Kedves Ildi, igazából csak a szülés után mondta az orvosom, hogy nagyon intenzíven figyelt rám (minden órában bejött, és azt nézte, FOLYIK-E NAGYOBB MENNYISÉGÛ VÉR A HÜVELYEMBÕL). Szerintem ezt a hegszétválást egyszerûen nem lehet érezni, egyébként is elfedik a fájások (de hát én csak laikusként gondolom ezt). Annyit tudok, hogy a szülés után volt egy ún. méhûri betapintás, amelynek során az adj. úr megtapogatta a heget (ez is epidurálban van). Minden rendben volt, azért a természet gondoskodik róla, hogy a szövetek alaposan összeforrjanak, nem válik szét az olyan könnyen!
Az epidurál még mindig egy kicsit misztikus a szülõ nõknek, pedig szerintem szakavatott ember irányításával abszolút biztonságos. Én már kétszer is kaptam, és a következõ szülésemnél is kérni fogom. Sokkal több erõm maradt a kitoláshoz, és hosszú órák helyett csak 20 percet szenvedtem. A közhiedelemmel szemben nem minden fájdalmat kapcsol ki, csak sokkal tompábbnak érzi az ember. Éreztem a lábaimat, egyedül az alhas környékét éreztem nagyon lazának, szinte lebegõnek.
Kedves Kistestvér, tényleg van esélyed a császárra, mert elég kevés idõ telt el az elõzõ mûtéted óta, de még így sem lehetetlen a dolog. Úgyis megnézik majd a hegvastagságot (6-7 mm már szuper), ha ennél jóval kevesebb, úgysem tudsz tenni semmit, bele kell nyugodnod a császárba. De úgyis az a lényeg, hogy lesz még egy tündéri gyereked, erre gondolj, és ne görcsölj most a szülésen, amikor még csak most estél teherbe!
Amikor én a kisfiammal terhes lettem, arra gondoltam, hogy egyszerûen nem hagyom, hogy az elõzõ szülésem borzasztó emlékei rámvetüljenek!!! És bejött ez a lelki ráhangolódás, mert abszolút lazán mentem szülni, csak a gyerekre figyeltem, és sikerült is megszülni hüvelyi úton. Úgyhogy koncentrálj a kicsire, és nem foglalkozz a szüléssel. Úgyis meg fog születni valahogy, Te mindent tegyél meg azért, hogy jó kondiban légy, jókat egyél, stb., de egy bizonyos pontnál tovább NEM TUDSZ TÖBBET TENNI, majd a természet és a körülmények eldöntik, mi lesz. Drukkolok Neked!
Viráganya