@nyanya83:
Szia!
Én végül a Péterfy-t választottam. Ott született az első babám is, nagyon meg voltam elégedve velük. Roppant felkészült hely, tényleg baba- és mama-barát. Ott tényleg jönnek a szoptatási tanácsadók és segítenek, illetve tényleg csak akkor kap pótlást a baba ha a súlya és a szopott mennyiség indokolja, de akkor pluszban jön újra a szoptatási tanácsadó segíteni, újabb szoptatási pozíciókat mutatni. Mondjuk második babánál ,ár azért talán megy az embernek, de akkor is... Illetve ott bármelyik szobába (a nem fizetős sokágyasba is) bemehet a látogató, nem csak folyosó végén, vagy üvegfalon át láthatja a picit pl apuka amíg benn vagyunk. Nekem ez is fontos volt, én egy kétágyasba szeretnék majd kerülni ott. Saját aneszteziológusa van a szülészetnek a Péterfyben, szerintem ez is fontos. (Kistarcsán nincs ilyen, kifejezetten elhangzott a szülésfelkészítőn hogy nagyon kevés az aneszteziológus, és ez probléma)
Nekem nagyon nem tetszett a szülésfelkészítő tanfolyamon amit itt láttam. Roppant felkészületlen védőnő beszélt nagyon sok dologról, de amikor konkrét kérdés volt (pl. mit is kell vinni a babának az osztályra), a vége az volt "azt hogy a valóságban ez hogy megy, azt én nem tudom". És tényleg nem tudta... Illetve egyéb szerintem komoly szakmai hiányosságai is voltak, nem tudta a különbséget pl. ösztrogén és adrenalin között... Legalábbis több helyen kb szinonimaként használta ezeket a szavakat... Könnyen lehet hogy ez laikusnak ez fel sem tűnt, de én tanultam ilyesmit és eléggé fájtak a mondatai...
A gyógytornász aki jött, szintén egy nulla volt, hápogott róla hogy "ej de fontos mozogni". Kb ennyi volt.
Én azt éreztem hogy igen, ez "csak" egy felkészítő, de ha ők ilyenek, engem nem győzött meg róla hogy a kórház többi dolgozója nem ilyen. (Ezeket fokozták a további tapasztalatok amik egy családtagommal történtek itt, de az nem szülészet, a lényeg hogy borzalmasan félrekezelték, most egy másik kórházban fekszik, előreláthatólag még 3-4 hetet...)
De ez tényleg mind csak én rossz élményem, én elvárásaim, van ismerős aki itt szült és most várja a másodikat és azzal is idee jön mert neki nagyon szimpatikus volt, szóval lehet hogy én vagyok (mi vagyunk a férjemmel) túl kekeckedőek...