Sziasztok!
Végre tudok írni. Egy kicsit húzós volt a tegnapom, de ugyanakkor izgalmas is. Szóval, hol is kezdjem. Először leírom, mi történt, aztán válaszolok külön-külön is, jó?
Tök jó, hogy vagytok! A férjem szerint a "netes" barátnőimmel lassan többet beszélgetek, mint az évek óta ismertekkel.
Szóval,képzeljétek, beteg lettem.
Már tegnapelőtt este is fájt a torkom, aztán éjszaka alig tudtam aludni, reggel fájt a fejem, és szédültem. Bementem dolgozni, mert csak két órám volt,a kedd a leglazább napom, de a második órán már alig bírtam beszélni.
Elmentem dokihoz, felsőlégúti megbetegedés. Mondtam, hogy kismama vagyok, ezért nem írt fel antibiotikumot, csak egy garat- és egy orrsprayt. Na meg C-vitamint.
Amikor hazajöttem, akkor elővéve a sprayket, olvastam a betegtájékoztatót, és az orrsprayt nem is használhatják kismamák. . .
Maradt a másik, a Bioparox, az jó szerintem.
Este hőemelkedésem is volt, de nem ment 37,5 felé, remélem, nem is fog. Ha belázasodok, akkor marad a hidegborogatás, ugye? De ma már sokkal jobban vagyok. Itthon pihizek, még holnap sem megyek. Jobb, ha kifekszem. A kolléganőm hozott infralámpát, mert a doki szerint a homloküregem is tele van. A férjem hagymateát készített, állítólag csodát tesz, én még eddig nem próbáltam. De az íze finom!
Persze most azon kezdtem el aggódni, hogy nem valami intő jel lehet ez, hogy a sok zöldség és gyümölcs ellenére így megfáztam. . . Túlságosan le van gyengülve az immunrendszerem, talán gond lehet. . . Biztosan hülyeség, de én mindig pánikolok.
De tegnap nem csak ennyi történt. Tudjátok,hogy vacilálok az ózdi és az egri kórház között. Szóval este, miután megittam a hagymateát, elmentünk a férjemmel a nőgyógyászomhoz,Varga Zsolthoz. (Zita, tök jó, hogy te is odajársz!)
Szóval bár még nagyon kicsi a terhességem (6.hét körül), azért mentünk el a hozzá a férjemmel, hogy megbeszéljük vele ezt a dilemmát. Pisti is ismeri, mert Zsolt egy darabig dolgozott a laktanyában. Gondoltam, biztosan megért, és talán tanácsot is ad. Nagyon rendes volt! Azt mondta, hogy ha Ózdra húz a szívem és a családom, akkor menjek oda, neki az a lényeg, hogy jól érezzem magam. Ráérek dönteni, ő elmondja majd a jó és a rossz oldalát is, de a terhesgondozást szívesen vállalja, ameddig csak akarom, akkor is, ha nem itt szülök. Az UH és a vérvételek úgyis egyszerűbb,ha általában itt zajlanak majd. Ha Ózd mellett döntök, ő átad majd az ózdi kollégájának, és elmond minden fontos tudnivalót. Kiderült, hogy ismeri azt a dokit, akit kinéztem Ózdon.
Na de a legjobb, amit eddig nem is tudtam, hogy van hüvelyi ultrahang a magánrendelésén! Rögtön mondta, hogy csináljuk meg, és akkor biztosat tud mondani, mert vizsgálni még nem akar. Nagyon megörültem, hát még akkor, amikor láttuk az 1,16 cm-es petezsákot! Csak most fogtam fel igazán! Olyan boldog vagyok! Két hét múlva kell visszamennem, akkor már szívhangja is lesz. Addig megejtem a labort és a belgyógyászati vizsgálatot, kaptam beutalót.
Szóval ezt akartam elmesélni, nekem óriási élmény volt, hiszen ez az első. De gondolom,a sokadik is ugyanilyen öröm.
Szerintem azért érzem jobban magamat, már nem is fáj annyira a torkom.
Úgyhogy a döntéssel még várunk, és egyelőre Zsolthoz járok. Ez kényelmes, pláne az uh miatt, na meg tényleg nagyon rendes volt.
Aztán, amit egyenként is akartam írni nektek.
Kata, örülök, hogy elmondtad. Annak még jobban, hogy túlvagy rajta. Persze egy féléves kislánnyal könnyű!
Mikor akartok másodikat? Ti, Andi?
Zita, kicsi a világ! Talán már láttalak is tavaly, a régi oviban sokat voltak kint ezen az oldalon. Vagy te akkor még másik oviban dolgoztál? Igen, a szomszédokat ismerem, és a legtöbbel össze is járunk. Mi az ovi bejárata felőli legszélső házban lakunk. Itt lakik a legjobb barátnőm is, nekik még most lesz az esküvő. Sok pici gyerek van, és a szembe szomszéd egy hónappal idősebb terhes, mint én. Majd egyszer a mi gyerkőcünk is odajár, csak átdobjuk a kerítésen.
Én még a Nótás Gáborkát ismerem, az anyukájával jóban vagyok. Ja, meg a Szicsák-ikreket, de őket csak onnan, hogy a férjem együtt dolgozik és focizik az apukájukkal.
Ma valami varázsló volt ott? Láttam a magic autót.
Na abbahagyom, mert ma csak beszélek, beszélek...
Andi, a történetünket elmesélem majd, na meg azt is, hogy a férjem tavaly megjárta Irakot...
Bocs, hogy regény lett, de annyi mondanivalóm volt!
Sziasztok!!!
Puszi, Juca