2009.02.16 16:43
2009.02.16 17:52
2009.02.23 18:01
2009.02.27 22:24
2009.03.13 21:26
2010.04.08 16:37
2011.10.19 07:00
2014.03.11 17:06
Kedves Kismamik!
2014. február 26-án született meg a kislányom a Balassagyarmati Kenessey Albert kórházban.
A terhességem idején próbáltam információkat találni a kórházról a neten, de semmi friss infó nem volt, ezért elhatároztam, hogy leírom a tapasztalataimat.
Mi Budapestről költöztünk a környékre, ezért a terhességem elején nagy dilemma volt, hogy budapesti kórházba menjünk szülni, vagy a környéken Vác, vagy Balassagyarmat. Mivel Gyarmat van hozzánk a legközelebb, ezért úgy voltunk, hogy nézzük meg milyen. Szerencsére van szülésfelkészítő tanfolyam, amit egy nagyon kedves szülésznő tartott, Molnárné Nagy Mária. Megmutatta a vajúdókat és a szülőszobát, és mindent elmondott, illetve minden kérdésünkre készségesen válaszolt. 2 vajúdó helysiség van egyébként, egy alternatív és egy "sima". Az alternatívba van bordásfal, kád, gumilabda és egy ágy. A szobában van zuhanyzó és wc is, valamint fotelek. A szülés során itt lehet apukával, vagy egyéb kísérővel eltönteni az időt, és a finisbe át kell menni az egy szovábal arrébb lévő szülőszobába, ahova a kísérő szintén mehet veled. Az egész szülészet és gyermekágyas rész egyébént nagyon szép, és mindenki nagyon kedves.
Én császárral szültem, de mindent elkövettek azért, hogy meginduljon természetes úton. Kaptam hoemos bogyókat, oxitocint, de sajna a méhszájam nem akart tágulni, a magzatvíz viszont szivárgott, így császár lett belőle.
A baba a nap 24 órájában velem lehetett (én a 2. naptól tudtam őt a császár miatt egyedül ellátni, addig csak szopizni hozták ki). Nagyon szép és jól felszerelt szobák vannak. A nővérek és a csecsemősök nagyon kedvesek voltak, mindenben segítettek
Nekem volt fogadott szülésznőm (Molnárné Nagy Mária) és orvosom (Dr. Révész Péter) is, így teljes nyugalomban vártam a nagy napot. Mindkét választás nagyon jónak bizonyult, fantasztikusan kedves és közvtlen volt a szülésznőm és a dokim is, másoknak is szintén ez volt a véleménye róluk Védőnői és más kismamák beszámolója alapján ha nincs fogadott szülésznőd és orvosod, akkor is ugyanolyan kedvesen és lelkiismeretesen látnak el a kórházban. Nekem egy nagyon pozitív csalódás volt az egész kórház, és egy fantasztikus élménnnyel mentünk haza a kis csládommal Örülök, hogy nem Budapesten, hanem Balassagyarmaton szültem
2014.06.18 06:59
2015.01.01 18:05
Kedves Lányok!
Nagy örömömre rátok találtam Olyan jó olvasgatni rólatok! Úgy döntöttem teszek egy próbát én is és csatlakozom, ha nem baj.
Bár én még nem vagyok anyuka, de kíváncsian állok a téma előtt, hiszen gőzerővel tervezgetünk és próbálkozunk mi is mostanában. Nagyon gyerekpárti vagyok és már izgatottan várom, hogy meglássam azt a bizonyos két csíkot a teszten Természetesen rengeteg kérdésem van, legfőképp, hogy melyik orvos legyen a befutó. Tudom, hogy a szakértelem a legfontosabb, viszont az is nagyon fontos számomra, hogy igen is legyen kedves velem. Különösen ha még kap egy kis "extra" juttatást, amit minden bizonnyal elvár... de ha meg vagyok elégedve.. én nem bánom.
Ha esetleg tudtok ebben segíteni, azt megköszönném!
Szép napot és kellemes stresszmentes boldog új évet kívánok mindenkinek!
u.i.: Gratulálok mindenkinek a gyönyörű gyermekekhez és a kitartásotokhoz!
X EZT MÁR OLVASTAD? |
|