Hat en is vegigolvastam ezt a topicot,leven erintett vagyok sajnos.Erdekes en ertem hogy mit is akart kerni a topic indito es orultem is neki hogy lesz egy ilyen topic.Kar hogy ez is vitava alakult de remelem betoltheti meg eredeti mivoltat.
Szoval az en tortenetem:
A gondtalan varanodosagom alatt szinte minden anyagot begyujottem,elolvastam a szopirol az LLL honlapjan es a neten.Teljesen magabiztosan indultam neki,es a csaszar utan,az en 2 hettel hamarabb jott kis manom aki besargult es meg 4 hettel az itthonletunk utan is sarga volt,csak aludt es aludt.Az sem zavarta hogy ehezik,meg a cumisuvegben levo forralt viz sem kellett neki.Ez igyment 2 napig amikor egy ejjel par ora alatt kosziklakka alakultak a melleim.Ket voros es nagyon fajo ko
Tudtam hogy ez a tejbelovelles csak azt nem hogyez ennyire faj,es utolag tudom ez sem mindenkivel van igy.A csecsemosok velemye:hat anyuka ez nem fog sikerulni,masszirozzon,fejjen es hasonlok
En megprobaltam mindent sot anyukam is segitett,de mivel nem zuhanyozhattam a sebem miatt ,igy a meleg zuhany ki vot zarva. Az egesz korhazi tartozkodasunk alatt a kicsi egyser evett 20gr-t.A hatralevo 2 nap lazzal es melgyuszival telt
a 4.napon hazajottunk es egy baratnom tanacsolta a meleg borogatast.Na az segitett mert vegre nem szurt a mellem
De a kicsi csak aludt tovabbra is.Semmi praktika nem segitett,csikiztuk,vetkoztettuk stb.Ha szopott is csak par percet es aludt tovabb.Vedonom nem anya leven megmerette hogy egy nap mennyi eszik,hat ki is jott 130 gr-ra.Utana mondta hogy akkor kerjek tapszert mert ez igy nem lesz jo.
Eltelt egy het ugy hogy azt sem tudtam hol vagyok,amikor csak ebren volt a gyerkoc en szoptattam,ittam a teakat,ettem.De megsem nott a tej mennyisege.Sokat sirtam nem szegyen ezt bevallani.Inni sem birtam az idegtol,visszajott minden
akkor anyukam elkuldott setalni,hogy gondoljam at megeri-e ez nekem hogy idegbajos legyek attol ha nem szoptatok.Kitisztult a fejem es dontottem.Masnap a gyerekorvostol kertem hogy irjon fel tejet az anyatej allomastol.NEM JAVSOLTA es a vedono sem,merthogy az masoke es ok nem adnak oda a sajat gyerekuknek,akkor mar inkabb a tapszer.Hosszu telefonok es konyorges aran kaptunk heti 700 ml-t.Ja es heti 3* kellett erte menni 15 perc setara.Ami telen nem volt tul jo.Akkor is serelmeztem hogy az aki lead tejet miert megy hazhoz az auto,nekem meg akinek szuksege van ra miert kell elmennem erte.Ja es csak 11 es 1 kozott lehetett menni,ha aludt a gyerek akkor is be a babakocsiba es irany.
Ez a mennyiseg volt hogy eleg volt, volt hogy nem akkor jott a tapszer.6hos koraig kaptuk a tejet,a dokino szerint(akit azota mar lecsereltem)igy is tobbet kaptunk mint szabadna!!!
De en azert nem adtam fel es tovabbra is sot a fiam 6 honapos koraig amig volt egy csepp is ,mindig megszoptattam minden eves elott.Sokan mondtak minek eroletem,de en ugy voltam vele talan eleg ez is valamire.30ml volt egy mellben es ez stagnalt.
Senkinek nem kivanom azt napi 7-8* torturat hogy tapszer keszites,szopi+uveg adas,fejes(megha 10ml jott le akkor is)mosogatas+fertotlenites.3hos koratol mar nem fejtem mert nem volt ertelme.
Nem tudom hogy osszefugg-e de 14 hos koraig egyaltan nem volt beteg,es most hogy mar bolcsis 4 honapja meg egy napot sem tolott itthon betegseg cimen
Azota mar tudom hogy a sikertelenseg oka az idegesseg volt,es a megfelelesi kenyszer,hogy ez a szopi nem lehet ordongosseg.Mas csak rateszi a babat es megy mint a karikacsapas.Nem ertettem nekem miert nem.Szerencsere 2-3 het alatt tul voltam rajta bar azota is sajnalom a vegig sirt napokat mert nem erte meg.Ha nem lenne ez a mindenki tud szoptatni eszme ,engem sem viselt volna meg annyira.
Majd a tesonal sokmnindent maskepp csinalok:
Keresek valakit aki mellettem all es segit a szopiban (egy dulara vagy tapasztalt baratnore gondoltam)es remelem hogy nem leszek mar ilyen ideges mert az nem tett jot a termelodesnek.Ha megsem sikerulne,akkor biztos konnyebben tulelem majd mint az elosnel tapasztalatlan anyukakent.
Kataa