Sziasztok Lányok!
Beleszólok én is
Először is, bár én rendezett háttérrel rendelkezem viszonylag (legalább is sikerült megteremteni magunknak) és segítő család áll mögöttem (kettő is), ráadásul van egy párom akivel nagyon szeretjük egymást, valamilyen szinten át tudom érezni a döntésnek a súlyát, hogy "megtartsam, vagy ne?" Mert nekem hirtelen jött és nem volt tervezett a terhességem. Akkor döntenem kellett magamról, a gyerekemről és a páromról is. Három ember életéről és ezen kívül még sok emberét befolyásolom vele. De azt hiszem jól döntöttem, hogy megtartom a babát és elkövetek mindent annak érdekében, hogy jó anya legyek (bár még csak 23 éves vagyok). Nagyon várom én is és az egész család.
DE! Mögöttem van család, van párom, van egzisztenciám mert dolgozom (ergo fogok kapni GYED-et, meg GYÁD-ot, elmehetek betegszabira).
Azoknak a lányoknak akikről szó van nincs normális családjuk, sokszor árvák, vagy a szüleik rosszul bánnak velük, a párjuk nem a párjuk, hanem egy pasi aki felcsinálta őket így vagy úgy és ha szerencséjük van nincs semmi fertőzésük ebből adódóan.
Egyből felvetődik az a probléma, hogy felcsináltatta magát.. ha megfelelő felvilágosítás lenne, akkor nem így lenne.. bla bla.. én ezzel nem értek egyet. Amikor én gyerek voltam (általános iskolás), megfelelő felvilágosítást kaptam. De ezek a gyerekek vagy nem is járnak iskolába, vagy ha járnak, többnyire kimaradnak az ilyesmiből. Nem is gondolkoznak előre, mert SOHA nem tanították meg őket arra, hogy felelősen döntsenek, soha nem mutatta meg nekik senki, hogy döntsenek. Ez a szülők dolga.. és máris eljutottunk odáig, hogy a szülőkkel van gond.. de mit lehetne tenni? Az ilyen családokban élő gyerekeket sem vehetik el a szüleiktől, hiszen mindenkinek joga van a saját gyerekéhez..
Ez a probléma sokkal nagyobb rétű, mintsemhogy ezen egyértelmű vitát lehessen nyitni.
A legtöbb olyan lány, akiről szó van nem akkor megy orvoshoz, amikor "nem jött meg két hete", hanem amikor már nőni kezd a hasa, a 4.-5. hónapban van és nincs visszaút. HA! Egyáltalán orvoshoz megy!
Sok olyan hírt lehet olvasni, hallani, hogy lányok titokban megszülik gyerekeiket és megölik szülés után. Ennél sokkal jobb az, ha azt a szerencsétlen gyereket örökbe fogadják, vagy megpróbálják rehabilitálni a fiatal anyukát a babájával együtt.
Egy ilyen lehetőség természetesen nem oldja meg az országos szintű (sőt világraszóló szintű) problémát a gyerekvállalással, felvilágosítással, életszínvonallal kapcsolatban, de legalább egy kis rétegnek LEHETŐSÉGET (nem megoldást, csak lehetőséget) nyújt arra, hogy az addig kilátástalan helyzetből továbbléphessen. Ha egylakásra valót nem is, annyit félre tudnak tenni másfél év alatt, hogy el tudnak indulni egy albérletben, vagy valahogy.. A babáik tiszta körülmények között, szakemberek segítségével nőnek fel kisgyermekké és megfelelő tanulási lehetőséget kapnak ahhoz, hogy szakmájuk legyen, hogy kezdeni tudjanak valamit és el tudják tartani a gyereküket. És biztos vagyok benne, hogy azok az anyukák, akik tényleg akarják és tényleg elfogadják a segítséget tudnak kilépni! Soha nem lesznek olyan életkörülményeik, mint nekem, vagy sokaknak itt a fórumozók között (internet előfizetés havi 10 ezer Ft-ért? ugyan már! Nekik ez egy havi ételpénz!), de SOKKAL jobbak lesznek az életkörülményeik, mint amilyen lehetne a segítség nélkül, vagy mint amilyen lenne, ha otthon csöndben megszülnének és börtönbe kerülnének csecsemő gyilkosságért..
Itt azon van szerintem a hangsúly, hogy legalább megpróbálnak valamit tenni. A segítséget valahol el kell kezdeni! Mert ha lesz sikerük, akkor az gyermekeink után következő nemzedék már okosabban fogja csinálni okulva szüleik példájából. Ha sikerül egy ilyen lányt rehabilitálni, az az igazi segítség, mert ezzel a jövő nemzedékein segítenek. Sajnos a segítség csak így működik igazán és nem a magyar módszerrel, amikor felületesen kezelik a problémát. Hosszútávon az ilyen segítség nagyon is sokat jelenthet. Természetesen nagyon sok olyan leányanya lesz, aki elszúrja, nem sikerül neki, vagy nem akarja igazán, de legalább keveseknek lehetőségük van arra, hogy kezdjenek valamit az életükkel így, vagy úgy..
Természetesen ez is csak egy vélemény, kérlek velem ne kötekedjetek
hanee