2000.10.07 10:30
Szerző: Anonymous
Sziasztok ,
Már elég rég jelentkeztem, most nem név szerint, de leírok pár dolgot , talán hasznosnak találjátok.
Mi a férjemmel jártunk az Optimális Családtervezőbe ahol szintén a hőmérőzés hívei, szerintem ez tuti módszer és ott adnak egy kis cetlit, amin x elni kell a hőt és ezáltal egy klassz kis görbét kapsz, amin egyértelműen látszik, mikor kell, ha akarsz és mikor nem , ha nem. Digitális hőmérővel, reggel ágyban nem kikelve, ébredéskor egyáltalán nem olyan macerás, mint amilyennek tűnik és marha hasznos.
A másik a patikákban 1200 ért kb lehet kapni egy PG 53 nevű kis mikroszkópot, ami egy kis kerek tárcsa picike , és nagyon , jó a nyálból megmutatja aznap termékeny vagy e vagy sem, plusz amit Kata írt a hüvelyváladékról...szóval ezzel a három módszerrel , akár együtt akár külön tutira meg tudod állapítani a jó napokat!!!!!!
Nekünk is nagy szerencsénk volt és az első próbálkozásnál sikerült augusztusban, én először egy nem túl jó dokihoz mentem, aki ujjal vizsgált, de semmi bajom nem lett, mert ilyenkor csak a méhnyakad nézik, hogy el van e záródva és egy mozdulttal kivülről megtapintják a méhed, ami jó kis bedurrant állapotban van, legálabbis én már az első naptól ezt éreztem, én annyira nem émelygek/tem, csak fáradt vagyok és kezdetekben, már rögtön a teherbeesés után éreztem, hogy valami "más". olyan volt mintha a pocim külön életet élt volna, hivatalosan diszkomfort érzés...
De ez mindenkinél másképp jelentkezik. A tesztel kapcsolatban pedig, csak akkor csinálja meg mindenki, ha egy két napot késik a menzesze, ugyanis az, hogy 3 napos terhességet kimutat valami szerintem kamu, legalábbis saját tapasztalaból tudom, hogy akkor nekem negativ volt és mikor nem jött meg tök pozitiv...
A vetéléssel kapcsolatban pedig, a nőgyógyászati vizsgálatoktól /most a SOTE I re járok és ott is először kézzel majd hüvelyi UH val vizsgáltak/ szerintem nem lehet elvetélni, amúgy is pihenni kell, nem cipekedni, nem lépcsőzni , jókat enni , sokat inni stb, de az tuti , hogy elég ha kb a 6-7 héten megy el az ember először dokihoz, ésazt is sokan mondták nekem, hogy a kisbaba, ha elmegy akkor amúgy is beteg lett volna, szóvala korai vetélés -ha külön szervi vagy lelki oka nincs- természetes kiválasztódás, ha a baba meg akar születni, meg is fog. Lehet, hogy azt mondjátok én könnyen beszélek, de pl egy kolléganőm a második babáját várja és direkt ugrált, sportolt az elején, hogy ha nem lenne egészséges a baba inkább menjen el, mondjuk ez már túlzás, de ilyen is van.
Elnézést , hogy ilyen rengeteget írtam és lehet, hogy sok benne a hüjeség is, de most végre hazahozta a gépet és kicsit internetezhetek végre:-)))
Minden kismamának és leendőnek is minden jót és hajrá!!!!!!!!!!!!!!
üdv
Soma