Új privát üzeneted érkezett!

Asszony,
Szép nagy baba lesz Kép De az nem baj Kép

Angéla
angéla

Sziasztok!

Csak röviden:

Zsuzsa Kép, gratulálok Áronkához, szép nagy baba lett. .) Mi lett volna, ha csak a 40. héten születik?! Kép Azért Neked jól elhúzódott a dolog, de örülök, hogy minden oké és már túl vagytok rajta. Jó egészséget és sok tejcsit kívánok Nektek is! Kép

Timurr Kép, szerintem ne aggódj, nem lesz baj a cukroddal, hiszen a terheléses eredményed vége jó lett. Inkább úgy fogd fel a vizsgálatot, hogy a biztonság kedvéért muszáj, de biztos minden oké lesz és nem tartanak bent. Drukkolok Neked, hogy így legyen! Kép

A fáradság nálam is erősen játszik, igaz tegnap is ablakot pucoltam, függönyt mostam, ma sem tétlenkedtem, meg ugye Csabika is viszi az energiámat, de jó is így. Kép

Képzeljétek, Apa rendelt nekem egy csodaklassz szoptatós fotelt, ami hintázik is. Lábzsámollyal együtt van és még az is hintázik a fotel ütemében. Nagyon kényelmes! Kép És persze nagyon örültem neki.

Itt Szolnokon az éjszaka állítólag babaeső volt, azt mondják a frontra csak úgy "potyogtak" a bébik. Kíváncsi vagyok, hogy itt a topicban ki következik. Kép

Na, álmodjatok szépeket!

Beatrix
beatrix28

Angéla,
Az lehet, hogy tényleg vashiányom van, mert most nem szedek semmi vasat, nem bírja a gyomrom.Kép Majd megkérdezem a dokit kedden, mit csináljak.

Wester,
Én már nagyon csúnyán nézek mindenkire, aki azzal traktál, hogy ne tunyuljak el.Kép Mert szorgoskodnék én, ha bírnék, de nem megy.Kép Bár terhestornázni szoktam, van itthon kazim, az nem fáraszt annyira, mint mondjuk órákat toporogni a vasalódeszka mellett. Sztem csak annyit kelj fel, amennyi még nem nagy megerőltetés neked.

KépKép
connie

Sziasztok!

Micsoda babaeső! Kép

Tamesz
Gratula Marcellhez! Látod csak nem maradt bent.... Kép

Zsuzsa
Húha mekkora nagy fiú lett!!! Gratulálok hozzá! Kép

Rólunk: Tegnap voltunk Uh-n, Grétike szép nagy baba, az UH szerint olyan 3800g, és 98,8mm BPD-je van, lesz 36-os feje, mint Zsaninak volt. Ja és a méhlepény 3-as fokban érett. És az orvosom jövőhéten csütörtök pénteken nem lesz így vagy előtte vagy utána szüljek. ÉS 21-e már kiírás....

Timka
Hol vagy?? Csak nem meghozta nálad ez a front Fanni babát???

Sokan nem jelentkeznek a táblából, velük vajon mi van????

Nadine 38+4 (még 1 óráig)

Nadine
KépKépKép
nadine

Asszony!

Hát nekem is kikerekedett a szemem egy pillanatra az 1800 g olvastán. Én azt tudom, hogy a 26. héten nekem 888g volt és az kb megfelel a könyvekben írtaknak. De, ha a dokid azt mondta, hogy az jó, akkor csak hinni kell neki, hiszen ő több mindent látott már mint miKép

Hú Nadine!
Asszem Grétike sem lesz az a pille babaKép

Na múltkor hogy kiakadtam. Nálunk volt a védőnő, beszéltünk erről-arról, én panaszkodtam neki, hogy milyen kár, hogy a 28-29 hetes uh-n nem kalkuláltak babasúlyt, és hozzáfűztem, hogy (akkor voltam a 30.héten) szerintem olyan 1200-1300g körül lehet. És figyeljetek! erre ő: ÁÁÁ nincs az még annyi! kb 600g-os lehet! Mondtam neki, hogy ne hülyéskedjen már, hát 3 hete volt 888g. Erre ő, akkor biztos nagy baba lesz, mert most volt egy koraszülés 34. héten és a baba 950 g volt (és ő nyilván ezt vette alapul a számításainak). Na ezek után a többi kérdésemet megtartottam inkább magamnakKép

Muki(31+0)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Már egy ideje olvasgatlak Titeket, és nagyokat irigykedek a már előbújt babákra! Tényleg mindegyik olyan aranyos, gratu mindenkinek. Már én is alig várom, hogy nálunk is meglegyen.

Bár nekem még várom kell április 25-ig (de az is lehet, hogy nem Kép ).

Én utoljára 4-én voltam UH-n a 28. hét végén, és akkor Roland babát 1450 g-ra becsülték. Nekem is azt mondta a dokinéni, hogy ez teljesen normális, meg, hogy lehet, hogy az UH kicsit többet becsül, mert még nem fordult meg fejjel lefelé.
Meg azt is mondta a doki, hogy ha nem fordul meg, akkor a 36. hét után megpróbálja megfordítani. Bár addig még van idő, de kicsit megijedtem, mert valahol azt hallotam, hogy ez a forgatás veszélyes lehet a babára. Hogy van ez a dolog? Mit tudok róla? Melyik a jobb, a forgatás, vagy a faros szülés (már ha a doki bevállalja), vagy a császár?

Zsuzsi
zsisske

Sziasztok!

Zsuzsi
A forgatás veszélyességéről csak annyit, hogy valóban igaz, nem veszélytelen, de éppen ezért jól fel is készülnek rá és szerintem sokkl kisebb a kockázat, mint egy normál szülésnél, ahol nincsenek annyira felkészülve a komplikációra.
Itt van róla egy cikk:
www.noklapja.hu/cikk.php?id=18&cid=6330 - 90k

Lehet, hogy 2 hét múlva már személyes tapasztalatokkal is szolgálhatok Kép. Én egyébként nem fordíttatnám meg, ha faros lenne, részben mert elvileg az utolsó pillanatban is megfordulhat, másrészt mert kis szerencsével farosan is meg lehet szülni. (Nekem sajnos haránt fekszik a bébi, úgy meg tuti császár Kép)
Hogy melyik a jobb, azt szerintem mindig csak utólag lehet megmondani. A faros szülés és a forgatás kockázatosabb, a császártól meg van, aki idegenkedik (pl. én).

Fáradtság: engem senki nem csesztet, hogy ne tunyuljak el, sőt, inkább dícsérgetnek, hogy milyen jól bírom (persze nem biztos, hogy ezt is gondolják, lehet, hogy csak terápiás céllal Kép).
Az igazság az, hogy én is hihetetlenül el bírok fáradni. Mostanában már lihegek, mire felérek a negyedikre. Reggel nyolctól este kilencig jó, de utána nem nagyon bírok ébrenmaradni. Mondjuk napközben még nem aludtam, és az egy órás délutáni sétát sem hagytam még ki, úgy érzem, ennyi kell.
zsana75

Majd a táblában hagy kérjek annyi javítást, hogy Gergő 53 cm-el született. Köszi Angéla Kép

cic
cicmerák

Sziasztok!

Nadine, köszi, hogy hiányoltál! Még egybe vagyok és szeretnék holnaputánig így is maradni!
Nem sok szülésre utaló jelem van, nagy ritkán egy két mensi szerű görcs, és Fanni bébi is nagyon elven. Mikor lesz ebből baba? - jövő héten már a 40. hetet kezdem!

Lehet hogy megvárjuk a teliholdat, ami 24-én lesz!

Timka
timka

<pre>
- <center>Anyuka</center> <center>Baba kora</center> <center><blink>Szülés (várható) ideje</blink></center> <center>Baba neve</center> <center>Méretei</center> <center>Születés hete</center> <center>Testvérek</center> <center>Kórház neve</center>
1. Babus Kép 2005.01.27 Kristóf 2700g 52cm 37+5 - MÁV Kh.
2. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=cicmerák-users]Cicmerák[/url] Kép 2005.01.30 Gergő 3000g 53cm 38+5 - Szt. István Kh.
3. Ilona Kép 2005.02.02 Márton 3400g 54cm 38+3 - Schöfp Mérei
4. Tamesz Kép 2005.02.08 Marcell Szilárd 3450g 53cm 39+1 - Kistarcsai Kh.
5. Zsuzsa Kép 2005.02.10 Áron 3900g 54cm 37+5 - Bajcsy Kh.
6. Nadine 38+5 2005.02.21 Gréta - - Zsanett 2003.06.03 DEOEC
7. Timka 38+5 2005.02.21 Fanni - - - SOTE II.
8. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=búzaszem-users]Búzaszem[/url] 38+3 2005.02.23 Hanna / János Kornél - - - Semmelweis Kh. Miskolc
9. Nikcsi 38+3 2005.02.23 ??? / ??? - - - Margit Kh.
10. Ági 38+1 2005.02.25 Liam Bálint - - Devon Bence 2000.10.15 Calgary Kanada
11. Beatrix 38+0 2005.02.26 Ákos - - Csabi 2001.04. Szolnok
12. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=vargáné-users]Vargáné[/url] 38+0 2005.02.26 János - - - DEOEC
13. Nyetus 37+5 2005.02.28 Kamilla - - Dini 2002.05. Szt. Rókus Kh.
14. Monci 37+4 2005.03.01 Rita / Máté - - - Szt. Imre Kh.
15. Jck 37+1 2005.03.04 Sára / Dávid - - - BM
16. Maya 36+4 2005.03.08 Gellért - - - Szt. István kh.
17. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=ancsimamóca-users]Ancsimamóca[/url] 36+3 2005.03.09 Kamilla / Kristóf - - Barbara 1992.09.28 Kaposi Mór Kh.
18. Mano2005 36+3 2005.03.09 Fanni / ??? - - - HIETE
19. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=angéla-users]Angéla[/url] 36+2 2005.03.10 Valér - - - Bajcsy kh.
20. Dorka 36+0 2005.03.12 Bernát Kolos - - Kristóf 4 éves, Bálint 2 éves HIETE
21. Wester 36+0 2005.03.12 Luca Zsófia - - - Szombathely
22. Csibe26 35+6 2005.03.13 ??? / ??? - - - Szt. Imre Kh.
23. Zsana75 35+6 2005.03.13 Sára / Vilmos - - - Szt. István Kh.
24. Lirian 35+6 2005.03.13 Daniella Lili - - - Schöfp Mérei
25. Eveka 35+4 2005.03.15 Marcell? Gergely? - - - MÁV Kh.
26. Ruzicsky 35+3 2005.03.16 Gellért, Bendegúz - - - Szt. Imre Kh.
27. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=mtücsök-users]Mtücsök[/url] 35+0 2005.03.19 Dóra - - - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
28. Ildi(Delfinke) 34+5 2005.03.21 Marcell Tibor - - - Péterfy Sándor Kh.
29. Jammie 34+3 2005.03.23 Laura Noémi - - - Péterfy Sándor Kh.
30. Hadri 34+0 2005.03.26 Barnabás - - - Nagykanizsa
31. Menjuss 33+6 2005.03.27 Dóra Johanna - - - Péterfy Sándor Kh.
32. Borbolya 33+4 2005.03.29 Panna / Benedek - - - MÁV Kh.
33. Zsu 33+3 2005.03.30 Alexandra - - Ákos 2001.11.29 Kútvölgyi Kh.
34. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=brigó-users]Brigó[/url] 32+5 2005.04.04 Jázmin / Zsombor - - - Egri Kórház
35. Nebula 32+5 2005.04.04 Flóra Anna / Balázs - - - Szt. István kh.
36. Pszi 32+4 2005.04.05 Kinga / ??? - - Balázs 2002.08.16 Péterfy Sándor Kh.
37. Greenolive 31+4 2005.04.12 Áron - - - Szt. Imre Kh.
38. Mónika 31+4 2005.04.12 Dorina v. Réka - - Ádám Pécsi Megyei Szülészet
39. Mukika 31+3 2005.04.13 Aliz - - - Szegedi női klinika
40. Zsuba31 30+3 2005.04.20 Balázs, László - - Ági 1989, Orsi 1991, Ancsa 1996 Szegedi női klinika
41. Vaktyuk 30+0 2005.04.23 ??? / Patrik Csaba - - - Kútvölgyi Kh.
42. Connie 29+6 2005.04.24 Eszter / Gergő - - - István Kh.
43. Edinka 29+5 2005.04.25 Viktória - - - Balassagyarmat / Kenesei Albert Kh.
44. Zsisske 29+5 2005.04.25 Roland - - ? ?
45. Franyo 29+3 2005.04.27 Boglárka Réka / Dániel Vilmos - - Anna Virág 2003.02.24 Szt. Imre Kh.
46. Psandi 29+3 2005.04.27 Levente - - Dani 2003.04.28 MÁV Kh.
47. Gézenguz 29+3 2005.04.27 Anna v. Luca / Marcell - - - MÁV Kh.
48. Neszi 28+6 2005.05.01 Laura - - Patrícia 2003.02.28 Fehér Megyei Szent György Kh.
49. Pfranciska 28+6 2005.05.01 Boglárka / Benedek - - - Kaposi Mór Kh.
50. Asszony 28+5 2005.05.02 Sára / Gergő - - - Kútvölgyi Kh.
51. Panka 28+0 2005.05.07 ??? - - Benjámin 2003.03.09. Miskolc
52. Timurr 27+6 2005.05.08 Maja / János Martin - - - Kaposi Mór Kh.
53. Ildibaba 27+3 2005.05.11 Zoltán Attila - - - Kútvölgyi Kh.
54. Szilvi (Patri) 26+6 2005.05.15 Benedek - - Patrícia 11 éves Schöfp Mérei
55. Norkini 25+3 2005.05.25 ??? / ??? - - Jázmin Sarolta 2003.02.09 Szt. Imre Kh.
56. Akiren 25+1 2005.05.27 Gréta - - - Péterfy Sándor Kh.
</pre>

Angéla+Valér
angéla

Sziasztok!

Üdv Zsuzsi! Kép

Lányok, kérdeznék valamit, de ne nézzetek hülyének (pláne, hogy második babámat várom). Milyenek a jóslófájások? Erősek vagy gyengék? Teljes pocira kiterjednek? Közben keményedik is a pocak? Rövid, hosszú? Az első babánál nem volt, most pedig ha lesz, nem szeretnék fölöslegesen bevonulni a kórházba.

Beatrix
beatrix28

Sziasztok !

Timurr, Delfinke: nem értem, hogy miért van az, hogy ugyanannál az értéknél az egyik kórház így ítéli meg a dolgokat, a másik meg úgy. Nekem 7,4 volt a terheléses cukrom a kisfiamnál, de még azt sem mondta az orvosom, hogy kicsit vigyázzak, nem is foglalkozott vele. Így én sem, ugyanúgy megettem a sütimet mielőtt mentem vizsgálatra (menetrend volt, hogy mikor mentem be a szülészetre előtte ettem egy sütit), mint előtte, pedig nekem még a vizeletem is kimutatta a cukrot. Szóval érdekes. A barátnőm a másik szülészetre járt, őt meg diétára fogták és a kislánya alig született 2300 gr-mal. (Ádám 3230 -al született, szóval nem volt nagy baba). Ennyit az értékekről. Azért vigyázzatok inkább és csökkentsétek a cukor mennyiségét. De a diétában nem vagyok biztos, azt inkább kérdezzétek meg másoktól is. Egyébként mit jelent a diéta, mennyi kalóriát lehet naponta megenni? Ha lett volna netünk akkor, valószínűleg én is óvatosabb lettem volna.

Jimbone gratula Áronhoz, szép kisfiú.

Beatrix28 én is a második babámat várom és nem tudom, hogy milyenek a jósló fájások. Nálam Ádámnál a magzatvíz ment el előbb és rá 3 - 4 órára indultak be a fájások, ami az elején szimpla menszi görcs volt, abszolút nem volt vészes, ami kemény volt az az utolsó másfél óra.

Amit kérdezni szeretnék, hogy íszik -e valaki kávét? Én napi egy nescafét iszok, és egyre jobban bennem van, hogy talán ezt sem kellene. Remélem nem ártok vele.

Ui. Nem tudok mellékletet feltölteni.
monazsu

Monazsu
Én is napi egy nescafét iszom, a doki szerint ez belefér, a vérnyomásom meg így is alacsony. Persze az lenne a legjobb, ha ezt sem innám, de azt nem mondanám, hogy árt. Mások például fekete teát isznak, szerintem annak is van olyan hatása.
Persze szülés után azért abbahagyom a kávét, illetve most a Maci kávéval szemezgetek Kép. Mondjuk az ízére már nem emlékszem.
Egyébként nem vettem észre olyat, hogy kávé után élénkebb lenne a baba.
zsana75

Monazsu, én iszom kávét, annyira alacsony a vérnyomásom, hogy teával képtlenség szinten tartani. Napi max. két kávét engedélyeznek a dokik, azt pedig 4 adagba elosztani sok-sok tejjel. Igaz, ennyit nem iszom meg. Az első terhességem alatt is így volt és semmi gondot nem okozott sem a várandósság, sem a szoptatás alatt. Gondolj bele, van aki liter számra issza a colát, a teát, stb és annál sincs baj.
Egy nescafétól tutira semmi baja nem lesz a babádnak! Kép

Az első szülés nekem is magzatvízelfolyással indult, 6 óra múlva kezdődtek a fájások, 3 óra múlva megszületett Csabi.

Azért várom a jósló infokat! Kép

Beatrix
beatrix28

Monazsu,

Én is kávézom megint kb. mióta betölöttem az ötödik hónapot, én Kávémixet iszom, az koffeinnel dúsított pótkávé, naponta 2x. Valamivel gyengébb, mint a nescafé. De én is úgy tudom, hogy napi két feketekávé mehetne, csak annál több nem.
Előtte fekete teát ittam (nekem is rém alacsony a vérnyomásom), sztem az sem gyengébb, mint a nescafé.

Beatrix,
A szülésfelkészítőn valami olyat magyaráztak, hogy a jóslófájás, az "igazihoz" hasonlóan a pocak tetejéről indul, de aztán nem ér le a pocak aljáig, hanem menetközben eloszlik. Mivel nekem igazi sem volt még eddigKép, én nem nagyon tudom elképzelni, de te hátha igen.
Jellemzője még, hogy semmi rendszerességet nem mutat, az igaziakkal ellentétben.

KépKép
connie

Connie Kép, köszi!
A Ferro-Folgammát próbáltad már? Állítólag az egyik legszelídebb vaskészítmény, nagyon dícsérik a kismamák, én is.

Beatrix
beatrix28

Zsana,
Ja, akkor én is nagyon jól bírom magam a koromhoz képest, csak nekem nem mondogatják.Kép Ill. csak a férjem. A napi egy óra sétát én sem hagynám ki semmi pénzért, se a mozgást, se a levegőzést. És igaz, hogy alszom délután, de mi csak 11-kor, éjfélkor fekszünk, és 7-kor kelünk.
Nálunk anyukám mondogatja mindig, hogy elhagyom magam, állítása szerint ő ilyenkor még élsportolói csúcsteljesítményekre volt képes.Kép És teljesen kiegyensúlyozott is volt. Apukám persze teljesen mást mesélt.Kép

KépKép
connie

Beatrix,

Túl sok a savam - a baba előtt gyógyszert is szedtem rá, - és semmilyen vasat nem bírok.Kép Úgy is vették észre, hogy baj van a gyomrommal, 3 évvel ezelőtt, hogy vasat kellett szednem, és bevétel után 10 perccel kihánytam mindig.
Most egy Eisen Krauter Kraft nevű sziruppal próbálkozom (ez gyógytermék), azt viszonylag bírom, csak abban meg a többihez képest kevés a vas. Legfeljebb lassabban töltődöm fel.Kép

KépKép
connie

Sziasztok!

Először is gratula mindenkinek aki manapság szült, gyönyörűek a babócák.

Asszony,

A súlyt én is sokallom nekem a 31. héten volt kb. 1700gr, de ha azt mondják minden rendben szerintem se aggódj.

Nadine,

Te is jól megnövesztetted a kisasszonyt Kép)

Mukika,

Neked se semmi védőnőd van, az enyém is kb. ennyire értelmes Kép

Delfinke,

Nem túl vigasztalóak a dolgok amiket írtál a kórházzal kapcsolatbanKép

A kávé dologgal kapcsolatban én azt hallottam, hogy nem ártalmas ha nem viszi az ember túlzásba és a vérnyomása is megengedi , a Maci kávét pedig kifejezetten javasolják.
Szerintetek az természetes ha valakinek így a 34. hét tájékán már megindul az előteje?
Nem azt mondom, hogy ömlik de 1-2 csepp szivárog.
(Esetleg lehet ez valami előjel?)
jammie

Monazsu!

Ez jó kérdés, én sem értem! Én tegnap voltam a védőnőnél, ő azt mondta,hogy 8-ig még elfogadható! Ezek után igazodj ki rajtuk, én már semmit sem értek! A Péterfyben már inzulinra akartak fogni, de én akkor átmegyek egy másik orvoshoz!

Ildi

delfinke

Jammie!

Az előtej megjelenése természetes jelenség, van akinek már a terhesség félidejében is megindul. És semmit nem jelent abból a szempontból, hogy később mennyi tejcsi lesz.

Connie!

Ez elég vacakul hangzik. Azért remélhetőleg a lassúbb feltöltődés is elég lesz. Kép Van homeopátiás szer is, ami segít a vasraktárak feltöltésében (China Rubra 9 CH napi 2*5 golyó). Persze nem okoskodni akarok. Kép

Beatrix
beatrix28

Monazsu! Kép A nescafétól semmi baja nem lesz sem a babának, sem neked. Én napi többet is megittam.

Nézzétek hogy mosolyog a fiam Kép Lányos anyukák rettegjetek Kép Kép

ÜDv. cicKép
cicmerák

Jammie!

A kórház nem rossz, ami a lényeg, hogy a nővérkék nagyon rendesek!Kép. Kicsit káosz van, de most nagyon sok beteg volt; szegények azt sem tudták merre rohanjanak! Ami nekem nem tetszett, hogy ahány doki, annyi félét mondott, a végén már azt sem tudtam mi a helyzet; bár ez szerintem mindenhol így van!

Ildi

delfinke

Zsana!

Köszi az infót. Én is ilyesmiket olvasgattam máshol. Meg ennek tök az ellenkezőjét is, pl. hogy a megforditásnak 1-2% arányban a magzati halál a vége, és hogy az a kollega aki megforditással próbálkozik, az teljesen ezsement. ezt egy szülész nyilatkozta az egyik kórházaktól független szülés felkészítőn. Szóval egyáltalán nem tudom.

De látom Te is az Istvánba fogsz szülni (én is), ugyhogy nagyon kiváncsi vagyok ott hogy megy ez, mert a dokinénim teljesen természetes nyugalommal, mondta, hogy ha nem fordul meg, majd megforditjuk. Meg azt is, hogy mivel első baba ő a faros szülést egyáltalán nem javasolná (szóval azt szinte teljesen kizárta).

Zsuzsi
zsisske

Cic!

Nem is értem miért mondják, hogy az újszülöttek nem mosolyognak?? Nagyon édiKép

Beatrix

Köszi az infót.

Ildi!

Remélem mire ránk kerül a szülés ideje helyreáll a rend Kép
Ez az ahány doki annyifélét mond dolog pedig szerintem mindenhol így van.
jammie

Cicmerák Kép

Ez a bébi nem semmi Kép
Azt hiszem, a lányom nevében benevezek a sorbanállásra, még amíg nem kilométeres a sor hossza Kép
lirian

Sziasztok !
Zsanna, Beatrix, Connie, Jammie, Cic: Mindenkinek köszönöm a kávé infót. Az elején nem bírtam meginni, de most kimondottan jól esik és nem örültem volna, ha le kell róla mondanom.

Cic
Nagyon édi a kisfiad, jó lesz ha mi lányos anyúkák igyekszünk, nehogy másfelé kacsingasson.

Vassal kapcsolatban: én a Ferro-Folgammát szedem és semmi problémám nincs vele, mást én sem bírtam szedni.

Hogy teszitek fel a képeket? Már többször próbálkoztam, de nekem a tallózás után a feltöltés gombra nem történik semmi.

Connie megoldodott a orvos problémád? Remélem jól emlékszem, hogy te írtál ezzel kapcsolatban, mert nem olvastam vissza, csak most eszembe jutottál) Maradsz a választott orvosodnál vagy keressel mást? A lényeg szerintem, hogy annak járj utána, hogy szülésvezetés közben milyen. Én mondjuk most a 6. hónapban váltottam, de engem már ismert, mert az első terhességemnél végig hozzá jártam.
Monika
monazsu

Cic!

Amikor megláttam a pici fiadat ez volt a reakcióm: Jajj, de édes, jajj, de édes ez a baba! Jött is a párom, hogy mit édesezek, de amikor meglátta a képet, csak helyeselni tudott
Kép

Muki(31+0)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Cic!

Kicsi bébid egyszerűen tündéri! Kép Csodaszép kisbaba! Kép

Beatrix
beatrix28

Sziasztok!

Nem tud valaki egy jó módszert bőrviszketésre? Iszonyatosan viszket a bőröm kb. egy hete. Néha hámlik is. Már egy csomó krémet kipróbáltam, most éppen babakrémet használok, de még mindig nem javul. Volt valakinek ilyen problémája a terhessége alatt?
Asszony
asszony

Sziasztok!
Csatlakozhatok hozzátok és persze a tábázatba?
Második babucit várjuk,ápr.25-re várjuk és kisfiú(Kristóf lesz a neve).Az első babám is kisfiú,2 és fél éves és Márknak hívják.
Egy-két enbert már ismerek másik topic-okból.
Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Ja és hétfőn leszek 30 hetes,a kisfiam 2002.07.28-án született.MÁV-ban fogok szülni.
Csak azért mert látom ezek az adatok kellenek a táblázathoz.
Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panni
Üdv itt isKépKépKép

Most már 3-an szülünk/szültünk ugyanannál a dokinálKép
Eveka is K.I. -osKép

Itt is írom neked, amit a másik topikban is írtam, hogy addig is amíg odaér az e-mail-em, a február 1.-i napnál megtalálod a születéssztorimatKép

Babus

Kép
babus2005

Zsizske

Sajnos én is érintett vagyok a farfekvéses baby témakörben. Alexandra 33. hetes, és mindeddig még nem fordult meg, bár próbálkozik. A dokim azt mondta, hogy szerinte veszélyes megfordítani, ő nem fog ilyesmivel próbálkozni, vagy megszüljük farosan - Alexa már a második babám, kisfiam rakétaként született fejjel előre 3 évvel ezelőtt Kép - vagy pedig császár lesz, de ez utóbbi csak akkor, ha feltétlenül muszáj. A szülésznőm szerint ez a doki vezet legjobban faros szülést a kórházban. Persze még bizakodom, remélem, megfordul, mindenkinek egyszerűbb lenne úgy.

Zsu
32+3
tothzsuzsi

Asszony!

Nekem az AVON-os terhességi csíkok elleni krém vált be, nagyon jó viszketés és hámlás ellen is. Ha este elfelejtem bekenni, reggelre olyan a hasam, mintha "lisztes" lenne, úgy pereg le a bőröm, pedig nem is vagyok száraz bőrű. Aztán ha ébredés után bekenem, elmúlik és semmi gondom vele.

Babus!

Mizujs' Nálatok? Egy kis helyzetjelentés?! Kép

Drukkolok minden faros és haránt fekvő babának, hogy gondolják meg magukat és forduljanak szépen "menetirányba". Kép Láttátok a Szülőszoba utolsó sorozatában a faros szülést? A kismama (ha jól emlékszem) egy 4,5 kg körüli babát szült meg farosan, hát nem volt semmi!

Panny! Kép

Üdv közöttünk!

Beatrix
beatrix28

Sziasztok!

Szeretnék tőletek egy kis megnyugtatást kapni. Betöltöttük babácskámmal a 35. hetet, március 18-ára várjuk a picit. Az a problémám, hogy az elmúlt héten a védőnőm minimális fehérjét talált a vizeletemben, a vérnyomásom 140/80 volt.
Rögtön visszarendelt vizeletkontrollra, és rámhozta a frászt, hogy ezek már a toxémia első jelei.Kép Másnap voltam kontrollon, semmi sincs a pisimben, a vérnyomásom pedig állandó mérések alapján kb. 130/80 körüli átlagosan. Az orvosnál viszont mindig felmegy, eddig 160/80 volt a legmagasabb. Egyáltalán nem vizesedik semmim, még az arcomon sem látszik, hogy babát várnék. És nyugtatgatom magam, hogy ez nem toxémia, csak a védőnőm ilyen alapos. Izgulok, hogy kedden az orvosom mit szól az egészhez. Elolvastam már a toxémiás topikot is, és a hozzászólások alapján sem gondolom, hogy toxémiás lennék. Kérlek írjátok meg, mit gondoltok!
Szeretnék én is így a babavárás vége felé csatlakozni hozzátok, eddig olvasóként követtem az eseményeket. Ha beférnék a táblázatba, akkor a szükséges adatok: a szülés várható időpontja március 18, első baba lesz, kislány, és a Lenke nevet fogja kapni. Az Szent-István kórházba szeretnénk időben odaérni vidékről.Kép
Előre is köszi a segítségeteket!

Dalmi
dalmi

Sziasztok!

Köszönjük a dícséreteket, hízik a májam Kép

Babus, tejcsi rendben van?

Üdv. az újaknak.

cic
cicmerák

Beatrix,
Köszi a tippet, kipróbálom ezt a homeopátiás bogyót is.

Monazsu,
Igen, én akartam váltani, és fogok is. Keddre vagyok bejelentve az új dokihoz, remélem el is jutok, nem lesz nagy káosz a sztrájk miatt.
Utánaérdeklődtem több helyen is, hogy hogy vezeti a szülést, és úgy látom, eléggé összecsengenek az elképzeléseink.Kép

Dalmi,
Szerintem megnyugodhatsz, az én védőnőm már egy csomó hülye diétát előírt nekem a tesztcsíkja alapján, teljesen alaptalanul. Érdekes módon csak ő talál mindenfélét a vizeletemben, más nem.Kép A toxaemia három tünete a magas vérnyomás (ennek 3x kell 140/90 felett lennie), a vizesedés és bizonyos mennyiségű fehérje a vizeletben. De a tesztcsíkok nagyon pontatlanok, csak tájékoztató jellegűek, ha a laborvizsgálatnál nem találtak semmit, akkor nincs semmi gond.
Másrészt meg vannak olyanok, akiknek a dokinál mindig felmegy a vérnyomása az idegességtől.
Az én védőnőm meg például különben is imád ijesztgetni.Kép

Cicmerák,
Ajaj, ilyen komoly konkurenciája lesz a fiamnak???Kép

KépKép
connie

Üdvözletem az újonnan csatlakozóknak!

Dalmi!
Én nem vagyok szaki-maki a témában, de én is olvasgattam a dologról, mert én meg hízok mintha muszáj lenne és ugyebár a hirtelen súlygyarapodás is a toxémia tünete (habár a súlyom fokozatosan csúszik felfelé). A lényeg, hogy inkább legyenek elővigyázatosak a védőnők meg a dokik, mert ha letojják a dolgot és véletlen mégsincs rendben vmi, akkor nagyobb a baj. Egyébként nem akarlak idegesíteni (Isten ments), de úgy tudom, hogy nem kell minden tünetnek egyszerre érvényesülni ahhoz, hogy valóban fennáljon a toxémia. Tehát inkább figyeljenek rád! De bízzunk benne, hogy nincs gáz!Kép

Muki(31+1)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Jelentem tegnap délben hazajöttünk, Marcellünk nagoyn elvarázsolja a szüleit és az egész rokonságot, most nincs időm visszaolvasni, de a párom mondta, hogy sok szépet írtatok, köszönjük előre is!
Csináltunk már egy rakás képet is, majd az is jön, meg születéstörténet is, csak ma még vendégjárás van, mert a 85 éves nagymamám jön megnézni a dédunokáját aki miatt annyit aggódott és már csak őt akarta megvárni, de remélem még sokat lesz alkalmuk együtt lenni!
Sajnos a tejcsi kicsit lassan akart beindulni, így vegyes táplálkozáson vagyunk, bár van amikor már simán elég neki az anyatej is, remélem rendeződik nálunk is a tejkérdés.
majd délután megpróbálok még jönni vagy este!
Üdv Mindenkinek!
tamesz+Marcell

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz Kép
Várunk minden infot Kép
lirian

Sziasztok
Dalmi legközelebb úgy adjál le vizeletet, hogy előtte lemosakodol és a vizelet elejét kiengeded és a közepéből fogsz fel. Ha így is van fehérje, akkor érdemes utána járni, hogy miért. A toxémia jele még a hirtelen súlygyarapodás és az ödéma. A magas vérnyomásra érdemes odafigyelni, de az lehet a stressz jele, nézd meg a vérnyomásod otthon is, és ha akkor rendben van, akkor szerintem nem kell aggódni.

Connie Szerintem is jobb időben váltani, mint később bosszankodni vagy ami rosszabb egy rossz szülés élményt kapni. Sajnos nekem is azért kellett váltanom, mert a volt dokim túl vállalta magát és sok olyan dolog volt, ami a bizalmamat mgrendítette.

Babus minden OK?

Timurr, Delfinke mi újság cukor ügyben?
Monika
monazsu

Zsu!

Hát igen én is nagyon reménykedek, hogy még megfordul, mert azt mondják, hogy lehet az is, hogy csak a legutolsó időben fordul meg, amikor már majd jön is kifelé.
Azt honnan tudod, hogy próbál megfordulni? Olyankor máshogy mozog? az én pocaklakóm csak rugdos azt is általába csak egy-két területre.
Lehet, hogy kipróbálom majd ezeket a csoda tornákat, amitől állítólag megfordulnak.
Szorítok Nektek is, hogy még időben sikerüljön.

Zsuzsi
zsisske

Connie, Mukika, Monazsu!

Köszi az infokat!
A kontrollpisi már középsugaras volt és tökéletesre sikerült.Kép az elsőnél az is okozhatta a problémát, hogy ott kellett mintát adni, és az nekem nemigen megy.
A súlyom nem gyarapszik hirtelen, csak fokozatosan. Én is azt gondolom, hogy jobb, ha inkább jobban figyelnek rám, mégha okoz is némi izgalmat. A vérnyomimat megnéztem itthon is, és 136/80 lett. Az se túl alacsony...
dalmi

Dalmi
Engem is ijjesztgettek a toxémiával. Kórházban voltam egy napot, reggel vettek vért és kellett leadnom vizeletet. Dél körül megjelent a főnővérke, hogy adjam oda a korábbi vérképeim eredményét, mert asszem a trombociták száma alacsonyabb a normál értéknél és találtak fehérjét a vizeletemben. Jól beparáztam, de az az egy dolog nyugtatott, hogy nem vizesedtem. Mivel aznap mindenképpen haza akartam jönni aggódni kezdtem, hogy most meg emiatt akarnak benttartani. Azt mondta a nővér, hogy legfeljebb másnap összegyűjtik majd a vizeletet és megnézik abban mennyi fehérje van.
Dokim sokkal lazábban kezelte a dolgot, a vérre azt mondta ez még belefér, a vizeletről pedig kiderült, hogy nem "középsugaras" volt. 2 nap múlva visszamentem hozzá, akkor már tök tiszta volt a vizeletem.
Fehérje pedig más miatt is lehet a vizeletbe.
Vérnyomásra egy CTG után mértek nekem is baromira magas értéket, de csak azért mert lehajoltam csizmát felhúzni.
Biztos nincs semmi bajod, majd ha elkezd baromira vizesedni a kezed, lábad akkor lesz gond! De nem lesz!
Fodrász csaj mesélte, hogy egyik ismerőse 2 hét alatt úgy bevizesedett, hogy alig ismertek rá. Még a fülcimpája is be volt dagadva.
100 szónak is egy a vége, nyugodj meg!

Tamesz
Várjuk a részleteket! és persze egy-két képet!

Mostmár én is szülni akarok! Holnaptól vagy akár ma estétől szabad a pálya (lesz megint dokim!), de a kisasszonyka jól érzi magát bent.
Nekem meg már fáj mindenem! Főleg a medencecsontom fáj, ha sokáig fekszem, alig bírok feltápászkodni. Tegnap már tök sokszor keményedett be a pocim is. Asszem elkezdem a málnalevél teát komolyabban iszogatni.

Timka
timka

Most akartam írni, erre kezd ébredezni a törpémKép
Amúgy minden oké, tegnap az egész 200ml kölcsöntejcsi megmaradt, mindet lefagyasztottam, mert elég volt neki a sajátomKépKépKép
Amúgy csütörtök óta kapjuk az anyatejgyűjtőből a tejcsit, és még össz-vissz csak 3-szor kellett belőle adnom neki, akkor is csak kb. 40gr-katKépA többi gyűlik a fagyasztóban ínséges időkreKép

Tamesz
Várjuk a részleteketKép

Na rohanok a kicsikémhezKép
Majd még igyekszem jönni) Csak az a baj, hogyha még éppenséggel van is időm, akkor is apuci bitorolja a gépet.

Babus

Kép
babus2005

Timka!

Köszi szépen, mostmár nem aggódok annyira. Én is azt gondoltam, hogy a vizesedés az, ami leginkább jelezheti a toxémiát, a többi -persze egyáltalán nem mellékes - tünet mellett. Elképesztő dolgokat olvastam a toxémiás topicban. Van akinél már a 20 héten jelentkezik, az azért nagyon durva. Én is úgy vagyok mint Te, hogy már szívesen szülnék. Nekem azonban van még egy csomó időm. Aludni, meg feküdni viszont egyre kevesebbet tudok. Nekem a derekam fáj.

Babus!

Örömmel olvasom, hogy milyen jól alakulnak a dolgaitok! Ügyi vagy nagyon!

Dalmi
dalmi

Sziasztok!

Csak beugrottam. Voltunk ma a Fogarasi úti Tescoban, épp kiárusítás van a ruhásrészlegen, 499 Ft-ért lehet bodykat kapni, és 1000-1200-1300-ért rugikat, ill. összecsomagolva 3-at 2000-ért, de azok rózsaszínek, így azt nem vettünk. Még nincs teljesen lerabolva minden, érdemes lehet megnézni.

Dalmi,
Nálunk a védőnőnél célba kell pisilni a tesztcsíkra! Kép Direkt vettem műanyag poharat legközelebbre, mert már nem látok semmit odalent.Kép És persze szó sincs reggeli, első, középsugaras vizeletről, gondolom nálatok sem.

KépKép
connie

Így mosolygunk mi alvás közben:

Kép

Babus

Kép
babus2005

Asszony,

Nekem a babaolaj volt ami nagyon bevált, fürdés után még a nedves bőrre kenve.

Babus,

Kristófka is nagyon tündér Kép
jammie

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?