Új privát üzeneted érkezett!

Ancsi !
Persze megirom , de a következő alkalommal már lehet hogy nem fogok járni Kép

Kép
Kép
greenolive

Blaye !
Kondor Kataát már láttam egyszer és szimpi is volt ! De nekem már "csak " 2 hónap van hátra ...
Lehet , hogy már akárkinéál is probálkozhatnék Kép

Kép
Kép
greenolive

manoka!
1-2 nap alatt nem rontja el a cumi, de csak akkor adnka bármit is, ha TE KÉRED, egyébként nem kap semmit. Az újszülött babák kibírják 1-2 napig kaja nélkül (asszem 48 óra a max.), szóval ki van ez találva. Ha nem bírná ki, akkor te reagálnál úgy, h lenne tejed már előbb, de ha minden kötél szakad, kap "cukrosvizet". Ez nem olyan brutális beavatkozás a természet menetébe, és ha pl nyáron születik valaki, biztos jobb, mint a kiszáradás!!! Tápot nem is hallottam, h valakinek adtak volna. Sokat kell cicre tenni, akár óránként, vagy csak összbújni, h a cichez érjen az arca, ez már önmagában ingerelni fogja az agyat, h hoppá, itt egy manócska, lökd ide a tejet... Kép Sztem ilyesmin nem szabad izgulni, és akkor nem is lehet baj. Az ősembernek sem volt segítsége és a távoli szigeteken a mai napig sincs, mégis nőnek valahogy a lurkók. Csak ne stresszelj, ami ugye a fejlett és marha modern korok betegsége, mert attól tényleg baj lehet. NYUGI!!!
neet
neet

Manoka!
Cumisüveget csak akkor adtak, mikor én aggodalmaskodtam, hogy nem szomjas-e. Akkor is csak nekem adták, hogy ha gondolom esetleg adhatok neki. Még ők nyugtattak, hogy elég lesz az amit tőlem kap. Minden este megmérték és gondolom ebből látták, hogy nem fogy-e túlságosan. Játékcumit viszont kapott, mikor bevittem és nagyon sírt nekik. Ennek először nem örültem, de végülnem bánom, mert szerencsére még időben le is szokott róla.

Ancsi!
Ha papa ott van az már fél biztonság!
pesztus

Ancsi!

Én még jó eséllyel ott leszek a következő papásnál is, hacsak nem május 11 után lesz, majd igyekszem nem elfelejteni és megírniKép
Olyat én is hallottam, hogy valaki szülésznőt választott, de dokit nem.

Nem ír nekem senki a szülésznők gázsijáról?

Köszönöm mindenkinek a csecsemős infókat, ezek szerint a lényeg, hogy kérdezni kell, illetve mondani, ha bármire szüksége van az embernek.

Kép
Kép
manoka11

Neet,
akkor tényleg nem stresszelek, attól csak nehezebben indul be a tejKép És azt is hallottam, hogy rengeteget kell inni. A kórházba már vigyek be magammal szoptatós teát, vagy azt ráérek otthon elkezdeni?

Kép
Kép
manoka11

Pesztus!
A nyákdugót az ügyeletes vette ki???Biztos hülyeség, de nem fájt? Ilyenről még nem is hallottam, habár ez nem jelent semmit.

Légyszi nekem is írjátok meg a nem-választott szülésznők tarifáját!

Na megyek is fél1 NST, aztán méhszáj vizsgálat! Du. jelentkezem!

Sziasztok!
reka80

Manoka!
Én már a kórházban ittam, a férjem otthon elkészítette és mindig hozott be egy üveggel.
pesztus

Réka!
Nem fájt jobban , mint egy átlagos vizsgálat, és nagyon kedves vicces is volt a doki. Utána megmutatta és elmagyarázta, hogy ez az aminek magától illett volna eltávozni.
Ha írsz mail címet megírom a szülésznő tarifát. Ha esetleg előzőleg írtál bocs, de már annyi üzenet van, hogy az mber nehezen igazodik ki.
pesztus

Pesztus,
akkor majd nálunk is bekeveri apuci a teátKép

Kérlek küld el nekem is a tarifákat, a címem benne van a profilomban.

Köszi,
Ági

Kép
Kép
manoka11

Sziasztok!
Hu-Huuuuuu mennyi infó van!

Votív!
Köszi! A kis pufók nagyon édes mókus, gratula!

Babarózsának!
GRATULÁLOoooooK!Kép
Mostantól kezdődik a NAGYBETŰS ÉLET!

Lindi!
Ha nincsenek fájások rendszeresen (min. 30 percenként) akkor lehet, hogy csak a jövőhéten lesz baba. És csak a méhszáj nyílik lassan.
Szóval felüdni sokat, aput pedig takarékra tenni az ágyban Kép Tudod a Farkas Pózba: Ül a luk mellett és vonyííít Kép

Pocakpacni
A gyerekek gyönyörűek!

Lakibori!
Tóth Irént tudom neked ajánlani. Ő nála szűltünk és nagyon jó fej, és mindamellett érti a dolgát.
Ha te, vagy a papa valami zenészvénával is rendelkezel akkor még nyerőbbek vagytok nála.

Egyébként szerintem a bentiek hozzáállása sokban függ a MI reakcióinktól is. Sajnos itt is alkalmazkodni kell! Aki velem tök rendes volt,
az a benti védőnéni( egy igen idős hölgy) Nekem készségesen segített a tejet beindítani, egy késöbbi szobatársamat meg egyszerűen elhajtotta ( szerintem jogosan) mert a csaj nagyon flegma volt vele.

Réka!
Jó mozizást!!!

Pesztus
Csak a képek hasonlóak, végül is ikrekKép
Az egyik faros a másik harántba fekszik.

Ancsipancsi!
1. képen csak a két burok látható és abból is csak az egyikben mutatja az egyek babszemet.
A 2. képen mindkettő arcocskáját próbálta elkapni a szonográfus csaj.
Ha még mindíg nem látod akkor fordítsd a monitorodat a bal oldalára Kép Kép
A másik hat lurkó az nem az enyém, azt csak elrettentő példaként küldtem.

Csók mindenkinek!
Kókuszdió
kókuszdió

Kókuszdió! balra fordítva látok egy fejecskét, szemgödrökkel, meg minden, de csak egyet ám! viszont ez már nálam haladás!! Kép

tök jó, mert mikor nem túl jó kedvem van, akkor feljövök ide, és megnézem a saját gyerekemet a profilomban :DD. ezen mindig mosolyognom kell.

a tarifákról annyit, hogy képzeljétek, egy vidéki, de nem túl kisvárosi csajjal beszéltem (lehet, hogy már beírtam korábban ide), és ő mondta, hogy náluk tavaly ősszel a szülésznő kapott 5 eFt-ot (!!!) és a doki 20eFt-ot. csak lestem! szerintem pesten kissé fel vannak verve az árak.

ancsipancsi

Sziasztok!

Gratula Babának!! Kép De jó!!! Kép

Az én e-mail címem: rozsacska@hotmail.com, írjatok légyszi nekem is "tarifákat". Köszi

Hogy itt mindenkinek milyen ari gyerekei vannak! Kép Remélem az enyém is nagyon szép lesz! Kép

Ancsi!

Egyetértek, hogy kicsit el vannak szállva ezek az árak.

r
ruzicsky

Én is kérhetnék tarifákat ?
Köszönöm !
csatlosa@freemail.hu

Kép
Kép
greenolive

Vollard!

Köszönöm szépen!nekem 3 éve legalább még 2 napig volt egy cső a sebemben(másoknak is)és a végén egy üveg amibe jött a trugyi.Ezt hívtuk retikülnek és a hálóingünkre volt biztosítótűzve,hogy tudjunk közlekedniKép

Babarózsa írta a másik topicon egy lánynak:
"Kis infó Emiliához: a köldökzsinór a burkon tapadt, nem a lepényen, és erek voltak a burkon. Ez elvileg nem lehet. Csoda, hogy jól fejlődött. Szerencse Lánya. + ha ott reped a burok, akkor annyi. és, ha nem harcolom ki a 48 órát akkor rögtön császár, mert zárt méhszájról indultam. Puszi Mindenkinek!"

Jucus
20170114224602

Votiv !
Probáltam utánakeresni a légzésfigyelőnek , ami nektek is van , de nem találok róla semmit semKép
Álomvilág , ugye ?

Kép
Kép
greenolive

Sziasztok!
Nem semmi tempóban mennek itt a dolgokKép Nem bírom követniKép
Köszi szépen a dícséreteket, ide nem is lehet akármilyen babák képeit berakni, legalábbis ahogy láttam az eddigieket. Szerintem itt nincs elfogult anyuka csak gyönyörű babákKép

Ancsi: te mikor szülsz? ahogy olvasom még lehet, hogy fogunk tudni együtt is járni tornára?

Csecsemősök: hát... kérdezni KELL, főleg szerintem az esti fürdetés idején érdemes, legalábbis akkor közlékenyebbek, hiszen miközben jár a kezük tudnak válaszolni is, mármint ha hall az ember valamit a gyereksírástólKép
Velem másodszorra aranyosak voltak (az elsőre már nem emlékszem) második gyerek anyuka? akkor már tudja hogy kell szoptatni? jó! és kimentekKép
Igaz, hogy szegény lánykám csak 6 hétig szopott, de ez abszolút nem az ő hibájuk, hanem családi gondok miatt volt. A fiam még mindig szopizikKép
Tarifa: kb amit a dokinak adsz annak a harmada, pedig többet "dolgozik" a szülésnél.

Pussz: Pocak
pocakpacni

Na tessék, idejövök erre mindenki eltűnik és megáll a fórumKép)

pocakpacni

Pocakpacni!
Én itt vagyok! Chat-elünk?Kép
ildi76

Tudom , hogy már ezerszer volt róla szó , de mégis. . . .
Most kezdem körbejárni , hogy hogy éri meg elmennem a munkahelyemről. Tudtátok , hogy a megmaradt szabitokat ki lehet venni szülés előtt , vagy tgys után , vagy amikor visszajöttök akár előtte is . ( 3 verzió )
Táppénzre gondolom most könnyebb elmenni mint baba születése után , nem ? Főleg az uccsó hónapban . Ezt hogy kell kiszámolnom ? Múlt évi teljes fizu 70% -a , és annak mondjuk az 55%-a . Ugyanúgy mint a rendes fizunál ? ( Bónusz is beleszámít ? )
Tgyás ( itt tudom , hogy számít a bónusz ) , és szintén a múlt évi fizu 70%-a bruttóban , de annak hány %-a a nettó ? Abból nem vonnak vmit ugye ? Csak nem tudom mit . . .

Kép
Kép
greenolive

Sziasztok lányok!
Köszi a hozzászólásokat, nagyon megnyugtattatok. Bár a baba még semmi egyéb jelét nem mutatja, hogy ki akarna bújni, de ugye ami késik nem múlik.

KépKép
KépKép
lindicita

Ildi KépKép

Greenolive: Ez elég bonyolult, a munkahelyeden nem segítenek? Nálunk nagyon rendesek, mindent úgy intéznek, hogy nekünk több legyen. Azt tudom, hogy érdemes a szülés napjáig inkább táppénzen lenni, és csak utána jön a Tgyás. Így egy hónapig több pénz jön, mert pl. a gyed max 83ezer lehet asszem. De a tgyás is valami %-a a fizunak. Na, jó bonyolult lettKép

pocakpacni

Hát azt elmondják , hogy milyen lehetőségek vannak , de ennyi . A nagy cég hátránya...
Igen az bizti hogy a tgys-t csak a szüléskor érdemes megkezdeni .

Kép
Kép
greenolive

Sziasztok lányok!
Hetek óta olvasgatlak titeket, és nagyon sok még fel sem tett kérdésemre kaptam már választ. Köszönöm!
Szívesen felvenném olyanokkal a kapcsolatot, akik szintén a Szent Imrében fognak szülni. Én február 24-re vagyok kiírva. Ja, és nincs fogadott orvosom, csak szülésznőm.

Valaki írja meg, hogy milyen szoptatós teát lehet inni!

Oxigen!
Én is gyógymasszőr vagyok, az ETI-ben végeztem. Te hol tanulsz? Ha jól értettem, még suliba jársz.
anyamacska

Én elvileg február 28-ra vagyok kiírva. De a tegnap távozott nyákdugó hamarabbi szülésre enged következtetni.
ki a szülésznőd?

KépKép
KépKép
lindicita

Sziasztok!
Voltam dokinál és 1 ujjnyira vagyok kitágulva. Elvileg bármit jelenthet...A prof szerint azért már lövésre készen állok Kép

Pesztus!
Előre is köszi az infót! rekababa@cia.hu
reka80

Olive,
Én is nagy cégnél dolgozom, annak minden hátrányával együtt, és leginkább nekm kell utánajárni, hogy mit hogy csináljak, hogy a legjobban jöjjek ki anyagilag. Március 25-ig dolgozom, utána kiveszem az összes szabimat, ami 24 nap (meg lehet tartani GYES utánra is, de nekem így jobb), így azalatt még teljes fizut kapok. Utána elmegyek táppénzre, így a TGYÁS csak a szülés pillanatától ketyeg, szerintem ez a legjobb megoldás.

Kép
Kép
manoka11

Akkor lehet, hogy sikerül találkoznunk. Bár gondolom szívesen tartanád még bent a babát?! Lehet, hogy hülyeség, de én szeretném, ha a halak jegyében születne, nem pedig vízöntőnek. Állítólag elég nehéz már kiskorukban is a természetük. A halak viszont simulékonyabbak. A párom sem egyszerű eset, nem tudom hogy bírnék el két erős egyéniséggel Kép.
A szülésznőmet Czakker Juditnak hívják. Róla még nem hallottam semmi véleményt, de nekem nagyon szimpatikus volt első pillanattól. Csak besétáltam a szülőszobára, és ott találkoztam vele. De eddig nagyon pozitív tapasztalataim vannak. Csak ajánlani tudom bárkinek!
anyamacska

Hát én szerencsére nem hiszek ezekben a jegyekben, így nem is nagyon foglalkozom vele. Azt sem tudom, most milyen jegy van. Csak a sajátomat és a páromét tudom, de horoszkópot vagy jellemzést sose nézek.

A baba tőlem már jöhetne, én nagyon várom.

Táppénzzel kapcsolatban: mindenképp a szülés időpontjáig kell maradni és a szülési szabadságot csak utána kezdeni, mert így 1 hónappal tovább lehet kapni a magasabb pénzt.
A bónuszt a táppénz számításánál is figyelembe veszik, ugyanis a megelőző év átlagkeresetét veszik figyelembe.

KépKép
KépKép
lindicita

Köszönöm a válaszokat , majd igyekszem megtalálni a legjobb megoldást !

Anyamacska ! Megismernem sajnos még nem sikerült , pedig Őt is ajánlotta a dokim , hátha majd holnap a kismamaklubban . Ő kicsit idősebb , ugye ?

Kép
Kép
greenolive

Sziasztok!

Votiv, egy kis segítséget kérnék, mi az a Chamomilla? Homeos bogyó? Mert amit tüneteket mellé írtál, ránk egyazegyben passzol.

Zanza
zanza

Igen, 50 év körüli lehet. Engem a dokim már nem tudott vállalni, mert túl későn szóltam - nem tudtam, hogy mi a szokás - így kicsúsztam az időből. Mikor említettem neki, hogy melyik szülésznővel sikerült egyeztetnem, ő is megnyugtatott. Elismeri Juditot szakmailag, és emberileg is.
anyamacska

Szia Anyamacska!

GYári készítésü szoptatós teából én kétfélével akadtam össze: Laktoherb (Herbária) és Fitolak (NAturland). Szerintem az utóbbinak jobb íze van, de hát ízlések és pofonok, ugye. Én elég sokáig ittam, volt tejem, de nem végeztem összehasonlító vizsgálatot, lehet, hogy anélkül is lett volna.
guaca

Hú, mennyi kiskoma van "várólistán" Kép Kép Kép
Igyekezzetek csajszik, várjuk ám a képeket, beszámolókat!
Tarifa: ez nagyon eltérő lehet ám! Embere válogatja.

Reka!
Dugasz nekem is az egyik H-i vizsg. alatt esett ki. Kép Nem fájt, észere se vettem, csak később.

Szopitea: LAKTOHERB, tuti és finom is.

Ha idéntől magasabb bérezési kategóriába esem, magasabb GYEDre is számíthatok, vagy ne álmodjak???
neet
neet

Neet!

Az a baj,hogy nem az ideit nézik hanem az előző évi pízzt! Szóval ne álmodj drága!

Jucus
20170114224602

Sziasztok!

Guaca, Neet! Köszönöm a tea-tippet! Igyekszem majd minél több rántottlevest is enni, állítólag az is jó.

Nektek is volt olyan, hogy az utolsó hetekben erősen csökkent az étvágyatok? Én kb 9-10 kg-t híztam, de mostanában egyre kevesebbet eszem. Ez normális?
anyamacska

Kép
Ez nem az enyém.de annyira helyes!

Jucus
20170114224602

Sziasztok!
Ha az első gyerek után még nem jár le a GYED és jön a második akkor újra megállapítják a GYED összegét, vagy marad amennyi volt? Mit tudtok erről?
Ruzicsky, Réka, Greenolive mail ment, remélem megkaptátok!

Anyamacska!
Nekem végig nagyon jó étvágyam volt, de a végén már én sem híztam többet, ez szerintem normális. Lehet, hogy kisebb a hely a gyomrodnak és kevesebb fér?! Nekem nagyon égett a gyomrom a végén.
pesztus

Pesztus!

Megkaptam a mailt nagyon köszi az infókat!

Nekem sem nagyon van étvágyam, 35 hetes vagyok, remélem azért nem éhezik a baba odabenn.

r
ruzicsky

Ruzsicsky, baba biztos nem éhezik, másnem téged esz meg. Kép

Anyamacska, Magor teák között van anyatea, nekem az íze bejött.
zanza

Ezt művelte ma a fiam:
Kép
Azóta a hintaszék visszakerült a szekrény tetejére!!!
Nem szeretném, ha összetörné magát!

pocakpacni

Jucus (Drága) Kép)
legalább hadd álmodjak. Kép

Pocakpacni!
Mit is? Lerántotta a függönyt?

Étvággyal soha nem volt gond, 2pofára, bármikor. Kép
neet
neet

Nem, felmászott a hintaszékre és felállt, majdnem leesett! Itt már támaszkodit a karfához előtte egyenesen állt és a háttámlához dőlt, a hinaszék meg majdnem felborultKép

pocakpacni

Lányok, akiknek választot szülésznőjük van!
Az NST alkalmával illik lóvét adni? Nekem eddig eszembe se jutott, úgy gondoltam, hogy a szülés után az össz-szolgáltatásért adok egy bizonyos összeget (a dokitarifa 1/3a jó ötletnek tűnik), de ma valahogy az az érzésem volt, hogy lehet, hogy kéne. Persze asszem mindenképp tartom magam az eredeti tervhez, csak érdekelnek a tapasztalatok. Nem vagyok krőzus, és a taxiszámlák is jelentős tétellé kezdenek duzzadni. Apának nincs jogsija, én meg már kanyarodni is alig tudok Kép Még szerencse, hogy alkalomadtán az ismerősök is fuvaroznak.

Ja, ma voltam UHn is, felfedezték a spanyolviaszt: sorszámot osztottak! Persze így is nagy volt a káosz, mert volt, aki már előzetesen kapott sorszámot tegnap vagy nemtom mikor, viszont nem volt ott, mikor a rendelés kezdődött. Én pl. másodiknak érkeztem, 6os sorszámot kaptam, harmadiknak mentem be, negyediknek vizsgáltak, és még lelkiismeretfurdalásom is volt, mert 4-eske és 5-öske meg kint várt köntösben. Ez tényleg ennyire bonyi???
orsolka

Orsolka!
Én nem a szülésznőmhöz járok NST-re, de bevallom őszintén, még eszembe sem jutott, hogy kéne adni pénzt. Szerintem is elég csak a végén, mikor már túl vagyunk rajta. De mennyit is? Én sem tudom.

Pesztus!
Állítólag akinek ég a gyomra, annak több hajjal születik a babája. Tapasztalat? Vagy csak babona? Nekem nincs ezzel gondom, de az igaz, hogy a helyhiány okozhatja étvágytalanságot. Még elég fent van a hasam.
anyamacska

Sziasztok!

Túl vagyok az írásbelin Kép Persze a picilány épp rettenetesen aktív volt, így alig bírtam előrehajolni, a kuskázás lehetetlenné vált, de azért sikerült ez is... Kép

Votiv: Mail ment

Anyamacska: Most vizsgázom. Te gyógymasszőrként is dolgozol?

Kivagyok egy cseppet, viszont sikerült beszereznem kismamamasszázs szakirodalmat is Kép
Azt hiszem zuhanok is az ágyikómba.

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Anyamacska!

Babona!Somának nagy haja volt viszont sosem égett a gyomromKép

Jucus
20170114224602

Szia Oxigen!
Igen, gyógymasszőrként dolgozom, a párommal együtt. Bár már december végén átpasszoltam a vendégeimet a páromnak. Szülés után 2-3 hónappal szeretnék ismét munkába állni, de addig élvezem a "szülési szabadságot". Törökbálinton lakunk, itthon dolgozunk, így nem jelent majd gondot a baba mellett.
Miből vizsgázol? Melyik suliba jársz?
anyamacska

Jucusmamus!
Köszi, majd átadom annak a kissé rosszindulatú ismerősömnek, aki gúnyosan megjegyezte, hogy "kopasz lesz a gyereked".
anyamacska

Pesztus megkaptam én is és köszi! Mi is kb. ennyire gondoltunk...
reka80

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?