Sziasztok!
Sikerült mindent visszaolvasnom.
MAGUNKRÓL:
szerdán voltunk tanácsadáson: Tomika 10 kiló és 79 centi. Jól megnőtt.
Kaptunk beutalót a szemészetre, 28-ra van időpontunk. Nálunk a pisigyűjtés biztos könnyebb lesz, mint a kiscsajsziknál.
Tomika még nem megy, de a bútorok mentén kapaszkodva eljut akárhová. És persze mászik. Nagyon profin.
CIPŐ: kiakadtam, mert a jó kis bakancs, amit a húgom küldött LOndonból még régebben, nem megy fel Tomika lábára. Nem a mérettel van baj, hanem kicsi a luk, amin be kellen dugnia a tappancsát. Nem véletlenül volt ez akciós
Még egyelőre nem vettünk neki cipőt, megvárjuk, hogy járjon. Van kocsicipője, ezt használja, itthon meg tapadós zoknit.
Lehet, mire jár, jó lesz neki a másik kiscipő, ami van.
KAJA:
Tomika egyre kevésbé eszi a neki készült bébikajákat ügyesn kiköpdösi, vagy kiveri a kezembőlk a kanalat. Szép lassan rátérünk arra, hogy nagyrészt a miénkből egyen. Kapott már sajtot (azt nagyon szereti), és tojásárgáját főzve. Az is ízlett. Kenyeret és főtt tésztát (tojás nélkülit) eddig is kapott már.
Ő sem mindig eszik rendesen, van, hogy csak köpköd. Én nem kezdek el játszani, hogy többet egyen, a férjemnek is mondtam, hogy ne szoktassuk rá. Ha kér eszik, ha nem kér, abbahagyjuk.
Persze nálunk is nagy kedvenc a szopi még.
Nagyon megy a darabos kaja is, simán lenyeli.
Hétfőn volt egy babamentes napom (az első eddig): apa reggel 9-kor elvitte Tomikát a nagyiékhoz, én meg itthon nyugodtan kedvemre takaríthattam. 4 körül mentem utánuk. Nem is kereste addig a cicit (engem sem). A cici is bírta. Így én is nyugodtabb vagyok, hogy nem lesz baj, ha majd dolgozom.
Nálunk a szókincs továbbra is elég szegényes: "hütyű" esetleg "hetyű" vagy "tyű". De nagyon aranyos, mert imádja, ha ég villany, mutogat a lámpára, és mondja, hogy hütyű. Egyre mérgesebben, amíg föl nem gyújtjuk. Anyuéknál fényes nappal az összes lámpa égni szokott a nappaliban.
Ha meg mondjuk neki, hogy halló, a füléhez teszi a telefonját vagy az öklét. Meg lehet zabálni.
ALVÁS: mi feladtuk az elveinket.Korábban legaláb este a kiságyába tettem le, de fél-1 órán belül felébredt, és visított. Most már nem erölködöm. A mi ágyunkban alszik, és alig ébred fel.
Napközben is többet szunyál: van, hogy 2-3 órát is összesen. (ez nagy szó a korábbi 1 órákhoz képest). Persze, ha ébren van, működik a duracell elem Van miben elfáradni.
Mi is kitaláltuk már, milyen lesz a szülinapi tortája (27-én): zacher tortát fogunk sütni.
Már megvan rá a tűzijáték és a gyertya, még veszünk rá valami marcipánfigurát.
Ja, én hivatalosan már dolgozom 1-jétől. De majd csak áprilisban megyek valójában.
Szánkó: megvettük de nincs még karfája. Nyilván jövőre szánkózunk. Nekünk még biztonsági öv is kellene bele, mert Tomika nagyon mocorgós bébike. Az apukám fog rá csinálni háttámlát. Ő a házi ezermester.
Karmen!
A centrumban is vannak játékok, és ezek a fajátékok nem is drágák. Nagyon csini volt Orsi a szülinapján!
Mi sem adtunk Tomikának édességet eddig, de a tortájából kapni fog. Én is következetesen betartottam eddig a dolgokat, de a szülinap kivétel. Szerintem. Persze ez az én véleményem.
Mely!
Nagyon aranyos Edina! És nagyon ügyi, ahogy áll és mászik.
Ed!
Mi gumitüskés fogkefét használunk egyelőre fogkrém nélkül. Én még nem terveztem a fogkrémet. Majd legközelebb megkérdezem a dokinénitől.
Nagyon aranyos Kincső! Akkor Tomika is egy zárkózott gyerek (ő is halak). Majd mondom neki, hogy tudja
Boldog házassági évforulót. Nekünk jan.12-én volt a 3., de szégyenszemre elfelejtettük. Jövőre majd bepótoljuk.
Barbi!
Nagyon csini lett Bence haja. Olyan nagyfiús vele!
Humi!
Nem irigyellek! Minél gyorsabb gyógyulást mindkettőtöknek! Tomika már rájött, hogy az üvegtetejű asztalnak jó nagy hangja van, ha rácsap a távirányítóval. Mi meg parázunk, hogy összetörik, bár jó vastag, békebeli üveg.
Móki!
Jó utat, érezzétek jól magatokat!
Magdi!
Jó hamar kezditek a lépegetést! Tomika is úgy szereti a járókát, hogy kívülről belekapaszkodik, és föláll. Ha benne van, bezzeg visít.
Nekünk is kell pisit vinni az egyéves vizsgálatra.Azt mondta a dokinéni, hogy kötelező vizsgálat. Bár nekünk nem nehéz...
Orsi!
Gratula Dominak az önálló lépésekhez és a fogacskához!. Nagyon aranyos Domi! Nem korai kicsit még a sör?
Moncsi!
Nagyon aranyos Levi! Tomikát sem könnyű pelenkázni, én is általában adok valamit a kezébe, és akkor legtöbbször elvan. Vagy énekelek neki, vagy hülyéskedek stb...
Tomika is csak azért nem mászik ki az etetőszékből, mert 5 pontos biztonsági öv van benne.
Azt hiszem hasonló természetű Levi, mint Tomika. Kis örökmozgók. Az a baj, hogy még mi sem találtuk meg a kikapcsológombot
Tomika is sokszor kapaszkodik belém. Ma pl. ha ideültem a géphez, fölkapaszkodott, kiabált, és rángatta a ruhámat. Ha meg fölvettem, le akart menni. De nem mindig ilyen már. Sokszor jól eljátszik. Persze csak ha lát.
Az szerintem biztos nem igaz, hogy 2 éves korukig nem emlékeznek a gyerekek. Magam példájából is tudom (felnőtt koromban is problémát okozott,amit 1 éves korom körül éltem át). De egy éjszaka biztos nem okoz traumát.
Egy éves korig ajánlott forralni a vizet. Én úgy hallottam.
Szegény Levi! Gyógypusszancs neki!
Szilvus!
Nagyon aranyos lehet Peti! Olyan okosak már!
Látom, Peti is tud rumlit csinálni! Nálunk is be van terítve a nappali a játékokkal. Tudom, milyen fakockára lépni mezíláb...
Mi is lassan szülinapozunk: 27-én!!!
Mi is ettünk egy kelkáposztafőzit, de volt utána egy kis hasmars. Ezért nem kap azóta. Bár lehet, hogy nem is attól, hanem a köptetőtől volt, mert több napig lezserebb volt a kaka.
Nagyon ügyes a kis lépcsőjáró!
Mi szerencsére visszaigényelhetünk, én a lakáshitelt, Gábor a tandíjból stb. Én most már csak az adóbevallás nyomtatványt várom, mertkissé késik az apeh. Sőt 2 napja még a programjuk sem volt meg, amivel ellenőrzik a bevallásokat.
Szamoa!
Emlékszem rátok! Gratula Lilinek! Nagyon aranyos nagylány!
Timi!
Nagyon tetszik a röhögős kép! Persze a többi is!
Mariann!
Gratula Nádjának a gyarapodáshoz! Biztos nem okoztál neki nagy traumát.
Zsú!
Mi vettünk bébitaxit. Egyelőre nem rendeltetésszerűen használja: oldalra borítja, és belekapaszkodik, hogy fölálljon, vagy pörgeti a kerekét. Később biztos rá is ül.
Kitty!
Nagyon ügyesen áll Réka! Biztos finom a járóka! Nagyon édi a kis tappancs!
Na, mára ennyit! Jó éjszakát és kellemes hétvégét mindenkinek!
Tünde+Tomika (hütyű)