Új privát üzeneted érkezett!

Lilluska,
en mondtam neki, de eddig meg nem ugy nez ki, hogy estere lenne valamiKép
persze lehet gyorsvonat is

Kép
babarozsa

Babarozsa
Mára vagy kiírva?

KépKép
KépKép
gumicukor

Cincini!
Gratulálok a babádhoz!!
kisfiú, vagy kislány?Mikorra voltál kiirva?
Milyen volt a szülés?
Nem tudom hogy fiú-e vagy lány, ez meglepi lesz.
Képet nem kapunk?
Akkor most már biztos otthon vagytok,jó nektek!
Sok boldogságot kivánok nektek.

Ildi!
Szivesen elmesélem majd az élményeimet, ha sikerül megvárnom, csak figyelmeztess majd, ha szülés után újra felbukkanok, mert elég tompa vagyok, mindig mindent elfelejtek.
Köszi az együttérzést.
Kellemes pocakoskodást Neked is!

Babarózsa!

Nem pofátlan, majd kérek Neked. Ha talizunk a kórházban akkor odaadom, ha váltjuk egymást, akkor meg otthagyom Neked a pultnál.
Csak nem előzöl meg Te is!Mit mond a doki?
santha

Szia Santha!
Én február 16-ra voltam kiírva.Még az első 8 héten így löttük be. Szerintem is stimmelt a dátum, mert azért kb. tudtam, hogy mikor készülhetett. Ehhez képest január 25-én előbújt a drága. 3300 gr és 54 cm. tehár még csak nem is mondható kicsinek. A kórházi gyerekorvos szerint még egy héttel sem jött elöbb. nem volt rajta magzatmáz és a körmei teljesen le voltak nőve. Tényleg nem tudom, hogy akkor most mi történt.A fiam aki a kiírás elött három nappal elöbb született, bár én tippem is elöbbi dátum volt nála, a kórházi zárójelentés szerint túlhordott baba volt. Tény, hogy nagyon el volt ázva a kisbőre.
Most már csak arra tudok gondolni, hogy bent sem, mint ahogy kint sem egyformán érnek a babák. Mi úgy látszik gyorsan érő tipusok vagyunk.
Most akkor még azért drukkolok, hogy a szombatot kihúzzátok. Tényleg van akinek addig átadott a dokid, ha mégis kijönne a baba, amíg ő nincs itt?
Vendég

Mirror!

Nem tudom hogy van-e időd, meg kedved olvasgatni a topikot, de azért irok, hátha.
Hallom kerestél a szülőszobán... Hát az én babámat nem hatják meg a frontok, még most, egy hetes késéssel is nagyon jól érzi magát az anyukája hasában.Én is biztam benne hogy együtt vendégeskedünk majd a Kútvölgyiben,dehát a babák máshogy gondolták.Pedig olyan közel volt...
Szóval még egyszer gratulálunk a férjemmel együtt!
Szivesen megnéztünk volna Benneteket amikor összefutottunk a kórházban, de nem akartunk zavarni.
Betehetnél egy képet a Liliről a profilodba, szivesen megnéznénk.
Jó egészséget, és sok szép percet kivánunk Nektek.Majd biztos találkozunk a babasétáltatások alkalmával.
Barbara
santha

Gumicukor,
nem sajnosKép
febr. 10., de remenykedem

Kép
babarozsa

Santha, az nagyon kedves lenne!Kép koszonom!
a doki nem mond semmit, iletve, hogy tartjuk a datumot, de ez mindig a babaktol fugg, nem?Kép

esetleg Rakoczi Agi nevere leadhatnad, ha nem gond...
tenyleg hogy ismerjuk meg egymast, ha egyszerre szulunk?Kép

Timcsi is eselyes, de hol van most???

Kép
babarozsa

jah, es Eszternek hivnak

Kép
babarozsa

Cincini!

Érdekes... Akkor most már tényleg nem tudom hogy mit higyjek.Akár meg is nyugodhatnék.
Kinél szültél? Igen, engem 'átadott' a Vida doktor a Sipos (bocsi, nincs hosszú i a gépemen )doktornak.Ő is szimpatikus, de azért szivem szerint ráhúznék még 3 napot.
Szóval akkor kislány ay új jövevény?
santha

Babarózsa!

Én rövid barna hajú vagyok, és csikos köntösben leszek.Szürke-sárgában.Ettől már előre rosszul vagyok.Még soha nem voltam kórházban, leszámitva egy egynapos orrmandula kivételt kb 25 évvel ezelőtt.
Ok, ha nem találkoznánk, akkor odaadom a Rákóczi Ágnesnek.
Barbara
santha

na, akkor a kontosrol megismerlek szerintemKép
nekem volt fent kepem, azt lattad?
amugy akontosom piros (de lehet, hogy nem hordom, mert meleg van) felhosszu barna hajam van

Köszi szepen!!!

Kép
babarozsa

Sziasztok Lányok!
Hát örömmel tájékoztatlak benneteket 2005.január 25-én 15.05perckor megszületett a kis Takács Liliána(bár nem is olyan picur 3850g és 57cm)Ezúton szertnék köszönetet mondani Rákóczi Áginak és Dr. Vida Gábornak a sok segitségért, támogatásért, amit a terhességem alatt és a pici születése közben kaptam tőlük. Áginak külön köszönet a gátvédelemért.Bár még korai, de bizton állíthatom a második babánkat is az ő segédletükkel szeretném világra hozni.Külön köszönet minden nővérnek, csecsemős nővérnek,akik segitettek az első fogásokat elsajátítani.Böbe, köszönök mindent neked is.

Barbi, remélem minden rendben van veletek.Lehet, hogy kihúzod 5.-ig?Szorítok neked.Ha megvan a baba ne felejtsetek el tájékoztatni minket.
Cincin,milyen a baba?nyugis?
Judit
Ui:teszek fel képet a Liliről
mirror

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 14:06-kor.
Vendég

Mirror és Cinicini!
Én is gratulálok és jó babázást kívánok mindkettőtöknek!

Andrea

KépKép
Áron

Babarózsa!

Visszamentem az archivban, meg is találtam az üzenetedet amit akkor irtál mikor feltetted a képet, de nem sikerült rájönnöm hogy hogyan tudom megnézni. Mindegy, majd érdeklődöm a szülésznőknél, és figyelek a piros köntösre.
Egyébként voltam a patikában és kaptam füzetet.

Mirror, várjuk a képet!

Jó éjszakát mindenkinek!
santha

levettem a kepet, de felteszem ujra
meg ma

koszi, szepen!

Kép
babarozsa

Sziasztok lányok!

Képzeljétek, éjjel 2-5ig fájdogáltam úgy nagyjából tiz percenként,de aztán a reggeli vizsgálat és ctg után még hazajöttünk.Azt mondta az orvos, hogy 24-48 óra, és szerinte megérkezik a kis Porontyunk.
Amilyen az én formám, a finish előtt csúszunk le a Vida doktorról...
santha

Santha, akkor kinel szulnel?
van szulesznod?

Kép
babarozsa

A Sipos doktornál. Szülésznőt nem választottam, reménykedve hogy úgyis egy aranyos fog pont dolgozni.
santha

biztos aranyos lesz, ne aggodj!

es legalabb szimpi a masik doki?

amugy meg lehet, hogy megvarja a babod a dokitKép
most vannak fajasok?

Kép
babarozsa

Neked lesz? Ki?
santha

Szimpi, de azért sokkal jobban szeretnék a sajátommal szülni.Megnyugtató lenne.

Vannak,de teljesen rendszertelenek.
santha

nekem Rakoczi Agi lesz

persze, megertem, hogy jobb egy megszokott orvos, az enyemnek is van egy helyettese elvileg

ha rendszertelen, akkor abbol meg barmi lehet

Kép
babarozsa

Lehet nekem is meg kellett volna kérnem, de úgy gondoltam már késő, most meg viszont már valóban késő.
Valamiért azt érzem, hogy ma éjjel elindul útjára Pocakmatyi.
Szorits!!!

Te hogy vagy? Semmi jel?
santha

Santha,

nyugalom. Sipos doki is nagyon rendes. Nyáron nála szült az egyik szobatársamKép

Babarózsa,

itt vagyok, csak mostanában inkább olvasgattam a topikot, nem írogattam. Egyenlőre még nálam sem akar kijönni a Picur, pedig már nagyon várom. Miattam bármikor kibújhatna márKép

Timcsi
timcsi8

Hűha, kezdenek izgalmasan alakulni körülötted a dolgok, Santha!

Nekem semmi jele nem volt a szülésnek pár jóslófájáson kívül, egyedül annyi, hogy nem bírtam aznap (a szülés napján) a pocakomon elviselni a ruhát, vagy bármi hozzáért. a vajúdáskor és szüléskor már nem éreztem ezt.
aztán pisiléskor észrevettem, hogy elment a nyákdugó onnantól kezdve fájdogáltam egyből 5 perceseket másfél órán keresztül, de nagyon light-osak voltak, azért felhívtuk a dokit, mi van, menjünk-e. amikor bementünk, már laza 2 ujjnyira ki voltam tágulva, aztán 3 óra leforgása alatt megszületett a fiam.

Szorítunk, ügyesek legyetek és csak nyugodtan, befelé koncentrálva! Szép szülést! KépKépKép

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Köszi a biztatást lányok, arik vagytok.
Biztosan minden rendben lesz, és tényleg kedves a Sipos doktor, csak hát nem igy terveztem...
Most már mindegy.Ember tervez, Isten végez. Na, meg a babák.
A nyákdugóból távoztak már darabkák, nem tudom hogy az egész kijött-e, de folyamatosan fájdogálok.

A te szülésed szép volt Gumicukor?
Remélem tudok majd a babára koncentrálni, hogy segithessek neki.Szegénykém...
santha

Santha,
hat nem tudom
csak rendszertelen osszehuzodasok vannak, meg nagyon-nagyon faradt vagyok!

honnet tudod, hogy az a nyakdugobol volt?

Kép
babarozsa

ma este megyunk a parommal az eloadasra
erre az egyre elviszem

Kép
babarozsa

drukkolok neked Santha!
biztos minden ok lesz!

irj, ha megsem, hogy tudjuk, hogy most akkor beindult vagy sem

Kép
babarozsa

Santha
Én minden egyes percére emlékszem a szülésnek.
Valahol a Friss babák 2002 július 11 körüli hozzászólásokban még megvan a történetünk (közben megtaláltam):

http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/7486/5646.html?1026462036

nyákdugó
nekem olyan barnás, kocsonyaszerű trutyi volt, eltéveszthetetlen. hasonló a színe, mint amikor megjön a menszi és az eleje kicsit barnásabb, csak kocsonyás. van aki nem is találkozik a nyákdugóval, mert szülés közben távozik, van, akinek otthon kijön, és utána pár nap múlva megszül (ld: én, még aznap), illetve aki csak pár hét múlva szül a nyákdugó távozása után.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

most nekem is voltak tegnap ota 15 percesek, de mostanra lealltak

a szuleszno is mondta, hogy ne szamolgassam, ugyis eszreveszem, ha nagyon suru, es ha mar az
szoval most kicsit csalodottak vagyunk, de sebaj, majd csak elindul

Kép
babarozsa

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 14:09-kor.
Vendég

azt is mondjak, hogy a vege fele megno a huvelyvaladek mennyisege, nekem mondjuk vegig volt
de ezen felul most volt egy mas allagu valami, sargas
bocs mindenkitol, de ez mar csak lyenKép

Kép
babarozsa

szerintem nem kell itt fújolni, hogy írjuk le másként, nem? én egyébként sem vagyok finnyás ilyen téren.
én a vége felé azt vettem észre, hogy hígabb állagú lett a széklet. olvastam is róla, hogy a szervezet a szülés közeledtével elindítja saját tisztuló folyamatát, készül fel a szülésre, lazulnak a szövetek stb.

drukk, hétfőn jövök, remélem lesznek újabb babák addigra. Santha, Babarózsa hajrá!!!

g

KépKép
KépKép
gumicukor

szerintem seKép

en csak sokat jarok a wcre, de az is lehet egy jel

Kép
babarozsa

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 14:10-kor.
Vendég

Lilluska, nekem is inkabb az van...szoval az sem szentiras, hogy hasmenesednek kell lenni!

Kép
babarozsa

Sziasztok!
Babarózsa és Santha ezek szerint még egyben vagytok! A vége a legrosszabb, már nagyon türelmetlen az ember. Én is túlhordtam 6 nappal Lucát. Ne izguljatok minden rendben lesz!! Azt csak a Pici tudja, hogy mikor kell megszületnie. Babrózsa, Sándor doki is nagyon aranyos lesz, meglátod majd!
Gabóca
gaboca2

Gaboca!
majd beszamolok...Kép

Kép
babarozsa

Babarózsa! Kép Santha! Kép
Fájdogálások Kép Kép Kép
Őrült drukk nektek és babócáitoknak! Kép Remélem minden rendben lesz, és majd várjuk az élménybeszámolókat! Kép
Macs
maccs

Santha lehet, hogy mar szul?Kép vagy megszult?

nekem tegnap is gorcseim voltak, de most ereztem is, aztan semmi
ha tenyleg beindul mar nem fogom elhinni, es elkesunk a korhazbolKép

Kép
babarozsa

Szia Babarózsa!
Hidd el, bár tudom, hogy nehéz, de fogod tudni mikor kell bemenni, ha potyára mentek asz sem baj, legalább megnéz valaki. Különben is inkább mennj, minthogy ne. Mi is azért mentünk be, mert akkor már reggel 8 óra óta fájt és rendszeres időközönként. Szóval gyanus volt a dolog. Ja és reggel észrevettük, hogy lement a hasam, mármint lejjebb. És én azt olvastam valami nagyon okos könyvebn, hogy a második babánál csak elötte csinál ilyet.Mondjuk azt vártam, hogy megnéz a doki és közli, hogy áááááááááá, tessék nyugodtan hazamenni, mert itt nincs semmi. Nem ezt mondta, mint tudjuk és marhára meglepődtem.
Az elsővel meg pláne nem lehet elkésni, azok annyira nem ugrálni, bár itt is biztos találni ellenpéldát.

Szia Mirror!
Végre előkerültél. hazaengedtek szombaton?
Én gyerekem nyugisnak mondható, tényleg nem igen hallottuk a hangját, de iszonyú mennyiségeket eszik. Én meg vagyok döbbenve. 3 óránként elúztat egy pelenkát meg egy garnitura ruhát, persze nem csodállom ilyen étvágynál.
Tipikus, hogy a naggyal az a bajom, hogy nem eszik a kicsivel meg az, hogy túl sokat. Sehogy sem jó.
És ti milyen együtt otthon? Voltatok már levegőn?
Én már vinném, de gyáva vagyok. Az is zavaró, ha kinézek az ablakon olyan kellemesnek tűnik az idő, aztánl, kimegyek és befagy a fenekem. Na mindegy egy kicsit még tudok várni, hogy mondjuk úgy 2 hetes legyen. Bár lehet, hogy addigra még rosszabb idő lesz.

Nekem van egy olyan érzésem, hogy Santha már megszült. Legalábbis nagyon csöndben van.
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 14:10-kor.
Vendég

Lilluska,
gondoltamKép
csak vicc volt
de indulhatna mar...

Kép
babarozsa

Cinicini,
aztan en is tudtam, mert nem surosodtek
tegnap meg elaludtam, szoval ebbol latszik, hogy nem az igazi, de egy ket osszehuzodas nagyon fajdalmas volt

Kép
babarozsa

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 14:13-kor.
Vendég

igen, a papa itt vanKép

most mar barnas valadek is jott...

hat ez az minden esete gorcsolgetek, de aztan semmi? most mi van?

azert lehet, hogy bemegyek ma, mert nem szeretnem , ha a lepennyel lenne gond
meg ezen is lehet aggodni
bar nagyon keves ver jott, es szerintem a tegnapi eros gorcsok miatt volt
de akkor meg mi van? csak a mehszaj nyilik?

Kép
babarozsa

nekem anno azt mondta a dokim,hogy 3 jel van, amikor megindul a baba, bármelyik jelentkezik, menjünk be. 1.magzatvíz elfolyik, 2. rendszeres fájások, 3. vérzés.
babarozsa lassan neked is menned kellene, drukkolok nagyon!!!!

g

KépKép
KépKép
gumicukor

verzesre mennek en is!

renszeres fajasok sajna nincsenek
na, mindegy csak beindul egyszerKép

csak most amugy is nyügi vagyok, es itt vannak a parom gyerekei 4en, en inkabb sajatot szeretnek mostKép
de Ő meg még nem akar kijönni

Kép
babarozsa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?