Új privát üzeneted érkezett!

Ildi!

Ha nincs tejtároló zacsid pl.Avent akkor jó a bébiételes üveg is csak előtte fertőtlenítsd ki!
Felengedni mikroban azt mondják nem annyira jó,de ha sürgős akkor szerintem nyugodtan.Ha nem sürgős akkor előre kivszed a mélyhütőből és átteszed a simába.vagy meleg vízbe állítva vagy cumisüvegmelegítőben ha belefér .

Jucus
20170114224602

Ildi!
Én vagy az Aventes gyűjtőzacsit ajánlom, vagy én pl. raktam el kis műanyag presszókávés pohárban folpackkal lezárva. Felengedni úgy kell, hogy ki kell tenni szobahőre a végén pedig melegvízbe állítva melegíteni fel a kívánt hőfokra. Melegíteni nem ajánlatos, mikrózni nem szabad!

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Jucus! Most látom, hogy megelőztél Kép

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Jucus, Bogárka!
Köszönöm! Anyatejgyűjtő zacsit a párom nézett a patikában, de csak 20-asával tudtak volna adni 2-3000,- Ft-ért! Kép Tejcsárdát meg nem akarok nyitni!

Vollard!
És, ha gyakrabban szopiztatnál nappal is? Elvileg akkor többnek kellene termelődnie, nem? Meg még van egy tejbelövellés is 8 hetes korban, ha jól emlékszem!
ildi76

sziasztok

Jucus: voltam ctg-n,minden ok,méhösszehúzódások 40-60 között vannak. Hétfőn nődoki,csüt.megint ctg. Te nem vagy mostanában ingerültebb a nagyobbal? Én egy kicsit igen. Már nagyon várom h vége legyen,mert egyre nyűgösebb vagyok :-(.
Tényleg mit jelent az h a méhlepény II-III fokozatú v. vmi ilyesmi?

üdv juji
juji

Votiv,
ja, értem. De láthatólag Istinek a hormonokkal speciel semmi gondja nincs Kép Spirálra az én orvosom is azt mondta, hogy azt ő nekem csak akkor tenné fel, ha már megszültem az összes megszülendő gyeremekem, mert van kockázata.

homeopaták, egy kérdés: homeopátiás szereknél miért használják a növények latin nevét normál szövegkörnyezetben, tehát miért chamomilla a kamilla, ill. calendula officinalis a körömvirág stb.? Hogy nehogy keveredés legyen?

Vollard,
hasonló gondom volt nekem is: este egyszerűen kevés volt a tejem. Meg amúgy sem volt sok (laktoherb vedelés, fejés ellenére). Én azt csináltam, hogy este, az utolsó szopás után 1 órával, és reggel az első szopás után fél-egy órával fejtem (addigra már termelődött fejhető mennyiség), így összejött 60-80g, és ezt szépen másnap este utolsó szopás után cumisüvegből megkapta (avent 1-es cumi nagyon jó, semmilyen zavart nem okozott Kép). Igy tápszer szóba sem jött, és a fejés melléktermékeként még több tejem is lett Kép

Ildi,
én abszolút nem vagyok tejcsárda, sőt Kép de már én is felhasználtam 6 zacskót!

vera
kisün

Ancsi,
most elment, remélem, megkaptad.

Vollard,
a tanfolyam a Mini Manóban van, Zuglóban a Nagy Lajos k. u. 112-ben, az emeleten. Ez egy bababolt amúgy. Délután 5-kor kezdődött, adnak kendőt a tanfolyam idejére, ha nincs még neked, adnak babákat is, amin lehet gyakorolni. Nem kell előre bejelentkezni, de érdemes előtte rákérdezni, tuti meg lesz-e tartva, mert a múltkor egy héttel eltették későbbre, nehogy potyára menj oda. Tel: 251 3126

Áron/Andi,
na most vagyok úgy, mint te voltál, mikor utoljára láttalak, akkor még egy hónapod volt hátra. Örülök, hogy megvan a babád, nagyon helyes. Remélem, minden rendben.
Nálam szerintem jól mennek a dolgok, nő a pocak, alakul a babaszoba, még egész jól alszom éjjel, bár a 3-4 WC simán megvan minden éjszaka. Ma reggel 6-kor becsengettek hozzánk, egy doki ment házhoz kisgyerekhez, csak a cím nem stimmelt... Utána olyan furcsán kezdett húzni a hasam alja, ilyen még nem volt, kicsit szúrt, nyilallt, de elmúlt végül. Lehet, hogy valami készülődik lassan Kép

Móni
monci

Ada!
Köszi, engem a versek és TGYÁS érdekelne. Köszike előre is. neet@freemail.hu

Votiv!
Igen, a fiúk hasfájósabbak. Eszter 2 héten belül belejött a böfibe, azóta nem sír fájás miatt. Kép És ez tökjó!
Káposztával még nem kísérleteztem, de egyébként mindent eszem, és ez őt nem zavarja.
Ma 8 órát aludt éjjel, de dél óta szinte nonstop fentvan és tiszta hiszti. Erre mondják, h valamit valamiért? Kép Csak akkor hallgat el, ha leállok neki Gedeon bácsit énekelni. Kép Kép Na de akkor vigyorog ezerrel.
Ja, és szerintem elírtad, már 8 hetesek vagyunk ám! (Matekzseni vagyok, Jucus a tanum.)

Eszter rászokóban van arra, h hetente 2x kakil, de azt 2 egymást követő napon. Így van, h aztán 7 nap is kimarad. De nem kemény a pocija, nem sír, csak spórol nekünk popsitörlőt. Ha meg kakil, csak a tusi viszi le. Vízágyú-effektus kicsibenKép
neet
neet

Ja, és én nem fejek, csak ha vinni kell valahová, hogy legyen nálunk, de így is 4700 már a kisasszony és eszik szépen, sőt, néha mint a vettmalac. Kép
Néha kap(na) egy kis teát, de ált.ban mire megfő+kihűl, addigra elaludt. Kép VAn egy Mecsek tea nevezetű meg a sima kamilla. Ezeket csipázza, bár hamar rájön, hogy ez nem teeeej, és akkor üvölt egy sort. Na, ilyenkor nem lehet átverni, cici kell és punktum.
neet
neet

Káposzta jóóóóó!!!! Én ma székely verzióban ettem, holnap chili lesz Kép Dórit és beleit hidegen hagyja Kép
v
kisün

Kisün!
De jó neked! Én még nem mertem kipróbálni,de ha a lányom csak picit is rámütött, akár a vasszöget is. Kép
Chili?? Az azért durva! Én terhesség alatt bírtam az erőset, előtte se, azóta meg féltem a cictartalmat. Az nem lesz erős???
neet
neet

Votiv!
Köszi a hasznos infókat!

Kisün!
Akkor ezek szerint érdemes elrakni több tejcit? Én csak 1-2 adagra gondoltam szükség esetére! Tényleg meddig is tartható el? 3 hónap?
ildi76

Neet,
lájtos chili (chili con carne, ami SEMMI erőset nem tartalmaz, erősségtűrésem amúgy is halovány, nem szeretem), a legveszélyesebb benne a vörösbab Kép dóriból pedig rakéta lesz Kép
2 hónapos koráig nagyon odafigyeltem, mit eszek, mit nem.
Aztán elkezdtem pici adagokban kisérletezni (egy kis brokkoli, egy kis káposzta), és miután semmi nem hatotta meg a picilány emésztését, felbátorodtam, jött a töltött káposzta, múlt héten pedig a bableves csülökkel, de ettől sem történt semmi, szóval most tudományos chili-kisérlet lesz Kép

Ildi,
tejet mélyfagyasztóban elvileg 6 hónapig lehet tárolni, ha el tudsz sokat tenni, nem baj, mert bármikor szükség lehet rá, és ha megmarad, később pl. a baba főzelékébe is teheted.

vera
kisün

Votiv, repülötartást kipróbáljuk.
Ma túl jó a gyerek, szerintem éjszaka lesz cirkusz nálunk. No mindegy!

Ildi, én az éjszakai fejéseket gyüjtöttem össze, és reggel raktam el a fagyasztóba. Így jött össze a 100-150 ml.
A kórházban a védönö azt mondta, hogy szerinte 8 hónapig is lehet tárolni az anyatejet. Háát... nem tudom.
A Béres Diszkontban olcsóbb a tejgyüjtö zacskó. Itt 1400 Ft körül van.
zanza

Juji!

Méhlepény meszesedédét,elhasználódását jelenzi a II-III fok.A terhesség előrehaladtával öregszik Nálam ez I-II és az NST-n alig ugrik ki 30-ig a görbe amit nem is bánok,remélem így még kivárja Panna a 20-át.Én kedden megyek újra NST-re és dokihoz,de nem a magánrendelőbe hanem asz SZTkba és mondta,hogy természetesen ingyé!Ez kedves azért tőle szerintem.
Somával nem vagyok szerintem ingerültebb a szokásosnál,viszont már alig vonszolom magam és ez annyira zavar mert pl.ma sem tudtam futni a villamos után.Kép
Ildi!

Tényleg tovább el lehet tárolni az anyatejet mint 3 hónap.És ha marad akkor jó ezekkel készíteni először víz helyett a főzöket.

Jucus
20170114224602

KisünVera,

a latint azért használják, hogy minden nemzet értse Kép. Fôleg mert az efféle szereket gyártó cégek általában külföldiek, és hát a latin univerzális nyelv, fôleg az orvostudományban.
lakibori

Bori,
köszi a választ, bár nem igazán kielégítő... akkor vakbélgyulladás helyett állandóan appendicitist kellene mondanunk Kép de ez már kukacoskodás.
vera
kisün

Votiv,
Köszönöm, megnéztem, és ezt így meg fogjuk próbálni! (Persze, lehet, hogy csak én aggódom túl, de ez vsz azért van, mert én magam nehezen bírom a szurikat. Remélem, Vince ezt nem örökölte tőlem.)

Lakibori,
Neked is köszönöm a választ, az első védőoltás a HIB (haemophilus influenza b) és a dokinénije a Meningococcus ellenit is be akarja neki adni, pontosabban ennek az első adagját. Nektek tényleg segítettek a golyócskák?
Anyatejben is fel lehet oldani vagy csak vízben?

Még egyszer köszönöm!
És jó hétvégét mindenkinek!
blaye

Sziasztok!

Íme, Kispicurkóka a 24. hetébenKép

Kép

Kép
Kép
pipocska

Zanza!
Nálunk épp fordítva: baba egész du. fentvolt, és elég hallhatóan fikázta a világot... most meg mint az aludttej. És még csak 10 óra sincs!!
Remélem, azér ti is tudtok aludni!
Jó éjt!
neet
neet

Pipocska!
Szerintem a fekete-fehér a legjobb kép! Kép
neet
neet

Neet!

Tudod mit csodálok?Hogy itt vagy napi rendszerességgel.Én már előre látom,hogy el fogok maradni innen,a két kölök mellett.

Jucus
20170114224602

Jucus!
Nekem viszont még csak 1 van, aki rengeteget önállóskodik (tehát nem alszik egyfolytában, de ha fent van, akkor sem kell mindig neki anyu. Sajnos? Kép Kép nem is tudom)
Azért ne maradj majd nagyon el ám!
neet
neet

Sziasztok!

Ada: én is szeretném kérni ezeket a mondókákat, egyebeket, ha még nem késő... Kép Köszi előre is, cím a profilomban.

Pipocska: Édes a babád, mi ma megyünk, remélem szerencsénk lesz, mert a dokimnál megint nem mutatta meg magát rendesen, viszont igen aktív volt Kép

Megvan az első vizsgaeredményem Kép Már csak a szerdát kell megcsinálnom és onnan csak költözés, vásárlás Kép

Szép hétvégét mindenkinek!

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Jucus!

Szerintem én is eltűnök majd nyártól Kép. Ha Petra aludni fog biztos épp az öcskös lesz kajabálós, mamakövetelős kedvében. Úgyhogy biztos nem lesz könnyű! De azért már nagyon várom (na nem azt, hogy eltűnjek innen, hanem, hogy megszülessen a kisfiam Kép )

Most viszont csak 5 napra tűnök el, megyünk Ausztriába, fiúk síelnek, mi meg szánkózunk, sétálunk, napozunk...pihizünk Kép!
Legyetek jók!

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Pipocska!

Nagyon jók a képek!

A D A !!!

Küldd el nekem is a fájljaidat légyszi! Mindegyik érdekel! Címem a profilomban! Köszönöm!

Ildi
ildi76

Vera! mivel a hasam alapvetően nem kicsi, már így is helyezkednem kell cipőfűzés közben, mert nyomom a "gombócot". Kép

KÁPOSZTA : sajnos imádom a káposztát, és eddig attól féltem, hogy majd nem ehetek szülés után. Pár hónapot kibírok, de egy évet biztos nem Kép Most bíztatólag hattok rám, főleg Vera!

Pipocska!!!! olyan édi a BÉBI!!!!!! Nem győzök vigyorogni!!! (mingyá bőgök is Kép )

Ildi! a tejet az egyik topicban el is lehet adni, ha nagyon sok gyűlik össze. gondolom tényleg nem akarsz tejcsárdát nyitni, de akkor visszajönne minimum a zacskó ára.

Valami nem oké a csípőmmel. Sajna terhesség előtt is néha fájt, kisugárzott a combomba a fájdalom, de nem vizsgáltattam ki igazán, mert először nőgyógyászati dologra gondoltak (a petefészkem környékén fájt, de a csípő is ott van ugye)
Most meg úgy jártam, hogy kb. dec. óta néha mikor többet mozgok, bazira elfárad, megpihenek, és utána mikor felkelek, nem tudok ráállni a bal lábamra. Illetve állni igen, de lépni nem, mert ha megmozdul, azt hiszem, hogy bekakálok a fájdalomtól. (bocs, de ez még enyhe kifejezés!) Aztán bejáródik, de addig marhára fáj. Most már nem merem vizsgáltatni, rtg-t semmiképp nem engednék, de azért marhára zavar. Gondolom itt senkinél nem volt hasonló bibi, nem?

ancsipancsi

Kisün,

én úgy értettem, hogy azt kérdezed, a szereket miért hívják úgy, ahogy, és arra válaszoltam. A betegségeket szerintem sincs értelme latinul hívni a köznyelvben, de a gyógyszereket talán igen...

Blaye,

hát, ha a két agyhártyát egyszerre akarja neki beadni, semmi jóra ne számíts. Szerintem (és gyerekorvos anyósom szerint is) tök fölösleges ilyen pici korban ennyire leterhelni a szervezetet. A Meningococcust bôven elég 1 éves kora után. Az Act-Hibre pedig Act-Hib nev? homeopata golyócska való, C12-es higításban. Az oltás elôtt egy nappal kelle neki adni 3 golyót este, oltás után azonnal is 3-at, majd még egyszer este. Szerintem anyatejben is feloldható, de én egy idô után nem vacakoltam vele, csak beletettem a szájába, és ott szépen felolvadt az adag. Persze csak akkor megy így, ha nem gyanakvó-köpködô a gyerek. És nekünk segítettek, talán csak 2 esetben nem. Ez azért jó arány a 10-bôl (vagy mennyi, 2 éves koráig?).
Bori

p.s. Pipocs, nagyon ari a kisded. Mi most gondolkozunk, hogy elmenjünk-e meglesni jövô héten vagy utána. 31-32 hetes lesz. Volt valaki ilyen idôben 4D-n? Látszik még belôle valami?
lakibori

Sziasztok!

Lakibori, mi a 35-36. héten voltunk UH-n. Nagyon jól látszott a Baba, igaz a fejét mindig eltakarta...:-)

Monci, köszi a tanfolyam infót!

Kissün, Ildi, megfogadom a tanácsokat. Fejtem egy csomót reggel óta, és a Gyermek még evett is utána. Remélem beindul ez a dolog rendesen, annyira rossz, hogy igyekezne az ember táplálni a Gyereket, aztán nem megy úgy a dolog...
vollard

Becccus,

küldtem mailt, de azt írta, hogy betelt a postafiókod. Megnéznéd, hogy ez igaz-e?

Bori
lakibori

Bori,
(gyógy/vegy)szereket igen, növényeket szerintem nem Kép én inkább arra gondoltam, hogy lehet, hogy így azonosítják be PONTOSAN, hogy milyen növényről van szó, tehát nehogy valaki nagy csalánt értsen közönséges csalán helyett. Ja, és mielőtt még félreértenéd, teljes mértékben hiszek a homeopátiában. Csak felizgatott az a chamomilla Kép
no de eldugulok.

Vollard,
örülök, remélem, hatékony lesz!!!

Pipocska,
nagyon jók a képek, nekem ennyire jók nem is voltak!

Tud valaki valamit Moosejawról?

vera
kisün

Sziasztok!

Pipocska: Csudajók a képek, az enyémek sajna nem lettek ennyire jók, medencevégű a gyermek, és pont a köldökgyűrűnél volt a feje, nem tudtuk elcsalogatni, de nagy élmény volt! Kép
Képek majd lesznek nekem is.
Jelentem, kislányunk lesz Kép Nevekből már csak 5 van versenyben Kép

Most pedig kipihenem magam, egész nap az üzleteket jártuk, megvan az utazóágy is, ágyneműhuzatok... ...

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Pesztus, Votiv,
köszi a dokis infókat, jól jönnének (kb. tarifa, ha nincs fix, szokásai, stb.). Légyszi írjátok ide, vagy ha túl személyes, akkor az emil címemre: lambkins@freemail.hu .

Mégegyszer köszi!!!
Miszike
miszike

Sziasztok!

Pár napja találtam rátok és utolag is köszi mindenkinek a hasznos infókat.
Már van egy 2 éves kis mókusom
és március közepére várok ikercsajokat.(most pont 33 hetesek vagyunk)
Jár valaki hasonló cipőben?

Ha ismeri valaki Dr.Bálint Balázs
szülési honoráriumának összegét kérem, hogy ossza meg velem. Köszi
kókuszdió

Neet, háát a hajnal huzósra sikeredett... fél 3-tól fél 6-ig szorakoztatta a nagyérdemüt, apjából zombit csinált.

Kókuszdió priviben elküldeném, csak nem találtam email cimet.
zanza

Zanza!
A címem pappliza@freemail.hu
elöre is köszi

Kókuszdió
kókuszdió

igen, Moos eltűnt, pedig elég jó beszélőkéje van, tehát ha nem tűnt volna el, biztos írna legalább napi egyet.

ancsipancsi

Lakibori,

Igen, megnéztem. Tényleg betelt, de megkaptam mindent.Nagyon köszike.
Bea
becccus

sziasztok, megyunk be
elfolyt a magzatviz

Kép
babarozsa

HAJRÁ BABARÓZSA!!!
VELED VAGYUNK!!! SZÉP SZÜLETÉST ÉS SZÜLÉST!!!
neet
neet

drukkoljatok, hogy beinduljanak a fajasok!

Kép
babarozsa

Babarózsa,
minden rendben lesz, itt izgulunk érted! drukkdrukkdrukkdrukkdrukk

vera
kisün

Csajok!

AKi KIKAs kiságyat vett ,baldachin szettel segítsen!Nem jövök rá,hogy hogyan kell az ágyhoz rögzíteni a baldachintartó rúdat.Fényképes segítség lenne a legjobb.Szerintem ez azért van mert alapból utálom a baldachint de meggyőztek az itthoniak,hogy jó az,tegyük csak fel!

Köszi:Jucus
20170114224602

Baba!
Ez nagyon izgi! Drukkolunk!

Ancsi!
Van aki vesz tejet ellenőrizetlenül? Nem gondoltam volna? Én így biztos nem vennék!
A csípője szerintem mindenkinek fájdogál a terhesség vége felé, persze rosszabb a helyzet, ha már előtte is fájt! Nekem a gerincem nagyon ramaty, azt hittem, ha már nem lesz hasam nem fog fájni, de most is csillagokat látok esténként!

Vollard!
Ne izgulj, biztos így sikerül fokozni a tejtermelést! Furcsa, hogy ilyen hamar felírnak tápszert! Tegnap én is frászt kaptam este, mert Timcsi már fél órája szívta az egyik mellem és nem jött semmi! Nem mindig érez rá milyen erővel kell szívnia! Nekem még azt mondták, ami fontos, hogy mindkét mellből szoptassak, akkor nő a tej mennyisége, ha egy szoptatásnál csak egyik mellből szoptat az ember, következőnél a másikból akkor csökkenni fog!

Oxy!
Gratulálok! Párod örül, hogy kislány lesz?
ildi76

Jucus!
Az a zöld, levélszerű? NA, azt nem vettük meg hozzá, de jobb is, nem tudnék olyan könnyen behajolni a kiságyába. Ha széttárja a karjait, már eléri a rácsokat. Lehet, h nagyobb kellett volna?
neet
neet

Jucus!
Ja, nem IKEÁS? KIKÁS? Akkor végképp passz. Bocsi, félreolvastam.
neet
neet

Jucusmamus!
Nekünk ilyen ágyunk van. Melyik részével nem boldogultok?
bogibaba

Jucus!
Mi is megszenvedtünk vele, de végül sikerült. Mindjárt tanulmányozom, és megpróbálom leírni.

KépKép
KépKép
lindicita

Babarozsa!
Nagyon-nagyon drukkolok!

KépKép
KépKép
lindicita

Bogi!

Ágy össze van rakva.Azt hiszem,hogy a baldachint is jól tettem össze csak az ágyhoz nem tudom,hogy hogyan kell rögzítenem.Tehát van egy ágyam és egy baldachinom külön és azt szeretném,hogy baldachin felkerüljön az ágyra.Nekem egy rúd tartja baldachint de két csavarozható izé van még amivel gondolom az ágyvégéhez lehet valahogyan csatlakoztatni az egész baldachintartó rúdat.
DE HOGYAN?

Lindicita!

Segíts Te is!

Jucus-BuborekKép
20170114224602

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?