Szia Krtek!
Igen, tudom, ismerem már az ovibezárások történetét. Épp, amikor ideköltöztünk 2 éve, és elkezdtem járni a környéket a lányommal, akkor néztem ki a Rácz Aladár u.-i ovit, amit aztán pár hónappal később be is zártak. Pedig az kb. 10 perc sétára volt tőlünk. De én azon vagyok kiakadva, hogy egyre zárják be az ovikat, miközben ez egy ördögi kör, mert az összevonások után sokan nem adják be nagylétszámú csoportba a gyerekeiket, hanem, ha meg tudják fizetni, inkább elviszik magánoviba. Főleg itt a jómódú kerületben. Utána meg kimutatják, hogy nincs elég gyerek, nosza zárjunk be még egy-két ovit! A múltkor elmentem az Aprajafalvába is (kiss János altbgy u.), ott már előre közölte velem a vezető óvónő, hogy megnézhetem, ha akarom, de most kapta az ukázt az önkormányzattól, hogy nem vehet fel szeptembertől új gyerekeket.
Ma egy ismmerős a babaúszáson a Tállya u.-i Kimbi ovit ajánlotta, bár ott 27-es a csoportlétszám, de szerinte nagyon jó. Egy másik ismerős meg épp erről az oviról akart mindenáron lebeszélni. Így elég nehéz.
Normafán épp a múlt héten, a leghavasabb napon voltunk, én is aggódtam az út miatt, de simán oda tudtunk menni, le volt tolva a hó, meg is kérdeztem, a hókotró kötelezően lemegy oda, pont az ovi miatt. Meg fogom nézni a Táltost is, azt hiszem, ráadásul talán pont ez a körzetes ovink, köszi az infót! A Királyhágóhoz közeli miért olyan jó?
Alapítványiról én is hasonlóan vélekedem, mint te, nekem ez lenne az utolsó, ha semmilyen önkormányzati nem felelne meg "úri" igényeimnek. Interneten kerestem és találtam 1-2 elég jónak tűnőt a közelben, de az áraik elborzasztottak.
Különben én alapvetően úgy gondolom, hogy a legtöbb az óvónő személyén múlik, az meg itt is, ott is zsákbamacska, ha csak nem ismered már előtte.
Most hány alvásnál is tartasz?
V.