Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Nagyon aranyosak a kissrácok!

Ti szoktatok beszélni a babához?

Akiren
Én most kezdtem a táppénzt,mondjuk elég jól elfoglalom magam (mosok,vasalok,takarítok stb.),de nem bánom,mert mostanába többször bekeményedik a pocim.Szedem a magneb6-ot,meg vettem pezsgőtablettát is,de úgy látszik az nem jön be.
Amikor keményedik a poci az egész kemény vagy csak egy része?Tegnap pl. volt egy olyan,hogy egy tenyérnyi helyen annyira megkeményedtett,de úgy éreztem mintha manó akrna kisimulni ott.Nem tudom,szerintetek?

Ezekről a homeobogyókról nem sokat tudok,de egy ismerős azt mondta,hogy vannak alkatok és aszerint mindenkinél más az adagolása a bogyóknak.tud valaki ilyenről?

Timurr
Vendég

Eveka!
Én márc 8-ra vagyok kiírva és nekem is elmegy a dokim 02.20-03.07-ig. Szóval 38-39 héten nem lesz. Ez a mi szerencsénk. Kép Én már találkoztam a helyettesítQ dokival (bemutatott neki a dokim) és nekem Q is szimpi, csak hát idegen és nem együtt követtük végig a 9 hónapot.

Zsuzsának szorítok! Most fér rá a legjobban. Várom a híreket!

Zsuzsi!
Nekem is a tej jött be, bár ennyire nem volt vészes az enyém, csak néha jön (igaz ált. napközben, nem is kell hozzá lefeküdnöm)...

Üdv.:

Maya
maya29

Timurr,
Nekem ki szokta nyomni a pocimat a fejecskéjével, és akkor ott sokkal keményebb, kb. pont egy tenyérnyi részen, mint általában, ill. mint a többi része. Ha megkocogtatom, akkor meg mindig megpróbál lefejelni.Kép

Keményedésem eddig csak egyszer volt, de akkor az egész pocim, olyan volt, mintha húzná valami össze belülről a hasfalam, nagyon kellemetlen. Persze pont a villamoson, le sem tudtam ülni.

A homeóbogyókat aszerint írják fel, hogy milyen alkat vagy, ill. milyenek a tüneteid. Pl. fejfájásra nem egyfélét lehet, hanem vagy hatot, aszerint, hogy milyen jellegű (tompa, éles, lüktetős stb.), rendszeres-e vagy sem, reggel, délben vagy este gyakoribb stb.

Hajni

KépKép
connie

Hírek Zsuzsáról:
"12:20-kor megszületett Áron, 3900gramm-os, 54cm-es óriásbébi, szőke hajjalKép
Vajúdás nagyon gyors volt, 6 óra alatt meglett. Képek majd mennek."

Itt is gratula nekikKép

Cicmerák,
Gergőtök nagyon kis helyes pasiKép

Babus

Kép
babus2005

Connie

Hát én akkor nem is tudom mikor van keményedés és mikor bújás.

Mert mindenhol olvasom hogy szoptatásra,gátsebre ennyi meg annyi,deha mindenkinél más akkor lehet hogy ami van akinek használ nekem nem fog.
Félek nem lesz tejcsim és akkor lehet a bogyókhoz folyamodnák,de felénk ilyen doki nincs,csak gyógyszertár ahol lehet ezeket kapni.
Te szoktál beszélni a bébikédhez?

Timurr
Vendég

De jó!Még egy kisbaba,és milyen ügyesek voltak!Gratula!
Kép

Timurr
Vendég

Zsuzsának gratulálunk és várjuk a képeket!

Cicmerák
Gergő szörnyen aranyos, nyugis kis babának néz ki. Kép

Timurr
Én szoktam neki beszélni, régebben inkább csak magamban, de mióta itthon vagyunk, hangosan is.
Mondjuk az én gyermekem kevésbé kommunikatív, mint amit másoktól hallok Kép, de azért remélem egy idő után behozza a lemaradást.

Connie
Ki a dokid és mi a gáz vele? Jöhet mailben is.
zsana75

Zsuzsa!

Gratulálok a picurihoz, várjuk a képeket és az élményeidet a szülésről.

Kép

Cicmerak!

Nagyon édi a bébikétek, gratulálok.

Kép

Kép

Kép
mtücsök

Zsana

És miket szoksz neki mondani?Mert én elmondom tízszer,hogy hát te mit csinálsz?Jó legyél!Meg te kis piszok.Meg ilyenek.És olyan bután érzem magam úgy mondanák még valamit neki,de mit?

Timurr
Vendég

Timurr, Connie!

Olyat én is szoktam érzeni, hogy csak egy tenyérnyi helyen, vagy a méh fele keményedik meg. Akkor ez volna az odasímulás?
Viszont érezni szoktam azt is, hogy az egész méhem megkeményedik, szinte körben kitapintható. Legtöbbször helyzetváltoztatáshoz kötődik, de már előfordult úgy is, hogy fekvés közben, meg sem moccantam, megfeszült, bekeményedett az egész, ami 10-20 másodperc múlva kiengedett.

Akiren
akiren

Timurr,
Én abból indulok ki, hogy ha keményedik, azt csak észreveszem majd.Kép Aztán lehet, hogy nem.

Én olyannyira szoktam vele beszélni, hogy járok baba-mama kapcsolatanalízisre is.Kép Ott mindig el szoktam neki mondani, hogy mennyire várjuk, meg szeretjük, és hogy apuci is üdvözli. egyébként meg teljesen hétköznapi dolgokat szoktam vele megbeszélni, hogy most éppen mit csinálunk, hova megyünk. Néha hangosan is. Meg ha éppen ott tapos, ahol nem kellene, meg szoktam kérni, hogy fáradjon át máshová rugdosódni.Kép

Ezeknek a homeóbogyóknak utánanézek (amúgy gyógyszerész lennék, csak nem patikában dolgoztam), hátha találok valami hasznosíthatót.

Zsana,
Ha a kezdőbetűk mondanak valamit: Dr. V.H., és nő. Nagyon túl van terhelve, hét hónapja járok hozzá, de azt sem tudta legutóbb ki vagyok, nincs egy rendes kartonja a betegekről, nem találta, hogy már írt fel nekem legutóbb vasat. És annyira fáradt volt, hogy majdnem bealudt rendelés közben, nem is fogta, amit mondok, öt percen belül kétszer beszélte meg velem ugyanazt a témát. Biztos is, hogy sokat dolgozik, de nem bízom benne, hogy szülés közben döntésképes tudna maradni, pláne mondjuk éjszaka. Pedig nagyon szimpi volt az elején.

KépKép
connie

Timurr
Hát, mikor mit. Többnyire kommentálom az eseményeket, pl. hogy most vasalgatom az aranyos kis ruhácskáit, vagy hogy elmegyünk sétálni, nemsokára jön haza apa, stb. Kép
Meg néha a komoly dolgok, hogy az lenne a jó, ha azon a szűk lyukon bújna ki, úgyhogy illesztgesse szépen a fejecskéjét arra, bár fájni fog mindkettőnknek, de utána milyen jó lesz. Kép

Szerintem nem az a lényeg, hogy mit mondunk, hanem az, hogy neki mondjuk.
Hülye vagyok?

Ez a keményedés dolog érdekes, bár nekem mostanában már ritkábban van, de főleg éjjel. Ugye azt mondják, hogy pihenni kell, meg feküdni, de nekem pont akkor jön elő. És az egész pocim kőkemény.
zsana75

Zsana,Connie
Én is egyre többet beszélek neki,jó tudni hogy más is "elbeszélget" a babájával.KépMost kijött rajtam a takonykór szétnyomja a fejem,tüsszögök szegényt ilyenkor megfogom és mondom neki,hogy bocsi.Olyab nyomi vagyok,nem tudom hogy tudtam így megfázni.És most még mézet sem ehtek a diéta miatt.A akmillás gőzölés az nem árt ügye?

Nekem volt már olyan,hogy az egész bekeményedett,de pl tegnap az a simulós nagyon durva volt,szabályosan fájt,de azért jó is volt.Kis mazohista vagyok.Kép

Timurr
Vendég

Zsuzsának nagy gratulaKépKépKép
Mj móni,
homeós cuccok császárhoz:arnica c200 a műtét előtti napon 7-et bevenni,a műtét után 3-4 napig staphysagria ch5 3*5 golyócska.Előtte utána nem enni fél órával és kerüld a mentolosat ill. fogkrémből is homeopátiásat vagy fluor mentes elmexet vegyél!Remélem tudtam segíteni.
Zsuzsi,nekem anno Nilacid rágótablettát mondott a dokim a savra.Most szerencsére nem kellett szednem semmit mivel nem volt vészes a gyomorégésem.
sziasztok
nyetus76

Timurr,
a kamillás gőzölés tutira nem árt.Kép De orrcseppet is lehet használni, az csak helyben hat. Nekem amúgyis folyton be van dugulva az orrom, mióta terhes vagyok.

KépKép
connie

Connie
Értem. Én csak hírből ismerem őt, jó híre van, de ezek szerint tényleg túlvállalhatta magát.
Megnyugodtam, nem valószínű, hogy összefutok vele,mert ha jól tudom, ő csak külsős a kórházban.

Timurr
Azóta néztek cukrot? Használ a diéta?
zsana75

Sziasztok!

Köszi a tippeket, majd kipróbálom!

Megjártuk a dokit, minden rendben, szépen növöget a kis bestiám. Kár, hogy megfordulni mindeddig még nem volt hajlandó, de még reménykedem. 25-n kezdem a CTG-t, kíváncsi leszek, hogy addig vajon megcsinálja-e a leányzó az oly nagyon várt fejenállást. Kép Kép

Zsuzsa, és Tamesz!
Nagyon nagy gratula a babákhoz, és jó egészséget, sok fincsi tejecskét kívánok!

Apropó, majd én is kérnék néhány telefonszámot, hogy írhassak sms-t, ha történik valami. cím: tothzsuzsi@vnet.hu
köszi

Zsu
tothzsuzsi

Sziasztok!<!--attachment: n_vtelen-154461.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*1.9**n%e9vtelen%2ebmp --><center><pre>
Kép
névtelen.bmp (1.9 k)</pre></center><!--/attachment-->

Egy hétig kórházban voltam, és sorban jönnek a babák? Gratula minden új babának és főleg mamának!Marcika két héttel idősebb a koránál, múlt héten volt 2500 gr! Tehát már elvileg a 36.hetet tapossuk, de a dokim marad a 34.hétnél! Végülis tök mindegy, úgyis manó dönti el mikor hajlandó megszületni! <!--attachment: eg_r-154462.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*33.5**eg%e9r%2ebmp --><center><pre>
Kép
egér.bmp (33.5 k)</pre></center><!--/attachment-->

Sajna a vércukrom rendetlenkedik, most szigorú diéta; remélem az inzulint elkerülöm!Diétával már lejebb ment, de azért kicsit parázok! Kép

Köztetek volt olyan akinek magas volt a cukra?

Ildi

delfinke

Lirian
A flow-t (magyarul áramlásvizsgálat)UH készülékkel nézik. Azt hiszem a köldökzsinórban lévő 3 érnek nézik a pulzálását és a végén mérnek PI-t, meg RI-t meg A/B-t. Na hogy ezek mi a manók azt nem tudom, de eddig minden számra azt mondta a dokim, hogy ez rendben van.
Állítólag ez 1-2 nappal előre jelzi, hogy ha a gyerkőc nem kapna már megfelelő tápot. Ennél többet nem tudok róla.

Zsuzsának, hatalmas gratula óriásbébi Áronhoz. Ugye rendesen szült? nem kellett császározni a ciszta miatt?

Én is szoktam Manóval beszélgetni, becézgetem meg mondogatom neki, hogy már most nagyon szeretjük meg hogy mi minden történik velünk.
Elkeztem korábban egy kis füzetbe írogatni neki, de szörnyen lusta vagyok, így csak nagy ritkán írok bele. Majd ha nagy lesz (és el tudja olvasni az írásom) odaadom neki.

Timka
timka

Zsana

Egy hete diétázom,és itthon csináltam egy próba reggelit és 6.1 lett,úgyhogy egy hét alatt egy egésszel lejjebb ment.Csak idegesít,hogy mindih éhes vagyok,és így szerintem a babám is éhezik néha.22.-én kell mennem be a kórházba addig ők nem is nézik,majd ott.De az egész idegesít
mert egyrészt 7.1-el volt kismama azt mondták neki két hétig diétázzon és meg ismátlik,nekem miért nem mondta senki ezt?Akkor már simán jó lenne.Másodszor volt kismama akinek 7.2 lett azt mondták neki rábízzák tovább megy-e,csak diétázzon.A harmadik ,hogy sok helyen éhgyomorra meg két óramúlva vesznek vért,akkor az én eredményem tökéletes lenne,mert az 7.8-ig jó nekem meg 7.Bocsánat,hogy megint csak panaszkodom emiatt,de félek,hogy a picim éhes ott bent,és félek több kára van ennek astressznek meg diétának.

Ildi

Neked mi a baj cukroddal?

Timurr
Vendég

Hát lányok, mióta a hűtőben van az anyatejgyűjtőből kapott 200ml anyatejcsi, azóta egész nap 100-110gr-okat szopizunkKép (na jó, ezt 2 ciciből hozzuk össze, de akkoris) Még most este is is ennyit ettünkKép Még hozzá se nyúltunk a kölcsöntejcsihezKép ,és reggel jön a következő szállítmányKép Fagyaszthatom leKép
Hihetetlen, ennyit jelent a nyugalomKép Kutyus nappalonként velem van + biztonság kedvéért tejcsi a hűtőben, és máris van elég tejemKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Hú csak úgy potyognak itt a bébik! Kép Nagy gratula Zsuzsának, végre túl a nehézségeken! Kép Kép és kibújt Áron, milyen nagy baba lett! Kép

Cic, nagyon édi a lurkó! Kép

Babustól meg azt akartam kérdezni, hogy a képeken 56-os rugik vannak Kristófon? Nagyon édi, ahogy elvész bennük! Kép

Én sosem szoktam keményedéseket érezni. Remélem ez nem baj, mert mindenki írja ezeket a keményedéseket, már úgy érzem nem is normális ha nincs.

r
ruzicsky

Babus
Örülök, hogy megoldódnak a tejcsis és a kutyusos gondok.
Ti hogyan jutottatok anyatejhez? Védőnő felírta és kész?
Egyik barátnőmnek koraszülött volt a gyerkőce ráadásul császározták. Ugyan beindult a teje, de el is apadt mert a gyereket egyből tápszerezni kezdték, őt meg egy napig tartották az örzőben és nem mondták neki, hogy le kellene fejnie. A védőnő vagy gyerekorvos felírta neki az anyatejet így kapnak a Heim Pálból, de nagyon változó hogy mikor mennyit, mert kevés a tejcsi.
Csak azért kérdezősködöm, hogy hogy működik ez az anyatej kapás, mert jó lenne tudni, hogy ha nálunk is lesznek esetleg hasonló gondok, akkor nem kellene idegeskednem csak szólnék a védőnőnek vagy gyerekdokinak és automatikusan kapnék egy kis pótlást.
Azért nagyon bízom benne, hogy lesz mit adnom neki, bár nekem még előtejcsim sincs, így a 39. héten. Azt tudom, hogy ez nem jelent semmit, de akkor is! Másik barátnőmnek csak úgy jött a narancssárgás előtejcsi a melléből már a terhesség 6.-7. hónapjától.
Na nem akarok előre parázni!

Timka
timka

Babus

Ez tök jó!Örülök,úgy látszik ez tényleg lelki dolog.Csak így tovább!Kép

Timurr
Vendég

Lányok Kép

Zsuzsa Áronjáról képek a téli topicban Kép

Lir
lirian

Sziasztok!

Végre újra van gépem Kép!!! Csak tudjam behozni a sok lemaradást. Mennyi pici jövevény van már! Annyira jó látni!

Cicmerák!
Gergő nagyon édes!

Zsuzsa!
Gratulálok a hatalmas Nagyfiadhoz! Nem lehetett semmi megszülni egy ekkora gyerkőcöt Kép! Örülök, hogy a sok nehézség ellenére ilyen gyorsan megszületett Áron!

Maya!
Te melyik kórházban szülsz? Csak nem ugyanaz a dokink?

Babus!
Nekem nem Őt mondta helyettesnek, hanem Sz.Gy.-t. Ha valakinek van infója róla, szívesen veszem az eveka@freemail.hu-ra. Babus, jó a másik e-mailcím is! Csak abban bízom, hogy szimpi lesz és sikerül megnyugodnom.
Örülök, hogy a tejcsiprobléma rendeződni látszik Kép! Kristóf majd most jól belehúz és a végén Te fogsz nekünk tejet adni! Tök jó, hogy leírtad a nehézségeket, mert ez biztosan sokaknak reményt ad.

Én úgy tudom, hogy császáros gyerekeket a 39. héten szokták "kivenni". Nem tudjátok, hogy miért? Nálam ugyanis most az a helyzet, hogy a szabi miatt a 40+3. napra van időzítve... Remélem bent marad addig!

Vajon ki lesz a következő Jövevény? Már kezd nagyon izgalmas lenni a dolog! Ha minden terv szerint alakul, akkor mához 1 hónapra a mi Manónk is kint lesz!!! Addigra talán neve is lesz. Bár úgy tűnik, hogy Ő a Somára szavaz, mert mindig csak erre rugdos!

Eveka

Kép
eveka

Timka
Volt nálunk a védőnéni, mondtam neki, hogy nappal van tejcsim, de estére már nem elég. Nem kellett sokat győzködni, rendes nőci (egy-két hülyeségétől eltekintve), mondta, hogy menjek el a gyerekdokihoz és hivatkozzak rá, hogy ő is azt javasolja, hogy kéne pótlásként 2-300ml anyatejcsi.
A gyerekdokinéni is rendes volt, jóval többet, 400ml írt fel naponta, mondta, hogy max. fagyasszam le, ha nem kell.
Előfordulhat, hogy néha nem lesz elég tejcsi, pl. ma is "csak" 200ml volt, mert nem számítottak rám, de ha fagyasztok le, mindig lesz elég.
Egyébként figyelnek arra, hogy hasonló korú baba anyukájának tejét kapjuk, ráadásul mindig ugyanannak az anyukának a tejét kapjuk majd. Figyelnem kell, okoz-e majd pocifájást vagy bármi egyéb panaszt Kristófának, mert ha igen, akkor utánajárnak a dolognak.
3 hónapig mindenképp jár anyatejcsi, (havonta kell orvosi papír hozzá),de további orvosi igazolásra még max. 8 hónapos korig adnak tejcsit, max. napi 600ml-t.

Az előtejcsi miatt ne aggódj. Semmi köze a későbbi tejcsimennyiséghez!Kép

Ruzicsky
Igen, 56-os rugik vannak KristófonKép Még bőven nőhet beléjükKép

Lirian
Már láttam a képeket ÁronrólKép Nagyon édiKép

Babus

Kép
babus2005

Eveka
Sz.Gy. tutira szimpi lesz nekedKép Egy fiatal, lelkiismeretes dokiKép Ha ha úgy adódik, tuti jó kezekben leszelKép

Holnap már majd mindenképp írok neked mail-tKép

Amúgy én még nem hallottam olyat, hogy a császáros babákat kimondottan a 39.héten vennék ki. Bár ettől még lehet, hogy így vanKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Timurr!
Nekem a terheléses vizsgálat után 12,3(!) lett a cukrom; doki egyből kórházba küldött! Egy hét után 9,5 volt most már 7,5-7,7 között mozog reggeli után! Szigorú diéta, jövő hét után megyek vissza a dietetikára; ott azt mondta az ápolónő ha nem megy lejebnb akkor inzulin! Kép
Mindenki mást mond, nem tudom mi lesz! Az a lényeg hogy manónak ne legyen semmi baja, vele szerencsére minden oké!

Ildi

delfinke

sziasztok!

Timurr!
Nekem terhelés után 12,3 lett a cukrom, doki egyből kórházba küldött! Egy hét alatt lement 9,5-re, most 7,5-7,7 között mozog reggeli után! szigorú diéta, ha nem megy lejebb inzulin! Nem tudom kinek higgyek mindenki mást mond! De manóért mindent megteszejk; de én is állandóan éhes vagyok és félek ez nem használ neki! Kép
De remélem rendbe jön minden, és semmi baj nem lesz! Már csak 4-6 hét!

Ildi

delfinke

Babus KépKépKép
Nagyon ügyik vagytok, gondolom Kristófot is megdícsérgetted már!

Timurr
Kár, hogy Tamesz most nincs itt, talán tudna neked segíteni. Úgy emlékszem, ő nem éhezett.
De hát mindent a bébikért Kép.

Eveka
Én sem hallottam még ezt a 39. héten szoktak császározni dolgot. Mondjuk biztos attól is függ, hogy miért lesz császár. Ha nekem az lesz, én akkor is szeretném, ha megindulhatna magától a szülés és csak akkor kapnák ki szegénykémet. Gondolom orvosonként és kórházanként változik, de ha jól van a baba, akár maradhat tovább is (tudomásom szerint).

Zsuzsáék
Áron nagyon aranyos, én nagyon bírom ezeket az új babákat (a régebbieket is, de az már más).
Azért jó, hogy már túl vagytok rajta, mert nálatok volt izgalom bőven, mostmár járna nektek egy kis nyugalom.
zsana75

Delfinek

A kórházba csináltak neked vércukorprofil vizsgálatot?Mert én ara fogok menni,és félek bent ragadok.Egyébként ledöbbentem ma megmértem magam és fogytam 2 kg,összesen 3-at.Kövér vagyok,de én most nem akarok fogyni.

Timurr
Vendég

Eveka,
én tuti császáros leszek és az is voltam Dinivel de nem a 39. héten vették ki hanem amikorra ki voltam írva,vagyis a 40. héten.Ha kértem volna ,állandó megfigyelés mellett 1 hetet lehetett volna tovább vinni.Ez kórház függő.
Most 28-ára vagyok kiírva és ha nem indul magától addig akkor azon a héten befekszem és kijelölünk egy napot.Pár nappal biztos tovább viszem majd ha nem akar kibújni de jó lenne ha magától indulna el.
JóslóIm már vannak rendesen de el is múlnak így még nem aggódom.Szerdán megyek a kórházba legközelebb addig ne legyen semmi!
Timka,nekem sem volt semmi előtejem,ne izgulj ez nem jelent semmit.Kitartás az utolsó pár naphoz!Kép
sziasztok
nyetus76

Timurr!
A kórházan nem is igazán foglalkoztak velm, első nap minden kaja után újjszúrás utána semmi! Most magamnak nézem itthon a cukrot.Nálad mennyi volt a cukor?

Delfinke

delfinke

Delfinke!

Milyen módszerrel nézed otthon a cukrodat?
lirian

Lányok,
Ti a fáradtsággal hogy álltok? Én most vagyok 29+6, de állandóan fáradt vagyok már vagy két hete, legalább annyira, mint az elején, majdnem annyit is alszom. Sztem ez már nem normális.Kép

KépKép
connie

Lirian!

Reggeli után egy órával újjszúrással; sikerült kölcsönkérnem egy itthoni vércukormérőt!

delfinke

Ildi!

Ilyet elvileg lehet vásárolni is?
lirian

Nyetus76Kép
Nagyon köszönöm a homeotippet.
Pusszancs mindenkinek,
MJ-Móni 18+0
mj__móni

Delfinke

Nálunk úgy csinálják,hogy először volt tesztreggelis (zsemle+kefír),egy óra múlva szúrás.Nekem 7.1 lett,tehát eggyel több.Utána kellet menni terhelésesre ,ott volt a cukros lötty.4.6-7.6-6.2-7 lett a vége.Na mivel kúszott a végén feljebb,hiába van mindenhova az írva,hogy 7.8-ig jó,ezért ezt a vérprofilt akarja a dokim csináltatni.Azóta számolom a szénhidrátot,jóval kevesebbet eszem,most hétfőn megmértem egy zsemle+kefír után egy órával a cukrom és 6.1 lett.Ez gondolom jó,hogy egy hét alatt ennyit letudtam belőle faragni.De én már nem bízom semmibe,csak félek a kórházba nem lesz jó valami és bent tartanak.Remélem nekem is az újjamból fogják venni a vért mindig.Nekem azt mondta a doki első nap nézik,másnapra meg van az eredmény,remélem nem a vénáimat akarják annyiszor stresszelni.Diétás kaját kaptál,ki volt számolva vagy azt amit a többiek?
Nekünk van itthon vércukormérőnk,lehet kapni a segédeszközös boltokban,ez olyan 14.000 Ft volt.De én nem használom sokat,mert anyósoméké,és nem akarom elhasználni én az összes csíkot.De ma megmérem nem soká ,mert pizzát ettem.
Nekd milyenek voltak a kórházba a kajás értékeid?És hány napot voltál bent?

Timurr
Vendég

Timurr!
Én 7 napot voltam bent, pocsék volt! Nekem a következő értékek jöttek ki(ez első nap volt:
Reggeli:9,5 Ebéd:5,1 Vacsora:5,0
Mikor kiengedtek: Reggeli:7,7 Ebéd:4
Szóval lejebb ment, remélem minden oké lesz vele!
A diétás kajáról csak annyit, hogy a kórházban nem igazán foglalkoztak vele, ott nem számolgatnak! Annyi volt, hogy cukormentes kaját kaptam, de fehérkenyret és zsömlét ugyanúgy adták nekem is (ugyebár ezt kerülni kell).
Úgyhogy itthon könnyebb tartani a diétát!

Lirian!
Azt nem tudom, hogy simán lehet-e venni, de szerintem biztos!

delfinke

Delfinke

Remélem nem kell olyan sokáig bent maradnom.
Csak 3szor adtak enni?Nekönk nem 55ször kellene egy nap?

Lirien

Lehet kapni simán

Timurr
Vendég

Köszönöm Lányok Kép
lirian

Gyorsan bekukkantokKép

Egész jól alakul a tejcsim, 3-4 óránként képes vagyok 100-110gr tejcsit produkálni, még éjszaka isKép Sőt, hajnali 1-kor 120gr-ot szopizott a drágám, igaz másfél óra alatt és két cicibőlKép
És ma is megette mindig a 100gr-otKép Bár egyszer rápótoltam, mert még éheske maradtKép
Úgyhogy ügyesek vagyunkKép (fő az önbizalomKép)

Na már mennem is kell, apuci viszi el a gépetKép

Babus

Kép
babus2005

Zsuzsának nagy-nagy gratula a picikéhezKép

Cic!
Nagyon aranyos a kicsi fiad, tud ám grimaszokat vágniKép

Babus!
Örülök, hogy jó irányba haladnak a dolgok nálatokKép

Babához beszélgetés témához: Én is sokszor szoktam neki dumcsizni, semmi különöset, csak pl, hogy most elmosogatunk, utána pucolunk egy kis krumplit stb. Meg, ha pl mosogatás közben zajongok, akkor mondom neki, hogy ne haragudjon, nem akarom ijesztgetni, csak hát tudja, hogy anya béna. És ehhez hasonlókat az éppen aktuális dolgokról.

Has keményedés: Nekem is szokott, van, hogy az egész, van, hogy egy része. Ez utóbbiakat úgy könyvelem el, hogy biztosan a kicsike nyomakodik oda.

Muki(30+6)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Cicmerák!
Melyik dokinál szültél, én 11 éve szültem az Istvánba, túl éltük,de most másik kórházat választottam, legalább lesz összehasonlításom. Kíváncsi vagyok a híres dokikra, légyszí ird meg azt is.

Ilona!
A Schöpf Mérei milyen volt, lehet hogy irtál róla, de nem találom, ha van energiád, örömmel venném, mert én is ott fogok szülni igaz májusba, ja és ki volt a dokid?

Eveka!
Melyik kórházba is fogsz szülni? Kit takar a Sz.Gy monogramm?

A babucik gyögyörűek, azért egész simán mennek a szülések ahogy olvasgatom, vagy legalábbis mindenki úgy irja le, hogy a többiek kedvét ne vegyék el, (ez tök jó).

Babus!
Annyira édi képeket küldesz Kristófról, csak vigyorgok rajtuk, nagyon kis békés babának tünik, anyukája is kezd reméljük, mostmár kiegyensúlyozottabb lenni, és a kutyi úgy is kezd megoldódni, ami nagyon szupi dolog.

Patri
patri

Timurr!

De igen, 5x kéne enni, de ezt nem tartják be; nem igazán törödnek vele!
Ezért is jobb itthon, jobban be lehet tartani a diétát, és változatosabban eszel mint bent!

Ildi

delfinke

Sziasztok!

Potyognak a babák és mindegyik nagyon édesKépÉn most a fáradság és keményedés témához szólnék hozzá: én is folyton fáradt vagyokKép Ha vmi miatt nem tudok ebéde után szundikálni, olyan vagy mint a mosott kaki, már bocs a kifejezésért... Szombaton töltöm be a 36. hetet, s már alig vártam, hogy visszakapjak vmit a 3 hete a megrövidült méhszáj miatt elvett szabadságomból. A kiscsaj 2800 gr, doki azt mondta, most már rám bízza, mikor akarok megszűlni, már nincs kötelező és szigorú ágynyugalom. Hát ez volt kedden, azóta viszont alig bírok kikelni az ágybólKép Ma muszáj volt kimozdulnom, levelezős diákoknak tartottam órát. Esküszöm majdnem lemondtam reggel, de nem akartam 20, az ország minden feléből Szombathelyre utazó emberkét megszivatni...De nagyon kifáradtam... Szerintetek mit csináljak? Maradjak ágyikóban, vagy keljek fel? Azt mondják, az sem jó, ha eltunyul az ember, s még ahhoz sem lesz ereje, hogy kinyomja a babát.. Az én hasam is sokat keményedik, már szinte csak akkor puha ha fekszem.. Bocsi, tudom, hogy ez semmiség a cukorprobléma mellett..
Köszi, ha elmondjátok a véleményeteket!
sziasztok,

Eszter
(35+6)
wester2004

Connie,
Nincs véletlenül vashiányod? Én akkor voltam ilyen álmos.

Zsuzsa,
Nagyon gratulálok a babádhoz Kép

<pre>
- <center>Anyuka</center> <center>Baba kora</center> <center><blink>Szülés (várható) ideje</blink></center> <center>Baba neve</center> <center>Méretei</center> <center>Születés hete</center> <center>Testvérek</center> <center>Kórház neve</center>
1. Babus Kép 2005.01.27 Kristóf 2700g 52cm 37+5 - MÁV Kh.
2. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=cicmerák-users]Cicmerák[/url] Kép 2005.01.30 Gergő 3000g 50cm 38+5 - Szt. István Kh.
3. Ilona Kép 2005.02.02 Márton 3400g 54cm 38+3 - Schöfp Mérei
4. Tamesz Kép 2005.02.08 Marcell Szilárd 3450g 53cm 39+1 - Kistarcsai Kh.
5. Zsuzsa Kép 2005.02.10 Áron 3900g 54cm 37+5 - Bajcsy Kh.
6. Nadine 38+4 2005.02.21 Gréta - - Zsanett 2003.06.03 DEOEC
7. Timka 38+4 2005.02.21 Fanni - - - SOTE II.
8. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=búzaszem-users]Búzaszem[/url] 38+2 2005.02.23 Hanna / János Kornél - - - Semmelweis Kh. Miskolc
9. Nikcsi 38+2 2005.02.23 ??? / ??? - - - Margit Kh.
10. Ági 38+0 2005.02.25 Liam Bálint - - Devon Bence 2000.10.15 Calgary Kanada
11. Beatrix 37+6 2005.02.26 Ákos - - Csabi 2001.04. Szolnok
12. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=vargáné-users]Vargáné[/url] 37+6 2005.02.26 János - - - DEOEC
13. Nyetus 37+4 2005.02.28 Kamilla - - Dini 2002.05. Szt. Rókus Kh.
14. Monci 37+3 2005.03.01 Rita / Máté - - - Szt. Imre Kh.
15. Jck 37+0 2005.03.04 Sára / Dávid - - - BM
16. Maya 36+3 2005.03.08 Gellért - - - Szt. István kh.
17. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=ancsimamóca-users]Ancsimamóca[/url] 36+2 2005.03.09 Kamilla / Kristóf - - Barbara 1992.09.28 Kaposi Mór Kh.
18. Mano2005 36+2 2005.03.09 Fanni / ??? - - - HIETE
19. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=angéla-users]Angéla[/url] 36+1 2005.03.10 Valér - - - Bajcsy kh.
20. Dorka 35+6 2005.03.12 Bernát Kolos - - Kristóf 4 éves, Bálint 2 éves HIETE
21. Wester 35+6 2005.03.12 Luca Zsófia - - - Szombathely
22. Csibe26 35+5 2005.03.13 ??? / ??? - - - Szt. Imre Kh.
23. Zsana75 35+5 2005.03.13 Sára / Vilmos - - - Szt. István Kh.
24. Lirian 35+5 2005.03.13 Daniella Lili - - - Schöfp Mérei
25. Eveka 35+3 2005.03.15 Marcell? Gergely? - - - MÁV Kh.
26. Ruzicsky 35+2 2005.03.16 Gellért, Bendegúz - - - Szt. Imre Kh.
27. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=mtücsök-users]Mtücsök[/url] 34+6 2005.03.19 Dóra - - - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
28. Ildi(Delfinke) 34+4 2005.03.21 Marcell Tibor - - - Péterfy Sándor Kh.
29. Jammie 34+2 2005.03.23 Laura Noémi - - - Péterfy Sándor Kh.
30. Hadri 33+6 2005.03.26 Barnabás - - - Nagykanizsa
31. Menjuss 33+5 2005.03.27 Dóra Johanna - - - Péterfy Sándor Kh.
32. Borbolya 33+3 2005.03.29 Panna / Benedek - - - MÁV Kh.
33. Zsu 33+2 2005.03.30 Alexandra - - Ákos 2001.11.29 Kútvölgyi Kh.
34. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=brigó-users]Brigó[/url] 32+4 2005.04.04 Jázmin / Zsombor - - - Egri Kórház
35. Nebula 32+4 2005.04.04 Flóra Anna / Balázs - - - Szt. István kh.
36. Pszi 32+3 2005.04.05 Kinga / ??? - - Balázs 2002.08.16 Péterfy Sándor Kh.
37. Greenolive 31+3 2005.04.12 Áron - - - Szt. Imre Kh.
38. Mónika 31+3 2005.04.12 Dorina v. Réka - - Ádám Pécsi Megyei Szülészet
39. Mukika 31+2 2005.04.13 Aliz - - - Szegedi női klinika
40. Zsuba31 30+2 2005.04.20 Balázs, László - - Ági 1989, Orsi 1991, Ancsa 1996 Szegedi női klinika
41. Vaktyuk 29+6 2005.04.23 ??? / Patrik Csaba - - - Kútvölgyi Kh.
42. Connie 29+5 2005.04.24 Eszter / Gergő - - - István Kh.
43. Edinka 29+4 2005.04.25 Viktória - - - Balassagyarmat / Kenesei Albert Kh.
44. Franyo 29+2 2005.04.27 Boglárka Réka / Dániel Vilmos - - Anna Virág 2003.02.24 Szt. Imre Kh.
45. Psandi 29+2 2005.04.27 Levente - - Dani 2003.04.28 MÁV Kh.
46. Gézenguz 29+2 2005.04.27 Anna v. Luca / Marcell - - - MÁV Kh.
47. Neszi 28+5 2005.05.01 Laura - - Patrícia 2003.02.28 Fehér Megyei Szent György Kh.
48. Pfranciska 28+5 2005.05.01 Boglárka / Benedek - - - Kaposi Mór Kh.
49. Asszony 28+4 2005.05.02 Sára / Gergő - - - Kútvölgyi Kh.
50. Panka 27+6 2005.05.07 ??? - - Benjámin 2003.03.09. Miskolc
51. Timurr 27+5 2005.05.08 Maja / János Martin - - - Kaposi Mór Kh.
52. Ildibaba 27+2 2005.05.11 Zoltán Attila - - - Kútvölgyi Kh.
53. Szilvi (Patri) 26+5 2005.05.15 Benedek - - Patrícia 11 éves Schöfp Mérei
54. Norkini 25+2 2005.05.25 ??? / ??? - - Jázmin Sarolta 2003.02.09 Szt. Imre Kh.
55. Akiren 25+0 2005.05.27 Gréta - - - Péterfy Sándor Kh.
</pre>

Angéla+ Valér
angéla

Sziasztok!

Most jöttünk a dokitól, és azt mondta, hogy 28-29 hetes babám 1800 grammos. Szerintetek ez nem túl sok? Kétszer is rákérdeztem, mert mindenhol azt találtam, hogy ez egy 32 hetes babának felel meg. Tud valaki erre valamit mondani??????????
A doki szerint normális súly.
Asszony
asszony

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?