Sziasztok!
Kata! A nyolcadik kerületben lakunk, de a Könyves Kálmán körút felőli felén... Az operásokhoz úgy keveredtem, hogy egy másik topikból ismertem a lányt aki elindította - tudod, Rizike-Kis Éva -, és többször találkoztam velük, aztán írni is elkezdtem, ha már személyesen megismertem a bandát
. Köszönöm a tiszteletbeli tagságot
.
Nikk! Ha nem baj, én is leírom, hogyan csináltam, és mit csinálok majd másként legközelebb
.
Szóval mi hat hósan kezdtük almával, ami egyáltalán nem ízlett a fiamnak. Szabolcs november elején született, május elején még nem nagyon volt semmi friss ezen kívül, mert a barackot javasolják még a kezdetektől. Én meg kétségbeestem, hogy miért nem eszik a fiam, aztán valaki itt azt tanácsolta, hogy keverjem banánnal... Na, ez végzetes volt, két hasfogós gyümi együtt: székrekedés. De eleinte nem tűnt úgy, hogy gond lesz, napokig nagy kajálás volt, és kaki is, aztán egyszercsak... A védőnő azt mondta, hogy amíg nem indul be a kaki, addig ne kapjon se répát, se almát, se banánt, és utána is módjával. Utána én is mindent a nagy könyv szerint csináltam, bár én nem cseréltem le a szopikat, az az elválasztás, hanem hozzátápláltam. Tehát mindig szopi után próbálkoztunk. Kb. nyolc hós volt, amikor már két étkezést fixen bevezettünk, de mindig szopott utána, vagy előtte. Aztán egyik napról a másikra nem fogadott el pépest, csak darabost. Közben akadtak kajasztrájkok, amikor nem evett mást csak anyatejet, de mostanra (15 hós) négyszer-ötször eszik szilárdat, és voltaképpen már mindent, kivéve inni tehéntejet, de kis mennyiségben ételbe főzve már azt is kapott, illetve tojásfehérjét, mert attól tiszta piros lett az arca, úgyhogy várunk. Persze a főétkezés nagyrészt valamilyen zöldséges kaja, mi amúgy nem eszünk húst, de neki szoktam adni, mert majd eldönti ő, hogy akar-e enni, vagy nem, egyelőre ízlik neki. És sok gyümölcs, most télen alma, mandarin, fagyasztott gyümik. Emellett három olyan szopi van, amikor legalább 200-250 grammot megeszik, és még akadnak kisebb komfortszopik.
A lényeg: ha nem ízlik neki eleinte, semmi pánik, idő, mint a tenger. Az anyatej sokkal fincsibb
. Ha csak nyolc hósan kezd igazán foglakozni az étellel, akkor sincs semmi gond, voltaképpen még egy évesen sem. Ami fontos: a tejtermékek közül joghurtot, túrót nyolc-kilenc hós kortól már javasolnak, de csak akkor, ha a családban nincs tejallergiás. Amúgy csak egy éves kor fölött. Nálunk nem volt vele gond szerencsére.