Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

BMárti!

Köszi az info-kat! Szerintem ne aggódj a befektetés miatt. A barátnõm november 20-ra volt kiírva és csak 26-án fektették be a kórházba. 27-én indították meg nála a szülést. Tehát néhány napot biztos nyerhetsz, ha a baba rendben van.
Az apuka viszont nagyon kiakadt az ügyintézéstõl. 1,5 napja ment rá, amíg beszerezte az anyakönyvi kivonatot és a TB kártyát is. Kép
Nem értem, hogy miért nem lehet a TB honlapján közérthetõen közzétenni ezeket az információkat és miért nekünk kell szó szerint utána nyomozni, hogy pontosan mihez is van jogunk. Kép Mindenesetre megpróbálok a napokban én is beszélni egy volt TB-s munkatársnõmmel.

Sajnos, én nem vehetem ki a 2002. évi szabadságomat a kiírás elõtt (február vége). Szívük szerint az lenne a jó, ha innen mennék szülni. Persze ebbõl nem esznek. Kép

Dojika, Pucúr, Csilla, Norci!
Ma 16:00 órára megyek tornázni. Jön valaki?

Üdv,

Tünde
gtunde (gtunde)

Sziasztok !

gratula az új babákhoz! Kinga ne aggódj biztosan hamarosan jobban lesznek a picurok.

Zafi !

az elõbb beszéltem egy TB-sel mert semmi se biztos a bürokrácia útvesztõiben. na szóval ha jövõre szülünk akkor semmi gáz, a szülés napjától leszek TGYÁS-on. ha ez mondjuk 5.-e akkor addig a 2002.évi szabim terhére szabin leszek és utána TGYÁS-on. az a szerencsém hogy nem kell elmennem táppénzre mert a munkahelyem nagyon toleráns és nálunk még senki nem volt betegállományban.
ha idén szülök mondjuk dec.28.-án akkor addig a munkahelyem fizeti a teljes bérem mivel szabin vagyok utána pedig arra a 3 napra már TGYÁS-t kapok.
engem az zavart meg hogy a papíron szülési szabadság van feltüntetve kiderült hogy ez a TGYÁS.
a TGYÁS-t meg kell kezdeni a szülés napjával tehát nem lehet eltolni. remélem érthetõ voltam.
Kisbence
Kisbence

Sziasztok!

Bejának gratulálok Kép

Tünde, Pucúr, Csilla, Norci!
hát a mai torna az kimarad ill. már túl vagyok rajta...
Reggel 1/2 7-kor indultam otthonról, és a kb. 3/4 órás utat sikerült megtennem másfél óra alatt, amiböl fél órát már gyalogoltam a végén, 8 óra 5 percre értem oda ahova kellett...
Onnan megint csak gylog jutottam át a melóhelyemre... szóval uújabb fél óra séta a hóban... ma még haza is kell jutnom valahogy... valószínü ebben is lesz némi séta... szóval, ma nem jövök és holnap otthon is maradok, amíg ekkora a hó...

nem tudom szegény kis Manóm hogy viselte ezt a gyalogtúrát... remélem jól van...

Sziasztok
Dojika 16h+6n.
Dojika

Sziasztok!

Nem nagyon van idõm olvasni titeket, szószerint be vagyok havazva, most dolgozom, meg elkezdtük ezt a lakáscserét is bonyolítani, ill. utána menni, stb. meg jön a Karácsony is, szóval most tuti nem megyek tornázni se!
Mindenki vigyázzon magára!

Norci
Norci

Sziasztok!

Az AFP eredményem meglett, minden rendben van vele.
Tegnap voltunk UH-on. Nagyon édes, ahogy mozog! Kép
Nagy szerencsénk volt, mert kiderült a neme is! Igaz, megbeszéltük vele, többször is az utóbbi idõben, hogy mutassa majd meg a pipiltyûjét. Kép
Kisfiú lesz! Kép
Igy mondta, az orvos: Ksfiú, egyértelmûen kisfiú.
Teljesen jól lehet látni a 2 combja között a fütyijét. Kép
Mivel van egy kislányunk én kisfiút vártam, a férjem kislányt, de így is nagyon boldog.

Tornával kapcsolatban:
Hétfõn voltam 18.00-kor. Nagyon hideg volt a teremben.
Tünde, Dojika:
Voltatok tegnap? Akkor sem volt még rendes fûtés?
Bár végülis mindenképpen kell(ene) mennem, mert nagyon jót tesz. Utána sokáig nem fájnak a csontjaim, de ha kihagyom, akkor egy idõ után szörnyen fáj!
És sokkal fittebbnek is érzem magam, ha tornászom.
Úgy tervezem, hogy ma 18.00-ra megyek, bár nagyon félek az utazástól. Sajnos, ti nem akkor mentek, mint én. Kép

Pucúr, Norci:
Ti jártok tornára?

Csilla1 18h0n
Csilla1

Sziasztok!

Dojika!
Manódnak biztos nem lett semmi baja a gyalogtúrától. Fõleg, ha nem fázott a hasad és te sem. Vigyázz, ne hogy eless!

Norci!
Sajnálom, hogy kihagyod a tornát, de megértelek!
Sok sikert a lakáscseréhez!

Én azért is megyek tornázni, mert utána megyek UH-ra, ami a tornától 10-15 percre van. Bízom benne, hogy 30 perc alatt megteszem az utat! Kép Holnap viszont kozmetikushoz megyek, így a holnapi tornát kihagyom.

A kozmetikusról jut eszembe: A SOTE II-en az altatóorvos azt állította, hogy epidurális érzéstelenítést nem adnak azoknak, akiknek valamilyen gyulladás van a hátán, lehet az csak egy pattanás. Lehet, hogy érdemes odafigyelni.

Üdv,

Tünde
gtunde (gtunde)

Tünde! Kérlek, írd meg röviden, hogy hogyan/hol kell intézni a pici anyakönyvi kivonatát és TB-kártyáját!
Köszönöm a segítséget!
Móni (Monika.Juhasz@philips.com)
sjmoni (sjmoni)

Sziasztok!

Tünde - én nem fáztam, csak jól elfáradtam a kutyagolásban...
Ha lehet nekem is küld már el ezt a TB-kártya anyakönyvikivonat intézés leírását... (dojika@hotmail.com)

Csilla - de örülök hogy kisfiad lesz Kép
Nekünk talán a jövö heti UH-n már látszani fog hogy kink van... én is fiúcskára vágyom ám Kép

Dojika
Dojika

Sziasztok!

En eppen vasarlasi lazban vagyok, hiszen mar csak 1 het es itt a karacsony.Bar ez a jo kis ho, nem hianyzott, mert meg ennelkul is alig tudok menni!
Menta, Zafi:hetfon megyek tornara!

Tiduj (37)
Mar csak 3 hetKép
tiduj

Sziasztok!

Beja!
Szeretnék Neked itt is gratulálni a kisfiúhoz! Jó egészséget és sok boldogságot Nektek! KépKép

Puszi:
Gabi
bgabi

Sziasztok!

Beja! Gratula Balint babahoz! Kép Sok tejcsit es jo egeszseget mindkettotoknek! Az idei karacsony biztos nagyon szep lesz nektek, hisz Balint babaval tolthetitek. Mgegyszer gratula!

BMarti! Az nagyon jo hir, hogy a babo vegre befordult a megfelelo iranyba. Azt hallottam innentol mar nem igazan forognak a picurok. En is varom, hogy beforduljon a kisasszony, de egyenlore farfekvesben nagyon jol erzi magat.

Ami a bebihordozot illeti en is egyet ertek BMartival! Tenyleg nagyon jo, hogy az autobol ki lehet venni a picurit anelkul, hogy felebresztene az ember, es a bevasarlasnal is nagy segitseg. Persze fo a biztonsag. Nalunk a babakocsira nagyon biztonsagosan lehet rogziteni, en szerencsere ettol nem aggodom. Meg van egy hely, ahova elvihetem a babakocsit es megnezik, hogy mennyire biztonsagos, es hogy mennyire biztonsagosan lehet rogziteni az autoba. Ha valami nekik nem tetszik, adnak egy papirt es a bolt koteles az egesz arat visszateriteni. Szerintem ez nagyon jo.

Andysj
Andysj

Beja!!!

Nagyon-nagyon gratulálok!!! Olyan klassz, hogy sikerült meg minden. Aztán kérjük ám a beszámolót! Mindent megteszek azért, hogy el tudjak menni tornára és meglátogassunk titeket Zafival és Tidujjal!

Mindenkinek minden jót!
Menta
Menta

Sziasztok!

Minden új kismamának gratulálok én is! Kép Kép Kép

Tündi!
Köszi a szerencse kívánást lakás ügyben, tényleg kell hozzá, láttunk szép lakásokat, de nem merjük addig lefoglalózni, míg a mienkre nincs vevõ, de hétvégén már jönnek nézelõdni!!!

Csilla!
Mi is nagyon reménykedünk, hogy a legközelebbi uh-n megtudjuk a pici nemét, beszélek vele én is, hogy ne legyen szégyelõs!!! Kép

Norci
Norci

Sziasztok!

Bejának én is gratulálok itt is! Kép

Menta, Tiduj!
Akkor remélem hétfõn találkozunk. Kép Bár Beja azt mondta, hogy nem biztos, hogy akkor még ott lesznek, de hátha szerencsénk lesz. Esetleg ha tudtok, gyertek hamarabb, mondjuk fél 2-kor találkozhatnánk, hátha torna elõtt több esélyünk van, hogy benn találjuk õket. Mit szóltok?
Ha gondoljátok a profilomban ott a mailcímem, küldjetek telcsiszámot és SMS-ben is ledumálhatjuk!

Egyébként mi ma voltunk dokinál és kiderült, hogy bõ egy ujjnyira nyitva van a méhszájam és a baba feje beilleszkedett a szülõcsatornába! Azt mondta dr.H., hogy egy hét, 10 napon belül szülhetünk! Kép
Eléggé izgatottak lettünk a hír hallatán, szólni alig tudtunk. Fura érzés volt szembesülni azzal, hogy hamarosan hármasban leszünk. De mostanra már lenyugodtunk és nagyon várjuk a fejleményeket! Kép

Kisbence! Köszi a felvilágosítást, azt hiszem nálam már teljesen mindegy, mert a doki szerint semmiképpen nem húzzuk januárig. Lehet, hogy mégsem futunk össze a szülõszobán?

Pusszantás mindenkinek,
Zafi (37+2n)
zafi

Beja!

Gratulálok és sok tejcsit kívánok nektek! Légy résen, mert a BÁlintok nagy evõk tudnak lenni, én már csak tudom Kép !

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok kismamák!
Van köztetek valaki Szegedrõl? Szeretném olyan kismamákkal,anyukákkal, nagymamákkal felvenni a kapcsolatot akik Szegeden várják, várták a babájukat. Esetleg a nõi klinikán szültek. Egy kis tapasztalatcsere mindig jól jöhet! :-) Addig is jó egészséget és minden jót kívánok nektek!
Enikõ

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Még új vagyok itt köztetek, most ajánlottak titeket, úgyhogy jöttem gyorsan Kép És kérdésem az máris lenne ezer Kép Mi most vagyunk 15 hetesek, bár a dokik szerint 16, de ez nem igaz, kedden megyünk AFP-re, de szerintem korai, úgyhogy az eredmény sem izgat túlzottan. Ami viszont igen az a kismamatorna. Olvasom itt, hogy lelkesen jár mindenki tornázni, nekem viszont sehogy sem akar összejönni. A Margitban fogok szülni, ott du. 2-kor van a torna, könyörgöm 5-ig dolgozom! A lakhelyem szerinti egyetlen fellelhetõ és nem csak az ott szülõknek fenntartott helyen pedig teltház van, ugyan elõjegyzésbe vettek, de azt mondták, hogy áprilisi kiirásuak a legfrissebbek a csoportban, mi pedig csak júni elsõ felében születünk, szóval nem tudom mikor kerül ránk a sor, pedig ez jó lenne mert bár csak 1x van egy héten, de legalább 6-kor. Nekem pedig nagyon kéne már tornára járnom, mert gerincsérven van, és nem minegy a növekvõ terhelés miatt, hogy milyen állapotban van a hátam, derekam. A kismamatorna pedig állítólag hátizomügyileg csodákra képes.
Na, jó, csak jár a szám egyfolytában Kép
Pedig csak azt szerettem volna megkérdezni, hogy hová és mikor jártok tornázni.

Elõre is köszi,
sziasztok
Darázs
Darázs

Szia mindenkinek!

Itt Niki K.
A szülés óta most jutottam internet közelébe...
Gratulálok mindekinek!
Nagyon hiányoztok, hiányoztatok!
Nagyon jó ám anyukának lenni...
A szülés felejthetetlen élmény marad.
Jó tanács, ha csak tehetitek válassztatok szülésznõt. Nekem a élhúzódó szülésem miatt nagyon sokat jelentett. Elfolyt magzatvízzel, fájások nélkül mentünk be, 12 órát vártak de nem történt semmi. A méhszájam sem nyílt semmit sem. Így kaptam infúziót (oxytocin), e azért segített, 9 órán belül ott sírt Lilla közöttünk.
Papás szülés volt, a párom hõsiesen viselkedett! Azt hiszem életünk legmeghatározóbb napja volt, és lesz is ameddig élünk!

A terhesség 36. hete után ajánlják a málnalevél teát. Az segyti a tágulási szakaszt!
Vigyázzatok magatokra ebben a nagy hidegben!
Kellemes ünnepeket mindenkinek!

Ágci! Gratulálok a kisfiadhoz! Kicsit megvárakoztatott, de gondolom megérte! Kép Kép Kép
Puszi mindenkinek!
Niki K.
Niki K.

Sziasztok!

Nem vesztem el, jöttem volna én tegnap is de a chello nem így gondolta Kép Szóval nem volt netem egész du.

Norci!
Tudom ezt már biztosan ezerszer hallottad (mint én), de Te meddig akarsz dolgozni? Én ma beszéltem egy kolléganömmel aki szerint teljesen mindegy, hogy januárban vagy márciusban jövök el táppénzre hiszen úgyis a 2001-es év után számolják a táppénzt. Úgy veszem észre, hogy a férjem nagyon nem bánná ha inkább eljönnék táppénzre.

Így utólag is gratulálok Bejának. KépKépKép
Jön akkor a friss babás táblázat:

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Cseri Boglárka 3400 g, 49 cm 2001.07.28 ( - ) 14 nap
Tvica Kristóf Bence 3400 g, 54 cm 2001.09.04 ( - ) 1 nap
Cory Balázs 2900 g, 50 cm 2001.09.12 ( + ) 5 nap
Pocok Anna Lara 4100 g, 57 cm 2001.09.28 ( + ) 8 nap
Manka2 Benedek Artúr 3450 g, 52 cm 2001.10.10 ( - ) 8 nap
Beáta Martin 3760 g, 55 cm 2001.10.11 ( + ) 1 nap
Adri Marcell 2600 g, 48 cm 2001.10.14 ( - ) 10 nap
Szilvi Zsanett 2850 g, 47 cm 2001.10.17 ( + ) 1 nap
Lara Hanga 3480 g, 50 cm 2001.10.24 ( + ) 8 nap
Erás Bianka Erika 4000 g, 52 cm 2001.10.24 ( + ) 14 nap
Király Kati Bence 3400 g, 53 cm 2001.10.28 napra pontos baba
Andiv Márkó 3000 g, 54 cm 2001.10.29 ( + ) 1 nap
Helga Gedeon 3160 g, 49 cm 2001.10.31 ( - ) 10 nap
Katus Kristóf René 3690 g, 49 cm 2001.11.07 ( - ) 19 nap
Rebi Ildikó Csenge 2800 g, 52 cm 2001.11.07 ( - ) 5 nap
Viki Máté 4350 g, 57 cm 2001.11.14 ( + ) 7 nap
Eszter Tamara 3350 g, 53 cm 2001.11.14 ( - ) 2 nap
Móni Nelli 3920 g, 52 cm 2001.11.15 ( - ) 1 nap
Gabi Noémi 4500 g, 51 cm 2001.11.18 ( - ) 11 nap
Tikk Hanna Barbara 3800 g, 59 cm 2001.11.21 ( + ) 7 nap
Viráganya Máté 3800 g, 58 cm 2001.11.21 ( - ) 8 nap
Niki K. Lilla 2850 g, 51 cm 2001.11.22 ( - ) 1 nap
Nyuszimanó Donát 1040 g, ...cm 2001.11.25 ( - ) 88 nap
Laura Romola 2370 g, 47 cm 2001.11.30 ( - ) 6 nap
Zsuzsi Dorottya 3380 g, 54 cm 2001.11.30 napra pontos baba
Ágci Gábor 3440 g, 51 cm 2001.12.04 ( + ) 10 nap
Szilvi Nóra 4300 g, 58 cm 2001.12.04 ( - ) 11 nap
Mariann Bálint 3300 g, 50 cm 2001.12.07 ( - ) 7 nap
Niki Leila 4250 g, 60 cm 2001.12.08 ( - ) 2 nap
Kinga Árpád-Kadosa 1490 g, 42 cm 2001.12.08 ?
Kinga Csanád 1700 g, 43 cm 2001.12.08 ?
Orsi Richárd 3550 g, 53 cm 2001.12.10 ( - ) 5 nap
Beja Bálint 3950 g, 58 cm 2011.12.12 ( + ) 2 nap
</pre>

és akikröl nem tudunk semmit:

<pre>
Anyuka Lakhely Életkor Kiírás napja
PK Svájc 29 év 2001. okt.. 23.
Merci Budapest 29 év 2001. nov.. 1.
</pre>

Kata007
Kata007

Sziasztok!

Darazs! Udvozollek koztunk!

Niki K! Jo volt hallani rolatok! Kicsit irigykedem. Nekem meg 15 het vissza van. Igy mar biztos sokkal szebb a karacsonyotok! Gratula megegyszer!

Andysj
Andysj

Sziasztok!

Kata007
Nem tudom, attól függ hogy leszek, ha jól akkor dolgozni fogok amíg tudok, mert nem mindegy hogy fizetést vagy táppénzt kapok, fõleg így, hogy lakást akarunk cserélni, ráadásul valószínû v.mennyi hitelt is fel kell vennünk hozzá, ahhoz meg kell a jövedelem igazolás. Szóval lehet, hogy muszáj lesz egy darabig. Amúgy március végéig, április közepéig tervezem.

Norci
Norci

Norci!

Hát én is így gondoltam, mert nekem sem mindegy, hogy táppénz vagy fizetés, de azt hiszem a párom nem fog engedni.
Ti mikor mentek UH-ra? Én úgy szeretném már újra látni. Én is elmondom neki minden nap, hogy majd mutassa meg nekem január 3-án, hogy mi van a lába között Kép

Kata007
Kata007

köszönök minden gratulációt!
Sajnos Csanád nincs valami fényesen, átestünk egy légmellen, sárgaságon meg egy kis agyvérzésen is..., amit állítólag a születése körül szedett össze szegénykém.
A következményekröl még nem tudunk semmit...várunk.
Már mindketten kapnak anyatejet, Kadosát szoptathatom is egyszer egy nap...ez olyan jó.
A táblázathoz:56 nappal jöttek hamarabb a kelleténél.
Minden kisbabás mamának gratulálok!

Ha érdekel ,leírom majd a szülést, tanulságos lehet másoknak!

Kinga
kinga

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a gratulációkat,és én is gratulálok minden új kismamának!
A szülés nagyon jó élmény maradt,annyira olajozottan mûködött minden,hogy tényleg csak köszönetet mondhatok a dokimnak.Bár mindig is tervezett császárról volt szó,de végülis nem a tervezett idõpontban,hanem hamarabb került rá sor.Kiderült ugyanis,hogy a korábbi heg vastagsága 3mm,tapintásra fájt is az egyik oldalon,ráadásul a következetesen medencevégû fekvésû baba átfordult haránt medencevégû fekvésbe.
Így errõl a vizsgálatról már haza sem engedtek,rögtön mentem a mûtõbe.De a mûtét gyorsan ment,a baba egy cukorfalat,és már a mûtét utáni 5.éjszakát otthon töltöttük.

Mindenkinek további jó babavárást,jó pocakosodást,könnyû szülést és egészséges kisbabát kívánok!

Sziasztok.Mariann
Mariann

Kinga!
Persze, hogy érdekel a szülésed! Ha van idõd és energiád, akkor majd írd le légyszíves! Csanáddal kapcsolatban pedig annyi, hogy nagyon sokat foglalkozz vele már most is! Érdemes utána nézned korai fejlesztési feladatoknak. Hála Istennek ezeknek a pici babáknak olyan még az idegrendszerük, hogy ha megfelelõen fejlesztik õket, akkor nagyon hamar el lehet felejteni az egész nehéz kezdetet. Valóságos kis csodák!!! Biztos tényleg nagyon klassz érzés lehet, hogy legalább már Kadosát szoptathatod! Nem sokára már kettõvel fogsz bíbelõdni! Kép

Zafi!
Ez nagyon izgi!!! Még az is lehet, hogy téged fogunk meglátogatni hétfõn, nem (csak) Beját? Kép Nagyon-nagyon szorítok!!!
További jó készülõdést, várakozást mindenkinek!
Menta
Menta

szia Niki K!
Már alig vártam,hogy visszagyere és leírd a szülésed történetét,ugyanis én is a Te orvosodhoz járok.Talán emlékszel rám,én kérdeztem tõled a nyáron különbözõ dolgokat,bár akkor még csak terveztük a babát.most a 13.hétben vagyok..Nagyon érdekelne a szülésed részletesebben,helyesebben az orvosunk hozzáállása,viselkedése a szülés alatt.Na meg persze az utána következõ dolgok is.Nem akarok tolakodó lenni,de biztos megérted a kíváncsiságomat,az ember ilyenkor mindenben olyan bizonytalan..válaszodat elõre is köszönöm,ha esetleg szívesebben válaszolnál emilben,azt is megértem,de még csak most csinálok majd egy freemailt,azt csak késõbb tudom megadni.
Addis is sok tejcsit Neked,vigyázz a kis Lillára ebben az influenzás idõben!
sziasztok! Felhõcske
Névtelen

Sziasztok!

Kinga!
Gratulálok a picikhez, szorítok, hogy minden rendben legyen!!!

Beja!
Neked is minden jót kívánok! Szép nagy baba lett Bálintka!

Velünk minden rendben van, babuci már több mint 4 kiló és egyre aranyosabb!

Eszter
eszter

Sziasztok!

Ma a nyákdugó is távozott! Kép
Kíváncsian várom mi jöhet még!

Pussz,
Zafi (37+4n)
zafi

Kedves Kinga!
Szorítok értetek, hogy minden rendben legyen fõleg a kis Csanáddal! Igaza van Mentának, minél elõbb érdemes elkezdeni a korai fejlesztést! A korai fejlesztési lehetõségekrõl és módszerekrõl szívesen írok neked, ha érdekel. Az e-mail címem: szentesy@axelero.hu.
Üdvözlettel
Mona
Mona

szia Niki!
Megvan az emilem:felhocske@freemail.hu

köszi szia! Felhõcske
Névtelen

Sziasztok!

Itt a legfrissebb pocaklakós táblázat:

<pre>
Évike 3.c. 40 hét 6 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Picur 1.c. 39 hét 6 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 39 hét 3 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 39 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 39 hét 3 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
BMárti 1.c. 39 hét 6 n Budapest 31 év dec. 25. 1.b.
D.Rita 1.c. 38 hét 6 n Dunakeszi 32 év dec. 27. 1.b.
Kata 39 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Kata2 3.c. 38 hét 5 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kisbence 39 hét 0 n Budapest 31 év jan. 1. 2.b.
Betti 4.c. 39 hét 0 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Tiduj 37 hét 3 n Bp. (Szolnok) 25 év jan. 3. 1.b.
Zafi 37 hét 5 n Budapest 26 év jan. 4. 1.b.
Mamacica 1.c. 36 hét 0 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 35 hét 3 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Mona 1.c. 35 hét 1 n Budapest 27 év jan. 17. 2.b.
Zsú 35 hét Budaörs 28 év 1.b.
Chris-Klári 35 hét 0 n Budapest 36 év jan. 20. 1.b.
Ildikó 3.c. 34 hét 4 n vidék 28 év jan. 23. 3.b.
Moncsi 1.c. 34 hét 4 n Budapest 27 év jan. 24. 1.b.
Catnet 6.c. 34 hét 1 n Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
Kustyi 33 hét 6 n Gyõr 30 év jan. 28. 1.b.
TKriszta 1.c. 33 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Klári 1.c. 33 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
Zsuzs 1.c. 33 hét 0 n Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Tmóni 0.c. 32 hét 6 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Menta 1.c. 32 hét 4 n Budapest 25 év febr. 6. 1.b.
Juca2 32 hét 6 n Veszprém 29 év febr. 13. 1.b.
SJMóni 3.c. 31 hét Budapest febr. 14. 1.b.
Tünde 31 hét 3 n Budapest 33 év febr. 17. 2.b.
Forgi 1.c. 26 hét 6 n Budapest 31 év márc. 24. 1.b.
Andysj 4.c. 26 hét 0 n USA 25 év márc. 24. 2.b.
Kele 0.c. 25 hét 2 n Budapest 28 év márc. 31. 1.b.
Kristi 4.c. 25 hét 0 n Erdély 29 év márc. 31. 1.b.
Krita 6.c. 23 hét 3 n Nyíregyháza 26 év ápr. 11. 1.b.
Vuckó 23 hét 3 n Nagykovácsi 27 év ápr. 11. 1.b.
Mummy 23 hét 1 n Budapest 26 év ápr. 13. 1.b.
szanti 2.c. 22 hét 6 n Budapest 24 év ápr. 15. 1.b.
Száva 23 hét ápr. 17. 2.b.
Heni 1.c. 23 hét 1 n Budakeszi 23 év ápr. 25. 1.b.
Csilla1 1.c. 18 hét 3 n Budapest 31 év máj. 17. 2.b.
Dojika 1.c. 17 hét 3 n Budaörs 27 év máj. 21. 1.b.
margaréta 6.c. 17 hét 1 n Budapest 26 év máj. 25. 1.b.
Vicamama 1.c. 17 hét 0 n Pécs 31 év máj. 26. 2.b.
Zsunya 6.c. 17 hét Budapest 25 év 1.b.
Norci 5.c. 16 hét 0 n Budapest 26 év jún. 2. 1.b.
Kata007 4.c. 15 hét 6 n Miskolc 35 év jún. 3. 3.b.
Erika2 12.c. 15 hét Százhalombatta 27 év
Any 2.c. 14 hét 0 n Debrecen 34 év 2.b.
Pucúr 4.c. 13 hét 4 n Budapest 29 év 1.b.
Beszti 13.c. 11 hét 3 n Szigethalom 26 év júl. 4.
Dió 1.c. 10 hét 3 n Budapest 27 év júl. 10. 1.b.
</pre>

Kata007
Kata007

Sziasztok Lányok!

Nagyon jó látni ezt a babaesõt!!! és a pocaklakósok névsora sem rövid! Mennyi baba lesz itten :-))) Nekem azt mondták a szülésznõk, hogy statisztikailag mostanában 1 lányra 5 fiú jut, szóval lányos mamák vigyázzunk, mert a lányoknak annyi udvarlójuk lesz, hogy alig birjuk elhesegetni õket :-) !!!

Beja:
Gratulálok a nagyfiúhoz! Még emlékszem, mikor tavasszal tõled kértem tanácsot doki ügyben, akkor még egyikünk sem sejtette, hogy már babát várunk, te is éppen akkor tervezted :-) Köszönöm, hogy a Herczegh dokit ajánlottad és a Máv kórházat, nagyon sokat tanultam ott és az orvossal, a szülésznõkkel teljesen meg voltam elégedve, nagyon türelmesek voltak velem és sokat segitettek! Jó lenne, ha leirnád, te hogyan szültél, kiváncsi vagyok nagyon rá!
Kivánok nagyon szép Karácsonyt nektek, fantasztikus érzés hármasban lenni!!!

Andy:
Az én férjem sem birja a vért és az injekció látványát, de a szüléskor szerencsére velem maradt és egyáltalán nem bánta meg. Én féltettem õt, hogy mikor az infuziót adják nekem, rögtön elájul, de nem lett igy. Nagyon aranyosan végig velem volt és segitett. A szüléskor a méhlepényt is megmutatták nekünk, gátat is jócskán vágtak nálam, szóval volt elég véres jelenet, de a férjem ekkor nem ezzel törödött, hanem a babánkkal és hogy én minél jobban érezzem magam. Szerencsére úgy alakult nálunk, hogy a varrásnál nem volt velem a férjem, de ezt nem is bántam, mert az orvossal nyugodtan tudtunk beszélgetni. Talán a varrást ki lehet hagyni, de ha a fejednél áll vagy ül a férjed és nem kukucskál, akkor ettõl sem lehet rosszul.

Zafi: Talán már meg is szültél? szurkolok nektek! Ügyes legyél!

Kérdés: az egész terhesség alatt nekem nem fájt semmim, de most a szülés után isszonyúan fáj az ülõgumómnál a csontom és a gerincem is, volt valakinek hasonló problámja, mit csináltatok ellene? Mennyi ideig vérezget az ember a szülés után, meddig normális? A baba köldökcsonkjának mikor kell leesnie? Nekem nehezen megy a büfizetetés, tudtok egy biztos módszert?
Köszi a tanácsokat elõre is!
Sziasztok!
Zsu26 és a 17 napos Dorka
zsu26

Sziasztok!

Zsu: szerintem ezekkel a kérdésekkel keresd fel az elsõ napok, hetek topicot Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Olvasgatlak bennetek, es mindig nagyon orulok, ha egy-egy uj babaval bovul a korotok Kép. Rolam annyit, hogy van egy 5es fel honapos kislanyom Kamilla es pont ezert jo olvasni a topicot, mert annyi minden eszembe jut pocakos korombol, pl. mennyire izgultunk a vege fele. KépKép

Andynak szeretnem mondani, hogy az en ferjem a ver gondolatatol is rosszul van. De amikor eljott az ido, nagyon remekul helyt allt, sokat segitett, hogy ott volt a kislanyunk szuletesenel. Sot, vegig nezte es kozvetitte az esemenyeket meg a koldokzsinort is O vagta el. Kép Azt mondta, hogy elete legszebb elmenye volt babank szuletese, ahogy a kis buksija elobukkant azt sohasem fogja elfelejteni.Kép

Sok-sok gratula a kisbabakhoz, mindenkinek drukkolok es gyors, jo elmenyekkel teli szulest kivanok!

Erika
Erika

Jaj, lehagytam a koszonest! Kép Szoval ugy kezdodik a fenti uzenet hogy:

Sziasztok Lanyok!

Bocsi.

Erika
Erika

Sziasztok Lányok!

Már biztosan nem emlékeztek rám, sajnos még mindig nincs otthon netünk, de mivel ma be kellett jönnöm a munkahelyemre, így elsö dolgom volt, hogy megnézzem mi újság felétek. Kép Nagyon hiányoztok, és csak kapkodom a fejem, mennyi baba született!!! KépKépKép Minden friss anyukának és kismamának gratulálok!

Mi most csütörtökön megyünk vissza kontrollra, ahol ellenörzik a méhlepény állapotát. Remélem a múltkoi vizsgálat óta nem öregedett sokat és jól fejlödik a baba, ezért kérlek drukkoljatok nekünk, mert ha gondok vannak, akkor meg kell indítaniuk a szülést, és beelözünk egy csomó pocakost, amit nem szívesen tennék! Szóval most izgulunk, hogy mi lesz Kép

Nektek további kellemes babavárást, és remélem hamarosan otthonról újra tudok jelentkezni, akkor már gyakrabban is.

Üdv mindenkinek,
Zsuzs (33h1n)
Zsuzs

Sziasztok lányok !
Remélem jól van minden pocakos kismama.
A hét végén nem tudtam írni, nem müködött a net.
Andysj
Szerintem nem kell erõltetni az apás szûlést, majd megvárja a papa az ajtó elõtt amíg meglesz a kis picur.
Az már jó érzés ha ott van közeledben, de nem feltétlenül az ágyad mellett.
Nálunk nem lesz apás szülés, nekem nem kell közben a fejem masszírozni, meg biztatni. Nem félek a szüléstõl, és azt hiszem egyedül is elboldogulok. Az életben nekem nem ez lesz a legnehezebb problémám, és én egyedül fogom végig csinálni. Ha az apa ragaszkodna, hogy ott legyen, akkor legyen, de én nem erõltetem ezt.

Kele, mi van veled? Olyan rég nem írtál, remélem minden ok. Nekem nagyon streszes hétvégém volt,
keményedett is a pocim, de nyeltem a Magne B6-ot.
Nagyon várom legyen vége ennek a hideg télnek, és fogjam már a kezemben a kis fütyist.

Üdv. mindenkinek, Kristi (25+1)
kristi

Sziasztok!

Kristi! Kösz jól vagyok, nagyon is. A hétvégén megtudtuk, hogy kisfiunk lesz. Nagyon örülünk. Képzeld megvettük az elsõ kis rucijait, nagyon édesek, úgy kellett visszafognunk magunkat az üzletben, hogy ne vásároljunk meg mindent. Na azért így is ellátuk úgy egy-két hónapraKépKépKép
Vasárnap karácsonyi bevásárlást is tartottunk, aminek a végére iszonyúan elfáradtam, este nagyon kivoltam.Kép De a pici nagyon jól bírja, semmi gondto nem okoz. Te mikor voltál utoljára UH-n? Akkor mekkorára becsülték a baba méreteit, súlyát?
Nálunk papás szülés lesz, azt hiszem hatökörrel sem lehetne a férjemet eltántorítani. De ennek én nagyon örülök, olyan édes, nagyon várja már a kisfiát.
Képzeljétek, tegnap azt mondta nekem, hogy csak azért sajnálja, hogy nem kislány, mert nem lát engem picinek és nem lát felnõni. Pedig úgy szerette volna. Hát én erre úgy meghatódtamKép
Kristi, nálatok miért nem lesz papás szülés?
BMárti! Mi van veled? Remélem jól vagytok! Jelentkezz néha ha tudsz!

Kele
Kele

Sziasztok Lányok !

Niki kért meg, hogy értesítselek titeket arról, hogy 2001. december 08-án 13 51 perckor megszületett kislánya LEILA, 4250 grammal és 60 cm. Csoadszép fekete hajú baba, és õ volt a legnagyobb az osztályon. Baba és mama jól vannak, az apuka már otthon kényezteti õket.

Ha gép közelébe lesz biztos írt nektek.

Sziasztok

Móni
Móni

Sziasztok lányok!

Még új vagyok a babaneten. Gyanítom, hogy babás vagyok, mert pár nappal ezelõtt kellett volna a mensimnek megjönnie, de sehol semmi. Úgy örülnék neki!
Szóval az lenne a kérdésem, hogy szerintetek elmehetek-e síelni 4 hónapos terhesen. Az út elsõ részlete már ki van fizetve (akkor még a fene sem gondolta, nem tervezett baba...). Orvoshoz csak a két ünnep között tudok elmenni, akkorra kaptam idõpontot, és addig jó lenne tudni, mi a tapasztalatotok. Azt hiszem, ekkor még nincs nagy pocija az embernek, és igazábol csak 4 napról lenne szó.
Szerintetek szabad?

Elõre is köszi a válaszokat.

Nünüke
Nünüke

Halli Csajok!

Nem voltam pár napig, de átfutottam a történteket és csatlakozom a jókívánságokat-kívánok közé! Minden anyukának és apukának sok Boldogságot és Örömet! Kép Ha egy kis levegõhöz juttok, várjuk a biztató(!!!) szülés-sztorikat!

BMárti! Gratula a babó behelyezkedéséhez! Bár már én is itt tartanék!! A hordozóról annyit, hogy januárban megnézzük Ausztriában is a babakocsikat és talán még Second-Hand-ben is, - nagyon drágállom a 100 rugót -de azért kifizetem, ha nagyon kell..

Darázs! Úgy látom vannak témák, amelyek mindig újra és újra felmerülnek..Éppen Én nyavalyogtam nemrégiben, hogy minden torna napközben van és mindenki azt hiszi, hogy szegény kismamáknak nem kell dolgozniuk. A Baross u-i torna van 18-kor is - ez a Tápainé-féle! Nagyon jó állítólag - de kérdezd meg Dojikát a részletekrõl, mert õ a nagy torna-felelõs. Aztán van egy Edina-nevû lány, aki rugalmasan kezeli az idõpontokat és csodákra képes a felkészítésben. Esküsznek rá! Én hozzá szeretnék majd menni (eddig le voltam tiltva a tornáról). Nekem is gondok vannak a hátammal. (Menjünk együtt???)
A Bajcsy Zs. 56-ban is van torna keddenként 18-tól kismamáknak, ha kell, megkeresem a tel. számot.
Nálam az a baj, hogy csak rohanva érnék 18-ra bárhová is és akkor már nagyon fáradt is vagyok, és utána sok idõ hazajutni Buda végébe. Ha érdekel (akár péntek du) vagy hétvége, -én mindenképpen szeretnék menni és ha már nem dolgozom, akkor már más idõpont is jó lesz.

ENikõ! Ágci Szegeden szült, ott ahol Te is fogsz. Õ biztos sokmindent tudna mesélni, de szerintem most a pici Gábor minden idejét kitölti. Szerintem írj neki ide is és az "Elsõ napok, hetek" topic-ba, hátha olvas még minket valamikor és "elkapod". NEkem megvolt valahol a mail-címe, de jobb lenne, ha itt próbálkoznál elõszõr.

Írtatok itt az apás szülésrõl.
Igazából nekem is az volt a kérdésem, mint ANDI-nak, mert az én párom sem bírja az ilyesmit.
Kristi-n kívül viszont eddig mindenki kivétel nélkül azt írta (és mondta / barátaim közül is), hogy nem-csak-hogy felejthetetlen, de az anya valamelyest magával szúr ki, ha nincs bent a kispapa. Egyrészt mert jobb ha ott van és az egész nem tûnik annyira "beavatkozós-orvosos-idegen"-nek, másrészt, mert a büdös életben nem tudja egy apa ÚÚGY felfogni ezt az egészet, ha nincs ott melleted.
Mindezzel én is gyõzködöm magam, mert a terhességem elõtt nagyon elleneztem az apás szülést.
Én arra jutottam, hogy ha úgy érzi, akkor kimegy és akkor úgy kellett lennie. Inkább magamtól tartok, hogy nem akarom majd, hogy lásson mindent.

Ja! SZANTI!
Kérlek NE küldj ilyen mail-eket, mert rosszul leszek tõle, -nekem nehezen megy bentrõl a küldés és idõm sincs ilyesmire, -a baráti köröm meg hatagudna, ha ilyet küldenék. Vagyis nem küldtem tovább és töröltem az egészet. Remélem nem esik a fejemre a féltégla. Csak marad a szar érzés, fõleg így babát várva!!!

Mummy (23+2)
Mummy

Halli Csajok!

Nem voltam pár napig, de átfutottam a történteket és csatlakozom a jókívánságokat-kívánok közé! Minden anyukának és apukának sok Boldogságot és Örömet! Kép Ha egy kis levegõhöz juttok, várjuk a biztató(!!!) szülés-sztorikat!

BMárti! Gratula a babó behelyezkedéséhez! Bár már én is itt tartanék!! A hordozóról annyit, hogy januárban megnézzük Ausztriában is a babakocsikat és talán még Second-Hand-ben is, - nagyon drágállom a 100 rugót -de azért kifizetem, ha nagyon kell..

Darázs! Úgy látom vannak témák, amelyek mindig újra és újra felmerülnek..Éppen Én nyavalyogtam nemrégiben, hogy minden torna napközben van és mindenki azt hiszi, hogy szegény kismamáknak nem kell dolgozniuk. A Baross u-i torna van 18-kor is - ez a Tápainé-féle! Nagyon jó állítólag - de kérdezd meg Dojikát a részletekrõl, mert õ a nagy torna-felelõs. Aztán van egy Edina-nevû lány, aki rugalmasan kezeli az idõpontokat és csodákra képes a felkészítésben. Esküsznek rá! Én hozzá szeretnék majd menni (eddig le voltam tiltva a tornáról). Nekem is gondok vannak a hátammal. (Menjünk együtt???)
A Bajcsy Zs. 56-ban is van torna keddenként 18-tól kismamáknak, ha kell, megkeresem a tel. számot.
Nálam az a baj, hogy csak rohanva érnék 18-ra bárhová is és akkor már nagyon fáradt is vagyok, és utána sok idõ hazajutni Buda végébe. Ha érdekel (akár péntek du) vagy hétvége, -én mindenképpen szeretnék menni és ha már nem dolgozom, akkor már más idõpont is jó lesz.

ENikõ! Ágci Szegeden szült, ott ahol Te is fogsz. Õ biztos sokmindent tudna mesélni, de szerintem most a pici Gábor minden idejét kitölti. Szerintem írj neki ide is és az "Elsõ napok, hetek" topic-ba, hátha olvas még minket valamikor és "elkapod". NEkem megvolt valahol a mail-címe, de jobb lenne, ha itt próbálkoznál elõszõr.

Írtatok itt az apás szülésrõl.
Igazából nekem is az volt a kérdésem, mint ANDI-nak, mert az én párom sem bírja az ilyesmit.
Kristi-n kívül viszont eddig mindenki kivétel nélkül azt írta (és mondta / barátaim közül is), hogy nem-csak-hogy felejthetetlen, de az anya valamelyest magával szúr ki, ha nincs bent a kispapa. Egyrészt mert jobb ha ott van és az egész nem tûnik annyira "beavatkozós-orvosos-idegen"-nek, másrészt, mert a büdös életben nem tudja egy apa ÚÚGY felfogni ezt az egészet, ha nincs ott melleted.
Mindezzel én is gyõzködöm magam, mert a terhességem elõtt nagyon elleneztem az apás szülést.
Én arra jutottam, hogy ha úgy érzi, akkor kimegy és akkor úgy kellett lennie. Inkább magamtól tartok, hogy nem akarom majd, hogy lásson mindent.

Ja! SZANTI!
Kérlek NE küldj ilyen mail-eket, mert rosszul leszek tõle, -nekem nehezen megy bentrõl a küldés és idõm sincs ilyesmire, -a baráti köröm meg hatagudna, ha ilyet küldenék. Vagyis nem küldtem tovább és töröltem az egészet. Remélem nem esik a fejemre a féltégla. Csak marad a szar érzés, fõleg így babát várva!!!

Mummy (23+2)
Mummy

Sziasztok!

Pár napot otthon voltam, ebben a hóban nem volt kedvem bejönni meg este hazamenni...

Ma megyek a havi orvosi ellenörzésre, szerdán 18 hetes UH, olyan kiváncsi vagyok kiderül-e kisfiunk vagy leánykánk lesz-e...
Meg nagyon várom már a mocorgását is Kismanónak.. a múlt héten egyszer-kétszer estnként volt valami - de azóta semmi... Az UH szernt mellsö fali a lepény, lehet azért nem nagyon érzem???

Mummy Kép
Köszi a kinevezést Kép Mármint hogy én lennék a nagy "Tornafelelös". De szerintem ez a cím inkább Tündit illeti meg...
De kérdésekre bármikor, bárkinek válaszolok szívesen, mint mindig...

Dojika 17h+3n
Dojika

Bocsi,- a rendszer 2x küldte le, nem tudom miért.

Mummy
Mummy

Halli Nünüke!

Ha tényleg ott van már a babci, akkor felejtsd el a sielést! Ill. menj el feltétlenül és élvezkedj a friss levegõn és pihenj, de ha jót akarsz, nem húzod fel a sílécet..különben ezt a 4. hónapban már TE is érezni fogod.
Másrészt addigra már pont annyira leszel ANYA érzelmileg is, hogy olyan szinten félted majd a babát BÁRMILYEN megcsúszástól, hogy nemhogy a sielést nem fogod megkockáztatni-

Azt hiszem ezt a többiek nevében is mondhattam! Kép (ha nem, bocsi)

Mi is megyünk "sielni" a 6. hónapban, de sajnos csak 4 napra. A kispapa siel, anyuci meg pihen és lead egy kis budai szmogot a hegyeknek.

Jó Babavárást Neked is!

Mummy (23+2)
Mummy

(lemaradt a mondat fele! )
szóval: nemhogy a sielést nem fogod megkockáztatni, de még egy sima lépcsõn is óvatosabban fogsz lemenni.
Mummy

Sziasztok
Hallottam, hogy a bodzaszörp és a málnalevéltea segíti a tágulást. De mikor érdemes elkezdeni inni õket? Tud valaki segíteni?
Üdv
Mona 35/1
Mona

Sziasztok!

Zsu26: Örülök, hogy jól vagytok! Ma torna elõtt megnéztük Bejáékat, ma mentek haza. Nagyon szép Bálint baba, a méretei szemmel láthatóak és nagyon formás kissrác. Biztos majd Beja is beszámol a tapasztalatairól.
Nem tudom, mi még meddig maradunk egyben kislányommal, de most már nagyon várom! Kép Ha van kedved és ráérsz leírhatnád nekem a tapasztalataidat a szülésrõl és Herczegh dokiról, akár magánban is, hogy ne terheljük a topicot. ( a profilban megtalálod a címem)

Menta: ha esetleg úgy döntenél, szerdán 1-tõl van torna, bár titkon remélem, hogy én már nem tudok menni. Kép
Egyébként januárban 7.-én lesz Katival, de lehet, hogy 2-án a kolléganõje helyettesíti.

Mindenkinek jó pocakoskodást!
Üdv,
Zafi(holnap38)
zafi

Sziasztok!

Zsu26! Erika! Kristi! Mummy! Koszi a valaszokat amiket irtatok nekem az apas-szulessel kapcsolatban.
Mi is hasonlo elhatarozasra jutottunk mint Mummy, azt hiszem mar ha majd nem birja akkor kimegy. Nem igazan ragaszkodom en sem a jelenletehez. Lehet, hogy jobb lenne ha ott lenne, de lehet hogy nem igazan. Sajna hallottam mar rossz tapasztalatokat is. Az egyik ismerosomnek bement a ferje unszolasra, majd a latvany annyira felkavarta, hogy majdnem vallas lett a vege. Szerette a babat, de a felesegere mar nem tudott ugy ranezni mint elotte. S a vegen hazassag-terapeutanal kotottek ki. Lassan de megoldodott a helyzet. Nem minden ferfi hasonlo idegzetu. Ezert is merultek bennem fel ketelyek. Majd meglatjuk mi lesz. O kozolte, hogy ha kell hosiesen helytall. En meg nem tudom, hogy ez jo-e. Tehat majd ott fog eldolni. Megegyszer koszi a valaszokat.

Nunuke! A sielest az osszes orvos nagyon veszelyesnek tartja, teljesen mindegy ki hanyadik honapban van. De a friss levego nagyon jot tesz. Tehat en is azt javaslom, menj el, hagyd a sielest, pihenj es elvezd a friss levegot.

Kele! Nagyon aranyos volt a ferjed. S mondhatod neki, hogy a fiuk tobbnyire az anyucira hasonlitanak, a lanyok meg inkabb az apucira. Nalunk ez bejott, a lanyom tiszta apja, azt mondjak, hogy en le is tagadhatnam. Es meg a termeszetuk is nagyon hasonlo. clipart(happy} Gratulalok a leendo kisfiatokhoz.
Andysj

Helló Lányok!

Elõször is jókívánságaim az újdonsült mamáknak! Titkon irigyellek Benneteket- de nagyon ám ! Olyan messze van még a tavasz, hogy a kisasszonyt ringathassam.

Még mindig a pocakkeményedés témához: Nektek nem mondták a dokitok, hogy "vigyázni" kell vele, mert ugye a méhösszehúzódások hatására lerövidülhet a méhnyak, ez pedig idõ elõtti méhszájkinyíláshoz vezethet?
Ugye magnéziumot szedtek rá? Én kaptam egy gyógyszert, de többet nem veszek be belõle, mert úgy kalapál tõle a szívem, hogy ihaj... alig térek magamhoz. Úgyhogy a héten meg is említem a dokimnak, mi lenne, ha áttérnék a MagneB6-ra, ugye ez az?

Képzeljétek, hétvégén - pontosan szombaton - az az õrült ötletünk támadt, hogy elmegyünk a Corába. Hát mondanom se kell 20 perc múlva menekültünk ki, mit sem véve, akkora tömeg volt,én olyan ideges lettem, hogy fittyet hánytam a karácsonyi bevásárlásra. De elõtte még beugrottunk a Kikába és ugyan semmi ilyen célunk nem volt, megvettük a babakocsit. Összesen 32.000 Ft volt, amiben benne volt a lábzsák, és egy mózeskosárhoz hasonlítható babahordozó. 3 funkciós, nagy kerekek, egy mozdulattal állítható tolókar, sötétkék alapon macimintákkal. Én ugyan kicsit korainak véltem a vásárlást, de így megspóroltunk legalább 30.000.- Ft-ot, mert amit kinéztünk az 67e Ft.Úgyis lesz még bõven mit venni, bár ruhácskái bõven vannak már - ugyanis én ellentétben a többséggel, nem bírtam magammal és mindig csipegettem egy-egy darabot.

Nünüke!
Szerintem is felejtsd el a sílécet, de anyai ösztöneid úgy sem fogják engedni, hogy sítalpra pattanj. Sétálj nagyokat a friss levegõn, de vigyázz el ne csússz!

Mummy!
Neked is rendezgeti a pocakodat a kis lakó? Én néha úgy érzem átpakolja a szerveimet, olyan hancúrt levág. De annyira jó érzés, úgy imádom!

A papás szüléshez annyit, hogy mi is azt tervezünk! Nem én kértem rá, Õ ragaszkodik hozzá, de persze egy cseppet sem bánom - SÕT! Én kicsit félek is a szüléstõl, hál' Isten még nem voltam kórházban - kopp, kopp, - és az az igazság eléggé viszolygok a kórháztól. De szokom a gondolatot persze...

Vigyázzatok magatokra, kellemes készülõdést az ünnepekre, a célegyenesben lévõknem pedig egy nagy Drukk!!!

Heni 23+2 ha, lassan is , de telnek a napok :-)))
heni

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?