Szijasztok!
Enikö! Ne izgulj a szülés miatt, az újságok egy kicsit túlmisztifikálják. A fájdalmat ki fogod birni, hiszen mindenki kibirja, legfeljebb kérj fájdalomcsillapitót, de anélkül is ki lehet birni. A vajúdást nem fogod összetéveszteni semmivel, mert az tényleg fájdalmas. Ha pedig magzatvizcsorgással indul a szülés mint Ágcinál és nálam is, az is egyértelmü. Szóval ettöl ne tarts, fel fogod ismerni, ezt nem lehet figyelmen kivül hagyni
Az hogy milyen lesz a szülésed, arra sajnos nem lehet elöre felkészülni, szoktak olyat mondani, hogy hasonlóra lehet készülni, mint ahogy te születtél. Nálam spec. bejött, mert anyu is gyorsan szült engem, de valakinél pont az ellenkezöje igaz.
Hogy milyen lesz a babád? Hát gyönyörü lesz, ezt viszont garantálhatom
A barátod tudja, hogy apa lesz és nincs veled? Hát nem irigyellek, nem is tudom, mi erre a legjobb szó...inkább nem irom le.
Szerintem jobb elöre megvenni a babacuccokat, mert ha mexületik a baba, tényleg nem lesz idöd vásárolgatni és járni az üzleteket. Pár hetes babával nem fox tudni vásárolni, pláne, hogy 2-3 óránként szoptatni kell, ki se tucc majd mozdulni otthonról, annak meg nincs értelme, hogy mások vegyék meg a cuccokat helyetted, lehet, hogy olyan dolgokat vennének, amik neked egyáltalán nem teccenek. Most van idöd erre és olyan jó terhesen válogatni a babaholmikat és ráképzelni, hogy milyen lesz majd benne a baba, ha megérkezik
Te is nyugodtabb leszel, ha tudod, hogy mindene megvan a babucinak, nem?
Igazából szerintem nincs babakocsikból jó márka és rossz márka. Végig kell járni az üzleteket, hogy lásd, hogy milyen kocsikat lehet kapni, mennyibe kerülnek, igy lehet dönteni.
Babaholmit a Brendonban, Micimackóban, Faktum Möbelben(Madách utca), Cserepes sori piacon(itt is vannak pl.babakocsi és sok-sok nagyon jó babaruha), Ficánka bababoltban (Rókusi krt elején van), használt rucikat a Lengyel utcában(bár itt még nem voltam), Corában, Tescoban és a Tisza Lajos krt-on van a Baby Bell bababolt(a Centrum és a lófara között,szerintem Hannamama erre gondolt).
Ágci! Hát nagyon jó volt olvasni a szüléstörténeted, meg kell mondjam, hogy igen sokban hasonlit az enyémhez! Bár nekem a gátvarrás nem volt ilyen hosszú és fájdalmas, de a többi egyékbént stimmelt. Abban tényleg igazad van, hogy nem ér rá azzal foglalkozni az ember a gyerekágyas osztályon és a szülöszobán, hogy milyenek a körülmények, mert úgyis csak a babájával van elfoglalva mindenki.
A vajúdás alatt végig feküdnöd kellett? Mert nekem is végig ment az oxitocin és én végig sétáltam egészen a kitolási szakig, a férjem meg tologatta utána az infúziós állványt. Egyébként melyik szülöszobába kerültél? a modern ágyasba? Akkor végül kaptál EDA-t?
Ha ilyen szépen gyarapodik a baba, akkor hogyhogy nem hajlandó szopizni? vagy bealszik közbe? Az elején szoktak ilyet csinálni, pár hét múlva nem fog elaludni közben, legalábbis ritkábban.
Az izgalmak pedig tényleg csak ezután jönnek majd, bár már biztos tapasztaltátok
pl.én most éppen ezt élem át, ugyanis Hanga folyamatosan üvölt 2 órája, fogalmam sincs mi a baja, és most itt a kezemben elaludt, de ha leteszem felébred és újra kezdi, úgyhogy most babát tartva kellett irnom..
Szoktad mérni, hogy mennyiket szopizik?
Amiket irtam a csecsemös növérekröl, azok bejöttek? Be tudtad azonositani öket?
Edelweiss! Mikor tesztelsz? Régóta próbálkoztok?
Szijasztok, Lara