Sziasztok!
Egy kis ellenpélda. Nálam ugyanis minden fordítva történt
Szóval. A terhesség előtt 74 kg voltam. Az első hónapokban állandóan rosszul voltam, és fogytam 4 kg-ot. Utána a 24. héten kiderült a terhességi cukor, ami miatt nagyon szigorú diétát kellett tartanom. Végig fogytam. Aztán az utolsó 1-1,5 hónapban elkezdtem nagyon vizesedni, és 78 kg-al mentem be szülni.
Szülés után 62!!! kg-al jöttem ki a kórházból, ami azt jelenti, hogy a kezdő súlyomhoz képest is 12 kg-al kevesebb lettem.
Most lesz 5 hónapos a kislányom, és sajnos csak 3 hónapig tudtam szoptatni. Addig nem is volt gond, pedig rendesen ettem, hogy legyen tejci, de utána kezdtek jönni a kilók. Most 68 kg vagyok. Még így sem értem el a szülés előtti súlyomat (nem is szeretném, még fogyni akarok), de kicsit hülyén érzem magam, hogy nem tudtam megtartani a szülés utáni súlyomat.
Egy biztos. A nagyon szigorú diétával (ami nálam ugye a terhesség alatt zajlott), a babának semmit nem ártottam, pedig az aztán fogyókúra volt a javából. Szóval egyáltalán nem baj, ha valaki a terhesség alatt is odafigyel az étkezésére, csak az a gond, hogy általában ezt nem jól teszik.
Mindenkinek tudom ajánlani terhesség alatt is, és után is a cukros-diétát, vagyis azt a diétát, amit a cukros kismamáknak tartani kell! Tényleg hatékony, pedig én aztán előtte mindent kipróbáltam. (Diéta, torna, fitness, stb.)
Az biztos, hogy nagyon kemény feladat először, de meg lehet szokni. (És terhesség alatt nehezebb, amikor amúgyis kívánós az ember.)
Na puszi: Bogi