. szülinapja, legalább megoldódik az ajándék kérdése... Kép

A terheléses cukor miatt engem tessék sajnálni, már most, a 12. héten megyek, mert anyai ágon rogyásig van cukorbetegekkel a család... Kép

Lányok, Sz. dr csak maradjon a szakterületénél! Nekünk ez az első baba, majd testvérkét is szeretnénk, szóval átképzés csak nyugdíjaskorára jöhet szóba... Kép

Böbe
baba76

Sziasztok!

Mucus!Nekem Kira a harmadik gyerköcöm,mellette van még két rosszcsont fiam isKép
Dávid 9 éves elmúlt,idén ünnepli a 10.szülinapját,de majd csak évvégén.
Roland májusban lesz 6 éves.
Mind3 gyerköcömet másnál szültem.Az elsőt ügyeletben(császárral).Ez egy külföldi doki volt,már nincs a kórházban.Flores dokinak hívták.
A Rolcsit is császárral szültem,őt a Raft dokinál,de ő sincs már a kórházban.
A Raft dokinál terveztem a Kirát is,hogy megszülöm,de aztán sajnos nagyon nem így jött össze,jó kis lelki kálváriát éltem meg a kiírt idő előtti egy-két hétben.Nem kívánom senkinek sem azt a bizonytalanságot amit átkellett élnem.
Így a Ruzsy csinálta a császáromat.Profinak tartom,jó munkát végzett,habár ott a szülés napján ismertem meg őt.
Hozzá mentem vissza kontrollra is,szóval megvoltam elégedve vele.
De a kórházban én is figyelemmel követtem Sztanyik doktort,nagyon sok jót hallottam róla,olvastam is róla,szóval ki tudja lehet,hogy majd eccer én is hozzá megyek az éves vizsgálatokraKép

További szép napot mindenkinek!
Rita
rita75

Cas,
nem te következel a táblázatban, ne tolakodj!!!
(Hallottam mi van veled, kitartás!)
Remélem nem fogsz többet bútort tologatni!

Ja és a hétvégén kipróbáltuk a palacsintareceptedet. Nagy sikere volt!

Laga
laga

Sziasztok,

ne menjünk már át teljesen privibe csak mert az érintettek is olvassák.

Laga
laga

Sziasztok!

Ahogy ígértem, beszámolok: az egész vizsgálat egész kellemesnek mondható volt, a legrosszabb az egészből az éhgyomorra buszozás félálomban!Kép
Nem is tudom, miért számítottam olyan rosszra. Talán a pánikkeltő pletykák az oka.

Böbe, látod, nem is szörnyű ez a cukorbomba. Délután már volt kedvem csokit enni Kép
Remélem, megúszod a családi örökséget! Kép

Kívánom, hogy folytatódjon a pozitív élmény-sorozat mindvégig!

Myra,
kitartás! nagyon sajnálom szegény kis hasfájóst, meg a tehetetlen mamáját is! Remélem, találtok megoldást, vagy, ami még jobb: nemsokára egyik napról a másikra elmúlik a hasfájás. (A rádióban hallottam egyszer, hogy gyakran így oldódik meg az ügy).

S lenne egy kérdésem mindenkihez: mikor kezdjek el kismamtornára járni? Borzasztó időhiányban szenvedek most, s félek, egy-két hónapig még nem fog menni, hogy időtt szakítsak rá. Behozhatatlan hátrány?

Eszter

KépKép
KépKép
safrany

Sziasztok!

Végre újra itt, és már otthonról, de ez is csak Hmmc férjének köszönhetően! Kép
Szóval Hmmc köszi az ötletet! Igazából már mindenkit nevén is lehetne szólítani, nem? Kép

Cas
Azt hittem már mindenki tudja mi történt Veled, de csak nekem mertél sms-t írni, mert tudtad, hogy nem tudok "hírmondó" lenni? A történteket betudhatod a bútoroknak, mert még én sem reagáltam a meleg vagy milyen frontra!
A net beállítás nem 5 perc volt, mert először valami virusölöt telepített a drága férjecském.
Macskák: nálatok a házban egyből éreztem! Pfuj! KépKép Amúgy itt a hegyen is van nyáron vircsaftolás.

Homeos füzet: kinek kellene még? Szerdán megyek be utoljára, huú nem is folytatom a mondatot, mert a végén még a börtönbe fogok szülni, lecsuknak másolásért. Laga: az egyik várandós kismamáknak (talán), a másikat most nem tudom és lusta is vagyok megkeresni, de Hmmc segíts!

Keményedések: itthon nem is voltak, kivéve vasárnap, amikor 10 perc alatt porszívóztam és mostam fel gyorsüzembe a vendégek előtt.

Bmárti
Mint láthatod kibirtuk Kép, hogy a doki "néni" hazaérjen!!! Nem semmi amit írtál! Kép

Viki
Nem vagy fárasztó, de szerencsére még keményedéseket sem okozol! Kép

Mucus
Igen nekem is eszembe jutott ez a címes dolog! Amúgy én tök nyitott lennék (dokik is jelen lennének 1-1 partyn), mert vállalom, amit mondok. Kíváncsi is lennék az ő véleményükre!
Na igen nem a dokiért vagyunk itt, ez egy Margit kórházas topic (vagy egy mikor lesz a köv. party című dolog...).

Szilvamag
Evvel én is így vagyok, annyit olvasok vissza, és én aki korán fekvő vagyok, átmegyek bagolyba! De ez csak annak köszönhető, hogy nem mentem dolgozni és jóval 9 után keltem fel, ami nagyon meglepő is volt!

Sáfrány - Eszter
Én már lecsúsztam a tanácsadásról, sőt már túl is vagy rajta. De én azt mondom, sokkal kellemesebb volt jót csalódni! Én nagyon rosszra számítottam és ahhoz képest tényleg csak limonádéztam.
Torna: én a 12. héttől jártam, nagyon rendszeresen. De aztán, amikor kinyiltam 1 ujjnyira (tudat miatt) nem mentem. Behozhatatlan hátrány? Az még odébb van! Most hogy itthon leszek, lehet, hogy megint megyek!
Tényleg MB, Bogi jártok még?

Rita
Nagyon szeretném, ha 23-án jönne, de ez nem kívánságműsor! Ja és azt mondogatták, hogy az utolsó hónap az tényleg terhesség. Nekem nem volt az, de ezt lehet, hogy a munkának is köszönhettem.
3 gyerek nem semmi?!

Myra
Homeos füzetke eljutott már? Nem haragszol, ha Hmmc-nél hagytuk? Kicsit úgy éreztem, hogy Kori mielőbb ki akar kukkantani, akkor pedig nem jutottál volna egyhamar a füzetkékhez. Kép

Böbe
A terhesgondozóval nincs is baj. A cukros dolgot jó volna ha megúsznád, mert ha nem az szörnyű! Én nem tudom, hogy bírnám ki?

Laga
Bennem bízhatsz, maradok olyan, amilyen vagyok (nem megyek át privibe, mert olvassák)!

Na most már megyek fekszem, jó éjt!

Nikcsi 38+4
nikcsi

Újra itt, azóta még senki nem volt?

A tegnapi napom tisztára olyan volt, mintha karácsony lett volna! Jöttek a közvetlen kollégáim (8+főnök felesége+gyerek) elbúcsuztatni, mert egy időre kivonom magam a munka forgalmából. Miután felkeltem (tegnap) készültem, sütik, üdítők, stb. Megjöttek dumcsi, nosztalgiázások, aztán ajándékok. Kaptam egy Kismamák nagykönyvét, szép rózsaszín kifogot, és valami nagyon finom csokit. Addig míg itt voltak nem volt időm belekukkantani. Aztán hívtuk Hmmc-t, vagyis férjét és a net körül forgott minden - szerencsére sikerült. Éjjel 1-kor feküdtem le. Egész éjjel a nettel álmodtam, és már aludni sem tudtam, mert vajon írt-e valaki? Hát nem, ezért megyek és alszom, vagy álmodok tovább! Természetesen még jövök ma! Kép
Ja Orbis már irogat a másik topicra, követeltem egy beszámolót! Kép

Tegnapi Valentin nap: mostanában téma volt, hogy elrakják a szülők azt a ruhát, amibe először hazaviszik a kis babyt. Erre felbuzdulva kedves párom egy rózsaszín együttest vett (rugi+felső+kissapka). Ha valaki éppen látni fog minket pl.: az utcában, amikor haza jövünk, akkor azt fogják hinni, hogy egy mesefigurát - rózsaszín párducot hoztunk... És még én mondtam, hogy dehogy lesz minden rózsaszín?! Á nem én is tisztára rózsaszín felhőkbe vagyok, csak nehogy valami viharszerű sötét felhő legyen a szülés Kép

Nikcsi 38+5
nikcsi

Sziasztok

Nikcsi
De jó, hogy otthonról is tudsz már írni. Ugye milyen függő tud lenni az ember?
Tegnap eszembe jutottál a buszon, hogy én pont ennyi idősen szültem (38+4).
Szerencse, hogy kibírtad a dokid szabiját is. Most már akár szülhetnél is, nem?
Lehet, hogy már kérdeztem, de szeded valamelyik "gyorsító" szert? tea, homeo

mucus
Tm

Niki
Örülök, hogy sikerült beállítani a netet. Ügyesek vagytok és nem is nagyon ördöngős feladat. Myrához még nem jutott el a homeós füzet, itt van nálam.

Myra
Ha gondolod és e-mail-ban megírod a címedet akkor feladom postán a homeós füzeteket. Nem ma, mert ma a postára kell kétnapi hideg élelem annyian lesznek.
hmmc

Sziasztok,

Sáfrány,
Biztos jól esik a terhestorna, de az nem kötelező, csak desszert helyett van, hogy nyugodtabb lelkiismerettel álljanak a kismamik a mérlegre:-)))Ha van kedved, időd, szerintem bármikortól lehet, csak a dokidtól kell igazolást kérni, hogy járhatsz (nincs nyíló méhszájad, vagy bármi kizáró ok).
Én sem jártam egyszer sem, de anélkül is biztosított volt a rendszeres mozgás és voltak benne speciális gyakorlatok is, mikor már gyereke(i)m is voltak a pocak mellett:-)

Nikcsi,
Ügyesek vagytok, akár már jöhet percre pontosan is az a lányka:-) És tényleg netfüggő vagy:-) Én is az lennék, ha nem lenne pereputty:-))Persze, nálunk is elég "gázos" már a netezés, mert mikor bekapcsolom a gépet itthon, a férjem a cégnél egyből észreveszi és beszól, hogy látlak:-) Meg már neten keresztül is telcsizünk egymásnak napközben meg a nagyszülőknek, úgyhogy jobb lenne, ha ez ügyben kussolnék:-))

De miért irjátok többen is, hogy nem kell magánba megbeszélni a dolgokat?? Ki célzott itt erre, hogy kéne? Aki nem meri felvállalni a véleményét, az vessen magára... néma gyereknek az anyja sem érti:-)) Inkább bíztató, hogy a kórházban ennyire naprakészek a topikos hsz-okból, csak hozzájárul ez a problémák felismeréséhez és a kapcsolatok javulásához, így az egész kórház megítéléséhez.

Viki
ccviki

Viki
Szerintem Laga arra célzott, hogy túl "privis" dolog volt itt a dr.úr "átképzése" fogorvosnak.
Vagyis hogy nem személyeskedjünk ennyire.

Laga
vagy rosszul gondolom, hogy erre gondoltál?

Viki, abban igazad van, hogy talán javul egyes dolgokban a kh. az itt olvasott hsz-ok alapján.
De ha vissza mész a topik elejére, ami évekkel ezelőtt indult, már ott panaszolták a csecsemősök munkáját. És ha elolvasod a mostani hsz-okat, akkor sajnos kiderül, hogy ezen a téren nem változott semmi. Legfeljebb egy-két kivételt emelnek ki a lányok.
Akkor most mi van? Még sem használ a negatív kritika?

Cas
te merre vagy?
Nikcsi tett valamilyen titkos említést az állapotodra.
Remélem nincs nagy baj?!

mucus
Tm

Sziasztok,

na végre, hogy megint termeltek! Arra gondoltam, hogy ne menjünk át privibe, mert tegnap 7 email-t kaptam tőletek és ezeket máskor nyilvánosan tárgyaltuk. Na meg akkora pangás volt itt, hogy magammal társalogtam...

Mucus,
szerintem a dokink fogorvosi képzése (nemtom már kinek az ötlete volt) egy jópofa dícséret. Bár lehet, hogy a sok dícséret is árhat valakinek? Bmárti azt írta, hogy valaki azt kérte tőle, hogy ne dícsérjük már agyon, mert kezd kellemetlen lenni. Persze azt nem írta, hogy doki vagy szülésznő volt, de azért erre is kíváncsi lennék.
Egyébként azon gondolkodtam, hogy szinte mindegyik szülésznőt dícsértük. Így elég nehéz lenne kitalálni, hogy ki is hárította a sok dicshimnuszt.

Nikcsi,
nagyon-nagyon érdekel az a kismamis homeós füzet. Tudod, ha szerdán mész még dolgozni, gondolj rám... (én meg viszem azt az újságot, tudod)

Lassan rohanok haza, még csütörtökön benézek délelőtt, de utána elutazunk gyerekestül egy hosszú hétvégére!!! Hurrá!
(Szerintetek a jövő heti UH-n, vagy gondozáson megkérdezik, hogy milyen volt a hétvégénk? Ha-ha-ha...)

Laga
laga

Nikcsi,
homeós füzet még nem jutott el, de gondolom egyszercsak ideér. Kép
Én is kaptam sms-t Cas-tól, az ellenszerekről érdeklődött szegény, én meg pont aznap éjfél körül találtam meg a telefonom az ágy alatt. Akkor meg már mindegy volt mert bement.

Sáfrány,
nem leszel elkésve a tornával. Valamelyik orvos például csak a 16. hét után engedi. Szerintem ez is alkat, és állapot kérdése. Ha a Margitba akarsz tornára járni, mindenképpen kell majd hozzá az orvosod írásbeli engedélye.
myra

Hmmc,
küldöm majd mailbe a címem.
myra

Sziasztok!

Most nem igazán tudok írni, mert képzeljétek meghalt az apukám! Kép Igazából ő nem a vérszerinti csak ő nevelt fel, az "édesapám" csak gyártónak hívom! Mivel alig aludtam visszafeküdtem, erre jön a bátyám meg a férjem, hogy van egy rossz hírük és nem is tudják hogy mondják el. Anyu szándékosan nem hívott. Nagyon bent kell maradnia a kicsinek, mert nem szeretném, ha egy nap lenne a hálál és a születés... Na bocsi, de megyek! Olyan, mintha holnap már majd ez nem lesz igaz... KépKépKép
nikcsi

Kép

Sáfrány, én sem a cukor izé megivásától félek, hanem attól, hogy én elég hányós voltam. Ez a 7-10 hét között tetőzött, most már valamennyire csitult, de ha nem eszem valamit (egy szem kekszet, egy fél zsömit...), akkor minden erősebb szagtól megfordul még most is a gyomrom... (tegnap reggel is büdös volt a hűtő Kép ) Na most szépen beszédelgek reggel 1/2 8-ra a terhesgondozóba, tegyük fel nem leszek rosszul, erre le kell nyomni a cukorbombát (a limonádét, teát is savanyún szeretem), hááááát, nem kezeskedem a végeredményért... Kép

Böbe
baba76

Nikcsi

Nagyon sajnállak. A mi családunk nagyon babonás ilyen téren, de én inkább mindenre kitalálok valami okot,hogy miért nem úgy lesz. Remélem.

Boglárka 26+5
boglarka

Nikcsi,

fogadd részvétemet. Nagyon sajnálom.

Böbe
baba76

Nikcsi
részvétem!

mucus
Tm

Nikcsi: erre nincsenek szavak Kép Sajnálom Kép
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Nikcsi! Fogadd őszinte részvétem! Sajnos a döbbenettől nem jut semmi értelmes az eszembe, amit ilyenkor mondani lehetne! Szóval inkább nem is mondok semmit! :-(
aranyhold

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?