2015.03.25 12:49
Szerző: durcipok
Sziasztok!
Én tavaly január végén szültem a doktor úrnál. Bár én a szülésnél kevésbé voltam vele megelégedve, de a terhességem alatt, és a szülés után igen. Illetve akkor épp Somogyi Judit szülésznőt osztották be hozzám (nem fogadott volt), de egy tündér volt, bennem ő tartotta a lelket, mert a doktor úr semmiről nem tájékoztatott. Bejött reggel burkot repeszteni, de még annyit sem mondott, hogy mit fog csinálni, hol tartok, meg sem kérdezte hogy vagyok (félreértés ne essék, nem popsinyalásról beszélek, de nem is Sztk-s orvosom volt, hanem fogadott, és elvárható, ha bejön hozzám, tájékoztat arról, hogy állunk, első szülésem révén, tapasztalat híján. Persze rossz napja lehet mindenkinek, úgy is mindenki ezzel nyugtatott, de szerintem bárki, aki először szül, ugyanígy vélekedne. Mert bennem ez nyomot hagyott, de nem annyira, hogy másnál szüljek, csak rosszul esett.). Ez reggel 8.30-kor volt, utána a kitolásnál láttam újra, akkor is Judit szaladt ki szólni neki, mert a köldökzsinór kétszer rá volt tekeredve a kisfiam nyakára, és a doktor úr megérkezvén a pocakomat segített nyomni. Utána kedves volt, gátmetszés volt ugyan, de olyan szépen összevarrt, hogy nekem utána sem fájt, holott minden kismama, mint a pingvin, mentek a folyosón.
A szülésre pedig, hogy elvállal-e, miért ne lehetne rákérdezni? Bíztok benne, hozzá jártok, ez egyébként is eléggé intim és bizalmi viszony, akkor ezt miért ne lehetne tőle finoman megkérdezni? Én rákérdeztem arra is, hogy elvállal-e, szülhetek-e nála, és ha igen mi a menete (már ha megindul a szülés), és mennyit szokott kérni. Nagyon korrektül elmondott mindent, egy csöppet sem lepődött meg a kérdésemen.