Bodzás eperdzsem
A bodza íze lágyan érvényesül a lekvárban. Nagyon ütős kombináció! Valami mennyei!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hozzávalók:
1-1,25 kg eper
1 csomag Doktor O 3in1 dzsemfix
300 gr cukor
1 mk. citromsav
1 kisebb tányér bodzavirág (óvatosan lemosva! nehogy a virágport mind kimossuk belőle!)
Elkészítés:
Az epret megmossuk, lecsumázzuk, felaprítjuk (ha apró szemű, akkor hagyjuk benne néhányat egészben is) és egy fazékba tesszük.
Hozzáadjuk a cukrot és a citromsavat. Folyamatos kevergetés mellett kb. 30 percig főzzük (amíg kívánt állagúra összerottyan).
A bodzavirág apró virágait leszedjük a tányérról és beleszórjuk. Néhány perc után már hozzá is rakhatjuk a zseléfixet, amivel 3 percig még nagy lángon forraljuk!
Fertőtlenített üvegekbe belemerjük a forró lekvárt... miután rácsavartuk a tetőt, fejre állítjuk kb. 10 percre... visszafordítjuk, és ha kihűlt mehet a polcra.
Ui:
-Citromsav van ugyan a zselésítőbe is, de nem árt neki még az az 1 mk., mivel azt rögtön az elején belerakjuk, megtartja az eper gyönyörű eredeti színét!!!
-Az üvegeket célszerű fém alátétre rakni mielőtt belemerjük a lekvár... az elvezeti a hőt és nem pattan meg az üveg.