Sziasztok!
Én nemcsak hogy dunaújvárosi vagyok, de itt is élek...
!
A kórházhoz egyszer volt eddig szerencsém, 1996-ban, amikor a kislányom született. A körülmények akkor embertelenek voltak, azok állítólag mára sokat javultak. Szerintem vannak jó orvosok, sokan megszülnek itt is, én azonban szintén azt tanácsolnám, hogy válassz egy pesti kórházat. Szerintem a következõk miatt: 1. a kisbabát éjszakára elviszik Tõled, míg pl. a Sote I. Klinikán éjjel-nappal Veled lehet 2. a szülés folyamán egyelõre csak akkor kérhetsz epidurált, ha az az 1-2 orvos éppen bent van, aki ért hozzá 3. még mindig erõsen uralkodnak a konzervatív nézetek 4. rengeteg a mûtétes szülésbefejezés
Sajnos, az itteni orvosok nagy része (tisztelet a kivételnek) még mindig az anyagiakra hajt, kedvetlen és hiányzik belõlük a lelkesedés. Most új fõorvos van már egy pár hónapja, aki Pestrõl jött, és õ kezdett el minden reformot bevezetni. De pont vele kapcsolatban hallottam egy frissen szült kismamától, hogy azt tanácsolta, csak három hónapig szoptasson az anya, mert tönkremegy a melle (sic!).
Ha pesti kórházat választasz, annak mindenképpen anyagi vonzata van, nem igaz, hogy nem drágább (utazás, minden egyéb vizsgálatra is fel kell menni). Én tavaly novemberben szültem a Sotén, és az itteni szüléshez képest ez egy álom volt. A császár után - egy rámenõs orvosnak köszönhetõen - sikerült simán szülnöm egy gyönyörû kisfiút, míg az elõzõ szülésem után a dújv-i orvosom azt mondta, 100%, hogy minden ezt követõ szülésem császár lesz. Hál Istennek, tévedett...
Egyébként az itteni orvosokat védve szeretném elmondani, hogy míg egy Soténak rengeteg pénze van az alapítványokból, addig az itteni kórház csóró. Ott 3000 szülés van évente, itt töredéke. Ott az orvosok 95%-a rendszeresen tanul külföldi ösztöndíjjal, rengeteg tapasztalatra szert téve, itt ez lehetetlen. Szóval, itt eleve hátrányból indul minden.
De hát Te most fogsz szülni, és a legjobbat akarod választani, nem? Ha van rá lehetõséged, szülj máshol! Még az anyagiakkal kapcsolatban tájékoztatlak, hogy én tavaly a köv. pénzeket adtam az orvosnak: vizsgálatonként 2-3000 Ft, szülés: 30.000 Ft, szülésznõnek: 5.000 Ft. AZ ORVOSOM SOHA EGYETLEN FILLÉRT SEM KÉRT, mindig annyit adtam, amennyit jónak láttam.
Jó gondolkodást...
Viráganya