Szia Katica!
A súlya miatt sose aggódj, az a jó, ha hízik, elhízni a tejedtõl nem fog! Még akkor sem, ha két hónapos korára megduplázta a súlyát. Kicsit rapszodikusan fejlõdnek, nekem a védõnõ azt mondta, és én is úgy vettem észre, hogy egyszer hosszra, egyszer súlyra gyúrnak. A heti 30-40 dkg hízás tökéletes, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. És késõbb úgyis le fogja mozogni, gondolj bele, most még jóformán csak fekszik és alszik, hát mi is meghíznánk ilyen életmód mellett, nem???
Majd ha már forgolódik, többet lesz fent, elkezd mászni, stb., pikk-pakk leolvadnak a hurkák, és még az is lehet, hogy kifejezetten vékony kiskölök lesz belõle.
Ha fürcsi közben szopizna egy kicsit (nem muszáj a kádban dugig etetni), akkor finomabban mozgatva öltöztesd fel, esetleg olyan ruhákat próbálj meg ráadni, amihez nem kell agyongyürködni a babust. Pl. elöl végigpatentos body és rugi vagy elöl cippzárast. Ezeket elõre ki tudod készíteni, kiteríteni a pelenkázóra, és már csak bele kell dugni a kezét, lábát, ez még nem nyomja teljesen össze a pocakját. Ha meg bukik, majd eszik újra, ez nem viseli meg õket annyira, mint amennyire mi hisszük.
Szerintem nyugodtan szoptass csak egy mellbõl, ha ez már bevált nálatok, késõbb még úgyis lehet, hogy másképp alakul. Ha két mellbõl szoptatsz, lehet, hogy csak a könnyebben kiszopható elsõ tejet szopná eleinte, azzal meg nem lakna jól, ha eddig így szokta meg. Igaz, így lehet, hogy még több tejed lenne, mert így egy szoptatás alatt mindkét melledet érné inger.
Hadd kajáljon csak, amennyit kell, õ biztos tudja, hogy neki mennyi az igénye, mekkora az étvágya. Hidd el, remek ösztöneik vannak. Nem véletlenül eszik ennyit.
Egyébként Bori pont kb. ilyen idõs korában kezdte azt a bizonyos fentebb leírt nyüglõdést. Pár hét és rendezõdik teljesen magától.
Bori télleg egy egyéniség, imádom, és köszi a gratulát hozzá.
Sok sikert továbbra is.
Puszi:
Dia